خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

~BAHAR.SH~

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
13/10/20
ارسال ها
1,156
امتیاز واکنش
33,669
امتیاز
418
محل سکونت
...
زمان حضور
151 روز 7 ساعت 55 دقیقه
نویسنده این موضوع

ساختمان دوار پارلمان نیوزلند در ولینگتون


آرامستان ولینگتون


مزرعه توربین های بادی در اطراف ولینگتون نیوزلند


مزرعه توربین های بادی

فانوس دریایی قلعه

صبح زود با گلسا و بابک و ولینگتون زیبا خداحافظی کردیم. دیدن ایرانی های موفق در گوشه و کنار دنیا حس خیلی خوبی به من میده. مقصدمون ساحل شرقی جزیره شمالی بود. بعد از سه ساعت رانندگی توی هوایی که هر سه دقیقه از آفتابی به بارونی تغییر میکرد به اولین فانوس دریایی به اسم فانوس قلعه رسیدیم. البته از خود قلعه چیزی نمونده ولی اسمش هنوز رو فانوس هست. بقیه روز رو به سمت شمال حرکت کردیم و غروب آفتاب رسیدیم به شهر بندری نپیر. تنها محل کمپینگ رایگان شهر جای سوزن انداختن هم نداشت و مجبور شدیم دو ساعت دیگه توی یک جاده کوهستانی به سمت شمال حرکت کنیم. ساعت یازده شب رسیدیم شهر کرچک وایروآ. بیرون بارون شدید میومد. داخل ماشین سوپ درست کردیم و بلافاصله بعدش از شدت خستگی بیهوش شدیم.

در مسیر فانوس قلعه

فانوس قلعه یا کسل پوینت لایت هاوس در سواحل اقیانوس آرام نیوزلند


فانوس دریایی در شرق نیوزیلند


روستای کوچک در کنار فانوس قلعه


اسب های نیوزیلندی


مک دونالد در شهر کوچک دانِویرک


بندرگاه شهر نپیر

خلیج کوک، اولین ورود اروپایی ها به نیوزیلند

امروز هم همش در امتداد ساحل شرقی و به سمت دماغه شرقی نیوزیلند رفتیم. این قسمت توریست خیلی کم میاد و جایی خوندم کمتر از یک درصد توریست ها اینجا رو توی برنامشون میذارند. قدری دور افتادست، دسترسی بهش راحت نیست و جای دیدنی فوق العاده ای نداره. در عوض جاده هاش زیبا و آرومه، گاهی کنار اقیانوس و گاهی پیچ میخوره توی کوهستان و دشت و جنگل. توی مسیر از خلیج تالاگا عبور کردیم. از اونجا یک مسیر سه ساعته پیاده روی بود تا به یک خلیج کوچک به اسم خلیج کوک برسیم. این خلیج اولین جایی هست که دویست و پنجاه سال قبل کاپیتان کوک بریتانیایی به عنوان اولین اروپایی قدم بر خاک نیوزیلند گذاشت و سرنوشت این سرزمین تغییر کرد. علاوه بر پیشینه تاریخی این خلیج، مسیر رسیدن به اونجا هم خیلی زیبا بود.


با بقیه گاوهای نیوزیلندی فرق داشت


از دیدن این اسب سیر نمیشدم. همسفر هر چی سبزیجات توی ماشین داشتیم آورد بهش داد


شهر گیسبورن


شهر گیسبورن در سواحل شرقی نیوزیلند


خلیج تالاگا و اسکله قدیمی


مسیر زیبای رسیدن به خلیج کوک از مزرعه های شخصی عبور میکرد


کم پیش میاد گردشگر ببینند


خلیج کوک، جایی که کاپیتان کوک به عنوان اولین اروپایی قدم روی خاک نیوزیلند گذاشت


اسم اینجا رو گذاشته بودند سوراخ در دیواره


سوراخ در دیواره، شرق نیوزیلند

ملاقات با مائوری ها، بومی های نیوزیلند

ساعت پنج و نیم صبح از خواب بیدار شدم تا طلوع آفتاب رو از فانوس دریایی دماغه شرقی یعنی اولین جایی که آفتاب به خاک نیوزلند میرسه ببینم. توی محاسبات مسیر چهار کیلومتری با ماشین و پیاده روی شیب تپه فانوس دریایی اشتباه کرده بودم و بیست دقیقه بعد از طلوع آفتاب اونجا رسیدم. زیبا بود ولی قطعا طلوع زیباتر بوده. توی مسیرمون به سمت شمال و در امتداد ساحل شرقی توی یکی از مراکز تجمع مائوری ها (بومی های نیوزلند) توقف کردیم. امروز شنبه بود و تعداد زیادی از جوان های یک قبیله مشغول تمرین آواز برای مسابقات آواز مائوری ها بودند. آوازشون بسیار بلند و در عین حال دلنشین بود. تا حالا ندیده بودم آواز به این بلندی و ادامه دار. یکی از زنان مسن قبیله بهمون خوشامد گفت و از رابین خواست دوربینش رو خاموش کنه. بعد از چهل دقیقه لـ*ـذت بردن از تمرینشون دوباره حرکت کردیم. جلوی یکی دیگه از مراکز تجمع مائوری ها (به معابد مائوری ها مارای گفته میشه) توقف کردیم. اونجا یک خانم معلم بود که یک بار در ماه به افراد علاقه مند، لهجه های مختلف زبان مائوری آموزش میده. امروز هیچ کدوم از شاگرداش نیومده بودند. اون هم فرصت رو غنیمت شمرد و دو ساعتی برامون از تاریخچه مائوری های این منطقه گفت. در آخر هم از ناهاری که برای شاگرداش تهیه کرده بود تعارفمون کرد، ما هم مسلما نه نگفتیم در آخر یک کارت پستال از ایران به عنوان تشکر از وقتی که برامون گذاشته بود هدیه دادم و خداحافظی کردیم. از ساحل شرقی فاصله گرفتیم و اومدیم به سمت مرکز و شهری به اسم روتوروا. جایی که دریاچه زیاد داره و خیلی هاش هم آتش فشانی هستند. رابین که چند روزی میشه انرژیش تموم شده رفته توی شهر اتاق گرفته و من هم کنار دریاچه کوچک اوکارو زیر آسمون پرستاره نیوزلند در حال نوشتن سفرنامه هستم.




منبع: سفرنوشت


راهنما و سفرنامه نیوزیلند، هزینه های سفر، ویزای نیوزیلند و مختصری در مورد مهاجرت به نیوزلند

 

~BAHAR.SH~

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
13/10/20
ارسال ها
1,156
امتیاز واکنش
33,669
امتیاز
418
محل سکونت
...
زمان حضور
151 روز 7 ساعت 55 دقیقه
نویسنده این موضوع

فانوس دریایی دماغه شرقی

دیدن طلوع آفتاب در شرقی ترین قسمت نیوزلند

گاوهایی که با تعجب به ما و ماشینمون نگاه می کردند

درخت مقدس در شهر ته آراروآ

خلیج هیکس در شرق نیوزلند

کلیسای راکوکوره در کنار خلیج پلنتی

تونل درختی در جاده های نیوزلند

یکی از مراکز تجمع مائوری ها (مارای) در شرق جزیره شمالی نیوزلند

داخل معبد مارای
من و خانم معلم

خانه های روستایی در منطقه ای که بیشتر ساکنانش مائوری ها هستند

منطقه وایوتاپو و روز دریاچه های رنگی نیوزلند

منطقه اطراف شهر روتو روا اونقدر دریاچه داره که انتخاب بینشون سخته. قبل از اینکه برم دنبال رابین سه تاشون رو که هر کدوم یک رنگ آبی داشتند دیدم. بعد از سوار کردن رابین رفتیم به منطقه وایوتاپو یا آب های مقدس. ورودی منطقه حفاظت شده سی و دو دلار بود که برای دیدن یک جای طبیعی کمی گرون به نظر می رسید. یاد چین افتادم که برای دیدن هر منظره طبیعی هم باید بلیط میخریدی. از فرهنگ کیوی بعید بود همچین کاری بکنند. رابین هم شروع کرده بود نق زدن که پولمون رو تلف میکنیم، بیا آمریکا ببرمت پارک ملی یلواستون و همه این دریاچه های زیبا رو اونجا مجانی ببین! دیدن کل وایوتاپو حدود سه ساعت طول کشید. اینقدر زیبا بود نمیشد ازش دل کند. انگار وارد شهر جادوگرها شده بودم. حوضچه های آب با رنگ های مختلف از آبی و سبز پسته ای گرفته تا سیاه و قهوه ای و نارنجی. بعضی هاشون هم قل قل میکردند و بخار ازش بلند میشد. این پدیده های زیبا همش بر اثر فعالیت های زمین گرمایی رخ میده. از وایوتاپو که خارج شدیم رابین فکش افتاده بود و دیگه صحبتی از یلو استون نمیکرد عصر رفتیم یک چشمه آب گرم و تا شب توی حوضچه های آب گرمی که از چشمه صد درجه تغذیه میشد موندیم.

دریاچه روتووِرو یا دریاچه سبز که با این رنگ زیباش میگه من اسیدی هستم و بهم نزدیک نشید

دریاچه ناگاهیوا در نیوزلند

منطقه وایوتاپو نیوزلند که به سرزمین عجایب هم معروفه. همه جا فعالیت های زمین گرمایی دیده میشد

وایوتاپو، اسمش رو گذاشته بودند حوضچه های جوهر مرگ. هم اسیدی بود هم دمای بالایی داشت.

وایوتاپو دریاچه های زیادی با رنگ های مختلف داشت که نمونش در جاهای دیگر نیوزیلند دیده نمیشه

این رنگ ها واقعی هستند، اخطار و فتوشاپ نیست! قبل سفر نمیدونستم نیوزیلند همچین دریاچه های زیبایی داره

دریاچه های رنگی وایوتاپو در جزیره شمالی نیوزیلند

وایوتاپو در نیوزیلند

این دریاچه هم داد میزنه آبش اسیدی هست


منبع: سفرنوشت


راهنما و سفرنامه نیوزیلند، هزینه های سفر، ویزای نیوزیلند و مختصری در مورد مهاجرت به نیوزلند

 

~BAHAR.SH~

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
13/10/20
ارسال ها
1,156
امتیاز واکنش
33,669
امتیاز
418
محل سکونت
...
زمان حضور
151 روز 7 ساعت 55 دقیقه
نویسنده این موضوع

این حوضچه گلفشان اسیدی بود

رودخانه آب گرم در فاصله نیم ساعتی از وایوتاپو، مسیر بسیار بدی داشت و سنگ هاش خیلی تیز بودند. شانس آوردیم ماشین پنچر نشد

خداحافظی با روز دریاچه ها

شهر لاکچری و کوه مانگانویی

دیشب کنار همون حوضچه های آب گرم خوابیدیم. صبح وقتی از سرما بیدار شدم خیالم راحت بود میتونم دوباره یک آب تنی داغ داشته باشم.

چشمه ماناروآ در دره وایکیت که آب با دمای ۱۰۰نزدیک درجه از اون خارج میشد و شاخه ای از اون به حوضچه هایی برای سرد شدن و آبتنی هدایت میشد.

مسیری که رودخانه آب جوش در دره طی می کرد

علت اینکه دو روز اطراف روتوروا موندیم این بود که رابین توی گوگل سرچ کرده بود این منطقه جزو بهترین ها برای دوچرخه سواری کوهستان هست. دیروز هم یک تکه سنگ پیدا کرده بود و توی آب گرم همش داشت وزنه میزد تا برای امروز آماده بشه. ساعت ده که بیدار شد گفت بدنم درد گرفته و نمیتونم برم دوچرخه سواری… دو تا آبشار کوچک در فاصله یک ساعتی روتوروا بود. بعد از دیدنشون حرکت کردیم به سمت ساحل شرقی. کوه مانگانوئی و شهری به همین نام در کنارش مقصدمون بود. علی رغم ترافیک تونستیم دو ساعت قبل از غروب آفتاب برسیم و مسیر یک ساعته تا بالای کوه رو پیاده روی کنیم. کوه آخر یک باریکه خشکی پیشرونده در دریا قرار داشت و از اون بالا شهری رو میدیدیم که هر دو طرفش آب بود. بهتر از این نمیتونم توضیح بدم شهر خیلی توریستی و گرون بود و جای مناسب برای کمپینگ ما نداشت. یک ساعت به سمت شمال رانندگی کردیم تا به یک جای مناسب کمپینگ کنار ایستگاه راه آهن قدیمی برسیم. شام ساندویچ دل و جگر گوسفند درست کردیم. اینجا دل و جگر نسبت به بقیه گوشت ها خیلی ارزونه، کیلویی پانزده هزار تومان(دلار؟؟).

دریاچه روتوکاکاهی یا دریاچه سبز

دریاچه تیکی تاپو یا دریاچه آبی

آبشارهای مک لارن

اسب های نیوزیلندی

آبشار اوماناوا دسترسی سختی داشت و چون کمی دیر بهش رسیدیم سایه شده بود و نشد عکس خوب بگیریم

شهر مانگانوئی محل زندگی پولدارهای نیوزیلند

شهر مانگانویی که از دو طرف به دریا ختم میشه. عکس از بالای کوه مانگانویی

خلیج کلیسای اعظم در سواحل شرقی نیوزیلند

امروز از روزهای خیلی خوب سفر بود چون هر دومون از جاهایی که دیدیم خیلی خوشمون اومد. صبح با دیدن یک آبشار زیبا که کمی شبیه آبشار بیشه ولی در مقیاس کوچکتر بود شروع شد. بعد، از باقیمانده های یک معدن طلا و ایستگاه راه آهن کنارش بازدید کردیم. در ادامه مسیرمون به سمت شمال چندتا ساحل دیدیم که همشون معمولی بودند بجز یکیشون که خانه های خیلی زیبایی کنار ساحل داشت. از کنار دو تا رودخانه رد شدیم و ناهارمون که ماهی بود کنار دومین رودخانه سرخ کردیم. یک طناب هم به شاخه درخت بسته شده بود که میشد تاب خورد و پرید وسط رودخانه. بدلیل ارتفاعش ترسیدم امتحان کنم. رابین پرید ولی به من توصیه کرد انجامش ندم. عصر رسیدیم به کوهی که همه طرفش دریا بود و زیباییش با کوه دیروزی برابری میکرد. بعد از اون به سمت ساحل آب داغ رفتیم. جایی که آب سرد اقیانوس به خشکی میرسید یک چشمه آب گرم وجود داشت. وقتی تا مچ پا توی آب سرد اقیانوس آرام میرفتی، آب گرم که از بین شن ها بالا میومد رو حس می کردی. کمی که جزر شد و آب دریا عقب نشینی کرد، کیوی ها با بیلچه هاشون اومدن و هر کدوم مشغول کندن یک حفره و درست کردن حوضچه آب گرم برای خودشون شدند. آخرین جایی که امروز دیدیم کَتِدْرال کُو یا خلیج کلیسای اعظم بود. فکر کنم بخاطر شکل عجیب صخره اسم کتدرال روش گذاشتند. یک صخره بزرگ که وسطش توسط آب سوراخ شده. حفره ارتفاعی حدود بیست متر داشت و شبیه طاق های ایرانی هلالی شکل بود. منظره مسیر رسیدن به این تونل و جزیره های توی دریا زیباییش کمتر از خود خلیج کلیسا نبود. تصمیم گرفتیم شب همینجا بخوابیم و طلوع آفتاب رو تماشا کنیم.

آبشار اوهاروآ

شهر کوچک وای هی در مسیر

معبد قدیمی شهر وای هی

ساحل شهر وای هی در نیوزیلند

خانه های ویلایی شهر وانگاماتا در نیوزلند

پرش تارزان وار رابین در رودخانه

شهر بندری تای روآ

سه جزیره در سواحل شرقی نیوزلند به ترتیب از راست: جزیره موتوکا، جزیره پوی که که، جزیره موتورا

کَتِدْرال کُو یا خلیج کلیسای اعظم در شرق نیوزلند

خلیج کلیسای اعظم





منبع: سفرنوشت


راهنما و سفرنامه نیوزیلند، هزینه های سفر، ویزای نیوزیلند و مختصری در مورد مهاجرت به نیوزلند

 

~BAHAR.SH~

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
13/10/20
ارسال ها
1,156
امتیاز واکنش
33,669
امتیاز
418
محل سکونت
...
زمان حضور
151 روز 7 ساعت 55 دقیقه
نویسنده این موضوع
خلیج نیوچامز و خلیچ پورت جکسون

صبح ساعت پنج و بیست دقیقه بیدار شدیم و به سمت یک صخره در نزدیکی خلیج کلیسا که از دیروز نشونش کرده بودیم حرکت کردیم. نیم ساعت طول کشید تا به اونجا برسیم و موفق شدیم یک طلوع زیبا رو ببینیم.

طلوع خورشید از روی اقیانوس آرام

کایاک سواری صبحگاهی در آب های اقیانوس آرام

یکی از طلوع های زیبا در نیوزلند

بعد از درست کردن املت و خوردن صبحانه به سمت شمال حرکت کردیم. یک توقف توی خلیج نیوچامز داشتیم. بخشی ازمسیر نیم ساعته رسیدن به خلیج از توی آب رد میشد و رابین چون خسته بود خوابید و نیومد. کنار خلیج صخره بزرگی بود که از بالای اون رنگ آب فوق العاده زیبا بود. مرغ های ماهیخواری که توی آب شیرجه میزدند و تعداد زیاد مرغ های مینا، کارتن سرندیپیتی رو یادم آورد.

خلیج نیوچامز

خلیج نیوچامز در شرق نیوزلند

خلیج نیوچامز در شرق جزیره شمالی نیوزلند

توی شهر کورماندل ناهار خوردیم و خودمون رو برای یک ماجراجویی آماده کردیم. از اونجا تا آخر یک دماغه پیشرونده در دریا شصت کیلومتر راه بود که بیش از نصفش جاده خاکی بود. همه جاده کنار دریا بود و قسمت های آخرش با ارتفاع حدود هشتاد متر بالای سطح دریا. یکی از زیباترین جاده های نیوزلند بود. درخت هایی داشت شبیه درخت های فیلم ارباب حلقه ها. رفت و برگشتمون پنج ساعت طول کشید و آفتاب غروب کرده بود. هر دو خیلی خسته بودیم و به جای خواب بعلاوه حمام گرم نیاز داشتیم. رابین یک اتاق توی یک مزرعه پیدا کرد به قیمت صد دلار. چون دیر اقدام میکردیم گزینه ارزونتری گیرمون نیومد. ساعت یازده شب رسیدیم به مزرعه و مَندی خانم مزرعه در رو برامون باز کرد. مندی کلی شاکی بود که چرا دیر اومدید و من گفته بودم ما زود میخوابیم. ظاهرا پیام آخرش به رابین نرسیده بود. مندی علی رغم ناراحتیش اونقدر مهربون بود که به جای یک اتاق دو تا اتاق بهمون داد و ما تا ده صبح فردا یک خواب راحت داشتیم.

مجموعه جزایر مرکوری

خوردن ناهار در سواحل کورماندل و کنار جنگل حرا (مانگرو)

پیش به سوی نوک دماغه در شرق اوکلند

پرنده ها حمام آفتاب میگرفتند

جاده پورت جکسون

خلیج هاراکی در شمال نیوزلند

سواحل اقیانوس آرام در شمال نیوزلند

خلیج پورت جکسون در شمال نیوزلند

فکر نکنم با عکس بشه اون زیبایی که دیدم رو نشون داد

جنگل و دشت و دریا

ریش بزی به این میگند

قصه ماشین و خونه ما در نیوزیلند

ماشین ما توی سفر نیوزلند یک تویوتا هایس مدل دوهزار و یک هست که توی این پانزده سال عمرش بیش از پانصد هزار کیلومتر راه رفته. موتورش دیزله و من با صداش خیلی حال میکنم. روزهای اول میگفتم چرا این گاو و گوسفندها اینقدر به ما نگاه میکنند، بعدا فهمیدم بخاطر صدای ماشینه دندش اتوماتیکه، پنجره هاش دستیه و قفل مرکزی نداره، هر دری جدا باید قفل بشه. توی سر پایینی و کفی تا صد و سی کیلومتر هم میره ولی توی سربالایی باید التماسش کنی تا شصت تا بره. فرمونش لقی زیاد داره و من سعی میکنم نود تا بیشتر باش نرونم.

طول ماشین پنج متره و ارتفاعش دو متر و شصت سانتیمتر. فقط دو تا صندلی جلوش داره که سوار شدن بهش راحت نیست، باید دستمون رو به جایی بگیریم و سوار شیم و تا حالا چندین بار جاهای مختلف بدنمون موقع سوار شدن ضربه دیده. کلا من حس کامیون رو نسبت بهش دارم تا یک ون. بریم سراغ داخلش، عقب ون دو تا صندوق بزرگ در امتداد طولی ماشین هست که ما از یکیش به عنوان کمد لباس و از یکی دیگش به عنوان کابینت لوازم آشپزخانه و مواد غذایی تر استفاده میکنیم. یک سینک ظرفشویی هم آخر ماشین (داخل) هست با یک تانک بیست لیتری زیرش و یک پمپ دستی. آب توی سینک هم از زیر ماشین بیرون میریزه. روبروی سینک ظرفشویی اجاق گاز تک شعله داریم که با مخزن گاز کوچک کار میکنه. تا پنج روز پیش اجاق گاز با اتصالاتی به بدنه ثابت شده بود. یک شب موقع رانندگی چمدون رابین افتاد روش، کنده شده و الان دیگه قابلیت جابجا شدن پیدا کرده زیر اجاق یک مخزن کوچک هست که ما برای مواد غذایی خشک ازش استفاده میکنیم. کنارش یک یخچال کوچک چهل لیتری هست که با باطری دوم ماشین کار میکنه. باطری دوم موقع رانندگی شارژ میشه. این ماشین برای خوابیدن سه نفر جا داره، دو نفر پایین و یک نفر بالا. ما از بالا به عنوان انبار وسایل خواب و کلا چیزهایی که کمتر بهش نیاز داریم استفاده میکنیم. آماده کردن تـ*ـخت و لوازم خواب هر شب ده الی پانزده دقیقه طول میکشه و جمع کردنش هم تقریبا همینقدر زمان نیاز داره. چون خیلی دیر و فقط چند روز قبل سفر اجاره کردیم همه کمپانی های خوب ماشین هاشون تموم شده بود. این ماشین ارزونترین گزینه ای بود که پیدا کردیم از بدنام ترین کمپانی اجاره ماشین نیوزلند، لاکی رنتالز. اجاره ماشین روزی هفتاد دلار نیوزلند که تقریبا میشه صد و هشتاد هزار تومان. فکر میکردم همون روزهای اول خراب بشه ولی تا الان که خیلی خوب بوده و ایشالا که چند روز آینده هم سرپا باشه.

ماشین و خونه ما در نیوزیلند

آبشار پیروآ و غار وایپو

مزرعه ای که دیشب توش خوابیدیم دویست تا گاو شیرده داره. ساعت شروع دوشیدن گاوها چهار صبح شروع میشه و من بدلیل خستگی زیاد دیدنش رو از دست دادم. مزرعه دو تا ساختمان داشت. ساختمانی که ما توش بودیم پنج تا اتاق خواب داشت و یک پذیرایی بسیار بزرگ. همه جا کاملا تمیز بود و با اشیاء قدیمی و آنتیک تزیین شده بود. ساعت ده صبح مَندی صبحانه ما شامل نون و کره و عسل و تخم مرغ و شیر تازه رو برامون آماده کرد و بعد از صبحانه قسمت های مختلف مزرعه رو به همراه برّه بانمکش لی لی نشونمون داد. موقع خداحافظی هم دو تا استیک که از گاوهای خودشون بود بهمون داد. توی مسیرمون به سمت شمال باید از اوکلند رد میشدیم و تمام سعیمون رو کردیم قبل ساعت سه و شروع ترافیک اینکار رو انجام بدیم. ساعت هفت عصر رسیدیم به آبشار پیروآ که خیلی کوچک بود ولی چون تقریبا توی مسیر بود ارزش دیدن داشت. ساعت هشت شب رسیدیم به دهانه غار وایپو. نوشته شده بود وارد بشی و از طرف دیگه خارج بشی نود دقیقه طول میکشه. رابین که تجربه خوبی از غار قبلی نداشت حاضر نشد بیاد توی غار و تنهایی وارد شدم. یک رودخانه وارد غار میشد که در طول غار هم ادامه داشت. غار بسیار گل آلود و لیز بود و بهترین مسیر همون توی رودخانه رفتن بود. بعد دو دقیقه اشکال زیبای داخل غار شروع شد و دو دقیقه بعد کرم های شب تاب سقف غار رو تزیین کردند. کمی جلوتر غار چند شاخه میشد و هیچ علامت راهنمایی که کدوم مسیر اصلیه وجود نداشت. تاریکی، تنهایی، ترس و آب سرد رودخانه باعث شد از ادامه منصرف بشم و قبل از اینکه راه ورودم رو گم کنم برگردم. کنار غار میشد خوابید ولی اینقدر پشه ها زیاد بودند که ترجیح دادیم یک ساعت به سمت شمال رانندگی کنیم و توی پارکینگ یک زمین راگبی بخوابیم.

خانم مندی و بره بامزش به اسم لی لی

محل دوشیدن صنعتی شیر گاوها

داخل ساختمان مزرعه

اتاق خواب تمیز و دوست داشتنی

عبور از اوکلند

آبشار پیروآ در شمال نیوزیلند


منبع: سفرنوشت


راهنما و سفرنامه نیوزیلند، هزینه های سفر، ویزای نیوزیلند و مختصری در مورد مهاجرت به نیوزلند

 

~BAHAR.SH~

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
13/10/20
ارسال ها
1,156
امتیاز واکنش
33,669
امتیاز
418
محل سکونت
...
زمان حضور
151 روز 7 ساعت 55 دقیقه
نویسنده این موضوع
آبشار وانگارِی و خلیج نهنگ ها

بعد از چند روز آفتابی و عالی امروز با هوای ابری شروع شد و در ادامه بارون اومد. اولین جایی که دیدیم آبشار وانگارِی بود. بعد رفتیم به سمت خلیج نهنگ ها که خبری از نهنگ اونجا نبود. یک محل پیک نیک توقف کردیم و استیک های خوشمزه که دیروز توی مزرعه بهمون داده بودند سرخ کردیم. بارون شروع شده بود که رسیدیم خلیج جزایر. اینجا یکی از خلیج های زیبای نیوزیلند هست با جزایر فراوان. متاسفانه بدلیل بارونی بودن هوا چیز زیادی پیدا نبود. عصر دو تا آبشار هارورو و رنگین کمان رو دیدیم که آبشار رنگین کمان حتی توی هوای ابری و بدون رنگین کمانش هم زیبا بود. شب برای درست کردن سوپ توی شهر کِری کِری نزدیک یک مک دونالد (جایی که عمده اینترنت سفرمون رو تامین میکنه) توقف کردیم. همینجا بود که کلید توی سوییچ شکست! اینکه چرا شکست ترجیح میدم توضیح ندم. بعد از زنگ زدن به چندتا کلیدساز نهایتا یکیشون که توی شهر کری کری بود و حاضر شد با هفتاد و پنج دلار بیاد کلید شکسته رو از توی قفل در بیاره. خوشبختانه ما روز اول یک کلید از روش درست کرده بودیم و گرنه نه تنها امشب کارمون انجام نمیشد، هزینش هم حدود سیصد دلار میشد. من که خوشحالم ساعت ده جمعه توی یک شهر کوچک با این پول مشکلمون حل شد.


آبشار وانگاری در شمال نیوزیلند


آبشار وانگاری


منطقه حفاظت شده توتوکاکا در شمال جزیره شمالی نیوزیلند


منطقه حفاظت شده توتوکاکا در سواحل اقیانوس آرام


منطقه حفاظت شده توتوکاکا در یک روز بارانی


خلیج نهنگ ها در نیوزیلند


خلیج نهنگ ها


اوپوآ در خلیج جزایر (ایلندز بی)


آبشار هارورو در شمال نیوزیلند


آبشار رنگین کمان زیر باران


مک دونالد شهر کری کری که اون اتفاق توی پارکینگش افتاد

صخره مقدس در شمالی ترین نقطه نیوزیلند

مقصد امروزمون شمال بود. نه شمال معمولی، شمالی ترین نقطه نیوزیلند! ساعت یازده ناهارمون رو کنار یک استخر شنا که اجاق گاز هم داشت درست کردیم. بلیط استخر با دوش آب داغ خوبی که داشت و اجاقش، برای هر نفر سه دلار بود، بسیار ارزان با استانداردهای نیوزلند. ادامه مسیرمون به سمت شمال در امتداد ساحل ناینتی مایل یا نود مایل بود. البته این نامگذاری اشتباهه و طول واقعیش نود کیلومتر هست که باز هم جزو طولانی ترین ساحل های دنیا محسوب میشه. ساحل عجیبی بود و رابین به گفته خودش مثل بچه هایی که دفعه اوله دریا میبینند دنبال موج ها میدوید. موج های ریز ادامه دار به مدت یک دقیقه آب رو تا کمر بالا میاوردند و بعد یک دقیقه موج های پس رونده غالب میشد و آب به سمت دریا عقب نشینی میکرد. در ادامه مسیر دماغه شمالی باریک و باریک تر میشد و گاهی ساحل شرقی رو میدیدیم، گاهی ناینتی مایل بیچ رو در ساحل غربی. ساعت هفت عصر به آخرین جایی که میشد با ماشین رفت رسیدیم. از اونجا تا فانوس دریایی رینگا فقط بیست دقیقه پیاده روی بود. اما فانوس توی شمالی ترین نقطه نیوزلند نبود. ما قدری ماجراجویی کردیم و تصمیم گرفتیم برسیم به شمالی ترین صخره نیوزلند. بعد از چهل دقیقه کوهپیمایی رسیدیم به جایی که باید صخره نوردی میکردیم. کار ما نبود و به فاصله دویست متری نوک نیوزلند رضایت دادیم و سعی کردیم قبل از اینکه هوا تاریک بشه برگردیم بالا و خودمون رو به فانوس دریایی برسونیم. وقتی رسیدم بالا و نوشته های اطراف فانوس رو خوندم تازه فهمیدم چرا کس دیگه ای به اون سمت نرفته. اون صخره در حقیقت جدا کننده دریای تاسمان در غرب و اقیانوس آرام در شرق نیوزلند هست. محل تلاقی دو دریا همیشه مواج و خروشانه و مائوری ها این خروش رو به لحظه رسیدن زن و مرد به هم و نمادی از زایش تشبیه کردند. یکی از دریاها در زبان مائوری اسم زنانه و اون یکی اسم مردانه داره. این صخره برای مائوری ها بسیار مقدسه، روی صخره رفتن و حتی نزدیک شدن بهش گنـ*ـاه بزرگیه!


کتابخانه شهر کایتایا


استخر شهر کایتایا در شمال نیوزلند


ناهارمون دل (قلب) گوزن بود


ناینتی ناین مایل بیچ


ساحل ۹۹ مایل یکی از طولانی ترین بیچ های دنیا


خوش رکابمون که همچنان بدون شکایت داره باهامون میاد


نیوزلند زیبا


دماغه رینگا، شمالی ترین قسمت نیوزلند


صخره مقدس، شمالی ترین نقطه نیوزلند، محل تلاقی دریای تاسمان و اقیانوس آرام


فانوس دریایی دماغه رینگا در شمالی ترین قسمت نیوزلند


سه جزیره معروف به سه پادشاه در شمال جزیره شمالی نیوزیلند

به سمت اوکلند

دیشب جایی کنار ساحل و ده کیلومتر پایین تر از دماغه رینگا خوابیده بودیم. صبح دوباره به سمت فانوس دریایی حرکت کردیم و توی نور روز خوب اون منطقه رو دیدیم. اکثر روز رو در حال رانندگی به سمت جنوب و شهر اوکلند بودیم. یکبار برای دیدن رمل های شنی توقف کردیم. فکر نمیکردم نیوزیلند منظره های بیابانی هم داشته باشه. البته تپه های شنی اینجا به بزرگی اون چیزی که ما توی مرنجاب و ورزنه داریم نبودند ولی نکته جالبش به این بود که از یک طرف به دریا محدود شده بود و از طرف دیگه به جنگل. یکبار دیگه هم برای حوضچه های آب گرم طبیعی سولفور توقف کردیم. شانزده عدد حوضچه چوبی به سبک شرقی با آب های سیاه و قهوه ای و دمای متفاوت. کل مجموعه توسط یک خانم مسن مائوری اداره میشد و همه چیزش در عین سادگی دوست داشتنی بود. چند بار هم برای خداحافظی با اسب ها، گاوها و گوسفندهای نیوزیلند توقف کردیم. یازده شب رسیدیم به خانه ای که توی اوکلند گرفته بودیم و شب آخر رو به ماشین استراحت دادیم


محل کمپ شب قبل در تاپوتوپوتو کمپ سایت


کمپ سایت تاپوتوپوتو در شمال نیوزیلند


طبیعت زیبای نیوزیلند


جاده های دوست داشتنی نیوزیلند


رودخانه ته پاکی در کنار تپه های شنی


رمل های شنی در همسایگی جنگل. روی این تپه ها تخته سواری هم میکردند


منبع: سفرنوشت


راهنما و سفرنامه نیوزیلند، هزینه های سفر، ویزای نیوزیلند و مختصری در مورد مهاجرت به نیوزلند

 

~BAHAR.SH~

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
13/10/20
ارسال ها
1,156
امتیاز واکنش
33,669
امتیاز
418
محل سکونت
...
زمان حضور
151 روز 7 ساعت 55 دقیقه
نویسنده این موضوع

رمل های شنی از اونطرف به دریا میرسید

قایق های تفریحی

چشمه های آب گرم انگاوا در شمال نیوزیلند

خداحافظی با گاوهای کنجکاو نیوزیلند

خداحافظ نیوزیلند

روز خداحافظی از نیوزیلند زیبا و دوست داشتنی رسید. شستن لباس ها، تمیز کردن و به هم چسباندن اجزای جدا شده ماشین و خیلی کارهای کوچک دیگه تا ظهر طول کشید. دلمون نیومد اوکلند رو اصلا نبینیم. علی رغم وقت کممون رفتیم بالای یکی از تپه های وسط شهر و دیدیم که وسط یک شهر یک و نیم میلیون نفری هم میشه گوسفند پرورش داد کمپانی لاکی رنتال هیچ ایرادی به ماشین نگرفت، فقط هفتاد و پنج دلار درآوردن کلید شکسته رو قبول نمیکرد و میگفت کلید جزو تعهدات ما نیست. دو دقیقه استدلال رابین که کلید از روز اول هم ترک داشت (که داشت) و گفتن اینکه توی جهان سوم هم اینجوری برخورد نمیکنند که شما میکنید کافی بود تا علاوه بر قبول فاکتور کلید کلی هم عذرخواهی کنند. ساعت چهار عصر فرودگاه اوکلند و منتظر پرواز به یکی از جزایر دوردست اقیانوس آرام.

خانه ای که یک اتاقش رو شب قبل از ایر بی ان بی کرایه کرده بودیم

شهر اوکلند از بالای پارک کورن وال. اوکلند پایتخت نیوزلند نیست ولی بزرگترین و پرجمعیت ترین شهر نیوزلند هست.

پرورش گوسفند در اوکلند

فرودگاه اوکلند

نیوزلند ایرویز پروازهایی خوبی داره ولی قیمتش از ایرلاین های استرالیایی گرونتر بود و سراغش نرفتیم

خداحافظ نیوزلند فوق العاده دوست داشتنی

توضیحات مختصر (و اطلاعات جالبی) راجع به نیوزلند

این سرزمین زیبا که هشتاد میلیون سال قبل از سایر سرزمین ها جدا شده مابین اقیانوس آرام و اقیانوس منجمد جنوبی قرار گرفته و از نزدیکترین خشکی که استرالیا هست بیش از دوهزار کیلومتر فاصله داره. نیوزلند یا زلاندنو برای اولین بار توسط اقوام مائوری حدود هزار سال پیش کشف شد و توی اون ساکن شدند اما تغییرات اصلی وقتی شروع شد که دویست سال قبل اروپایی ها به اینجا مهاجرت کردند و با نابود کردن جنگل ها و دامپروری، بسیاری از گونه های منحصر بفرد جانوری و گیاهیش رو منقرض کردند. نیوزلند از دو جزیره جنوبی و شمالی تشکیل شده که جزیره جنوبی بدلیل نزدیکی بیشتر به قطب سردتره و اکثر یخچال های طبیعی نیوزلند اینجا هستند. نیوزلند صد سال پیش، از بریتانیا مستقل شد و امروزه با سطح رفاهی که داره جزو یکی از کشورهای خوب برای زندگیه. مساحت نیوزلند حدود ۲۷۰ هزار کیلومتر مربع هست، یعنی ۱۶ درصد ایران و هفتاد و ششمین کشور دنیا از نظر مساحته. جمعیت نیوزلند نزدیک به ۵ میلیون نفره و از این نظر رتبه ۱۲۷ رو داره. نیوزلند حدود ۱۰ میلیون گاو، ۳۰ میلیون گوسفند و ۱ میلیون گوزن داره و بزرگترین صادر کننده لبنیات دنیاست. ۲۰ درصد صادرات شیر کل جهان در اختیار نیوزلنده. پرنده کیوی که خیلی شبیه میوه کیوی هست پرنده ملی این کشور هست و به مردم نیوزلند هم میگند کیوی، مثل ما که ایرانی هستیم.

پرنده کیوی بسیار خجالتیه و توی طبیعت نیوزلند نتونستم ببینمش. به مردم نیوزلند هم کیوی گفته میشه

ویزای نیوزلند

ما ایرانی ها برای سفر به کشور نیوزیلند که از نظر مسافت یکی از دورترین کشورها به ایرانه باید از قبل ویزای نیوزیلند رو بگیریم. متاسفانه این ویزا راحت نیست و دوستان زیادی رو دیدم که درخواست ویزاشون ریجکت شده. نگرانی اصلی دولت نیوزیلند اینه که یک نفر با ویزای توریستی نیوزیلند وارد این کشور بشه و دیگه خارج نشه! مسیر درخواست ویزای نیوزیلند با بقیه کشورها متفاوته و شاید بشه گفت کمی شبیه همسایش یعنی استرالیا هست. توصیه می کنم راهنمای ویزای استرالیا رو هم مطالعه کنید و اگر میخواهید تا اونور دنیا برید هر دو تا کشور رو ببینید. من اول برای ویزای استرالیا اقدام کردم و سپس مسیر ویزای نیوزیلند رو رفتم.

سعی میکنم مختصری در مورد مراحل ویزای توریستی نیوزیلند که تقریبا همه مراحلش بصورت آنلاین هست براتون بنویسم. اداره مهاجرت نیوزیلند کمی گیج کنندست و طول میکشه تا بفهمید کجا باید چکار کنید. من همه مراحل اپلای برای ویزای نیوزیلند رو خیلی ساده شده با لینک هاش براتون گذاشتم: برید تو وبسیات ریل می Real me که متعلق به دولت نیوزلند هست و یک اکانت اونجا بسازید. هر کاری که در ارتباط با نیوزلند داشته باشید باید این اکانت رو داشته باشید.
بعد برید به صفحه ویزیتور ویزا در وبسایت اداره مهاجرت نیوزلند و پایین صفحه روی Apply Now کلیک کنید.

ازتون میخواد که با اکانت ریل می لاگین کنید. وقتی وارد میشید انواع ویزاها شامل ویزای دانشجویی نیوزلند، ویزای دیدار نیوزلند، ویزای کاری نیوزلند، ویزای فامیل و ویزای گروهی نمایش داده میشه. روی ویزیتور ویزا کلیک کنید.

  1. پنج سوال بله خیر از شما پرسیده میشه. بعد از پاسخ روی Start My Application کلیک کنید.
  2. تعدادی سوال شخصی پرسیده میشه. همه اون هایی که به شما مربوط هست رو پاسخ بدید و روی ادامه کلیک کنید.
  3. سوالاتی در مورد سفر شما پرسیده میشه که پس از پاسخ گزینه ادامه رو بزنید.
  4. سوال میپرسه شخص دیگری هم میخواهید اضافه کنید. پاسخ و گزینه ادامه.
  5. این صفحه اطلاعاتی در مورد وضعیت سلامتی شما پرسیده میشه. پاسخ و گزینه ادامه.
  6. شش سوال در مورد جرم های احتمالی مرتکب شده میپرسه. پاسخ و گزینه ادامه.
  7. سوالاتی در مورد شغل شما پرسیده میشه. پاسخ و گزینه ادامه.
  8. سوال میپرسه کسی رو در نیوزلند دارید؟ پاسخ و گزینه ادامه.
  9. سوالاتی در مورد تحصیلات شما پرسیده میشه. پاسخ و گزینه ادامه.
  10. سوالاتی در مورد پدر، مادر، خواهر، برادر و فرزندان پرسیده میشه. پاسخ و گزینه ادامه.
  11. در مورد تاریخچه سفرهای شما سوال میپرسه. هر سفری به خارج از ایران داشتید رو توی این صفحه وارد کنید. روی گزینه ادامه کلیک کنید.
  12. در مورد سربازی و خدمت در ارتش سوال میپرسه. پاسخ و گزینه ادامه.
  13. سوالات زیادی در مورد دین، عضویت در گروه های سـ*ـیاسی و شرکت و پشتیبانی در جنگ پرسیده میشه. پاسخ و گزینه ادامه.
  14. میپرسه خودت داری فرم رو پر میکنی؟ پاسخ و گزینه ادامه.
  15. بر اساس پاسخ هایی که در صفحات قبل دادید، از شما میخواد مدارکی رو آپلود کنید. (عکس، پاسپورت، گواهی مالی، کارت ملی، مدرک شغلی و مالی، کارت پایان خدمت، ویزاهای قبلی و هر مدرک اضافه تری که خود شما تمایل دارید اضافه کنید). مدارک فارسی باید ترجمه رسمی بشه و اصل مدرک بعلاوه ترجمش آپلود بشه. آپلود مدارک و گزینه ادامه.
  16. مرحله بعد پرداخت ۲۴۶ دلار نیوزیلند هست. باید آنلاین پرداخت کنید. بعد از پرداخت به احتمال بسیار زیاد به شما میگه که باید پاسپورتتون رو برای اسکن به یکی از مراکز ویزای نیوزیلند ببرید.
  17. مرکز وی اف اس نیوزیلند در ایران به آدرس تهران، میدان آرژانتین، خیابان الوند، خیابان بیست و هفتم (راشل کوری)، ساختمان شماره ۱۱، طبقه اول و تلفن مرکز ویزای نیوزیلند هم ۰۲۱۷۲۹۸۶۰۱۰ هست. باید به وبسایت وی اف اس نیوزیلند برید، بهشون ایمیل بزنید و درخواست اسکن پاسپورت بدید. هزینه اسکن پاسپورت ۴۵ یورو هست.
  18. میتونید فرم ها رو از وی اف اس دانلود کنید، پر کنید و ببرید وی اف اس نیوزلند تحویل بدید. هزینه این شیوه ۱۴۱+۵۸ یورو هست.
  19. به گفته اداره مهاجرت نیوزلند اکثر مواقع جواب ویزا بعد از ۲۴ روز مشخص میشه. امکانش هست در این مدت مدارک بیشتری از شما خواسته بشه. وقتی من برای ویزا اقدام کردم ویزای نیوزلند برچسبی بود و توی پاسپورت چسبانده میشد. اما الان ویزای نیوزلند مشابه ویزای استرالیا کاملا الکترونیکی شده و یک فایل پی دی اف براتون ایمیل میشه. اطلاعات تکمیلی رو با مراجعه به وبسایت سفارت نیوزلند یا مراجعه به سفارت نیوزلند به آدرس تهران، نیاوران، خیابان اقدسیه، خیابان موحدی دانش، خیابان گلستان شمالی، کوچه سوسن، کوچه پارک دوم، پلاک ۱ بدست بیارید. تلفن سفارت نیوزلند ۰۲۱۲۶۱۲۲۱۷۵ و فاکس سفارت ۰۲۱۲۶۱۲۱۹۷۳ هست. ساعت کاری سفارت نیوزلند ۱۰-۱۲:۳۰ روزهای یکشنبه تا پنجشنبه هست.
وقتی من ویزای نیوزلند رو گرفتم همچنان ویزا توی پاسپورت چسبانده میشد

بهترین زمان سفر به نیوزلند

نیوزلند در نیمکره جنوبی قرار گرفته و فصل هاش برعکس ما هست. هوای کلی نیوزیلند با توجه به اینکه این کشور در طول جغرافیایی پایینی قرار گرفته و به قطب جنوب نزدیکه، به طور کلی سرده و تابستان های کوتاهی داره. بهترین زمان سفر به نیوزیلند تابستان یعنی از اواخر آبان تا اوخر بهمن ماه هست. سفر من در آبان ماه بود. سرما کمی اذیت کرد ولی از فصل پر مسافر (های سیزن) نیوزیلند هم که آذر و دی ماه هست دوری کردم.

بلیط پرواز به نیوزیلند

از ایران به نیوزیلند هیچوقت پرواز مستقیم وجود نداشته و پروازهایی با یک توقف هم تعدادشون کمه. هواپیمایی های امارات و قطر پروازهایی با یک توقف از ایران به اوکلند دارند که در بهترین حالت میشه بلیط رفت و برگشت ۱۸۰۰ دلار امریکا پیدا کرد اما معمولا نرخ ها بالاتر از این هست. ترکیش پروازهایی با دو توقف در استانبول و بانکوک داره و معمولا قیمت هاش ۲۰۰-۳۰۰ دلار امریکا ارزونتر از اون دو تا ایرلاین هست. رفت و برگشت من به نیوزیلند از استرالیا بود و قیمت بلیطم خیلی کمتر از این شد. بلیط کرنز استرالیا به کرایس چرچ نیوزیلند (یک توقف در بریزبن) با هواپیمایی کانتاس ۲۹۹ دلار امریکا شد. پرواز اوکلند به ملبورن هم با هواپیمایی ویرجین استرالیا ۱۵۰ دلار امریکا شد.

کرایه ماشین و حمل و نقل در نیوزلند

سیستم حمل و نقل در نیوزلند بدلیل جمعیت کم این کشور خصوصا در جزیره جنوبی خیلی خوب نیست. توصیه من برای سفر استرالیا کرایه ماشین هست. خیلی از مکان هایی که توی نیوزلند دیدم رو با استفاده از حمل و نقل عمومی و توی این مدت محدود نمی تونستم ببینم. توی نیوزلند چندین کمپانی کرایه ماشین هست که انواع ماشین و کمپرون (campervan) رو با قیمت هایی که از ۲۰ دلار نیوزلند شروع میشه اجاره میدهند. اگر کمپرون نگیرید و ماشین داشته باشید، هر شب باید به فکر محلی برای خوابتون باشید (هتل، هاستل، ایربی ان بی …) یا خیلی ساده تر یک چادر مسافرتی با خودتون ببرید. می تونید ماشین یا کمپرون رو در شهری تحویل بگیرید و در شهر دیگری تحویل بدید. بعضی از کمپانی های کرایه ماشین برای این کار مبلغ اضافه ای دریافت می کنند. کمپانی های خوب علاوه بر اینکه قیمت هاشون بیشتره معمولا از چندین ماه قبل ماشین هاشون کامل رزرو میشه. خیلی از توریست ها که با ویزای کار و تعطیلات به نیوزلند میاند و یک سال اونجا می مونند اقدام به خرید ماشین می کنند. اگر مدت سفر شما بیش از یک ماه باشه خرید ماشین یا ون می تونه گزینه منطقی باشه. بر خلاف استرالیا که پلیس چندین بار برای چک کردن مدارک و تست الکل متوقفمون کرد، توی نیوزلند پلیس های خیلی کمی دیدیم. قیمت هر لیتر گازوئیل حدود ۱ دلار و هر لیتر بنزین ۱.۷ دلار بود. ماشین ما دیزلی بود ولی در عوض عوارض جاده ای برای ماشین های دیزلی رو باید پرداخت می کردیم. مالیات دیزل برای ماشین ما ۷ سنت برای هر کیلومتر رانندگی بود. توی سفرنامه نیوزیلند به ماشینی که اجاره کردیم اشاره کردم.

قیمت انواع سوخت خودرو در نیوزیلند

محل اقامت در نیوزیلند

هتل ها و هاستل ها توی نیوزیلند قیمت بالایی دارند و پیدا کردن هاستل فقط توی شهرهای بزرگ ممکنه. از هتل استفاده نکردیم و فقط شب دوم یک هاستل در کرایست چرچ رفتیم. چند باری هم از ایر بی ان بی استفاده کردیم و بقیه شب ها توی ماشین خوابیدیم. حتی وقتی ماشین داشته باشی اجازه نداری هرجایی پارک کنی و داخل ماشین بخوابی یا به اصطلاح کمپ بزنی. باید در محل هایی که مخصوص کمپینگ هست پارک و استراحت کنید. در سرتاسر نیوزیلند مکان های زیادی برای کمپینگ در نظر گرفته شده که فقط تعداد کمی از اون ها رایگان هست. نیوزیلند قوانین بسیار سختگیرانه ای برای کمپ کردن در مکان های غیر مجاز داره و جریمه هاش سنگینه. برای پیدا کردن مکان های کمپ کردن و قیمت هاشون، همینطور جاهای دیدنی نیوزلند از اپلیکیشن ویکی کمپز نیوزلند استفاده کردم. اپ رایگان نیست و قیمتش حدود ۳ دلار نیوزلند هست. توی نیوزلند از کوچ سرفینگ استفاده نکردم. اما با این مردمان دوست داشتنی که دیدم حدس میزنم پیدا کردن میزبان کار راحتی باشه.

اپ ویکی کمپز نیوزلند که توی سفر خیلی کمک کرد

غذا و خورد و خوراک در نیوزیلند

در کشور نیوزیلند قیمت غذای رستوران ها پایین نیست و از ۱۰ دلار شروع میشه. اگر میخواستیم وعده های غذایی رو در رستوران بخوریم هزینه هامون سر به فلک میکشید. البته فست فودهای زنجیره ای مثل مک دونالد هم ساندویچ با قیمت مناسبی از ۳ تا ۱۰ دلار دارند. فقط دو بار از رستوران غذا خریدم. ما غذای خودمون رو با خرید مواد اولیه از سوپرمارکت های زنجیره ای مثل نیو ورلد، کانت داون، پک ان سیو و فور اسکور تهیه می کردیم و غذاهای ساده مثل ماهی سالمون، تخم مرغ، گوشت قرمز، جگر، برنج، سالاد و سوپ درست می کردیم. این به این معنی نیست که غذامون ارزون می شد چون مواد اولیه بویژه سبزیجات در نیوزیلند گرون بودند، حتی گرون تر از استرالیا! بر خلاف استرالیا که همه جا میشه پارک هایی که باربیکیو برقی یا گازی دارند پیدا کرد، توی نیوزلند از این خبر ها نیست و تقریبا همیشه از اجاق گاز ماشین برای پخت و پز استفاده کردیم.

معمولا غذای ما یک تکه گوشت و سالاد بود

مک دونالد شهر کایتایا. از مک دونالد برای خوردن بستنی و استفاده از اینترنت رایگانش استفاده میکردیم

مسیر حرکت من در نیوزلند

توی این سفر حدودا چهار هفته ای که از کرایست چرچ شروع شد و به اوکلند ختم شد سعی کردم همه قسمت های سرزمین اصلی نیوزلند رو ببینم. فقط دو قسمت رو فرصت نکردم، یکی شهر کایکورا و منطقه اطرافش در جزیره جنوبی و دومی منطقه اطراف کوهستان تاراناکی در غرب جزیره شمالی.


اینترنت و سیم کارت در نیوزیلند

اینترنت در نیوزلند به خوبی استرالیا نبود و وای فای مجانی بجز رستوران های مک دونالد جای دیگری پیدا نمیشد. به دلیل نیاز دائمی به اینترنت هم برای برنامه ریزی سفر و هم اپ های مسیریابی، ترجیح دادم که همیشه اینترنت داشته باشم. توو دیگری یا دو درجه یکی از بهترین ارائه دهنده های خدمات سیم کارت توی نیوزیلند هست که البته قیمتش هم گرونه. تقریبا هر جایی که شهر، روستا یا مزرعه ای بود خط میداد ولی در جاده هایی که از شهر و روستا فاصله داشت خصوصا غرب و شمال غرب جزیره جنوبی آنتن دهی بسیار ضعیفی داشت. سیم کارت ۲ دلار و پکیج اینترنت ۷ گیگ ۱ ماهه بعلاوه تماس و پیامک نامحدود در داخل نیوزلند ۶۰ دلار شد.

مهاجرت به نیوزیلند

مهاجرت موضوع پیچیده ای هست و من اصلا قصد ندارم در مورد مزایا و معایبش و اینکه برای چه کسی مناسبه صحبت کنم. خود من خیلی سال پیش به مهاجرت تحصیلی به اقیانوسیه فکر کردم. اگر بخوام بین استرالیا و نیوزلند یکی رو انتخاب کنم احتمال زیاد نیوزیلند انتخاب من باشه، چون آرومتره، شلوغ نیست و از نظر من طبیعت زیباتری داره. یک مشکل نیوزلند دوری به سایر سرزمین هاست و یکجورایی اون گوشه دنیا پرت افتاده، اگر حواسش نباشه ممکنه از کره زمین هم بیافته بیرون  این دور بودنش بخصوص نسبت به ایران از نظر من نکته منفی هست. خونه دو تا زوج ایرانی در نیوزیلند بودم و با هر دو در مورد تجربشون از مهاجرت به نیوزلند صحبت کردم. آرش و تایماز مهاجرت تحصیلی کرده بودند و از محیط دانشگاه و شهرشون رضایت کامل داشتند. البته کمی هم از تعطیلات کم و دور بودن فاصله تا ایران شکایت داشتند. بابک و گلسا مهاجرت کاری کرده بودند و خیلی زود تونسته بودند کار مرتبط با رشتشون رو پیدا کنند. بعد از ۱ سال تونسته بودند با وام خانه بخرند و اونها هم رضایت کامل از زندگیشون داشتند. گلسا میگفت قیمت خانه بدلیل ورود چینی های پولدار و سرمایه گذاری در بخش املاک خیلی بالا رفته و خود نیوزیلندی ها که به این افزایش قیمت خانه عادت نداشتند حسابی شاکی هستند. اگر به آب، دریا و ورزش های آبی علاقه زیاد دارید هم نیوزلند یک کشور عالی میتونه براتون باشه چون هر جایی سکونت داشته باشید اقیانوس نزدیکتون هست. البته شنا در اقیانوس فقط ماه های کمی از تابستان امکان پذیره چون به قطب نزدیکه و آب اقیانوس سرده. نیوزیلند انواع ویزاهای مهاجرت شامل ویزای مهارت، ویزای کار آفرینی و ویزای سرمایه گذاری داره. اگر میخواهید بدونید ویزای مهارت شامل حال شما میشه یا نه مستقیم به زیرشاخه وبسایت اداره مهاجرت نیوزلند برید و امتیازهاتون رو محاسبه کنید. اگر امتیاز بالای ۱۰۰ گرفتید یعنی شرط لازم برای شروع پروسه ویزای کاری مهاجرت نیوزیلند رو دارید. باید یک نامه انگیزشی که بهش EOI گفته میشه خطاب به اداره مهاجرت بنویسید. اگر نامه شما قانع کننده بود بهتون جواب مثبت میدن تا مراحل بعدی رو انجام بدید.

اگر بتونید یک موقعیت شغلی مناسب خودتون پیدا کنید و کارفرما رو قانع کنید شما نیروی مناسب اون کار هستید، امتیازهاتون بالاتر هم میره. توصیه میکنم در صورتی که واقعا قصد مهاجرت به نیوزلند رو دارید سری به وبسایت کاریابی نیوزیلند بزنید.

هزینه های سفر نیوزلند

نیوزیلند کشور گرونی هست و قیمت ها حتی از استرالیا هم کمی گرونتر بود. خورد و خوراک، حمل و نقل، کرایه ماشین و قیمت سوخت همه از استرالیا بیشتر بود. واحد پول این کشور دلار نیوزلند هست و هر جا توی سفرنامه نیوزیلند دلار تنها استفاده کردم منظور همون دلار نیوزلند هست. هزینه های این سفر بیشتر از مقداری شد که اول پیش بینی کرده بودم و از یک سفر بک پکری فراتر رفت. در ادامه ریز هزینه های سفرم نوشته شده. فقط دقت کنید این هزینه های من در یک سفر دو نفره هست. یعنی مثلا اگر من همسفر نداشتم هزینه کرایه ماشین و گازوئیل دو برابر میشد.

  • هزینه اینترنتی ویزا و برچسب ویزا: ۲۰۰ دلار
  • بلیط هواپیما: ۴۵۰ دلار امریکا
  • خورد و خوارک و نوشیدنی و برخی لوازم آشپزی: ۴۱۴ دلار
  • اقامت شامل هاستل، ورودی کمپ سایت و ایر بی ان بی: ۱۳۳ دلار
  • لاندری (شستشوی لباس): ۲۹ دلار
  • گازوئیل: ۴۰۵ دلار
  • کرایه کمپرون: ۹۶۴ دلار
  • سیم کارت و اینترنت همراه: ۶۲ دلار
  • تور کشتی میلفورد ساوند: ۴۵ دلار
  • اتوبوس دریایی از جزیره جنوبی نیوزیلند به جزیره شمالی: ۱۵۳ دلار
  • ورودی وایوتاپو (سرزمین عجایب و دریاچه های رنگی): ۳۳ دلار
  • ورودی دو تا آب گرم: ۲۶ دلار
  • عوارض عبور از پل اوکلند: ۳ دلار
  • مالیات خودرو گازوئیلی برای جاده های نیوزلند: ۱۸۶ دلار
جمع کل هزینه های بالا میشه ۲۶۵۳ دلار نیوزیلند بعلاوه ۴۵۰ دلار امریکا.

.قیمت هر دلار آمریکا در زمان آغاز سفر ۳۶۰۰ تومان و هر دلار نیوزلند ۲۵۷۰ تومان

کل هزینه ها پس از تبدیل به پول ایران: ۸،۴۳۸،۰۰۰ تومان.


منبع: سفرنوشت


راهنما و سفرنامه نیوزیلند، هزینه های سفر، ویزای نیوزیلند و مختصری در مورد مهاجرت به نیوزلند

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا