رمل های شنی از اونطرف به دریا میرسید
قایق های تفریحی
چشمه های آب گرم انگاوا در شمال نیوزیلند
خداحافظی با گاوهای کنجکاو نیوزیلند
خداحافظ نیوزیلند
روز خداحافظی از نیوزیلند زیبا و دوست داشتنی رسید. شستن لباس ها، تمیز کردن و به هم چسباندن اجزای جدا شده ماشین و خیلی کارهای کوچک دیگه تا ظهر طول کشید. دلمون نیومد اوکلند رو اصلا نبینیم. علی رغم وقت کممون رفتیم بالای یکی از تپه های وسط شهر و دیدیم که وسط یک شهر یک و نیم میلیون نفری هم میشه گوسفند پرورش داد کمپانی لاکی رنتال هیچ ایرادی به ماشین نگرفت، فقط هفتاد و پنج دلار درآوردن کلید شکسته رو قبول نمیکرد و میگفت کلید جزو تعهدات ما نیست. دو دقیقه استدلال رابین که کلید از روز اول هم ترک داشت (که داشت) و گفتن اینکه توی جهان سوم هم اینجوری برخورد نمیکنند که شما میکنید کافی بود تا علاوه بر قبول فاکتور کلید کلی هم عذرخواهی کنند. ساعت چهار عصر فرودگاه اوکلند و منتظر پرواز به یکی از جزایر دوردست اقیانوس آرام.
خانه ای که یک اتاقش رو شب قبل از ایر بی ان بی کرایه کرده بودیم
شهر اوکلند از بالای پارک کورن وال. اوکلند پایتخت نیوزلند نیست ولی بزرگترین و پرجمعیت ترین شهر نیوزلند هست.
پرورش گوسفند در اوکلند
فرودگاه اوکلند
نیوزلند ایرویز پروازهایی خوبی داره ولی قیمتش از ایرلاین های استرالیایی گرونتر بود و سراغش نرفتیم
خداحافظ نیوزلند فوق العاده دوست داشتنی
توضیحات مختصر (و اطلاعات جالبی) راجع به نیوزلند
این سرزمین زیبا که هشتاد میلیون سال قبل از سایر سرزمین ها جدا شده مابین اقیانوس آرام و اقیانوس منجمد جنوبی قرار گرفته و از نزدیکترین خشکی که استرالیا هست بیش از دوهزار کیلومتر فاصله داره. نیوزلند یا زلاندنو برای اولین بار توسط اقوام مائوری حدود هزار سال پیش کشف شد و توی اون ساکن شدند اما تغییرات اصلی وقتی شروع شد که دویست سال قبل اروپایی ها به اینجا مهاجرت کردند و با نابود کردن جنگل ها و دامپروری، بسیاری از گونه های منحصر بفرد جانوری و گیاهیش رو منقرض کردند. نیوزلند از دو جزیره جنوبی و شمالی تشکیل شده که جزیره جنوبی بدلیل نزدیکی بیشتر به قطب سردتره و اکثر یخچال های طبیعی نیوزلند اینجا هستند. نیوزلند صد سال پیش، از بریتانیا مستقل شد و امروزه با سطح رفاهی که داره جزو یکی از کشورهای خوب برای زندگیه. مساحت نیوزلند حدود ۲۷۰ هزار کیلومتر مربع هست، یعنی ۱۶ درصد ایران و هفتاد و ششمین کشور دنیا از نظر مساحته. جمعیت نیوزلند نزدیک به ۵ میلیون نفره و از این نظر رتبه ۱۲۷ رو داره. نیوزلند حدود ۱۰ میلیون گاو، ۳۰ میلیون گوسفند و ۱ میلیون گوزن داره و بزرگترین صادر کننده لبنیات دنیاست. ۲۰ درصد صادرات شیر کل جهان در اختیار نیوزلنده. پرنده کیوی که خیلی شبیه میوه کیوی هست پرنده ملی این کشور هست و به مردم نیوزلند هم میگند کیوی، مثل ما که ایرانی هستیم.
پرنده کیوی بسیار خجالتیه و توی طبیعت نیوزلند نتونستم ببینمش. به مردم نیوزلند هم کیوی گفته میشه
ویزای نیوزلند
ما ایرانی ها برای سفر به کشور نیوزیلند که از نظر مسافت یکی از دورترین کشورها به ایرانه باید از قبل ویزای نیوزیلند رو بگیریم. متاسفانه این ویزا راحت نیست و دوستان زیادی رو دیدم که درخواست ویزاشون ریجکت شده. نگرانی اصلی دولت نیوزیلند اینه که یک نفر با ویزای توریستی نیوزیلند وارد این کشور بشه و دیگه خارج نشه! مسیر درخواست ویزای نیوزیلند با بقیه کشورها متفاوته و شاید بشه گفت کمی شبیه همسایش یعنی استرالیا هست. توصیه می کنم راهنمای ویزای استرالیا رو هم مطالعه کنید و اگر میخواهید تا اونور دنیا برید هر دو تا کشور رو ببینید. من اول برای ویزای استرالیا اقدام کردم و سپس مسیر ویزای نیوزیلند رو رفتم.
سعی میکنم مختصری در مورد مراحل ویزای توریستی نیوزیلند که تقریبا همه مراحلش بصورت آنلاین هست براتون بنویسم. اداره مهاجرت نیوزیلند کمی گیج کنندست و طول میکشه تا بفهمید کجا باید چکار کنید. من همه مراحل اپلای برای ویزای نیوزیلند رو خیلی ساده شده با لینک هاش براتون گذاشتم: برید تو وبسیات ریل می Real me که متعلق به دولت نیوزلند هست و یک اکانت اونجا بسازید. هر کاری که در ارتباط با نیوزلند داشته باشید باید این اکانت رو داشته باشید.
بعد برید به صفحه ویزیتور ویزا در وبسایت اداره مهاجرت نیوزلند و پایین صفحه روی Apply Now کلیک کنید.
ازتون میخواد که با اکانت ریل می لاگین کنید. وقتی وارد میشید انواع ویزاها شامل ویزای دانشجویی نیوزلند، ویزای دیدار نیوزلند، ویزای کاری نیوزلند، ویزای فامیل و ویزای گروهی نمایش داده میشه. روی ویزیتور ویزا کلیک کنید.
- پنج سوال بله خیر از شما پرسیده میشه. بعد از پاسخ روی Start My Application کلیک کنید.
- تعدادی سوال شخصی پرسیده میشه. همه اون هایی که به شما مربوط هست رو پاسخ بدید و روی ادامه کلیک کنید.
- سوالاتی در مورد سفر شما پرسیده میشه که پس از پاسخ گزینه ادامه رو بزنید.
- سوال میپرسه شخص دیگری هم میخواهید اضافه کنید. پاسخ و گزینه ادامه.
- این صفحه اطلاعاتی در مورد وضعیت سلامتی شما پرسیده میشه. پاسخ و گزینه ادامه.
- شش سوال در مورد جرم های احتمالی مرتکب شده میپرسه. پاسخ و گزینه ادامه.
- سوالاتی در مورد شغل شما پرسیده میشه. پاسخ و گزینه ادامه.
- سوال میپرسه کسی رو در نیوزلند دارید؟ پاسخ و گزینه ادامه.
- سوالاتی در مورد تحصیلات شما پرسیده میشه. پاسخ و گزینه ادامه.
- سوالاتی در مورد پدر، مادر، خواهر، برادر و فرزندان پرسیده میشه. پاسخ و گزینه ادامه.
- در مورد تاریخچه سفرهای شما سوال میپرسه. هر سفری به خارج از ایران داشتید رو توی این صفحه وارد کنید. روی گزینه ادامه کلیک کنید.
- در مورد سربازی و خدمت در ارتش سوال میپرسه. پاسخ و گزینه ادامه.
- سوالات زیادی در مورد دین، عضویت در گروه های سـ*ـیاسی و شرکت و پشتیبانی در جنگ پرسیده میشه. پاسخ و گزینه ادامه.
- میپرسه خودت داری فرم رو پر میکنی؟ پاسخ و گزینه ادامه.
- بر اساس پاسخ هایی که در صفحات قبل دادید، از شما میخواد مدارکی رو آپلود کنید. (عکس، پاسپورت، گواهی مالی، کارت ملی، مدرک شغلی و مالی، کارت پایان خدمت، ویزاهای قبلی و هر مدرک اضافه تری که خود شما تمایل دارید اضافه کنید). مدارک فارسی باید ترجمه رسمی بشه و اصل مدرک بعلاوه ترجمش آپلود بشه. آپلود مدارک و گزینه ادامه.
- مرحله بعد پرداخت ۲۴۶ دلار نیوزیلند هست. باید آنلاین پرداخت کنید. بعد از پرداخت به احتمال بسیار زیاد به شما میگه که باید پاسپورتتون رو برای اسکن به یکی از مراکز ویزای نیوزیلند ببرید.
- مرکز وی اف اس نیوزیلند در ایران به آدرس تهران، میدان آرژانتین، خیابان الوند، خیابان بیست و هفتم (راشل کوری)، ساختمان شماره ۱۱، طبقه اول و تلفن مرکز ویزای نیوزیلند هم ۰۲۱۷۲۹۸۶۰۱۰ هست. باید به وبسایت وی اف اس نیوزیلند برید، بهشون ایمیل بزنید و درخواست اسکن پاسپورت بدید. هزینه اسکن پاسپورت ۴۵ یورو هست.
- میتونید فرم ها رو از وی اف اس دانلود کنید، پر کنید و ببرید وی اف اس نیوزلند تحویل بدید. هزینه این شیوه ۱۴۱+۵۸ یورو هست.
- به گفته اداره مهاجرت نیوزلند اکثر مواقع جواب ویزا بعد از ۲۴ روز مشخص میشه. امکانش هست در این مدت مدارک بیشتری از شما خواسته بشه. وقتی من برای ویزا اقدام کردم ویزای نیوزلند برچسبی بود و توی پاسپورت چسبانده میشد. اما الان ویزای نیوزلند مشابه ویزای استرالیا کاملا الکترونیکی شده و یک فایل پی دی اف براتون ایمیل میشه. اطلاعات تکمیلی رو با مراجعه به وبسایت سفارت نیوزلند یا مراجعه به سفارت نیوزلند به آدرس تهران، نیاوران، خیابان اقدسیه، خیابان موحدی دانش، خیابان گلستان شمالی، کوچه سوسن، کوچه پارک دوم، پلاک ۱ بدست بیارید. تلفن سفارت نیوزلند ۰۲۱۲۶۱۲۲۱۷۵ و فاکس سفارت ۰۲۱۲۶۱۲۱۹۷۳ هست. ساعت کاری سفارت نیوزلند ۱۰-۱۲:۳۰ روزهای یکشنبه تا پنجشنبه هست.
-
وقتی من ویزای نیوزلند رو گرفتم همچنان ویزا توی پاسپورت چسبانده میشد
بهترین زمان سفر به نیوزلند
نیوزلند در نیمکره جنوبی قرار گرفته و فصل هاش برعکس ما هست. هوای کلی نیوزیلند با توجه به اینکه این کشور در طول جغرافیایی پایینی قرار گرفته و به قطب جنوب نزدیکه، به طور کلی سرده و تابستان های کوتاهی داره. بهترین زمان سفر به نیوزیلند تابستان یعنی از اواخر آبان تا اوخر بهمن ماه هست. سفر من در آبان ماه بود. سرما کمی اذیت کرد ولی از فصل پر مسافر (های سیزن) نیوزیلند هم که آذر و دی ماه هست دوری کردم.
بلیط پرواز به نیوزیلند
از ایران به نیوزیلند هیچوقت پرواز مستقیم وجود نداشته و پروازهایی با یک توقف هم تعدادشون کمه. هواپیمایی های امارات و قطر پروازهایی با یک توقف از ایران به اوکلند دارند که در بهترین حالت میشه بلیط رفت و برگشت ۱۸۰۰ دلار امریکا پیدا کرد اما معمولا نرخ ها بالاتر از این هست. ترکیش پروازهایی با دو توقف در استانبول و بانکوک داره و معمولا قیمت هاش ۲۰۰-۳۰۰ دلار امریکا ارزونتر از اون دو تا ایرلاین هست. رفت و برگشت من به نیوزیلند از استرالیا بود و قیمت بلیطم خیلی کمتر از این شد. بلیط کرنز استرالیا به کرایس چرچ نیوزیلند (یک توقف در بریزبن) با هواپیمایی کانتاس ۲۹۹ دلار امریکا شد. پرواز اوکلند به ملبورن هم با هواپیمایی ویرجین استرالیا ۱۵۰ دلار امریکا شد.
کرایه ماشین و حمل و نقل در نیوزلند
سیستم حمل و نقل در نیوزلند بدلیل جمعیت کم این کشور خصوصا در جزیره جنوبی خیلی خوب نیست. توصیه من برای سفر استرالیا کرایه ماشین هست. خیلی از مکان هایی که توی نیوزلند دیدم رو با استفاده از حمل و نقل عمومی و توی این مدت محدود نمی تونستم ببینم. توی نیوزلند چندین کمپانی کرایه ماشین هست که انواع ماشین و کمپرون (campervan) رو با قیمت هایی که از ۲۰ دلار نیوزلند شروع میشه اجاره میدهند. اگر کمپرون نگیرید و ماشین داشته باشید، هر شب باید به فکر محلی برای خوابتون باشید (هتل، هاستل، ایربی ان بی …) یا خیلی ساده تر یک چادر مسافرتی با خودتون ببرید. می تونید ماشین یا کمپرون رو در شهری تحویل بگیرید و در شهر دیگری تحویل بدید. بعضی از کمپانی های کرایه ماشین برای این کار مبلغ اضافه ای دریافت می کنند. کمپانی های خوب علاوه بر اینکه قیمت هاشون بیشتره معمولا از چندین ماه قبل ماشین هاشون کامل رزرو میشه. خیلی از توریست ها که با ویزای کار و تعطیلات به نیوزلند میاند و یک سال اونجا می مونند اقدام به خرید ماشین می کنند. اگر مدت سفر شما بیش از یک ماه باشه خرید ماشین یا ون می تونه گزینه منطقی باشه. بر خلاف استرالیا که پلیس چندین بار برای چک کردن مدارک و تست الکل متوقفمون کرد، توی نیوزلند پلیس های خیلی کمی دیدیم. قیمت هر لیتر گازوئیل حدود ۱ دلار و هر لیتر بنزین ۱.۷ دلار بود. ماشین ما دیزلی بود ولی در عوض عوارض جاده ای برای ماشین های دیزلی رو باید پرداخت می کردیم. مالیات دیزل برای ماشین ما ۷ سنت برای هر کیلومتر رانندگی بود. توی سفرنامه نیوزیلند به ماشینی که اجاره کردیم اشاره کردم.
قیمت انواع سوخت خودرو در نیوزیلند
محل اقامت در نیوزیلند
هتل ها و هاستل ها توی نیوزیلند قیمت بالایی دارند و پیدا کردن هاستل فقط توی شهرهای بزرگ ممکنه. از هتل استفاده نکردیم و فقط شب دوم یک هاستل در کرایست چرچ رفتیم. چند باری هم از ایر بی ان بی استفاده کردیم و بقیه شب ها توی ماشین خوابیدیم. حتی وقتی ماشین داشته باشی اجازه نداری هرجایی پارک کنی و داخل ماشین بخوابی یا به اصطلاح کمپ بزنی. باید در محل هایی که مخصوص کمپینگ هست پارک و استراحت کنید. در سرتاسر نیوزیلند مکان های زیادی برای کمپینگ در نظر گرفته شده که فقط تعداد کمی از اون ها رایگان هست. نیوزیلند قوانین بسیار سختگیرانه ای برای کمپ کردن در مکان های غیر مجاز داره و جریمه هاش سنگینه. برای پیدا کردن مکان های کمپ کردن و قیمت هاشون، همینطور جاهای دیدنی نیوزلند از اپلیکیشن ویکی کمپز نیوزلند استفاده کردم. اپ رایگان نیست و قیمتش حدود ۳ دلار نیوزلند هست. توی نیوزلند از کوچ سرفینگ استفاده نکردم. اما با این مردمان دوست داشتنی که دیدم حدس میزنم پیدا کردن میزبان کار راحتی باشه.
اپ ویکی کمپز نیوزلند که توی سفر خیلی کمک کرد
غذا و خورد و خوراک در نیوزیلند
در کشور نیوزیلند قیمت غذای رستوران ها پایین نیست و از ۱۰ دلار شروع میشه. اگر میخواستیم وعده های غذایی رو در رستوران بخوریم هزینه هامون سر به فلک میکشید. البته فست فودهای زنجیره ای مثل مک دونالد هم ساندویچ با قیمت مناسبی از ۳ تا ۱۰ دلار دارند. فقط دو بار از رستوران غذا خریدم. ما غذای خودمون رو با خرید مواد اولیه از سوپرمارکت های زنجیره ای مثل نیو ورلد، کانت داون، پک ان سیو و فور اسکور تهیه می کردیم و غذاهای ساده مثل ماهی سالمون، تخم مرغ، گوشت قرمز، جگر، برنج، سالاد و سوپ درست می کردیم. این به این معنی نیست که غذامون ارزون می شد چون مواد اولیه بویژه سبزیجات در نیوزیلند گرون بودند، حتی گرون تر از استرالیا! بر خلاف استرالیا که همه جا میشه پارک هایی که باربیکیو برقی یا گازی دارند پیدا کرد، توی نیوزلند از این خبر ها نیست و تقریبا همیشه از اجاق گاز ماشین برای پخت و پز استفاده کردیم.
معمولا غذای ما یک تکه گوشت و سالاد بود
مک دونالد شهر کایتایا. از مک دونالد برای خوردن بستنی و استفاده از اینترنت رایگانش استفاده میکردیم
مسیر حرکت من در نیوزلند
توی این سفر حدودا چهار هفته ای که از کرایست چرچ شروع شد و به اوکلند ختم شد سعی کردم همه قسمت های سرزمین اصلی نیوزلند رو ببینم. فقط دو قسمت رو فرصت نکردم، یکی شهر کایکورا و منطقه اطرافش در جزیره جنوبی و دومی منطقه اطراف کوهستان تاراناکی در غرب جزیره شمالی.
اینترنت و سیم کارت در نیوزیلند
اینترنت در نیوزلند به خوبی استرالیا نبود و وای فای مجانی بجز رستوران های مک دونالد جای دیگری پیدا نمیشد. به دلیل نیاز دائمی به اینترنت هم برای برنامه ریزی سفر و هم اپ های مسیریابی، ترجیح دادم که همیشه اینترنت داشته باشم. توو دیگری یا دو درجه یکی از بهترین ارائه دهنده های خدمات سیم کارت توی نیوزیلند هست که البته قیمتش هم گرونه. تقریبا هر جایی که شهر، روستا یا مزرعه ای بود خط میداد ولی در جاده هایی که از شهر و روستا فاصله داشت خصوصا غرب و شمال غرب جزیره جنوبی آنتن دهی بسیار ضعیفی داشت. سیم کارت ۲ دلار و پکیج اینترنت ۷ گیگ ۱ ماهه بعلاوه تماس و پیامک نامحدود در داخل نیوزلند ۶۰ دلار شد.
مهاجرت به نیوزیلند
مهاجرت موضوع پیچیده ای هست و من اصلا قصد ندارم در مورد مزایا و معایبش و اینکه برای چه کسی مناسبه صحبت کنم. خود من خیلی سال پیش به مهاجرت تحصیلی به اقیانوسیه فکر کردم. اگر بخوام بین استرالیا و نیوزلند یکی رو انتخاب کنم احتمال زیاد نیوزیلند انتخاب من باشه، چون آرومتره، شلوغ نیست و از نظر من طبیعت زیباتری داره. یک مشکل نیوزلند دوری به سایر سرزمین هاست و یکجورایی اون گوشه دنیا پرت افتاده، اگر حواسش نباشه ممکنه از کره زمین هم بیافته بیرون این دور بودنش بخصوص نسبت به ایران از نظر من نکته منفی هست. خونه دو تا زوج ایرانی در نیوزیلند بودم و با هر دو در مورد تجربشون از مهاجرت به نیوزلند صحبت کردم. آرش و تایماز مهاجرت تحصیلی کرده بودند و از محیط دانشگاه و شهرشون رضایت کامل داشتند. البته کمی هم از تعطیلات کم و دور بودن فاصله تا ایران شکایت داشتند. بابک و گلسا مهاجرت کاری کرده بودند و خیلی زود تونسته بودند کار مرتبط با رشتشون رو پیدا کنند. بعد از ۱ سال تونسته بودند با وام خانه بخرند و اونها هم رضایت کامل از زندگیشون داشتند. گلسا میگفت قیمت خانه بدلیل ورود چینی های پولدار و سرمایه گذاری در بخش املاک خیلی بالا رفته و خود نیوزیلندی ها که به این افزایش قیمت خانه عادت نداشتند حسابی شاکی هستند. اگر به آب، دریا و ورزش های آبی علاقه زیاد دارید هم نیوزلند یک کشور عالی میتونه براتون باشه چون هر جایی سکونت داشته باشید اقیانوس نزدیکتون هست. البته شنا در اقیانوس فقط ماه های کمی از تابستان امکان پذیره چون به قطب نزدیکه و آب اقیانوس سرده. نیوزیلند انواع ویزاهای مهاجرت شامل ویزای مهارت، ویزای کار آفرینی و ویزای سرمایه گذاری داره. اگر میخواهید بدونید ویزای مهارت شامل حال شما میشه یا نه مستقیم به زیرشاخه وبسایت اداره مهاجرت نیوزلند برید و امتیازهاتون رو محاسبه کنید. اگر امتیاز بالای ۱۰۰ گرفتید یعنی شرط لازم برای شروع پروسه ویزای کاری مهاجرت نیوزیلند رو دارید. باید یک نامه انگیزشی که بهش EOI گفته میشه خطاب به اداره مهاجرت بنویسید. اگر نامه شما قانع کننده بود بهتون جواب مثبت میدن تا مراحل بعدی رو انجام بدید.
اگر بتونید یک موقعیت شغلی مناسب خودتون پیدا کنید و کارفرما رو قانع کنید شما نیروی مناسب اون کار هستید، امتیازهاتون بالاتر هم میره. توصیه میکنم در صورتی که واقعا قصد مهاجرت به نیوزلند رو دارید سری به وبسایت کاریابی نیوزیلند بزنید.
هزینه های سفر نیوزلند
نیوزیلند کشور گرونی هست و قیمت ها حتی از استرالیا هم کمی گرونتر بود. خورد و خوراک، حمل و نقل، کرایه ماشین و قیمت سوخت همه از استرالیا بیشتر بود. واحد پول این کشور دلار نیوزلند هست و هر جا توی سفرنامه نیوزیلند دلار تنها استفاده کردم منظور همون دلار نیوزلند هست. هزینه های این سفر بیشتر از مقداری شد که اول پیش بینی کرده بودم و از یک سفر بک پکری فراتر رفت. در ادامه ریز هزینه های سفرم نوشته شده. فقط دقت کنید این هزینه های من در یک سفر دو نفره هست. یعنی مثلا اگر من همسفر نداشتم هزینه کرایه ماشین و گازوئیل دو برابر میشد.
- هزینه اینترنتی ویزا و برچسب ویزا: ۲۰۰ دلار
- بلیط هواپیما: ۴۵۰ دلار امریکا
- خورد و خوارک و نوشیدنی و برخی لوازم آشپزی: ۴۱۴ دلار
- اقامت شامل هاستل، ورودی کمپ سایت و ایر بی ان بی: ۱۳۳ دلار
- لاندری (شستشوی لباس): ۲۹ دلار
- گازوئیل: ۴۰۵ دلار
- کرایه کمپرون: ۹۶۴ دلار
- سیم کارت و اینترنت همراه: ۶۲ دلار
- تور کشتی میلفورد ساوند: ۴۵ دلار
- اتوبوس دریایی از جزیره جنوبی نیوزیلند به جزیره شمالی: ۱۵۳ دلار
- ورودی وایوتاپو (سرزمین عجایب و دریاچه های رنگی): ۳۳ دلار
- ورودی دو تا آب گرم: ۲۶ دلار
- عوارض عبور از پل اوکلند: ۳ دلار
- مالیات خودرو گازوئیلی برای جاده های نیوزلند: ۱۸۶ دلار
جمع کل هزینه های بالا میشه ۲۶۵۳ دلار نیوزیلند بعلاوه ۴۵۰ دلار امریکا.
.قیمت هر دلار آمریکا در زمان آغاز سفر ۳۶۰۰ تومان و هر دلار نیوزلند ۲۵۷۰ تومان
کل هزینه ها پس از تبدیل به پول ایران: ۸،۴۳۸،۰۰۰ تومان.
منبع: سفرنوشت