خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

*KhatKhati*

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
16/7/20
ارسال ها
2,693
امتیاز واکنش
9,215
امتیاز
233
محل سکونت
گلنمکستان
زمان حضور
63 روز 21 ساعت 58 دقیقه
نویسنده این موضوع
مدرک تحصیلی
مدرک تحصیلی یا گواهی تحصیلی سندی است که پس از گذراندن دوره‌های تحصیلیِ تعریف‌شده در هر دانشگاه صادر می‌شود و حاوی مشخصات شخص صاحب مدرک، مرجع صادرکننده، مشخصات رشته و تاریخ اخذ و غیره است؛ مانند:

  • مدرک تحصیلی دورهٔ ابتدایی: پس از موفقیت در امتحانات کلاس ششم ابتدایی
  • مدرک تحصیلی دورهٔ راهنمایی : پس از موفقیت در امتحانات کلاس سوم راهنمایی
  • مدرک تحصیلی دورهٔ متوسطه یا دیپلم متوسطه: پس از موفقیت در امتحانات نهایی دورهٔ متوسطه
  • مدرک تحصیلی دورهٔ پیش‌دانشگاهی: پس از موفقیت در امتحانات دورهٔ یک‌سالهٔ پیش‌دانشگاهی
  • مدرک تحصیلی فوق دیپلم
  • مدرک تحصیلی لیسانس
  • مدرک تحصیلی فوق لیسانس
  • دکترا
محتویات
  • ۱ بازار سیاه مدارک تحصیلی
    • ۱.۱ خرید و فروش پایان‌نامه
    • ۱.۲ اجاره دادن مدرک
    • ۱.۳ خریدوفروش پایان‌نامه
    • ۱.۴ مدرک تحصیلی غیر معتبر در آموزش الکترونیکی
  • ۲ جستارهای وابسته
  • ۳ منابع
بازار سیاه مدارک تحصیلی
خرید و فروش پایان‌نامه
برخی افراد اقدام به خرید یا فروش مدارک تحصیلی می‌کنند. این کار مخصوصاً درمورد مدارک تحصیلی دانشگاه‌های خارجی، که کمتر مورد استعلام قرار می‌گیرد، صورت می‌پذیرد و به ظاهر قانونی است.[۱]

اجاره دادن مدرک
همچنین بازار سیاهی برای اجارهٔ مدارک تحصیلی نیز وجود دارد که با افزایش تعداد فارغ‌التحصیلانِ بیکار رو به رونق است. یکی از شرایط معمول برای استخدام، داشتن سابقهٔ کاری است. با توجه به اینکه بسیاری از افرادی که تازه فارغ‌التحصیل شده‌اند فاقد هرگونه سابقهٔ کاری هستند، اقدام به اجاره دادن مدرک تحصیلی خود می‌کنند تا ضمن کسب درآمد، یک سابقهٔ کاری نیز به کارنامک خود بیفزایند. از طرف دیگر، شرکت‌های عمرانی نیز برای مناقصه‌ها و مزایده‌ها نیاز به رتبه‌بندی دارند که به این روش اقدام به استخدام صوریِ فارغ‌التحصیلان در شرکت خود می‌کنند. مبالغ اجاره، با توجه به نوع مدرک، بیمه، سابقهٔ کار فارغ‌التحصیلان، شهر محل سکونت و مدت‌زمان اجاره، متفاوت است. معمولاً در شهرهایی که پروژه‌های عمرانی بیشتری دارند قیمت مدرک تحصیلی بیشتر است.[۱]

خریدوفروش پایان‌نامه
پایان‌نامه‌ها نیز خریدوفروش می‌شوند. در این زمینه وب‌گاه‌هایی به‌وجود آمده‌اند که اقدام به فروش پایان‌نامه‌های ازپیش آماده‌شده با عنوان، مشخصات و مبلغ معین می‌کنند. قیمت پایان‌نامه‌ها با توجه به مقطع تحصیلی (کارشناسی، کارشناسی ارشد، یا دکترا) متفاوت است.[۱]

مدرک تحصیلی غیر معتبر در آموزش الکترونیکی
بررسی اعتبار مدرک تحصیلی در آموزش الکترونیکی چالشهای زیادی بهمراه دارد. اساساً موسسات مورد تأیید آموزش عالی یا فنی و حرفه‌ای یا مراکز آموزشهای مجاز کارکنان دولتی اجازه صدور مدارک رسمی را دارند اما متأسفانه بعضی از این موسسات مورد تأیید بدون توجه به قوانین وزارت علوم حتی بدون آزمون حضوری[۲] ، فقط برمبنای ارسال تکلیف یا امتحان آنلاین اقدام به صدور مدرک می‌کنند که در واقع مصداقی از مدرک فروشی است.

انجمن رمان‌نویسی

رمان۹۸


همه چیز درباره دانشگاه و تحصیل

 

*KhatKhati*

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
16/7/20
ارسال ها
2,693
امتیاز واکنش
9,215
امتیاز
233
محل سکونت
گلنمکستان
زمان حضور
63 روز 21 ساعت 58 دقیقه
نویسنده این موضوع
دانشگاه لوییویل

دانشگاه لوییویل


نام پیشین
Jefferson Seminary
(1798-1829)
Louisville Medical Institute
(1837-1840)
Louisville College
(1840-1846)
نوع دانشگاه دولتی
تأسیس‌شده 1798
موقوفه مالی ▲$720 million (2017)
بودجه $1.3 billion
رئیس Neeli Bendapudi
ناظم Beth Boehm
اعضای هیئت علمی 2,316
کارمندان مدیریتی 4,585
دانشجویان 22,640 (Fall 2016)
کارشناسی 16,033 (Fall 2016)
تحصیلات تکمیلی 5,963 (Fall 2016)
موقعیت لوییویل، کنتاکی، کنتاکی، U.S.
مختصات:

۳۸°۱۲′۵۴″ شمالی ۸۵°۴۵′۳۷″ غربی
پردیس منطقه شهری
Belknap: 345 acres
HSC: 62 acres
Shelby: 233 acres
Total: 640
رنگ آموزشگاه Red and Black

ورزشکاران ان‌سی‌ای‌ای بخش یکم – ACC
نام ورزشی Cardinals
شگون‌نما Cardinal Bird
تعلق ورزشی به ORAU
APLU
CUMU



دانشگاه لوییویل (به انگلیسی: University of Louisville) تأسیس ۱۷۹۸، دانشگاهیست واقع در شهر لوییویل در کنتاکی آمریکا. دانشگاه لوییویل یک دانشگاه عمومی است که در سال ۱۷۹۸ تأسیس شده‌است. این دانشگاه اولین دانشگاه در مالکیت شهر در ایالات متحده آمریکا است. این دانشگاه از ۱۱۸ بخش از ۱۲۰ بخش ایالت کنتاکی و تمامی ۵۰ ایالات کشور و بیش از ۱۱۶ کشور دنیا دانشجو می‌پذیرد. دانشگاه لویی ویل در مقطع کارشناسی بیش از ۷۰ رشته تحصیلی ارائه می‌کند. این دانشگاه همچنین ۷۸ رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد و ۲۲ رشته در مقطع دکترا ارائه می‌کند.

دانشگاه هم‌اکنون ۱۲ دانشکده و کالج مختلف دارد که عبارتند از:

دانشکده هنر و علوم

دانشکده اقتصاد و مدیریت

دانشکده آموزش و علوم انسانی

دانشکده تحصیلات تکمیلی

دانشکده مهندسی

دانشکده علوم اجتماعی کنت

دانشکده حقوق

دانشکده پزشکی

دانشکده دندان‌پزشکی

دانشکده موسیقی

دانشکده پرستاری

دانشکده بهداشت عمومی و علوم ارتباطی

انجمن رمان‌نویسی

رمان۹۸


همه چیز درباره دانشگاه و تحصیل

 

*KhatKhati*

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
16/7/20
ارسال ها
2,693
امتیاز واکنش
9,215
امتیاز
233
محل سکونت
گلنمکستان
زمان حضور
63 روز 21 ساعت 58 دقیقه
نویسنده این موضوع
دانشگاه ملی ایران

دانشگاه ملی ایران




شعار زندگی یعنی امید و حرکت
تأسیس ۱۳۳۸
نوع خصوصی (ملی)
بنیانگذار علی شیخ الاسلام
مکان

ایران، تهران، تهران
نام مستعار دانشگاه ملی

نوشتار اصلی: دانشگاه شهید بهشتی
دانشگاه غیردولتی دانشگاه ملی ایران در سال ۱۳۳۸ به دستور محمدرضا شاه پهلوی و توسط دکتر علی شیخ‌الاسلام تأسیس شد و تا پیش از سال ۱۳۶۲ با این نام خوانده می‌شد. علی‌رغم افتتاح رسمی در اسفندماه ۱۳۳۹، پذیرش دانشجو در مهرماه ۱۳۳۹ و توسط دانشکده‌های معماری و شهرسازی و علوم بانکداری که اولین دانشکده‌های دانشگاه بودند انجام شد. در خرداد ماه سال ۱۳۶۲ ستاد انقلاب فرهنگی وقت با تغییر نام دانشگاه از «ملی ایران» به «شهید بهشتی» موافقت کرد.

محتویات
  • ۱ تاریخچه
    • ۱.۱ مقدمات تأسیس
    • ۱.۲ سالهای اولیه
    • ۱.۳ عمومی شدن دانشگاه در سال ۱۳۵۳
    • ۱.۴ تغییرات پس از انقلاب اسلامی
  • ۲ رؤسای دانشگاه
  • ۳ پیوند به بیرون
  • ۴ جستارهای وابسته
  • ۵ منابع
تاریخچه
مقدمات تأسیس
آذر ۱۳۳۳ شاه پس از کودتا سفری به آمریکا انجام داد. در این سفر دکتر علی شیخ الاسلام به عنوان نماینده دانشجویان ایرانی سخنرانی کرد و پیشنهاد تأسیس دانشگاه ملی را به عنوان راهکاری برای جلوگیری از خروج جوانان ایرانی از کشور برای تحصیل به شاه ارائه کرد که مورد موافقت قرار گرفت. باید توجه داشت که نام ملی در زمان حکومت پهلوی به موسسات آموزشی اطلاق می‌شد که غیردولتی بودند و به وسیله دریافت شهریه از متقاضیان آموزش و خارج از بودجه دولت اداره می‌شدند.

پس از آن با حکم شاه دکتر شیخ الاسلام مأمور شد در اروپا و آمریکا دربارهٔ دانشگاه‌های غیردولتی مطالعه کند. در سال ۱۳۳۸ در دیداری که بین شاه و چند تن از استادان دانشگاه که در راس آن‌ها دکتر جهانشاه صالح رئیس دانشگاه تهران قرار داشتند، بار دیگر پیشنهاد تأسیس دانشگاه ملی مطرح شد. هر چند از نتایج این مذاکرات اطلاعی در دست نیست. در همین سال دکتر شیخ الاسلام به ایران باز می‌گردد و با کسب موافقت نهایی محمدرضا پهلوی دهم آذر ۱۳۳۸ «دبیرخانه دانشگاه ملی» را در خانه خود در خیابان رامسر به‌طور غیررسمی به راه می‌اندازد. ۲۹ اسفند ۱۳۳۸ با فرمان شاه و موافقت حسین علا، «وزیر دربار»، دبیرخانه دانشگاه ملی به ساختمانی واقع در خیابان پاستور پلاک ۵۷ منتقل می‌شد. این ساختمان از املاک وزارت دربار بود که در اختیار شجاع الدین شفا رئیس کمیته تهیه مقدمات جشنهای ۲۵۰۰ ساله بود. کار دبیرخانه تهیه اطلاعاتی مربوط به سوابق تحصیلی فارغ التحصیلان بی‌کار اروپا و آمریکا و تهیه مقدمات تأسیس دانشگاه بود.

با آشکار شدن اندیشه تأسیس دانشگاه ملی مخالفت‌های زیادی با آن مجامع دانشگاهی آغاز شد. کسانی مانند دکتر «احمد فرهادی» رئیس دانشگاه تهران و دکتر «میمندی نژاد» رئیس دانشکده دامپزشکی و مهندس عبدالله ریاضی رئیس دانشکده فنی و رئیس مجلس شورای ملی از مخالفان سرسخت تأسیس این دانشگاه بودند. دکتر میمندی نژاد در مصاحبه‌ای که در تاریخ ۱۱ اسفند ۱۳۳۸ در روزنامه کیهان منتشر شد فکر تأسیس دانشگاه ملی را اندیشه‌ای نابجا دانست و گفت: «دانشگاه تهران هنوز کامل نشده‌است اگر ملت فکر تأسیس دانشگاه ملی (غیردولتی) هستند که می‌تواند وضع دانشگاهی را بهتر سازد، باید همین دانشگاه موجود را ترقی و تکامل دهد.»

علی رغم مخالفت‌های فراوان با حمایت پهلوی دوم تأسیس دانشگاه ملی با جدیت پیگیری شد. هیئت موتمنین دانشگاه با عضویت وزیر دربار شاهنشاهی _ که در آن زمان حسین علا بود _ مدیر عامل بنیاد پهلوی، وزیر فرهنگ یک نفر از نمایندگان مجلس سنا، دو نفر از نمایندگان مجلس شورای ملی، مدیر کل بانک ملی ایران رئیس اتاق بازرگانی رئیس دانشگاه ملی ایران و حداقل سه نفر از شخصیت‌های علمی اقتصادی کشور تشکیل شد. در سال ۱۳۳۹ اساسنامه دانشگاه توسط هیئت موتمنین تصویب شد. در ۸ آبان ۱۳۳۹ این اساسنامه مورد تصویب شورای عالی فرهنگ قرار گرفت. اساسنامه دانشگاه ملی دارای پنج فصل و بیست و دو ماده بود. براساس ماده نخست نام دانشگاه «دانشگاه ملی ایران» و براساس ماده دوم مقر اصلی آن تهران بود. به موجب ماده سوم اساسنامه دانشگاه، این دانشگاه از تاریخ تأسیس دارای دو دانشکده بانکداری و علوم مالی اقتصادی و دانشکده معماری بود.

سالهای اولیه
در پی انتشار اساسنامه دانشگاه، خبر پذیرش ۲۰۰ نفر دانشجو برای اولین سال تحصیلی در دو دانشکده اعلام شد. دانشگاه ملی از نیمه دوم مهر ۱۳۳۹ در یک ساختمان استیجاری نزدیک دوراهی یوسف آباد دانشگاه ملی فعالیت خود را آغاز کرد در ۲۵ بهمن ۱۳۳۹ مراسم افتتاح دانشگاه ملی با حضور شاه و فرح پهلوی برگزار شد. در سالهای اولیه تأسیس دانشگاه ملی دریافت شهریه از دانشجویان مهمترین منبع تأمین هزینه‌های دانشگاه ملی محسوب می‌شد اگر چه مبالغی کمک دولتی نیز توسط دانشگاه دریافت می‌شد. بعد از چند سال با موافقت شاه و دستور حسن ارسنجانی وزیر کشاورزی وقت یک میلیون و پانصد هزار متر از زمین‌های سعادت آباد و ۱۰ هزار متر از زمین‌های بالای میدان ونک و ۷۰ هزار متر زمین خالصه مجاور اوین درکه برای اجرای ساختمان دانشگاه ملی در نظر گرفته می‌شود. مراسم کلنگ زنی عملیات ساختمانی دانشگاه ملی با حضور فرح پهلوی و دکتر علی شیخ الاسلام و دکتر انوشیروان پویان، دکتر هوشنگ نهاوندی و تعدادی از شخصیت‌های علمی کشور در منطقه بالای اوین درکه برگزار شد.

انجمن رمان‌نویسی

رمان۹۸


همه چیز درباره دانشگاه و تحصیل

 

*KhatKhati*

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
16/7/20
ارسال ها
2,693
امتیاز واکنش
9,215
امتیاز
233
محل سکونت
گلنمکستان
زمان حضور
63 روز 21 ساعت 58 دقیقه
نویسنده این موضوع
سیمین رجالی در کنار دکتر علی شیخ الاسلام (وسط) موسس دانشگاه ملی (شهید بهشتی) و دکتر جهانشاه صالح (چپ) وزیر بهداشت وقت ایران.
دکتر شیخ‌الاسلام که دانشگاه ملی را بنا گذاشت به تدریج کسانی که در آمریکا تحصیل کرده بودند را به دانشگاه کشاند. هیئت علمی اولیه این دانشگاه کم و بیش دانش‌آموختگان دانشگاه‌های آمریکایی بودند. فرخ‌رو پارسا، در سال‌های آغازین کار دانشگاه، عهده‌دار سِمَت مدیر کلی دبیرخانه دانشگاه ملی ایران بود که با این سِمَت وی نخستین مدیر کل زن در ایران شد. در این نهاد، دکتر شیخ‌الاسلام سعی داشت بخشی از جامعه نخبگان ایرانی را که عمدتاً از طبقه متوسط جامعه بود به آنجا بکشاند. در چنین شرایطی که جامعه علمی دانشگاه ملی عمدتاً دانش‌آموختگان آمریکا بودند و دانشجویان از افراد متمول و طبقه متوسط جامعه در کنار هم گرد آمده بودند و در واقع جامعه جدیدی از طبقه سیـاس*ـی آن زمان را تشکیل دادند. [۱]

با تمام این مسائل دانشگاه ملی ایران به دلیل نوپا بودن و نیز دریافت شهریه در اولویت‌های مرتبه پایین متقاضیان تحصیلات دانشگاهی حتی در مورد افرادی که از تمکن مالی برخوردار بودند قرار می‌گرفت.

در مدت پنج سال ریاست دکتر شیخ الاسلام علاوه بر دانشکده اقتصاد و معماری دانشکده پزشکی ۱۳۴۰ زبان‌های خارجی ۱۳۴۱، علوم ۱۳۴۲، دندانپزشکی ۱۳۴۴، راه‌اندازی شد. پس از دکتر شیخ الاسلام دکتر عبدالعلی جهانشاهی و سپس دکتر علی اکبر بینا به ریاست دانشگاه ملی منصوب شد. در زمان ریاست دکتر بینا دانشکده حقوق راه‌اندازی شد. پس از وی دکتر محمد علی مجتهدی (مؤسس دانشگاه صنعتی شریف) و سپس دکتر انوشیروان پویان به ریاست دانشگاه ملی منصوب شدند. پس از دکتر پویان نیز به ترتیب دکتر احمد هوشنگ شریفی، دکتر عباس صفویان و احمد قرشی ریاست دانشگاه را بر عهده گرفتند. در این سال‌ها دانشکده علوم زمین و دانشکده جامع انفورماتیک و دانشکده روان‌شناسی ساخته و وارد دایره مراکز علمی کشور شد.

عمومی شدن دانشگاه در سال ۱۳۵۳
مهترین تحول در تاریخ دانشگاه در سال ۱۳۵۳ رقم خورد، هنگامی که دولت وقت به پشتوانه درآمدهای نفتی اقدام به پرداخت شهریه موسسات آموزشی ملی (خصوصی) و رایگان کردن آن‌ها نمود. [۲] این امر سبب شد تا بافت دانشجویی دانشگاه از انحصار طبقه مرفه و بالای جامعه خارج شده و دانشجویان از طبقات مختلف و شرایط گوناگون از طریق کنکور سراسری وارد این دانشگاه شوند و بدین ترتیب دانشگاه عملاً به صورت یک دانشگاه عمومی مانند سایر دانشگاه‌ها درآمد.

تغییرات پس از انقلاب اسلامی
پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۸ به موجب قانونی که در شورای انقلاب تصویب شد دانشگاه ملی، دانشگاهی دولتی اعلام شد (قبل از پیروزی انقلاب اسلامی دانشگاه غیردولتی و خصوصی محسوب می‌شد) و در خرداد ماه سال ۱۳۶۲ ستاد انقلاب فرهنگی وقت با تغییر نام دانشگاه از «ملی ایران» به «شهید بهشتی» موافقت کرد. در سال ۱۳۶۴ براساس مصوبه دولت جمهوری اسلامی مبنی بر تأسیس وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، مراکز درمانی و دانشکده‌های پزشکی و پیراپزشکیی از دانشگاه شهید بهشتی منفک و با نام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی فعالیت خود را آغاز کردند.[۳]

انجمن رمان‌نویسی

رمان۹۸


همه چیز درباره دانشگاه و تحصیل

 

*KhatKhati*

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
16/7/20
ارسال ها
2,693
امتیاز واکنش
9,215
امتیاز
233
محل سکونت
گلنمکستان
زمان حضور
63 روز 21 ساعت 58 دقیقه
نویسنده این موضوع
رؤسای دانشگاه
  1. دکتر علی شیخ الاسلام: دکتر علی شیخ الاسلام بنیانگذار دانشگاه، از اسفند ماه سال ۱۳۳۸ تا آبان ماه سال ۱۳۴۴ ریاست دانشگاه را بر عهده داشت. وی حدود ۵ سال رئیس دانشگاه ملی ایران بود. فرخ‌رو پارسا، در سال‌های آغازین کار دانشگاه، عهده‌دار سِمَت مدیر کلی دبیرخانه دانشگاه ملی ایران بود که با این سِمَت وی نخستین مدیر کل زن در ایران شد.
  2. دکتر عبدالعلی جهانشاهی: دکتر عبدالعلی جهانشاهی از آذر ۱۳۴۴ تا خرداد ۱۳۴۵ به عنوان رئیس دانشگاه فعالیت می‌کرد. وی نزدیک به هفت ماه رئیس دانشگاه ملی بود.
  3. دکتر علی اکبر بینا: دکتر علی بینا از خرداد ۱۳۴۵ تا بهمن ۱۳۴۶ بر کرسی ریاست دانشگاه ملی تکیه زد. وی کمتر از ۲ سال در این سمت فعالیت کرد.
  4. دکتر محمد علی مجتهدی: دکتر محمد علی مجتهدی از اسفند ۱۳۴۶ تا مرداد ۱۳۴۷ رئیس دانشگاه ملی بود. وی تنها پنج ماه در این پست ماندگار شد.
  5. دکتر انوشیروان پویان: دکتر انوشیروان پویان از شهریور سال ۱۳۴۷ تا شهریور ماه سال ۱۳۵۲ رئیس دانشگاه ملی بود. وی در حدود ۵ سال در ریاست این دانشگاه باقی‌ماند.
  6. دکتر احمد هوشنگ شریفی: دکتر احمد هوشنگ شریفی از شهریور ۱۳۵۲ تا اردیبهشت ۱۳۵۳ به عنوان رئیس دانشگاه ملی کار می‌کرد. وی کمتر از هشت ماه در این پست باقی‌ماند.
  7. دکتر عباس صفویان: دکتر عباس صفویان از خرداد ۱۳۵۳ تا شهریور ۱۳۵۶ رئیس دانشگاه ملی بود. وی ۳ سال رئیس این دانشگاه بود.
  8. دکتر احمد قریشی: دکتر احمد قرشی از شهریور ۱۳۵۶ تا مهر ۱۳۵۷ به عنوان رئیس دانشگاه ملی فعالیت می‌کرد. وی حدود یک سال در سمت خود باقی‌ماند.
  9. دکتر عبدالعلی جهانشاهی: دکتر عبدالعلی جهانشاهی از مهر ۱۳۵۷ تا بهمن ۱۳۵۷ تنها به مدت چهار ماه رئیس دانشگاه ملی بود.
  10. دکتر عبدالصمد تقی‌زاده: دکتر عبدالصمد تقی‌زاده از اسفند ۱۳۵۷ تا آبان ۱۳۵۹ رئیس دانشگاه ملی بود. وی نزدیک به ۲ سال بر این دانشگاه ریاست کرد.
  11. مهندس احمد اصغریان جدی: مهندس احمد اصغریان جدی از آبان ۱۳۵۹ تا آذر ۱۳۶۰ ریاست بر دانشگاه ملی را تجربه کرد. وی یک سال رئیس این دانشگاه بود.
  12. محمد حسن احمدی: محمد حسن احمدی تنها ۱۱ ماه رئیس دانشگاه ملی بود. وی از آذر ۱۳۶۰ تا آبان ۱۳۶۱ (۱۱ماه) رئیس این دانشگاه بود.
  13. احمد فرمد: احمد فرمد از آبان ۱۳۶۱ تا آبان ۱۳۶۳ رئیس دانشگاه ملی بود. وی ۲ سال در این سمت فعالیت کرد. در خرداد سال ۶۲ نام دانشگاه از ملی ایران به شهید بهشتی تغییر کرد.


همه چیز درباره دانشگاه و تحصیل

 

*KhatKhati*

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
16/7/20
ارسال ها
2,693
امتیاز واکنش
9,215
امتیاز
233
محل سکونت
گلنمکستان
زمان حضور
63 روز 21 ساعت 58 دقیقه
نویسنده این موضوع
شرایط ادامه تحصیل دانشگاه آزاد اسلامی

شرایط ادامه تحصیل

الف ـ شرایط عمومی:

1ـ اعتقاد و التزام عملی به اسلام و یا یکی از ادیان تصریح شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.
2ـ نداشتن عناد با نظام جمهوری اسلامی ایران.

توضیح: مصادیق عناد شامل (1) مبازه مسلحانه با نظام جمهوری اسلامی ایران (2) داشتن وابستگی تشکیلاتی به گروهکای محارب (3) پرداخت کمک مالی به گروهکهای محارب یا هواداری تشکیلاتی از آن گروهکها و یا داشتن عضویت در آنها (4) تبلیغ ماتریالیسم و ادیان ساختگی می باشد.

3ـ عدم احراز فساد اخلاقی.

توضیح: مصادیق فساد اخلاقی شامل اعتیاد به مواد مخـ ـدر به فحشاء می باشد.

4ـ عامل بودن به فرایض دینی (نماز و روزه .....) و رعایت کامل شئول اسلامی.
5ـ داشتن توانائی جسمی متاسب برای تحصیل در رشته های انتخابی.
6ـ دارا بودن شرایط لازم از نظر جسمانی برای داوطلبان رشته های پرستاری, مامائی و دریا (ناوبری).

ب ـ شرایط اختصاصی:

1ـ داشتن دیپلم کامل نظام قدیم متوسطه یا گواهی پایان دوره پیش دانشگاهی نظام جدید متوسطه و یا اشتغال به تحصیل در دوره پیش دانشگاهی نظام جدید متوسطه در سال تحصیلی 82-1381. (گواهی اشتغال به تحصیل برای برادران مشمول مشغول تحصیل به صورت متفرقه یا داوطلب آزاد مورد قبول نیست).
2ـ فارغ التحصیلان دوره های کاردانی (فوق دیپلم) که مشغول خدمت وظیفه عمومی هستند به شرطی که خدمت قانونی مقرر (خدمت ضرورت) را تا تاریخ 31/6/1382 با پایان برسانند مجاز به شرکت در آزمون می باشند. بدیهی است در صورت قبولی, واحدهای درسی دوره کاردانی آنان بر طبق ضوابطط و مقررات آموزشی دانشگاه مورد بررسی و محاسبه قرار خواهد گرفت.
3ـ فارغ التحصیلان دوره های کاردانی علوم پزشکی به شرطی که خدمت قانونی خود را تا تاریخ 31/6/82 به انجام برسانند مجاز به شرکت در آزمون رشته های دیگر می باشند.
4ـ فارغ التحصیلان دوره های کاردانی پیوسته نظام جدید آموزش متوسطه, چنانچه مشمول خدمت نظام وظیفه باشند, مجاز به شرکت در رشته های متتناسب با مدرک کاردانی خود بوده و چنانچه مشمول نباشند و یا تعهد خدمت نداشته باشند, مجاز به شرکت در کلیه رشته های دوره کارشناسی می باشند.
5ـ براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی, طلاب حوزه علمیه دارای مدرک حوزوی معادل دیپلم کامل متوسطه, چنانچه بنا به تأیید حوزه علمیه, لمعتین و اصول را گذارنده باشند می توانند در آزمون شماره یک (رشته های غیر پزشکی) و گزینش نظام آموزشی پاره وقت فقط در رشته های الهیات و معارف اسلامی, فلسفه, حقوق, زبان و ادبیات عربی شرکت نمایند.

تبصره: افراد فاقد مدارک مندرج در بند 1 شرایط اختصاصی مانند دانش آموزان کلاس های پایین تر از دوره پیش دانشگاهی نظام جدید متوسطه که تا پایان شهریور ماه 1382 موفق به اخذ گواهی اتمام دوره پیش دانشگاهی نخواهند شد, در صورت تمایل می توانند فقط به صورت آزمایشی در آزمون شرکت نمایند. این گونه داوطلبان در صورت کسب حدنصاب قبولی در آزمون, حق ثبت نام در رشته / شهر انتخابی را ندارند و دانشگاه در مورد تحصیل آنان هیچگونه تعهدی ندارد و هیچگونه در خواستی در این زمینه پذیرفته نمی شود. ضمناً چنانچه داوطلب حائز هریک از شرایط اشاره شده در این دفترچه راهنما برای شرکت در آزمون نباشد, آزمون وی به منزله خودآزمایی تلقی شده در صورت قبولی در آزمون هیچ غذری از وی پذیرفته نیست.
هیچ یک از پذیرفته شدگان این آزمون بدون داشن دیپلم کامل نظام قدیم متوسطه, یا گواهی اتمام دوره پیش دانشگاهی مجاز نیستند حتی به صورت مشروط در مقاطع مختلف تحصیلی ثبت نام شده و به عنوان دانشجو مشغول تحصیل شوند.

انجمن رمان‌نویسی

رمان۹۸


همه چیز درباره دانشگاه و تحصیل

 

*KhatKhati*

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
16/7/20
ارسال ها
2,693
امتیاز واکنش
9,215
امتیاز
233
محل سکونت
گلنمکستان
زمان حضور
63 روز 21 ساعت 58 دقیقه
نویسنده این موضوع
مقررات نظام وظیفه عمومی:

براساس اعلام رسمی اداره وظیفه عمومی لازم است داوطلبان مرد حائز یکی از شرایط زیر باشند:

1ـ داشتن کارت معافیت تکفل یا پزشکی دائم یا معافیت خرید خدمت و یا کارت معافیت دائم زمان صلح برای متولدین سال 1338 و بعد از آن با فرم جدید رایانه ای یا گواهی موقت تا صدور کارت رایانه ای.
3ـ داشتن کارت معافیت (تکفل یا پزشکی و یا..) موقت که تاریخ انقضای آن بعد از شهریورماه 1382 باشد.
4ـ شاغل به خدمت رسمی در نیروهای نظامی و انتظامی جمهوری اسلامی ایران با ارائه گواهی موافقت و معرفی ستاد نیروی مربوط.
5ـ متولدین سال 1363 یا بعد از آن و یا دانش آموزان سال آخر شاغل به تحصیل در دوره پیش دانشگاهی نظام جدید روزانه یا شبانه بزرگسالان به استثنای داوطلبان آزاد یا متفرقه.

تبصره: این افراد برای ثبت نام و شرکت در آزمون سال 1382 نیاز به اخذ دفترچه آماده به خدمت ندارند, ولی لازم است در تایخی که از طرف اداره وظیفه عمومی اعلام می گردد به خدمت اعزام شوند. بدیهی است در صورت پذیرفته شدن در آموزن ورودی در هر مرحله از خدمت با رعایت ضوابط اداره وظیفه عمومی ترخیص خواهند شد, (به شرط داشتن گواهی اتمام دوره پیش دانشگاهی نظام جدید) در غیر این صورت از نظر نظام وظیفه غایب محسوب شده و پذیرش آنها در آزمون لغو می گردد.

6- متولدین سال 1337 یا قبل از آن.
7ـ مشمولان دیپلمه متوسطه نظام قدیم یا دارندگان گواهی اتمام دوره پیش دانشگاهی نظام جدید متوسطه وظیفه شاغل به خدمت در نیروهای نظامی و انتظامی در هر مرحله ای از خدمت وظیفه که باشند, به شرط نداشتن غیبت قبل از اعزام به خدمت و نداشتن سابقه تحصیل در مقطع بالاتر از دیپلم.

تبصره: برگهای اعزام باید فاقد مهر غیبت بدون قید دانشجوی انصرافی بوده و با تاریخ شروع به خدمت منطبق باشد و حوزه نظام وظیفه مربوط تأیید نماید این قبیل مشمولان فاقد غیبت هستند.

8ـ داشتن موافقت نامه رسمی از وزارتخانه یا سازمان متبوع (چنانچه لطمه ای به انجام تعهدات وارد نشود) برای مشمولان دیپلمه ای که با استفاده از تعهدات خدمتی وزارتخانه و سازمانهای دولتی از خدمت دوره وظیفه (خدمت ضرورت) معاف می باشند و معافیت آنان پس از انجام تعهد مقرر بدون احتساب ایام تحصیل صادر می گردد.
9ـ داشتن گواهی از حوزه نظام وظیفه عمومی مبنی بر تمدید تاریخ اعزام به خدمت وظیفه مشمول.
10ـ فارغ التحصیل دوره کاردانی (فوق دیپلم) در حین خدمت با ارائه گواهی از یگان مربوط مبنی براینکه دوران خدمت وظیفه (خدمت ضرورت) وی تا تاریخ 31/6/1382 به پایان می رسد.
11ـ فارغ التحصیل دوره کاردانی (فوق دیبپلم) حداکثر تا 30/11/1381 در رشته های تحصیلی غیر از علوم پزشکی در مهلت شش ماهه بعد از فراغت از تحصیل و قبل از اعزام به خدمت.

تبصره 1: فارع التحصیلان مشمول دوره کاردانی بند 11 فقط مجاز به شرکت در آزمون رشته هایی متناسب با نوع مدرک کاردانی خود هستند که آزمون دوره کارشناسی ناپیوسته آن رشته ها در این دانشگاه برگزار نمی شود. رشته هایی که آزمون کارشناسی ناپیوسته آن برگزار می شود عبارتند از: مهندسی برق (قدرت), مهندسی برق (الکترونیک),‌علمی کاربردی برق (شبکه های انتقال توزیع), مهندسی کامپیوتر (نرم افزار),‌علمی کاربردی کنترل و ابزار دقیق, علمی کاربردی ساختمان, علمی کاربردی معماری, مهندسی عمران (عمران), مهندسی مکانیک در حرارت و سیالات, مهندسی مکانیک در طراحی جامدات, مهندسی معدن (استخراج),‌مهندسی آبیاری , مهندسی تولیدات گیاهی, مهندسی تولیدات دامی, مهندسی علوم و صنایع غذائی, مهندسی ماشینهای کشاورزی, علمی کاربردی کتابداری و اطلاع رسانی, علوم آزمایشگاهی دامپزشکی, حسابداری, آموزش ابتدائی, ریاضی, معارف اسلامی, علوم تجربی, زبان و ادبیات فارسی, ربان انگلیسی و بهداشت محیط.

تبصره 2: ادامه تحصیل این دسته از داوطلبان در صورت پذیرفته شدن در رشته متناسب با نوع مدرک کاردانی (فوق دیپلم) در مقاطع بالاتر از کاردانی و با اتساب تعدادی از واحدهای دوه کاردانی (فوق دیپلم) در دوره بالاتر بر طبق مقررات آموزشی به نحوی که حداکثر طول مدت تحصیل آنان از کاردانی به مقطع بالاتر دو سال کمتر از مدت مجاز تحصیل طبق ضوابط دانشگاه در همان دوره تحصیلی باشد از نظر نظام وظیفه عمومی بلامانع است.

12ـ طلاب دارنده دیپلم کامل نظام قدیم یا گواهی پیش دانگشگاهی نظام جدید متوسطه که از معافیت تحصیلی حوزه علمیه استفاده می نمایند به شرط قبولی در آزمون در صورتی مجاز به ثبت نام در دانشگاه خواهند بود که کمیسیون مربوط در حوزه علمیه با تحصیل همزمان آنان در دانشگاه موافقیت نماید.
13- براساس مصوبه جلسه 401 مورخ 24/7/79 شورای عالی برنامه ریزی دارندگان مدرک کاردانی پیوسته (با رعایت شش ماه از زمان فراغت از تحصیل تا زمان قبولی در آزمون رشته متناسب مقطع کارشناسی) می توانند در این آزمون شرکت نمایند.

تذکرات مهم برای داوطلبان مشمول خدمت وظیفه عمومی:

دانشجویان انصرافی از دانشگاه آزاد اسلامی یا سایر دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور که مشمول خدمت وظیفه عمومی باشند نمی توانند در آزمون ورودی سال82 دانشگاه آزاد اسلامی شرکت نمایند. این دسته از داوطلبان چنانچه تمایل به شرکت در آزمون دانشگاه آزاد اسلامی داشته باشند، باید پس از انصراف قطعی از تحصیل، خود را به حوزه های وظیفه عمومی معرفی و به خدمت اعزام شوند تا پس از انجام خدمت وظیفه (خدمت ضرورت) در آزمونهای ورودی بعدی این دانشگاه ثبت نام و شرکت نمایند. بدیهی است دانشجویان انصرافی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور که دارای برگ معافیت دائم از خدمت وظیفه عمومی بوده و یا دارای برگ خاتمه خدمت باشند و از لحاظ نظام وظیفه عمومی منعی برای ادامه تحصیل نداشته باشند، می توانند در آزمون دانشگاه آزاد اسلامی شرکت نمایند. هیچ داوطلبی با داشتن دیپلم کامل متوسطه نظام قدیم یا گوهی اتمام دوره پیش دانشگاهی نظام جدید و با استفاده از معافیت تحصیلی واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی و یا دیگر موسسات آموزش عالی حق شرکت در آزمون ورودی سال 1382 به منظور انتقال، تغییر رشته یا تغییر مقطع تحصیلی را ندارد.
دارندگان مدرک دانشگاهی «مشمول خدمت وظیفه» نمی توانند برای تحصیل در رشته دیگری در همان مقطع داوطلب شرکت در آزمون شوند.

انجمن رمان‌نویسی

رمان۹۸


همه چیز درباره دانشگاه و تحصیل

 

*KhatKhati*

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
16/7/20
ارسال ها
2,693
امتیاز واکنش
9,215
امتیاز
233
محل سکونت
گلنمکستان
زمان حضور
63 روز 21 ساعت 58 دقیقه
نویسنده این موضوع
بخش دوم- ضوابط و شرایط کلی تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی

تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی تابع ضوابط و مقرراتی است که اهم آنها به شرح ذیل می باشد.

دانشجو موظف است کلیه مقررات دانشگاه آزاد اسلامی و ضوابط خاص واحد دانشگاهی محل تحصیل خود را رعایت نماید و در صورت عدم رعایت آن در هر مرحله از تحصیل، برابر مفاد آئین نامه های مربوط با وی رفتار خواهد شد.
پذیرفته شدگان نباید برای شروع و ادامه تحصیل از لحاظ قوانین شرعی و کشوری منعی داشته باشند.
دانشگاه تعهدی برای تامین خوابگاه و یا امکانات رفاهی دیگر جهت دانشجویان ندارد. لیکن چنانچه واحدهای دانشگاهی امکاناتی در این مورد داشته باشند، حتی المقدور در اختیار دانشجویان غیر بومی قرار خواهند داد. (واحدهای دانشگاهی مستقر در تهران فاقد خوابگاه دانشجویی می باشند.)
چنانچه در هر یک از مراحل ثبت نام، برگزاری آزمون و یا حین تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی مشخص گردد که داوطلب فاقد یکی از شرایط مندرج در این دفترچه راهنما می باشد و یا تحت هر شرایطی تخلف و یا سواستفاده او ثابت شود، پس از رسیدگی در کمیسیون های مربوط از ادامه تحصیل وی جلوگیری و مطابق آئین نامه انظباطی دانشگاه آزاد اسلامی با او رفتار خواهد شد.
کلیه پذیرفته شدگان مقطع دکتری حرفه ای (رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی) باید در امتحانات جامع که پس از طی دوره علوم پایه رشته مربوط برگزار می گردد، پذیرفته شوند در غیر این صورت از دانشگاه اخراج یا ملزم به تغییر رشته یا تغییر مقطع براساس ضوابط آموزش عالی کشور و دانشگاه می باشند.
با توجه به اینکه هزینه های دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان موسسه غیر انتفاعی از محل کمک های مردمی و شهریه دانشجویان تامین می گردد، لذا از دانشجویان در آغاز هر نیمسال تحصیلی مبلغی به عنوان شهریه ثابت، مبلغی نیز به ازای هر واحد درسی به عنوان شهریه متغیر و مبلغی نیز به عنوان هزینه خدمات آموزشی (فقط در نیمسال اول) دریافت می گردد که میزان آن قبل از شروع هر سال تحصیلی اعلام می شود.
پذیرفته شدگان مرد نظام آموزشی تمام وقت و نظام آموزشی پاره وقت دانشگاه آزاد اسلامی برابر مقررات نظام وظیفه عمومی می توانند از معافیت تحصیلی استفاده نمایند.
دانشجویان نظام آموزشی تمام وقت و نظام آموزشی پاره وقت دانشگاه آزاد اسلامی بطور یکسان، تابع مقررات آموزشی دانشگاه مانند سرفصل دروس، حذف واضافه واحدهای درسی، حضور و غیاب و میزان شهریه می باشند.

توضیح: عنوان، محتوا و حجم دروس هر رشته در نظام آموزشی پاره وقت عیناً همانند برنامه های آموزشی آن رشته در نظام آموزشی تمام وقت دانشگاه می باشد. بدین لحاظ از حیث برنامه های درسی هیچگونه اختلافی بین دو نظام آموزشی پاره وقت و تمام وقت وجود ندارد.
به فارغ التحصیلان نظام آموزشی تمام وقت و نظام آموزشی پاره وقت دانشنامه رسمی اعطا می گردد و در مورد فارغ التحصیلان نظام آموزشی پاره وقت عبارت «پاره وقت» در مدرک آنها قید می شود.

10- حداکثر مدت مجاز تحصیل در مقاطع مربوط به نظام آموزشی پاره وقت بیشتر از حداکثر مدت مجاز تحصیل در همان مقطع مربوط به نظام آموزشی تمام وقت می باشد. بدین ترتیب که حداکثر طول مدت تحصیل در دوره کاردانی 4 سال و کارشناسی 8 سال است.(توجه، این مدت برای مشمولین، به ترتیب 4 سال و 7 سال می باشد.)
11ـ دانشجوی نظام آموزشی پاره وقت مجاز نیست به نظام آموزشی تمام وقت انتقال یابد اما شرکت دانشجویان نظام آموزشی پاره وقت در صورتی که مشمول نظام وظیفه نباشند و از معافیت تحصیلی استفاده نکنند در آزمون سراسری دانشگاه برای راه یابی به نظام آموزشی تمام وقت بر اساس مقررات مربوط بلامانع است.
12ـ دارندگان مدرک دانشگاهی، در صورتی که مدرک دانشگاهی آنان مورد تایید دانشگاه آزاد اسلامی باشد و از معافیت تحصیلی استفاده ننمایند ضمناً بیش از پنج سال از زمان مدت تحصیل آنان نگذشته باشد (اگر بیش از این مدت از آخرین نیمسال تحصیلی در دوره قبلی فرد گذشته باشد شرایط خاص برای پذیرش دروس اعمال می گردد) می توانند داوطلب شرکت در آزمون در مقاطع بالاتر شوند. بدیهی است پذیرش دروس گذارنده شده آنان براساس ضوابط و مقررات آموزشی دانشگاه خواهد بود. به طور کلی، چنانچه پذیرفته شدگان آزمون ورودی دانشگاه آزاد اسلامی، قبلاً واحدهای درسی را در دانشگاهها یا موسسات آموزش عالی مورد تایید دانشگاه آزاد اسلامی در داخل یا خارج از کشور گذرانده باشند، به شرط آنکه محتوای آموزشی دروس گذرانده شده با حداقل 80 درصد محتوای دروس مشابه در رشته ای که قبول شده اند، مطابقت داشته باشد با رعایت ضوابط و مقررات دانشگاه، این دروس معادل سازی و پذیرفته خواهد شد.

قابل توجه داوطلبان تحصیل در رشته های آموزشی

رشته های آموزشی شامل 6 رشته کاردانی ریاضی, علوم تجربی, ادبیات فارسی, دینی و عربی, آموزش ابتدائی و آموزش زبان انگلیسی است که منحصراً مربوط به معلمان شاغل در وزارت آموزش و پرورش نیست و کلیه علاقمندان به این رشته ها نیز می توانند آنها را در انتخابهای خود منظور نمایند. ضمناً انتخاب این رشته ها تعهدی برای دانشگاه وزارت آموزش و پرورش از نظر استخدام ایجاد نمی کند. در زمینه آموزش پذیرفته شدگان این رشته ها موارد زیر عمل می شود.
1ـ هر سال تحصیلی مرکب از دو نیمسال و یک دوره تابستانی است.
2ـ در هریک از نیمسال های اول و دوم سال تحصیلی, هر دانشجو می تواند حداکثر 15 واحد درسی و در دوره تابستانی 12 واحد درسی را انتخاب نماید مشروط به آنکه مجموع واحدهای درسی اخذ شده در یک سال تحصیلی از 40 واحد تجـ*ـاوز نکند.
3ـ کلاس این رشته ها در نیمسال های اول و دوم هر سال تحصیلی, در روزهای آخر هفته و در ترم تابستان در طول هفته تشکیل خواهد شد.
4ـ حداکثل تعداد واحد درسی که هر دانشجو می تواند در یک نیمسال انتخاب نماید 8 واحد است.
5ـ از بین واحدهای دانشگاهی مجری دوره رشته های آموزشی 19 واحد دانشگاهی که در زیر نام آنها قید شده است و به دلایل مختلف اجرای ترم تابستانی در آنها مقدور نمی باشد, کلاسها فقط در نیمسال اول و دوم برگزار می گردد و در هر نیمسال حداکثر 17 واحد درسی به دانشجو ارائه می شود. در این واحدها چنانچه دانشجویی مایل به اخذ واحد درسی در ترم تابستانی در یکی از واحدهای دانشگاهی دیگر (که کلاس رشته را دایر دارد) باشد,‌می تواند پس از اخذ موافقت واحدهای مبدا و مقصد حداکثر 6 واحد درسی را بگذراند. این واحدهای دانشگاهی عبارتند از:
1ـ اهواز, 2ـ بندرعباس, 3ـ جیرفت, 4ـ خزم آباد 5-داراب 6ـ رامهرمز, 7- زنجان 8- ساری 9-شهرکرد 10- قائم شهر 11- قم 12- کازرون 13- گچساران 14- گرمسار 15- لاهیجان 16- مبارکه 17- مسجد سلیمان 18ـ نی ریز, 19ـ یاسوج

انجمن رمان‌نویسی
رمان۹۸


همه چیز درباره دانشگاه و تحصیل

 

*KhatKhati*

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
16/7/20
ارسال ها
2,693
امتیاز واکنش
9,215
امتیاز
233
محل سکونت
گلنمکستان
زمان حضور
63 روز 21 ساعت 58 دقیقه
نویسنده این موضوع
دانشگاه آزاد اسلامی


معرفی
دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور با یک پوشش متعادل و مناسب راه فراگیری و ادامه تحصیل در مقاطع عالی آموزش را برای همه علاقمندان فراهم نموده و توانسته نزدیک به نیمی از آموزش عالی در کشور را به خود اختصاص دهد . در دستور کار این دانشگاه توسعه کیفی آموزش سالهاست که مورد توجه قرار گرفته و اکنون فضای علمی این دانشگاه به استاندارهای تعریف شده و مطلوب خود نزدیک شده و توانسته است موفقیت های علمی ، ورزشی و فرهنگی قابل توجهی را کسب نماید.


اصطلاحات
آزمون سراسری دانشگاه:

این آزمون برای ورود فارغ التحصیلان دوره نظام قدیم متوسطه یا پیش دانشگاهی نظام جدید به این دانشگاه به منظور تحصیل در دوره های کاردانی،کارشناسی و دکترای حرفه ای و از میان دروس دوره سه ساله و پیش دانشگاهی نظام جدید متوسطه برگزار می شود.
آزمون سراسری شامل دو آزمون شماره یک (رشته های غیر پزشکی) و شماره دو (رشته های علوم پزشکی) می باشد. چون بعضی از داوطلبان به دلایل مختلف نمیتوانند در دوره های تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی به تحصیل بپردازند، لذا جهت ایجاد تسهیلات برای این گونه افراد، نظام آموزشی پاره وقت نیز در برخی از رشته های غیر پزشکی در مقاطع کاردانی و کارشناسی در تعدادی از واحدهای دانشگاهی برقرار می باشد.
هر داوطلب می تواند بنا به تمایل خود در آزمون شماره یک (رشته های غیر پزشکی) و آزمون شماره دو (رشته های علوم پزشکی) و همچنین در گزینش مربوط به رشته های نظام آموزشی پاره وقت بطور مستقل یا تواماً شرکت نماید.

نظام آموزشی دانشگاه:

آموزش در دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس نظام واحدی است. در این نظام هر درس با توجه به سرفصل و حجم مطالب از یک، دو، سه، چهار و یا (؟) واحد درسی تشکیل شده است. دانشجویان درهر نیمسال تحصیلی با انتخاب تعدادی از دروس براساس ضوابط مربوط و حضور در کلاسهای نظری و عملی آنها، در پایان نیمسال تحصیلی در امتحان آن دروس شرکت می نمایند و پس از موفقیت در امتحان کلیه دروس فارغ التحصیل می شوند. در این نظام آموزشی چنانچه دانشجویی در یک درس نمره قبولی نیاورد، فقط ملزم به گذراندن مجدد همان درس می باشد. براساس مفاد آئین نامه آموزشی تعداد واحدهای درسی لازم برای گذراندن هر یک از دوره های کاردانی، کارشناسی و دکتری حرفه ای برطبق مصوبات شورای عالی برنامه ریزی تعیین و اعلام می شود.

نظام آموزشی تمام وقت :

این نظام آموزشی برای دانشجویانی است که تمامی وقت خود را صرف تحصیل در دانشگاه می نمایند و کلاسهای درس آنها ممکن است صبح یا عصر و یا هر دو وقت باشد. حداکثر طول مدت تحصیل در نظام آموزشی تمام وقت برای دوره کاردانی 3 سال، کارشناسی 6 سال و دکتری حرفه ای 9 سال می باشد و براساس مقررات و آئین نامه های موجود به کلیه دانشجویان مشمول نظام وظیفه عمومی که دارای شرایط لازم باشند معافیت تحصیلی در طول مدت مجاز تحصیل حداکثر تا زمان فراغت از تحصیل داده می شود.

نظام آموزشی پاره وقت :

در جهت پاسخگویی به نیاز داوطلبانی که به هر دلیل نمی توانند در دوره تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی به تحصیل بپردازند، نظام آموزشی پاره وقت که به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز رسیده است، در مقاطع کاردانی و کارشناسی رشته های غیر پزشکی در تعداد زیادی از واحدهای دانشگاهی ایجاد شده است. حداکثر مدت مجاز تحصیل در نظام آموزشی پاره وقت بیش از حداکثر مدت مجاز تحصیل در نظام آموزشی تمام وقت می باشد. لیکن چنانچه دانشجویان نظام آموزشی پاره وقت امکان انتخاب و گذراندن واحدهای درسی بیشتری را داشته باشند می توانند این دوره را مانند دانشجویان نظام آموزشی تمام وقت در حداقل مدت طی نمایند. حداکثر مدت مجاز تحصیل در دوره کاردانی نظام آموزشی پاره وقت 4 سال و در دوره کارشناسی 8 سال می باشد. در مورد افراد مشمول که از معافیت تحصیلی استفاده می کنند حداکثر دوره کارشناسی نظام آموزشی پاره وقت 7 سال است. قابل ذکر است که به فارغ التحصیلان این نظام آموزشی مانند نظام آموزشی تمام وقت مدرک تحصیلی رسمی مربوط به نظام آموزشی پاره وقت اعطا خواهد شد و فارغ التحصیلان این نظام نیز می توانند در آزمون ورودی مقاطع تحصیلی بالاتر شرکت نمایند. لازم به یادآوری است که به دانشجویان مشمول نظام وظیفه عمومی که دارای شرایط لازم باشند در نظام آموزشی پاره وقت نیز مانند دانشجویان نظام آموزشی تمام وقت معافیت تحصیلی داده می شود. کلاسهای نظام آموزشی پار وقت ، عصر تشکیل می شود ولی اگر تعداد دانشجویان به تفکیک زن و مرد در یک درس به حدنصاب تشکیل یک کلاس نرسد، ممکن است آن کلاس تواماً با دانشجویان تمام وقت صبحها تشکیل گردد. در رشته های مربوط به آزمون شماره دو (رشته های علوم پزشکی)، نظام آموزشی فقط تمام وقت است و برای این رشته ها نظام آموزشی پاره وقت وجود ندارد. یادآوری می شود از لحاظ ارزش علمی و استخدامی بین مدرک فراغت از تحصیل تمام وقت و پاره وقت اختلافی وجود ندارد.
تذکر: داوطلبان گزینش نظام آموزشی پاره وقت باید بومی یکی از نقاط تابعه استانی باشند که واحد دانشگاهی مورد نظر آنان در آن استان قرار دارد.

انجمن رمان‌نویسی
رمان۹۸


همه چیز درباره دانشگاه و تحصیل

 

*KhatKhati*

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
16/7/20
ارسال ها
2,693
امتیاز واکنش
9,215
امتیاز
233
محل سکونت
گلنمکستان
زمان حضور
63 روز 21 ساعت 58 دقیقه
نویسنده این موضوع
گروه:

رشته های مختلف دانشگاه در آزمون شماره یک (رشته های غیر پزشکی), با توجه به مواد آزمون تخصصی آنها, به پنج گروه «ریاضی و فنی مهندسی», «علوم تجربی و کشاورزی», «علوم انسانی», «زبانهای خارجی» و «هنر» تقسیم می شوند. گروه مربوط به رشته های آزمون شماره دو (رشته های علوم پزشکی) مستقلاً به نام «گروه علوم پزشکی» نامیده می شود.

زیر مجموعه:

رشته هایی از یک گروه که مواد آزمون و ضرایب آنها یکسان است، زیر مجموعه نامیده می شود.

واحد دانشگاهی:

دانشگاه آزاد اسلامی در شهرهای مختلف کشور و 2 مرکز خارج از کشور دارای تشکیلات دانشگاهی به نام «واحد دانشگاهی» است که تعداد آن در حال حاضر به 143 واحد و تعدادی شعبه یا مرکز تابع این واحدها بالغ می گردد.

رشته :

هر واحد دانشگاهی با توجه به نیاز منطقه و همچنین تصویب مراجع ذیصلاح دارای رشته های تحصیلی مختلفی در مقاطع کاردانی, کارشناسی و دکتری حرفه ای است.

رشته / شهر :

ترکیب نام رشته تحصیلی و نام واحد دانشگاهی، رشته / شهر نامیده می شود و برای هر یک از آزمونها رشته / شهرهایی در نظر گرفته شده است.

رشته / شهر انتخابی :

هر داوطلب می تواند برای شرکت در آزمون شماره 1 (رشته های غیر پزشکی) 6 رشته/شهر از یک مجموعه در گزینش نظام آموزشی پاره وقت 4 رشته/شهر از همان مجموعه غیرپزشکی را انتخاب و در کارت درخواست ثبت نام خود در قسمت مربوط قید نماید. دواطلبانی که مایل به شرکت در آزمون شماره یک (رشته های غیر پزشکی) و گزینش نظام آموزشی پاره وقت تواماً هستند ، لازم است کلیه رشته های مورد نظر خود را از یک مجموعه انتخاب نمایند. ضمناً داوطلبان شرکت در آزمون رشته های گروه علوم پزشکی می توانند چهار رشته / شهر را ازمجموعه «7» انتخاب نمایند.

تذکر 1: با توجه به اینکه گزینش هر یک از آزمونهای شماره یک و شماره دو و همچنین گزینش مربوط به نظام آموزشی پاره وقت جداگانه انجام می شود. لذا احتمال قبولی داوطلبان در بیش از یک آزمون وجود دارد، ولی به پذیرفته شدگان فقط در یک رشته تحصیلی اجازه ثبت نام و ادامه تحصیل داده خواهد شد و هیچ دانشجوئی مجاز نیست همزمان در بیش از یک رشته اعم از تمام وقت یا پاره وقت در دانشگاه آزاد اسلامی یا دیگر مؤسسات آموزش عالی اعم از دولتی یا غیردولتی تحصیل نماید.

تذکر 2: داوطلبان گزینش نظام آموزشی پاره وقت باید مقررات مربوط به بومی بودن در استان مربوط را رعایت نمایند. ضمناً رشته های انتخابی آنان با مجموعه رشته های انتخابی آزمون شماره 1 (غیرپزشکی) متناسب باشد.

رشته/شهر انتخابی اول (اصلی):

رشته/شهر انتخابی اول (اصلی) رشته/شهری است که داوطلب شرکت در آزمونهای شماره یک, شماره دو و یا گزینش نظام آموزشی پاره وقت، آن را به عنوان اولین رشته/شهر انتخابی خود در کارت درخواست ثبت نام اعلام می نماید. داوطلب موظف است جهت دریافت کارت ورود به جلسه و شرکت در هر یک از آزمونهای شماره 1 و 2 به واحد دانشگاهی مربوط به رشته/شهر انتخابی اول آزمونهای مزبور مراجعه نماید. لازم به ذکر است که گزینش مراحل اول تنها بر اساس رشته/شهرهای انتخابی اول (اصلی) انجام خواهد شد.

رشته /شهرهای انتتخابی دوم به بعد:

رشته / شهرهای انتخابی دوم به بعد رشته/شهرهایی است که داوطلب در هر یک از آزمونها در صورت تمایل می تواند آنها را به ترتیب اولویت به تعداد زیر انتخاب و در کارت در خواست ثبت نام در قسمت مربوط مشخص نماید.
آزمون شماره یک (رشته های غیرپزشکی) پنج انتخاب, آزمون شماره دو (رشته های علوم پزشکی) و نظام آموزشی پاره وقت سه انتخاب, لازم به ذکر است که گزینش مرحله دوم، در صورتی که ظرفیت رشته/شهرهای انتخابی دوم به بعد داوطلب تکمیل نشده باشد توسط داوطلبانی که آن/ رشته شهرها را به عنوان رشته/شهر اول خود انتخاب کرده اند برای انتخابهای دوم به بعد انجام خواهد شد. لازم است داوطلبان (به ویژه افرادی که وضعیت جسمی یا شرایط خاصی دارند) در تعیین اولویت انتخابها, سه عامل مهم توانایی علمی خود، مطلوبیت رشته/شهرهای انتخابی و توانایی تحصیل در محلی که انتخاب می نماید، را مد نظر قرار دهند بطوری که اولویت های بالا را به رشته/شهرهایی که بیشتر مورد علاقه آنها است اختصاص دهند و انتخابهای بعدی به ترتیب به رشته/شهرهایی که از نظر آنها مطلوبیت کمتر ولی احتمال قبولی بیشتری را دارد، تعلق گیرد. گزینش دانشجو در آزمون بر همین مبنا صورت می گیرد، لذا چنانچه فردی که در یکی از اولویت ها با توجه به نمره آزمون و ظرفیت پذیرفته شود, بررسی درخواست فرد برای گزینش در اولویت های بعدی وی امکان پذیر نیست.

رشته/ شهر انتخابی دانشگاه:

این رشته/شهر توسط داوطلب انتخاب نمی شود بلکه داوطلب با زدن علامت (×)‌در مربع مربوط در کارت درخواست ثبت نام, به دانشگاه اختیار می دهد تا نمره او را برای رشته /شهرهای (کاردانی یا کارشناسی) هم مجموعه با رشته/شهر انتخابی اول وی که ظرفیت آنها در گزینش های مرحله اول و دوم تکمیل نگردیده است مقایسه و در صورت کسب حدنصاب نمره نام او را بعنوان قبول در آن رشته/شهر اعلام نماید.
تذکر: داوطلبانی که به علت معلولیت یا وضع جسمی خاص یا هر علت دیگر فقط توانایی تحصیل در رشته یا واحد مورد نظر خود را دارند از زدن علامت (×) در مربع مربوط به انتخاب دانشگاه در کارت درخواست ثبت نام جداً خودداری نمایند. زیرا دانشگاه در صورت قبول آنان از طریق انتخاب دانشگاه، تعهدی برای انتقال آنان نخواهد داشت.

انتخاب رشته/شهرهای مربوط به نظام آموزشی پاره وقت:

هر داوطلب براساس مقررات مربوط به نظام آموزشی پاره وقت در صورت تمایل، می تواند علاوه بر شرکت در آزمون شماره یک و دو، در گزینش مربوط به رشته/شهرهای پاره وقت نیز اعلام آمادگی نماید و یک تا چهار رشته /شهر از رشته/شهرهای مربوط به نظام آموزشی پاره وقت (مطابق با استان بومی خود) را انتخاب و در کارت درخواست ثبت نام قید نماید.

نمره حد نصاب قبولی:

در گزینش آزمون سراسری این دانشگاه برای هر یک از رشته های تحصیلی (به تفکیک مقطع تحصیلی) بدون توجه به واحد دانشگاهی، نمره حدنصاب قبولی یکسانی تعیین می گردد. داوطلبانی در گزینش شرکت داده می شوند که حدنصاب لازم را در جمع کل نمرات و همچنین در جمع نمرات دروس اختصاصی کسب نموده باشند.

نمره حد نصاب کیفی:

نمره حدنصاب کیفی نمره ای بسیار بالاتر از حد نصاب قبولی است که دانشگاه آن را با توجه به شرایط و ضوابط خود تعیین می نماید تا چنانچه داوطلبانی در انتخاب اول پذیرفته نشوند ولی نمره کل آنان در هریک از انتخابهای دوم به بعد بیشتر از حدنصاب کیفی باشد, آن انتخابها همانند انتخاب اول آنان در مرحله اول مورد گزینش قرار گیرد.

دانشجوی بومی:

با توجه به شرط پذیرش برخی از واحدهای دانشگاهی در مورد پذیرش دانشجوی بومی، لازم است «دانشجوی بومی» تعریف شود. در تعریف, دانشجوی بومی به فردی اطلاق می شود که حائز یکی از سه شرط زیر باشد:

1ـ سه سال آخر تحصیلات وی در دوره نظام قدیم متوسطه یا پیش دانشگاهی نظام جدید برطبق گواهی اداره کل آموزش و پرورش استان در یکی از مناطق تابع استان مربوط باشد.
2ـ محل تولد وی بر طبق مندرجات شناسنامه در یکی از شهرها یا بخش های تابع استان باشد.
3ـ محل سکونت داوطلب یا والدین او قبل از پذیرفته شدن در آزمون در محدوده استان مربوط باشد. استان محل استقرار واحد دانشگاهی براساس آخرین مصوبات تقسیمات کشوری ملاک عمل قرار می گیرد

انجمن رمان‌نویسی
رمان۹۸


همه چیز درباره دانشگاه و تحصیل

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا