خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

mobinadareini82

همراه رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸

امتیاز واکنش
1,652
زمان حضور
6 روز 15 ساعت 36 دقیقه
نویسنده این موضوع
نام رمان: بطن عشق
نام نویسنده: mobinadareini82
نام ناظر: *RoRo*
ژانر: عاشقانه، اجتماعی، تراژدی
خلاصه:

یک قتل که تمام معادلات زندگی دختری را برهم می‌زند،عشقی که تبدیل به نفرتی تمام نشدنی می‌شود و دختری ساده که غرق می شود در دریای نفرت وزیاده خواهی اطرافیانش اما سرنوشت با او چه می‌کند؟! درست است که آدم‌های قوی همیشه بدترین ضربه‌ها را خورده‌اند، اما این حوادث کمی برای نفس زیادی بودند، اما او از دنیا پس می‌گیرد؛ تمام چیزهایی که حقش بودند...

نقد و بررسی رمان بطن عشق mobinadareini82 ǀ کاربر انجمن رمان ۹۸

Reactions: Z.A.H.Ř.Ą༻، *ELNAZ*، FaTeMeH QaSeMi و 4 نفر دیگر

LIDA_M

کاربر حرفه‌ای
کاربر رمان ۹۸

امتیاز واکنش
20,432
زمان حضور
78 روز 19 ساعت 52 دقیقه
بسم رب النور
نقد و بررسی رمان "بطن عشق"

توصیف احساس در ژانر عاشقانه، به اندازه ی دیالوگ های آن مهم است!
رمان "بطن عشق" را می‌توان رمانی با توصیف احساسی مطلوب دانست ولی به اندازه ی نیاز و انتظار خواننده این توصیف قوی نیست.
برعکس توصیف احساس، توصیف مکان و چهره خیلی کم بود و تکرار نشده بود. تمام تصور من از شخصیت های شما چشمان آنهاست!
شخصیت پردازی خوب رمان است ولی مناسب و باور پذیر نیست.
درسته شخصیت اصلی رمان کسی بود که از بچگی عاشق پسر عموی خود شده ولی او شخصیتی مغرور است که به عبارتی موش شدن او در مقابل پسره باعث کم آمدن سطح باور پذیری رمان می‌شود!
شخصیت آرسام را زمانی می‌توانست مطلوب دانست که شخصیت او کلیشه نشده باشد؛ او مانند آرسام های دیگر رمان ها است!
وجود داشتن شخصیت نگین و آبتین باعث بالا رفتن سطح کلیشه‌نویسی در رمان شده.
پدر مادرِ نفس و آرسام نیازمند نقش پررنگ تری در ایده بودند؛ نویسنده می‌توانست نفرت پدرِ نفس از عموی او را کمی واضح تر کرده و بیشتر نشان دهد!
شخصیت عاطفه هم علاوه بر کلیشه بودن باور پذیری کمی داشت؛بدون مدرک محکم زندانی شدن او باورپذیر نیست و بهتر است نویسنده در اخلاق و رفتار او از آثار زندان را نشان دهد.
ایده ی رمان "بطن عشق" خوب است اما کلیشه ها و اشتباهات فراوانی دارد!
رفتن به شمال، اتهام قتل یکی از عزیزان شخصت اصلی، غرور بیش از حد پسر داستان، رفتن به خارج، تغییر کردن کامل بعد برگشت به ایران و... موارد کلیشه ای موجود در رمان بودند؛ بنده امیدوارم نویسنده ی توانا با استفاده از ذهن خلاق خود چیز های جدید و بهتری را جایگزین این موارد بکند.
فضا سازی رمان ضعیف بود و این ضعف در دو مکان مهم یعنی خانه ی نفس و زندان کاملا مشاهده می‌شد؛ خانه ی نفس با توجه به توصیفاتی که از شخصیت مادر شده است باید بدتر و نا آرام تر باشد؛ همچنین در زندان که جای خلافکاران و قاتلان است؛ اینقدر آرامش غیر منطقی است!
البته منظور از نبودن آرامش فقط سر و صدا نیست بلکه فضای غالبا ترسناک، پر از دعوا و کشمکش زندان و مکان های مشابه است.
نفس هر چقدر هم که در خیالات خود غرق شده باشد، نباید از فضای پر تنش زندان بی‌خبر باشد و یا به عبارتی کاری به کارش نداشته باشند.
در اوایل رمان از مادر و کودکی نام برده شده که در اتاق مجاوز با هم بازی میکنند؛ به نظرم بهتر است کمی تغییر در این قسمت انجام شود زیرا خیلی نادر دیده می‌شود که به کودک خردسالی اجازه ی رفتن همراه مادرش به زندان داده شود و به نظرم به این‌گونه زندانی ها اجازه ی دیدن اتاق های مجاور داده نمی‌شود!
رمان دارای مشکلات تایپی و جمله بندی بود. گویا نویسنده قصد ادبی‌نویسی داشته که در این مورد موفق نبوده و فقط کلمات رو جا به جا کرده بنابراین این مورد قابل قبول در نثر نیست.
نثر رمان باید کتابی یا ادبی یا محاوره ای باشد نه تلفیقی از این سه مورد؛ این کار باعث پایین آمدن سطح قلم نویسنده می‌شود!
تکرار بیشتر بعضی کلمات متن را خسته کننده می‌کند؛ برای مثال در پست سوم تکرار بیش از حد کلمه ی تنهایی، باعث می‌شد خواننده گیج شود.
دیالوگ های رمان به روشی صحیح نوشته نشده است و باعث بی نظمی می‌شود.
البته فقط در پست اول بعضی دیالوگ ها درست هستند و باقی دیالوگ ها بعد ":" نوشته شده‌اند.
این مشکلات در روند رمان تاثیر منفی دارد و باعث پایین آمدن سطح آن می‌شود؛ همچنین مشکلات سانسوری در رمان "بطن عشق" دیده می‌شود که امیدوارم نویسنده آن‌ها را حذف و یا جایگزین بکند!
نام "بطن عشق" را می‌توان اسم مناسبی برای رمان دانست اما این نام به طور کامل ژانر اجتماعی و تراژدی را دربر نمی‌گیرد.
هر سه ژانر عاشقانه، تراژدی و اجتماعی الخصوص ژانر های اجتماعی و عاشقانه طالب باورپذیری زیاد و ایده‌ای نو هستند؛ امروزه رمان های زیادی در این ژانر ها با موضوعات کلیشه ای در فضای مجازی وجود دارند و باعث حساس تر شدن این ژانر ها شده‌اند. متاسفانه رمان "بطن عشق" هم دارای همچین کلیشه هایی است اما نویسنده می‌تواند با استفاده از خلاقیت و ذهن بی پروای خود رمان "بطن عشق" را بدور از این‌گونه کلیشه ها بکند.
خلاصه ی جذاب می‌تواند خواننده ها را جذب کند؛ رمان"بطن عشق" دارای خلاصه ای مطلوب بود ولی می‌توانست خیلی بهتر باشد؛ همچنین مقدمه ی رمان مناسب متن است و آیینه ای از رمان!

درکل رمان دارای سطح متوسط رو پایین به دلیل موضوعی تقریبا کلیشه ای و اشکالات فراوان است؛ امیدوارم نویسنده این موارد را ویرایش و یا حتی از آن‌ها استفاده ای خلاقانه بکند.

سپاس از انتقاد پذیری شما
LIDA
کادر نقد رمان 98

• جذاب
Reactions: mobinadareini82، Z.A.H.Ř.Ą༻، زینب نامداری و 10 نفر دیگر

Afsa

کاربر فعال انجمن
کاربر رمان ۹۸

امتیاز واکنش
13,207
زمان حضور
29 روز 22 ساعت 6 دقیقه
با نام حق

دل های بزرگ و احساس های بلند، عشق های زیبا و پرشکوه می‌آفرینند. (دکتر شریعتی)
رمان «بطن عشق»، در نشان دادن احساسات قوی ست و هرکسی می‌تواند شور و شیداییِ شخصیت اصلی را در آن حس کند؛ اما شاید بهتر باشد در نشان دادن معنا و مفهوم عشق، دلیل عاشق شدن و بالا و پایین‌هایی که هر داستان عاشقانه‌ای ممکن است داشته باشد بیشتر توضیح داده می‌شد.
می‌توانستم به خوبی روحِ مهربانِ «نفس»، و احساساتِ عمیقش به خصوص هنگامی که در زندان اسیر بود را حس کنم؛ این نکته برای یک رمان عاشقانه_تراژدی، نقطه قوت بزرگیست.
البته اگر «نفس» مثل خیلی از دخترها در سایر رمان‌ها نخواهد به این روند احساساتی بودن و نقطه ضعف نشان دادن ادامه دهد! این نوع شخصیت که از خودش قدرت و جسارتی نداشته باشد کمی کلیشه‌ای شده و به آن صورت جذابیتی ندارد!
شروع رمان از نقطه‌ای غیرمنتظره بود که می‌توانست به خوبی خواننده را به دنبال خود بکشاند وقلم نویسنده هم روان و مناسب بود.
گاهی در سیر رمان حس می‌کردم لا به لای توصیفاتِ احساسی غرق شده‌ام و سیر اصلی را گم کرده‌ام! این کاملاً طبیعی‌ست که از دیدگاه شخصیت اصلی، نویسنده بخواهد بیشتر، احساسات را نشان بدهد اما بهتر است از سیر داستان و اتفاقاتی که اطرافِ شخصیت اصلی رخ می‌دهد غافل نشود.
مثلا از دیدگاه نفس ما باید بتوانیم اتفاقاتی که در اطراف او رخ می‌دهد را به خوبی درک کنیم تا قدم به قدم با داستان پیش برویم!
اما من گاهی درتلاش بودم که بین احساسات و عواطف شخصیت اصلی، با زور و زحمت بفهمم که دارد چه اتفاقی می‌افتد؛ مثلاً اتفاقاتی که در مهمانی و بعد از بازی معروف و تکراریِ «جرئت و حقیقت» افتاد اصلا واضح نبود و نفهمیدیم که چه شد!
در اینجا نیاز است تا نویسنده بین افکار و افعال تعادل ایجاد کند تا ما روند داستان را بهتر درک کنیم.
شخصیت پردازیِ نفس و نازگل به عنوان دوخواهر بسیار خوب انجام شده بود اما درباره شخصیتِ آرسام، این روند کمی کلیشه‌ای شده بود؛ شخصیتی مغرور، جذاب و خواستنی!
این تیپ شخصیت، با وجود کلیشه‌ای بودن می‌تواند یک ویژگیِ خاصِ مضاعف داشته باشد که آن را منحصر به فرد کند و نویسنده می‌تواند در ادامه داستان این موضوع را در نظر بگیرد.
شخصیت مغرور است؟ خب باشد! می‌تواند گاهی انصاف داشته باشد یا در شرایطی خاص، ویژگی مثبتی مثل روشنفکر بودن یا مهربانی با کودکان در او وجود داشته باشد. یا غرور او به گونه‌ای نباشد که وقتی یک لطیفه تعریف می‌شود به اخم کردن خود ادامه دهد!
این‌ها همگی ذهنیت ما را درباره یک شخصیت تشکیل می‌دهند؛ اتفاقات داستان این ذهنیت را تکمیل می‌کنند.
و ذهنیت مخاطب از شخصیت اصلی‌های این رمان، شخصیت‌هایی تکراری در قالب و نام‌هایی جدید است!
اتفاقی مثل بردنِ دختر توسط پسر به بیمارستان که در ذهن خیلی از مخاطبان تکراری شده، یادآور همان نوع شخصیت‌های کلیشه‌ای سایر رمان‌هاست! اتفاقاتِ جدید و برخوردهای نو، شخصیت‌های متفاوت‌تر و منحصر به فردتر می‌سازند!
سایر شخصیت‌ها به جز شخصیتِ «عاطفه»، ویژگی خاصی نداشتند و مانند بسیاری از رمان‌های مشابه بودند. حتی شخصیت محمد هم چندان قوی پردازش نشده بود.
این شخصیت‌ها هم در طی اتفاقات مختلف و جدید، می‌توانند به نوع خودشان بهتر شوند.
درباره با باورپذیریِ داستان، شاید بهتر باشد نویسنده خود را به جای خواننده در نظر بگیرد تا قلم وی در ادامه روند داستان بهتر شود؛ برای مثال محیط زندان چجور محیطی باید باشد؟ زندانیانِ زن چه ویژگی‌هایی دارند؟ چه جزئیاتی در آینده نیاز است به مخاطب ارائه شود؟ (درباره روابط پدر نفس و عموی او؛ و نحوه دستگیریِ نفس)
تا اینجای داستان چیزی که برای من هنوز نقطه ابهام است، این است که آرسام چگونه باور می‌کند که دختری به لطافت نفس جرم بزرگی (احتمالاً قتل) انجام داده باشد؟ به آن راحتی کسی که دوست دارد را قضاوت می‌کند؟
شاید نویسنده در ادامه به این ابهام پاسخی بدهد اما تا اینجا ذهن را آزار می‌دهد و باورپذیر نیست!
ایده کلی داستان نوآورانه نبود اما صد در صد کلیشه‌ای هم نبود؛ البته با درنظر نگرفتن اتفاقاتی که در نود درصد رمان‌ها اتفاق می‌افتد و مثال آن سفر به شمال کشور است! و سایر اتفاقاتی که در بسیاری از رمان‌ها رخ می‌دهد.
با این وجود، توصیفاتِ زیبا و تشبیهاتِ مناسبی که نویسنده به کار گرفته بود، باعث می‌شد احساساتی مانند غم، عشق و دغدغه‌ها به خوبی به خواننده منتقل شود و ما بتوانیم تا حدودی از کلیشه‌ها چشم پوشی کنیم.
اما این رمان اثر خوبی نخواهد شد مگر آنکه ویرایشاتی داشته باشد
قلم نویسنده مانا

Afsa نیمچه منتقد

• عالی
Reactions: mobinadareini82، Z.A.H.Ř.Ą༻، زینب نامداری و 8 نفر دیگر

mobinadareini82

همراه رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸

امتیاز واکنش
1,652
زمان حضور
6 روز 15 ساعت 36 دقیقه
نویسنده این موضوع
ممنون از همگی
من از همون اول یه نقطه ضعف تو رمانم احساس می کردم اما دیگران با تعریف از قلم زیبای کلام منو از ویرایش منصرف میکردن اما از همون اول بارها از بقیه خواستم تا مشکلاتمو بگن و من واقعا ممنونم از سایت بسیار خوب و معرکه تون که به پیشرفت مون کمک میکنه و من الان اون پرده ی نامفهوم حل نشدنی اینکه مشکل رمانم کجاست کناررفت نمیدونین که بی صبرانه منتظر نقد بودم و خیلی خوشحالم از اینکه رمانم و اینجا مینویسم و اینجا پیشرفت میکنم و از نظم و قوانین معرکه ی اینجا لـ*ـذت میبرم
از تمام مدیران اینجا تشکر میکنم کارتون عالیه از همه نظر:g5b::aiwan_light_heart:

• عالی
Reactions: زینب نامداری، Z.A.H.Ř.Ą༻، LIDA_M و 8 نفر دیگر
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا