خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

Nirvana

مدیر بازنشسته
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
16/7/18
ارسال ها
1,274
امتیاز واکنش
34,299
امتیاز
443
زمان حضور
9 روز 5 ساعت 59 دقیقه
نویسنده این موضوع
37. رژیم گیاه خواری، سالم تر از برنامه غذایی معمولی است

خیر. با توجه به این که رژیم انحصاری گیاهخواری در کنار مصرف نکردن شیر و تخم مرغ، سبب بروز بعضی کمبودها مثل کمبود ویتامین «ب 12» و «ویتامین آ» می شود؛ بنابراین این برنامه ی غذایی، برنامه ی غذایی سالمی نیست. برای افراد سالم، رژیم یا برنامه غذایی متعادل و متنوع توصیه می شود. مصرف روزانه دست کم سه سهم سبزی و دو سهم میوه ضروری است؛ به ویژه این که حدود 88 درصد مردم جامعه ما با کمبود مصرف میوه و سبزی روبرو هستند. این کمبود، منجر به کاهش ریزمغذی های (ویتامین) مختلف می شود و فرد را مستعد ابتلا به بیماریه ای غیرواگیر متعدد می کند.



38. روزانه باید هشت لیوان آب نوشید

سال هاست در مجله های گوناگون در مقاله های سلامتی و تغذیه، درباره فایده های خوردن بسیار آب به مردم می گویند. پیشنهاد معمول همه آنها خوردن روزانه هشت لیوان آب الیوانی با گنجایش 0.2 لیتر) است. بر پایه این سفارش، نوشیدن میزان کافی آب می تواند به کاستن از احساس خستگی، کاهش وزن و حتی جلوگیری از سرطان کمک کند. اما آیا این ادعا واقعا درست است؟ پاسخ یک کلمه است: نه. سال 1381، پروفسوری در مدرسه پزشکی دارتموث تصمیم گرفت هر نوع مدرکی را که از سفارش «هشت لیوان آب» در روز پشتیبانی می کند. بررسی کند. او همه پژوهش های انجام شده در باره نوشیدن آب را مطالعه کرد و فهمید که هیچ مدرکی که نشان دهد به راستی مردم به این مقدار آب نیاز دارند، وجود ندارد.

در حقیقت بدن انسان به همان میزانی که در روز آب دفع می کند، به دریافت آب نیاز دارد. بعضی پژوهش ها نشان می دهد که انسان ها روزانه به اندازه 10 پیمانه (معادل دو لیتر) آب دفع می کنند، اما حدود پنج پیمانه (یک لیتر) آب را فقط از راه خوردن غذا به دست می آورند؛ زیرا خوراکی هایی مثل میوه ها، سبزی ها و سوپ ها، سرشار از آب هستند. بنابراین، پنج پیمانه می ماند که بدن باید جایگزین کند. همه آن هم نباید آب خالص باشد و می تواند شیر، آبمیوه و بر پایه نظر بعضی از پزشکان حتی نوشابه های گازدار هم باشد. بنابراین نگران شمردن لیوان های آب نوشیدنی خود نباشید. شما می توانید برنامه ی غذایی سالمی داشته باشید که شامل میوه و سبزی فراوان باشد و فقط هرگاه تشنه شدید، آب بنوشید.



ツ تـــاپـــیـــکــــ دانـــســـتــنـــــی هــا ツ

 

Nirvana

مدیر بازنشسته
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
16/7/18
ارسال ها
1,274
امتیاز واکنش
34,299
امتیاز
443
زمان حضور
9 روز 5 ساعت 59 دقیقه
نویسنده این موضوع
39. بعد از مصرف خوراکی های چرب و شیرین، نوشیدن چای مواد مضر آن مانند چربی یا قندها را می شوید

به هیچ وجه این طور نیست! برای روشن شدن این موضوع باید به فرایندهایی که در دستگاه گوارش ما اتفاق می افتند نگاهی اجمالی بیندازیم. نکته روشن کننده بحث این است که دفع مواد مضر بدن تنها از دستگاه گوارشی انجام نمی شود، بلکه به شکل عمومی، مواد مغذی موجود در خوراک مصرف شده بعد از عبور از معده و روده کوچک. وارد روده بزرگ می شوند و از جداره آن که سرشار از پرزهای مناسب جذب و دارای مویرگ های فراوان است، وارد جریان خون و در بدن پراکنده می شوند. پس از این مرحله، در واقع دستگاه دفع ادرار است که مواد مضر را از جریان حذف می کند.

حال به این فرایند دوباره نگاهی بیندازیم؛ آنچه مصرفی کرده ایم می تواند برای مدتی در جریان خون باشد و در کل بدن پراکنده شود. اگر مواد غذایی شامل فندها یا چربی باشد، این فرصت وجود دارد تا چربی آن در رگ ها رسوب کند و قندها هم باعث بالا رفتن میزان قند خون شوند. همچنین این دو دسته ماده در بدن ذخیره شده و هرگز دفع نمی شوند. پس توشیدن چای با مایع های دیگر چیزی را نمی شوید و نمی برد و توجیه و بهانه خوبی برای پرخوری نیست.



40. خوردن یک سیب در روز ما را از مراجعه به پزشک بی نیاز می کند

واقعیت این است که هیچ راه قطعی که از بیمار شدن ما جلوگیری کند یا ما را از رفتن به نزد پزشک بی نیاز کند، وجود ندارد. خوردن میوه و سبزی بی گمان می تواند به سلامت شما کمک کند. این حقیقت می تواند پایه ی این سخن باشد، اما به این معنی نیست که باید کلمه به کلمه ادعای بالا را بپذیریم. «یک سیب در روز» شاید به این معنا باشد که باید هر روز میوه بخوریم. «بی نیازی از پزشک» شاید به این معنا باشد که بیشتر سلامت می مانیم، نه این که از پزشکان بی نیاز می شویم. حقیقت های بسیاری در این سخن نهفته است.

مردم به راستی برای سلامتی به خوردن میوه و سبزی نیاز دارند. پزشکان سفارش می کنند روزانه دست کم پنج پرس میوه و سبزی بخورید (یک سیب کوچک یک پرس میوه است)، مهم است که میوه ها و سبزی ها را با هم بخورید. با این کار شما انواع گسترده ای از ویتامین ها و مواد مغذی مثل کلسیم و آهن و ... را دریافت می کنید. هنگامی که می خواهید میوه ها و سبزی های گوناگون بخورید، به رنگ آنها هم فکر کنید. برای مثال، سبزی های نارنجی و سبز پررنگ هر یک مواد مغذی متفاوتی را فراهم می کنند. مواد مغذی سیب سرخ و سیب سبز با مواد مغذی نارنگی نارنجی یا موز زرد، متفاوت است. بنابراین برای این که سلامت باشید، همه میوه ها را بخورید و البته چکاپ های دوره ای پزشکی را هم فراموش نکنید.



ツ تـــاپـــیـــکــــ دانـــســـتــنـــــی هــا ツ

 

Nirvana

مدیر بازنشسته
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
16/7/18
ارسال ها
1,274
امتیاز واکنش
34,299
امتیاز
443
زمان حضور
9 روز 5 ساعت 59 دقیقه
نویسنده این موضوع
41. مواد و داروهای شیمیایی، مضر و مواد گیاهی، همگی سالمند

متأسفانه این تصور یکی از تصورهای رایج در جامعه است که مواد شیمیایی مضر و هر آنچه که نام گیاهی دارد، سالم هستند. البته دامنه مواد شیمیایی بسیار گسترده است و برای نمونه شامل مواد ساده مانند آب و نمک طعام و بسیاری مواد دیگر بوده و حتی شامل برخی مواد زیستی نیز می شود. پس برای روشن شدن موضوع بهتر است به جای مواد شیمیایی، در این جا از اصطلاح های مواد شیمیایی سنتزی یا مصنوعی و ساخته دست بشر استفاده کنیم. با این تغییر نگرش می توانیم بهتر استدلال کنیم و این بحث را مطرح کنیم.



که مواد شیمیایی سنتزی و مصنوعی از آن جهت که دارای برهمکنش یا برهمکنش های شناخته نشده با بدن ما (وقتی وارد بدن شوند) و سامانه های زیستی دیگر هستند، در نتیجه می توانند مضر هم باشند اما این استدلال برای بیشتر مواد گیاهی نیز همین گونه است، زیرا مواد گیاهی نیز بسیار متنوع هستند و حتی گونه های بسیاری از آنها ناشناخته است و امکان مضر بودن آنها نیز وجود دارد. آنچه مشخص است، ابهامی که در این جا وجود دارد سبب سوءاستفاده عده ای سودجو شده است

که با تبلیغ رسانه ای، اقدام به فروش مواد و داروهای نامشخص با عنوان گیاهی کرده و با گیاهی خواندن محصول خود سعی بر بی ضرر جلوه دادن آنها می کنند؛ در حالی که بعد از مصرف آنها عوارض متعدد و حتی مرگ گزارش شده است. بروی روشن شدن بحث کافی است اشاره شود که موادی نظیر سیانور و استریکنین که از سم های بسیار مهلک محسوب می شوند و مقدار کم آنها می تواند یک انسان بالغ را به آسانی از پای در آورد، خاستگاه طبیعی و گیاهی دارند. پس بهتر است به این مثل اشاره کنیم که «هر گردی گردو نیست».


ツ تـــاپـــیـــکــــ دانـــســـتــنـــــی هــا ツ

 

Nirvana

مدیر بازنشسته
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
16/7/18
ارسال ها
1,274
امتیاز واکنش
34,299
امتیاز
443
زمان حضور
9 روز 5 ساعت 59 دقیقه
نویسنده این موضوع
42. پس از خوردن غذا تا نیم ساعت باید از شنا پرهیز کنیم

سال هاست که به بچه ها گفته می شود با شکم پر شنا نکنند. بزرگترها به آنها می گویند با این کار، به چنان دردی دچار می شوید که دیگر نمی توانید خودتان از آب بیرون بیایید. یک نوع دیگر از هشدارها به ما می گوید که بدن شما پس از خوردن غذا همه اکسیژن خود را برای گوارش غذا به معده می فرستد و اکسیژن اندکی برای کار کرد ماهیچه های دیگر باقی می ماند. بنابراین، شما نمی توانید خوب شنا کنید و غرق می شوید.

اما مشخص شده است که خطر بسیار ناچیزی در این باره وجود دارد. در حقیقت در این هشدارها مقداری حقیقت نهفته است. هنگامی که شما با شکم پر شنا می کنید، ممکن است دچار گرفتگی ماهیچه شوید. هنگامی که معده شما پر است، ماهیچه های آن برای گوارش غذا فعالیت می کنند. ماهیچه ها با فشرده شدن (انقباض) و سپس شل شدن (رفع انقباض) کار می کنند. اما اگر شما مشغول شنا باشید یا ورزش دیگری انجام دهید، ماهیچه های معده شما نمی توانند در زمان مناسب، شل شوند. این وضعیت باعث گرفتگی این ماهیچه ها می شود و تا هنگامی که درد آن آزارنده باشد، نمی توانید از آب بیرون بیایید.

این موضوع که بدن پس از خوردن غذا، اکسیژن به معده می فرستد هم درست است. ماهیچه های بازو و پاهم برای کار کردن به اکسیژن نیاز دارند. اما این درست نیست که بگوییم بازو و پا اکسیژن کافی دریافت نمی کنند، چون همه اکسیژن به معده فرستاده شده است، بدن اکسیژن را با خون به بخش های گوناگون بدن می فرستد. برای رساندن همزمان اکسیژن به معده، بازوها و پاها، خون کافی وجود دارد.



ツ تـــاپـــیـــکــــ دانـــســـتــنـــــی هــا ツ

 

Nirvana

مدیر بازنشسته
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
16/7/18
ارسال ها
1,274
امتیاز واکنش
34,299
امتیاز
443
زمان حضور
9 روز 5 ساعت 59 دقیقه
نویسنده این موضوع
43. خوردن خاک و یخ در دوران بارداری نوعی ویار و طبیعی است

به هیچ عنوان این طور نیست. این افراد دچار اختلال «هـ*ـر*زه خواری» یا «پیکا» (Pica) شده اند. پیکا، میل شدید به خوردن موادی مانند خاک رس، یخ، رنگ، مو، سنگریزه، گج و نشاسته است. اصلی ترین دلیل آن هم می تواند کمبود نوعی ماده غذایی در بدن باشد. برای نمونه در افرادی که خاک رس می خورند، علت اصلی کمبود آهن در بدن است.

البته عوامل روانی هم دلیل دیگری برای خوردن این قبیل مواد نامطلوب و غیرعادی هستند. برای درمان و کنترل این شرایط، دارویی تجویز نمی شود؛ بلکه پس از مراجعه به متخصص زنان و تغذیه، آزمایش خون تجویز می شود تا نوع کمبود را بشناسند. پس از آن برنامه غذایی کامل و مناسبی برای رفع مشکل تجویز می کنند. برای این که به مادر و جنین آسیب نرسد، باید هر چه زودتر به متخصص مراجعه کرد. در صورت مراجعه نکردن به متخصص و ادامه این روند، خطر ابتلا به انواع بیماری ها - از مشکلات گوارشی تا عفونت های روده ای - وجود دارد.



44. شکستن بند انگشتان باعث آرتروز می شود

هیچ کدام از مطالعات انجام شده ارتباطی میان ابتلا به آرتروز و شکستن مفاصل نشان نداده اند. مشهورترین مطالعه انجام شده در این باره مربوط به «دانلد آگر» (Donald Unger) است که مقاله ای پژوهشی منتشر کرد که در آن ادعا شده بود طی 40 سال تنها به شکستن مفاصل انگشتان دست چپش پرداخته، ولی هرگز مفاصل دست راستش را نشکسته است. نتیجه جالب این پژوهش این بود که هیچ تفاوتی میان دو دست او وجود نداشت. «آگر» در سال 1388 به خاطر این پژوهش ارزشمند، جایزه «ایگ نوبل» رشته پزشکی دریافت کرد. آرتروز بیماری است که در آن مفصل ها ورم می کنند و آسیب می بینند. آرتروز در اثر ژنتیک یا آسیب هایی که در گذشته به مفصل ها رسیده پدید می آید

و شکستن انگشتان هیچ ارتباطی با آن ندارد. تنها کاری که شکستن انگشتان ممکن است انجام دهد، این است که به زردپی ها (تاندون ها) آسیب برساند. زردپی بافتی ضخیم به شکل طناب است که ماهیچه را به استخوان وصل می کند. شکستن انگشتان می تواند با آسیب به زردپی ها به ورم دست ها بینجامد. بنابراین، بهتر است که شکستن انگشتان را به حداقل برسانیم در مفصل ها مایعی به نام مایع مفصلی وجود دارد که باعث می شود مفصل ها به خوبی حرکت کنند. وقتی شما انگشت تان را می کشید تا آن را بشکنید، باعث پیدایش حباب گاز در مایع مفصلی می شوید. با ادامه کشیدن انگشتان، حباب می ترکد. این همان صدایی است که هنگام شکستن انگشت تان می شنوید.



ツ تـــاپـــیـــکــــ دانـــســـتــنـــــی هــا ツ

 

Nirvana

مدیر بازنشسته
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
16/7/18
ارسال ها
1,274
امتیاز واکنش
34,299
امتیاز
443
زمان حضور
9 روز 5 ساعت 59 دقیقه
نویسنده این موضوع
45. مو و ناخن حتی بعد از مرگ به رشد خود ادامه می دهند

برای این که مو و ناخن کسی بعد از مرگش به رشد خود ادامه دهد، باید شخص مرده مانند دوران زندگی اش بخورد و بیاشامد تا مواد معدنی و اسیدهای آمینه و ویتامین های کافی برای ساخت پروتئین در بدنش وجود داشته باشد. علاوه بر این، باید قلب و دستگاه گردش خون، همین طور کبد و کلیه و شش هایش نیز کار کنند.

به بیان دیگر، راهی نیست که بدن بتواند پس از مرگ، پروتئین شاخ (کراتین) تولید کند تا موها و ناخن ها رشد کنند. با وجود این، ممکن است پس از مرگ، مو و پوست دچار رشدی ظاهری شوند. کسانی که پیش تر این تجربه را داشته اند، می دانند که با خشک شدن تدریجی پوست، انتهای پیاز موها و ریشه ناخن ها از زیر پوست بیرون می زند و به نظر می رسد چند ملی متری طول بیشتر پیدا کرده اند.

مو و ریشه ناخن ها بر اثر خشک شدن تدریجی بدن مرده، خشک نمی شوند (چون از اول هم خیلی مرطوب نبوده اند) و جمع نمی شوند. بنابراین با خشک شدن پوست، به نظر می رسد مو و ناخن در حال رشد هستند. به همین دلیل، حتی مردانی که پیش از مرگ کاملا صورت خود را اصلاح کرده بودند، اگر مدت زیادی روی زمین بمانند، ممکن است ته ریش دربیاورند. به همین دلیل، در کشورهایی که رسم دارند پیش از تدفین، مرده های شان را توی تابوت به نمایش بگذارند؛ گاهی از مواد مرطوب کننده برای پیشگیری از ته ریش در آوردن مرده ها استفاده می کنند.



46. تماشای تلویزیون از نزدیک باعث عینکی شدن می شود

درباره این مسئله مقاله های بسیاری وجود دارد. با بررسی مجموعه این مقاله ها، می توان به این نتیجه رسید که تماشای تلویزیون از نزدیک باعث عینکی شدن و ایجاد عیوب انکساری در چشم کودک نمی شود، گرچه زمینه ساز خستگی چشم و خشکی آن است. بنابراین برای تماشای تلویزیون باید فاصله دو و نیم تا سه متری از آن را رعایت کرد. البته در مطالعه از نزدیک یا نگاه کردن مداوم به صفحه تبلت یا موبایل در افرادی که نزدیک بین هستند، خطر افزایش نمره چشم وجود دارد، اما در تماشای تلویزیون چنین خطری در بین نیست.



47. ما فقط از 10 درصد مغزمان استفاده می کنیم

اگرچه بشر اطلاع زیادی از عملکرد مغز ندارد، اما قطعا اطمینان داریم همیشه از همه مغزمان استفاده می کنیم. حتی اگر داده های فراوان برآمده از اسکن های مغزی نبودند، باز هم نقل قول عامیانه درباره 10 درصد مغز، بی شک اشتباه است. مغز، هرچند درصد اندکی از وزن بدن را تشکیل می دهد، اما مسئول بخش بزرگی از مصرف انرژی در بدن است. در حقیقت یک پنجم اکسیژن و گلوکز خون، صرف تغذیه یاخته های مغز می شود. چنین انـ*ـدام پرهزینه ای، اگر قرار بود تنها 10 درصد مورد استفاده قرار بگیرد، خیلی بیشتر توسط فرایند انتخاب طبیعی حذف شده بود. به علاوه هیچ گاه به کسی که در مغزش یک تومور سرطانی دارد، نمی گویند «خوشبختانه این تومور در قسمتی از مغز شماست

که تا به حال آکبند مانده و از آن استفاده نکرده اید.» یا معدود کسانی بوده اند که از شلیک به مغزشان جان سالم به در بـرده باشند و حتی اگر کسی از شلیک به مغزش زنده بمانده مغزش دچار نواقص زیادی در عملکرد خواهد شد. همه اینها نشان می دهد تمام قسمت های مغز مشغول فعالیت هستند و هیچ کسی از تنها 10 درصد مغزش استفاده نمی کند. اگر شما جزء کسانی هستند که به این باور اعتقاد دارید، بهتر است به این هم فکر کنید که بقیه مغزتان به چه دردی می خورد. دلیل شیوع این افسانه اشاره به موفقیت هایی است که انسان در صورت استفاده از تمام توانایی هایی خود می تواند به آنها دست یابد. عصب شناسان دلایل زیادی برای غلط بودن این باور دارند. مهم ترین این دلایل عبارتند از:



* اسکن های مغزی به وضوح نشان می دهد که حتی طی انجام کارهای نسبتا معمولی مثل صحبت کردن و گوش دادن به موسیقی تقریبا تمام نواحی مغز فعال هستند.

* اگر افسانه 10 درصد صحیح بود، افرادی که در اثر حادثه دچار صدمه مغزی می شدند نباید متوجه هیچ تاثیری می شدند. اما در واقعیت، آسیب دیدگی هیچ ناحیه ای از مغز بدون پیامد نخواهد بود.

* مغز حدود 20 درصد انرژی بدن را مصرف می کند. اگر قرار بود چنین بخش بزرگی از منابع انرژی ما توسط چنین بخش کوچکی از مغز مصرف شود. طی میلیون ها سال فرگشت صاحب چنین مغزهای بزرگی نمی شدیم.

* محققانی فعال در زمینه نقشه برداری مغزی تلاش دارند ناحیه ای از مغز را پیدا کنند که هیچ کارکرد خاصی ندارد. با این وجود، هنوز موفق نشدند ناحیه ای را پیدا
کنند که به طور کامل خاموش یا غیرفعال باشد.

48. مصرف شیر در پیری مانع ابتلا به پوکی استخوان نمی شود

مصرف شیر از بدو تولد تا زمانی که انسان زنده است، برای بدن مفید و ضروری است. اگرچه میزان جذب کلسیم شیر از سی سالگی به بعد کاهش پیدا می کند، ولی مصرف شیر و لبنیات در کنار مکمل های کلسیم، می تواند این نقص را جبران کند. بنابراین در هر سنی برای حفظ استحکام استخوان ها و جلوگیری از شکنندگی آنها، نوشیدن شیر و استفاده از لبنیات توصیه می شود.



49. هر قسمت زبان، گیرنده یک مزه خاص است

این که گیرنده مزه ها روی سطح زبان به صورتی است که نوک زبان، مزه شیرینی، عقب زبان، طعم تلخی و کناره های زبان، مزه شوری را احساس می کند، کاملا اشتباه است. در واقع بخش های مجزایی برای تشخیص طعم های مختلف (از جمله شیرینی، تلخی، تندی و شوری) وجود ندارد و تمامی سطح زبان انسان، قادر به تشخیص انواع مزه هاست.



ツ تـــاپـــیـــکــــ دانـــســـتــنـــــی هــا ツ

 

Nirvana

مدیر بازنشسته
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
16/7/18
ارسال ها
1,274
امتیاز واکنش
34,299
امتیاز
443
زمان حضور
9 روز 5 ساعت 59 دقیقه
نویسنده این موضوع
50. پس از عمل لیزیک یا لازک چشم، مجددا شماره چشم بر می گردد

برای انجام عمل لیزیک یالازک، بیمار باید شرایط مناسبی داشته باشد تا عمل جراحی اش با موفقیت انجام شود. نمی توان قانونی کلی برای نتیجه عمل جراحی همه افراد اعلام کرد. سن، نمره چشم بیمار، ضخامت قرنیه، همکاری بیمار حین عمل جراحی، مراقبت های پس از عمل جراحی (به ویژه مصرف دارو که به شدت روی نتیجه عمل تأثیر دارد) و استفاده از عینک آفتابی پس از عمل، از عوامل تأثیرگذار در موفقیت جراحی هستند. از طرفی، ابتلا به بعضی بیماری های سیستمیک مانند روماتیسم مفصلی، دیابت، تبخال، لوپوس (Lupus) يا مصرف بعضی داروها، روند ترمیم زخم را کند می کند و می تواند روی نتیجه عمل تأثیر بگذارد.

ورزشکارانی که در معرض ضربه قرار دارند (مانند کشتی گیران، رزمی کاران یا افرادی که ورزش های توپی انجام می دهند) هم جزء افرادی هستند که این عمل جراحی مناسب شان نیست، چرا که خطر ضربه خوردن به چشم شان همیشه وجود دارد. افرادی که قرنیه شان نازک است هم نباید تحت عمل لیزیک قرار بگیرند. با وجود این، اگر همه شرایط بدنی بیمار مناسب باشد عمل جراحی اش موفقیت آمیز خواهد بود و وضعیت چشم او به شرایط قبل از عمل برنخواهد گشت. افرادی که شرایط آنها بعد از عمل به شرایط قبل از عمل برگشته است احتمالا دچار یکی از این مشکلات بوده اند.



51-اگر خوراکی از دست شما به زمین بیفتد و ظرف پنج ثانیه آن را بردارید، سالم و بی خطر است

شاید درباره قانون پنج ثانیه شنیده باشید. این قانون می گوید اگر خوراکی روی زمین افتاده را پیش از گذشت پنج ثانیه بردارید، میکروب ها از زمین به خوراکی منتقل نمی شوند. اما باید بدانید این «قانون»، یک باور غیر علمی است. مهم نیست چقدر آن تکه غذا خوشمزه به نظر برسد؛ وقتی به زمین برخورد کند، پر می شود از هر نوع میکروبی که آنجا وجود دارد. انواع میکروب ها روی کف اتاق و آشپزخانه زندگی می کنند.



آنها در کف کفش ها و همراه هوا جابجا می شوند. بیشتر میکروب ها جزء خانواده ویروس ها یا باکتری ها هستند؛ موجوداتی که هر دو باعث بیماری می شوند. کف آشپزخانه اغلب به باکتری هایی آلوده است که در گوشت خام وجود دارد. میکروب های موجود در حمام هم به آسانی از راه دمپایی های روفرشی به درون خانه راه می یابند. همچنین هر بار که کسی عطسه می کند، هر ویروسی را که ممکن است داشته باشد، به کف اتاق می اندازد. سال 1382 تحقیقی روی قانون پنج ثانیه انجام شد. در این مطالعه، میکروب ای.کولای (میکروبی که به انسان آسیب می زند) کف زمین ریخته شد. سپس پاستیل خرسی و بیسکویت را روی زمین انداختند.

با بررسی این خوراکی ها زیر میکروسکوپ مشاهده شد که حتی زیر پنج ثانیه، پاستیل و بیسکویت به مقداری که می تواند انسان را بیمار کند، باکتری به خود گرفته اند. هیچ راه ساده ای برای فهمیدن این که کف زمین میکروب دارد یا نه، وجود ندارد. حتی زمینی که بسیار تمیز به نظر می رسد، ممکن است پر از میکروب باشد. بنابراین بهترین قانونی که از آن پیروی کنید، این است: چیزی را که روی زمین افتاده است، نخورید. اگر چیزی مثل چنگال یا پستانک بچه روی زمین افتاد، آن را با آب گرم و صابون بشویید. فقط بردن چیزی زیر شیر آب یا فوت کردن، میکروب آن را از بین نمی برد.


ツ تـــاپـــیـــکــــ دانـــســـتــنـــــی هــا ツ

 

Nirvana

مدیر بازنشسته
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
16/7/18
ارسال ها
1,274
امتیاز واکنش
34,299
امتیاز
443
زمان حضور
9 روز 5 ساعت 59 دقیقه
نویسنده این موضوع
52. مواد غذایی فریزری از لحاظ ارزش غذایی، کاملا بی ارزش هستند

هر فرایندی که روی مواد غذایی انجام می گیرد، از ارزش غذایی آنها کم می کند؛ در واقع باعث می شود میزان ذخایر ویتامینی و املاح غذا کاهش پیدا کند. فریز (منجمد) کردن هم یکی از فرایندهایی است که روی مواد غذایی انجام می شود. برای نمونه وقتی گوشت را در فریزر قرار می دهید، از میزان مواد مغذی اش کاسته می شود و به این ترتیب ارزش غذایی آن نسبت به گوشت تازه، کاهش پیدا می کند. اما این به معنی آن نیست که ارزش غذایی مواد غذایی فریزری، کاملا صفر است و به تفاله غذایی تبدیل شده اند. هر چه فاصله زمانی بین فریز کردن و مصرف کمتر شود، مواد مغذی کمتر آسیب می بینند.



53. شکر باعث بیش فعالی بچه ها می شود

هر پدر و مادری که برای بچه کوچکش جشن تولدی سرشار از شیرینی و شکلات برگزار می کند احتمالا به این نتیجه گیری موهوم اعتقاد پیدا کرده است که خوردن شکر اضافه باعث بیش فعالی بچه ها می شود. اما بررسی های دانشمندان هیچ ارتباطی میان این شکر خوردن و بیش فعالی نشان نداده است. در حقیقت، بچه ها حتی بدون خوردن شکر اضافی هم در جشن ها و مهمانی های پر از همسن و سالان خود شلوغ بازی در می آورند. البته حساب درصد اندکی از بچه ها که مشکل انسولین و نیز کژرفتاری توأم دارند، جداست.

شلوغ بازی ها و بیش فعالی های بچه ها در شب های جشن و مهمانی و عید به احتمال زیاد ناشی از هیجان مضاعف و خوشحالی از دیدن همبازی هاست. به علاوه این احتمال وجود دارد که بعضی از مواد دیگر درون شیرینی ها (به جز شکر) باعث بیش فعالی بچه ها شوند؛ مثلا کافئین یکی از مسببین احتمالی کمی بیش فعالی در میان کودکان است. البته افسانه بودن ارتباط شکر و بیش فعالی، ناقض این موضوع نیست که باید مراقب میزان انرژی دریافتی در کودکان باشید. شکر اضافه باعث اضافه وزن، مقاومت نسبت به انسولین (و سرانجام بیماری دیابت)، افزایش فشار خون و حتی افزایش خطر برخی سرطان ها می شود.



ツ تـــاپـــیـــکــــ دانـــســـتــنـــــی هــا ツ

 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

Nirvana

مدیر بازنشسته
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
16/7/18
ارسال ها
1,274
امتیاز واکنش
34,299
امتیاز
443
زمان حضور
9 روز 5 ساعت 59 دقیقه
نویسنده این موضوع
54. هضم آدامس در معده هفت سال زمان می برد

هضم آدامس هرگز هفت سال زمان نیاز ندارد، چون در حقیقت هرگز هضم نخواهد شد. گذشته از مقداری مواد شیرین کننده و معطر، چیز زیادی در آدامس وجود ندارد که بدن انسان قادر به هضم آن باشد. قسمت اصلی آدامس از بسپار (پلیمر) منعطفی به نام «الاستومر» ساخته شده است که با گلیسرین و افزودنی هایی از جنس روغن نباتی (برای مرطوب و نرم نگه داشتن آدامس ترکیب شده اند. بدن انسان به سختی می تواند چیز زیادی از این ترکیب را هضم کند و وقتی نتواند آن را هضم کند، مثل بقیه مواد هضم نشدنی به صورت زباله دفع می شود. به همین سادگی به همین خوشمزگی.

البته این موضوع به معنی این نیست که قورت دادن آدامس کار درستی است. قورت دادن مقدار زیادی آدامس (یکجا) می تواند باعث انباشت آنها و مسدودشدن مسیر لوله گوارش شود. لوله گوارش انسان مسیرهای فرعی ندارد و اگر کار به این جا بکشد، باید به پزشک مراجعه کنید. همچنین از کسی که آدامسش را قورت می دهد، انتظار می رود خیلی چیزهای دیگر را هم قورت دهد.

به این ترتیب ممکن است آدامس قورت داده شده و هضم نشدنی، درون لوله گوارش با مواد هضم نشدنی دیگر (سکه، اسباب بازی، پوست تخمه، صدف و حتی تیغ) بسته ای برنده و چسبناک ایجاد کند و باعث بند آمدن مسیر لوله گوارش و حتی پاره شدن آن شود. آدامس به دیواره معده و روده شما هم نخواهد چسبید، اما با توجه به خطر بند آمدن راه روده، باز هم توصیه می کنیم بهتر است آدامس خود را به جای قورت دادن، تف کنید (البته درون سطل زباله).



55. نمک دریایی سالم تر از نمک معمولی است

چنین ادعایی هیچ پایه و مبنای علمی ندارد. تنها نمک مورد تایید از سوی وزارت بهداشت - که سلامت مصرف کننده را تامین می کند و مانع از ایجاد گواتر ناشی از کمبود ید می شود - «نمک یددار تصفیه شده» است. نمک هایی که بی مجوز استاندارد و وزارت بهداشت و بدون پروانه، به عنوان نمک دریا تولید و عرضه می شوند، به علت بار بالای ناخالصی ها، خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می دهند.



56. صبحانه نخوردن باعث افزایش وزن می شود

فرضیه ای که پشت این باور وجود دارد، این است که حذف وعده صبحانه باعث افزایش گرسنگی در طول روز می شود؛ در نتیجه فرد برای جبران وعده حذف شده، ناهار بیشتری می خورد یا به دنبال میان وعده های زیادتری خواهد بود. تعداد مطالعات علمی و کنترل شده ای که به بررسی این ادعا پرداخته اند، بسیار انگشت شمار است. با وجود این، همین مطالعات اندک هم عموما نتیجه گرفته اند حذف وعده صبحانه هیچ اثری بر اضافه کردن وزن ندارد؛ یا میزان تاثیر آن بسیار اندک است. همچنین بر اساس این مطالعات، کسی که صبحانه خورده است، لزوما در طول روز کالری کمتری نسبت به شخص صبحانه نخورده مصرف نمی کند.



ツ تـــاپـــیـــکــــ دانـــســـتــنـــــی هــا ツ

 

Nirvana

مدیر بازنشسته
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
16/7/18
ارسال ها
1,274
امتیاز واکنش
34,299
امتیاز
443
زمان حضور
9 روز 5 ساعت 59 دقیقه
نویسنده این موضوع
57. چای سبز باید جایگزین چای سیاه شود

چای سیاه، سبز، سفید و هر کدام حد مصرفی برای خودشان دارند. برای مثال، مصرف بیش از سه تا چهار فنجان چای در روز توصیه نمی شود. شاید مقدار آنتی اکسیدان های چای سبز به دلیل فرایندهای کمتری که روی آن انجام شده، بیشتر باشد؛ اما این به معنای کیفیت پایین چای سیاه نیست. نوشیدن چای سیاه در مقایسه با چای سبز عارضه ای ایجاد نمی کند مگر این که میزان مصرفش نامناسب یا برگ چای به آلودگی خاصی دچار شده باشد.



58. هویج قدرت بینایی را افزایش می دهد

بعضی از چشم پزشکان می گویند شما هرگز خرگوشی را ندیده اید که عینک بزند! اما حقیقت این است که خوردن هویج باعث نمی شود شما بهتر ببینید. این که خوردن هویج برای چشمان تان سودمند است، واقعیت دارد. هویج دارای بتاکاروتان است. هنگامی که بتاکاروتن وارد بدن می شود، به ویتامین آ تجزیه می شود؛ ویتامینی که بدن برای حفظ بینایی عادی به آن نیاز دارد، اما چیزی که حقیقت ندارد این است که خوردن غذاهای دارای ویتامین آ قدرت بینایی شما را افزایش می دهد. بیشتر مردم در کشورهای پیشرفته به عنوان بخشی از برنامه غذایی خود، به میزان کافی ویتامین آ دریافت می کنند و ویتامین آ اضافی هیچ قدرت اضافی به چشمان آنها نمی دهد.

ولی در کشورهایی که با کمبود غذاهای سالم روبرو هستند، بسیاری از مردم از کمبود ویتامین آ رنج می برند. آنها حتی ممکن است در اثر کمبود ویتامین آ دچار کوری شوند. در این مورد خاص بی گمان خوردن هویج به تقویت بینایی کمک خواهد کرد. اگرچه هویج بینایی شما را قوی تر نمی کند، دریافت میزان مناسبی از ویتامین آ بسیار مهم است. شما افزون بر هویج، می توانید با خوردن تخم مرغ و شیر میزان مورد نیاز روزانه ویتامین آ بدن خود را دریافت کنید. فراموش نکنید: یک برنامه غذایی متعادل با انواع ویتامین ها هم چشمان شما و هم کل بدن تان را سالم و قوی نگه می دارد.



ツ تـــاپـــیـــکــــ دانـــســـتــنـــــی هــا ツ

 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا