نویسنده این موضوع
روستای تاریخی سریزد
استان یزد یکی از شهرهای تاریخی است که جزء اولین شهر خشتی ثبت شدهی ایران و دومین شهر تاریخی جهان در سازمان جهانی یونسکو به ثبت رسیده و از آن به عنوان یک شهر بین المللی یاد می شود. یزد به شهر بادگیر ها و قنات ها مشهور است و در گوشه گوشه ی این شهر می توان به نظاره تاریخ نشست و از غرق شدن در زیبایی های آن لـ*ـذت برد.
اما در این میخواهیم دربارهی روستای تاریخی سریزد که عنوان پنجمین روستای گردشگری و شاهکار شهرنشینی ایران باستان را به خود اختصاص داده صحبت کنیم. در ادامه همراه ما در سفر استان یزد باشید تا بیشتر درباره ی روستای سریزد خدمتتان شرح دهیم.
تاریخ روستای سریزد
با توجه به بررسی هایی که باستان شناسان در این منطقه انجام دادهاند و مطالعاتی که بر روی سفال های آن محدوده صورت گرفته نیز دریافتهاند که این روستا در دوره حکومت سلجوقیان، ایلخانیان و صفویان پر رونقترین روزگار خود را طى کرده است.
بر اساس متون تاریخی که وجود دارد کارشناسان باستان شناسی نیز عقیده دارند که قبل از این که شهر یزد کنون پدید بیاید، محوطه ی دیگری در نزدیکی سریزد وجود داشته که با نام فرافر یا فرافتر مطرح بوده و پس از خشکسالی و جنگ با سپاهیان اسلام نیز از رونق افتاده است. بعد از آن مردم این منطقه شهر خود را در یزد کنونى بنا مى کنند. به احتمال زیاد روستاهاى این منطقه، مانند هرفته و سریزد، باقى مانده آن آبادانى باشند.
بقایایی از دروازههای رفیع و بلندی در روستای سریزد قرار دارد که در میان مردم به سردر شهر فرافر شهرت گرفته است.
در کتاب های تاریخی همچنین جامع مفیدی در این باب آمده است: زمانى که لشکر اسلام به تعقیب یزدگرد که به طرف خراسان گریخته بود، مىرفتند در بیابان طبس راه را گم کردند. پس از مشقت بسیار به فهرج رسیدند و در آن منزل ساختند و اهالى فهرج را به دین اسلام دعوت کردند. ایشان ۲ روز مهلت طلبیدند تا به اتفاق دوستان خود به خدمت آمده و مشرف شوند. به جهت مشورت به طلب مردم خویدک و فرافتر فرستاده و بعد از اجتماع، آن ۲ فرقه در جواب گفتند ما از دین خود دست باز نمى داریم و به این لشکر پریشان شبیخون مى زنیم. سپس ۳ قریه به اتفاق یکدیگر به لشکر اسلام حمله کردند و بسیارى از صحابه و تابعین را به شهادت رساندند. بعد از این حرکت شنیع، خرابى در قریه فرافر راه یافته و به مرور خراب شد.
دسترسی به روستای سریزد
به منظور رسیدن به روستای سریزد باید وارد بزرگراه یزد-کرمان شوید و با دیدن تابلوی روستا به سمت چپ بپیچید، همچنین این روستا از توابع شهرستان مهریز است و برای رسیدن به این روستا باید به سمت این شهرستان بروید.
تقریبا حدود ۲۸ کیلومتر باید از شهرستان یزد در جاده یزد-کرمان به سمت جنوب برانید، چهار کیلومتر بعد از شهرستان مهریز، تابلوی روستای سریزد را در سمت چپ میبینید. یکی دو کیلومتری که در جاده فرعی برانید، باغ های انار، نشانه رسیدن شما هستند.
زندگی مردم روستای سریزد
روستای سریزد در گذشته به عنوان یکی از مناطق سرسبز و آباد یزد مشهور بوده که به سبب خشکسالی های متعددی که در این منطقه پدید آمده سبب شده تا اهالی روستا رفته رفته کمتر و کمتر شوند و در حال حاضر این روستا حدود ۴۰۰ نفر جمعیت دارد. جالب توجه است که بیش از ۶۵ درصدر از اهالی این روستا تحصیلکرده و با سواد هستند. ۴۵ درصد از فعالیت اقتصادى روستا بر پایه زراعت و باغدارى است و دامدارى اغلب به جهت مصارف داخلى و شخصى انجام مى شود. بقیه افراد در بخش هاى صنعتى و خدماتى فعالیت مى کنند و زنان روستا نیز به بافتن گلیم و قالى مشغول هستند. آب کافى، خاک مناسب و هواى مطلوب موجب بوجود آمدن باغ هاى میوه و زمین هاى زراعى گسترده اى در روستا شده است. از مهم ترین محصولات زراعى و باغدارى مى توان به گندم، جو، صیفى جات، انار، انجیر، توت و پسته اشاره کرد.
منبع: الی گشت
روستای تاریخی سریزد
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com
آخرین ویرایش: