خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

~حنانه حافظی~

کاربر نیمه حرفه‌ای
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
31/12/20
ارسال ها
1,339
امتیاز واکنش
18,118
امتیاز
323
محل سکونت
دریای پیامدها
زمان حضور
40 روز 2 ساعت 2 دقیقه
نویسنده این موضوع
ی 40 پرو، جدیدترین پرچم‌دار هواوی با سخت‌افزار فوق‌العاده، بالاخره وارد ایران شد؛ پرچم‌داری که ادعا می‌کند بدون گوگل هم می‌توان زندگی کرد! ما هم در زومیت می‌خواهیم با بررسی هواوی P40 Pro، درستی این ادعا را بسنجیم.
نه‌تنها عکاسان موبایلی، بلکه تمام کسانی که به عکاسی با گوشی خود علاقه‌مندند، همیشه منتظر کنفرانس جهانی موبایل هستند تا هواوی از جدیدترین اعضای سری دوربین‌محور P پر*ده بردارد. این سری اولین‌بار در سال ۲۰۱۲ با مدل Ascend P1 و به‌عنوان خانواده‌ای از گوشی‌های لوکس رونمایی شد و درکنار سری میت، عنوان «پرچم‌دار شرکت هواوی» را به‌دست آورد.
از سال ۲۰۱۶ و با آغاز همکاری هواوی و برند «لایکا»، کیفیت عکاسی در سری P به‌طرز چشمگیری افزایش یافت و توانست به یکی از گزینه‌های برتر برای عکاسی موبایل تبدیل شود. این روند در مدل‌های بعدی هم ادامه داشت؛ به‌طوری‌که P20 و P30 با بهبودهایی چشمگیر، هم انتخاب اول بسیاری از عکاسان موبایلی بودند و هم جزو بهترین گوشی‌های هوشمند محسوب می‌شدند.
همه‌چیز برای هواوی عالی پیش می‌رفت تا اینکه دعوای تجاری چین و آمریکا گریبان‌گیر هواوی شد و تحریم‌های اعمال‌شده جلو استفاده از سرویس‌های گوگل در گوشی‌های این شرکت را گرفت؛ به‌طوری‌که اکنون آن‌ها توسعه‌ی پلتفرم اختصاصی HMS را به‌عنوان جایگزینی برای سرویس‌های گوگل با جدیت بیشتری دنبال می‌کنند. حال یک سال بعد از معرفی «پی 30 پرو»، یکی از بهترین گوشی‌های هوشمند سال گذشته، هواوی جانشین این گوشی را با نام «پی 40 پرو» روانه‌ی بازار ساخته است؛ اما نخستین‌بار در تاریخ گوشی‌های سری P، پی ۴۰ پرو بدون سرویس‌های گوگل و با اتکا بر پلتفرم HMS ‌فروخته می‌شود.


بررسی هواوی پی ۴۰ پرو

 

~حنانه حافظی~

کاربر نیمه حرفه‌ای
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
31/12/20
ارسال ها
1,339
امتیاز واکنش
18,118
امتیاز
323
محل سکونت
دریای پیامدها
زمان حضور
40 روز 2 ساعت 2 دقیقه
نویسنده این موضوع
مثل همیشه، بررسی گوشی را از طراحی و کیفیت ساخت آغاز می‌کنیم. نمایشگر تمام‌صفحه‌ی دستگاه پیش‌از هرچیز دیگری نظر را به‌خود جلب می‌کند. درست مثل یک آبشار، نمایشگر ۶٫۵۸ اینچی P40 Pro از هر چهار طرف گوشی خمیده شده و روی هر چهار لبه آمده است. فقط چهار گوشه‌ی قاب آلومینیومی هستند که مثل چهار تکه سنگ در آبشاری بزرگ، از حضور آب بی‌نصیب مانده‌اند؛ بنابراین، نمایشگر پی ۴۰ پرو نزدیک به ۹۲ درصد از کل فضای جلویی گوشی را دراختیار دارد و آن هشت‌و‌خورده‌ای درصد باقی‌مانده هم به بریدگی دوربین‌های سلفی و چهار گوشه برمی‌گردد.
مشخص نیست دقیقا چرا نمایشگر پی ۴۰ پرو روی چهار گوشی را هم نپوشانده است؛ اما حدس می‌زنیم این موضوع ارتباطی با مقاومت بدنه دستگاه دارد؛ چراکه معمولا گوشی‌ها با لبه به زمین می‌خورند و اگر نمایشگر روی لبه‌ها هم آمده بود، به‌راحتی خرد می‌شد.
در بالا سمت چپ نمایشگر، دو دوربین درون بریدگی درکنار هم قرار دارند که بخش درخور‌توجهی از نمایشگر را به خودشان اختصاص داده‌اند. درحقیقت، اگر هواوی از مکانیزم کشویی یا جهنده برای دوربین‌های سلفی استفاده می‌کرد، جلو گوشی را تماما صفحه‌نمایش آن تشکیل داده بود. روی این بریدگی علاوه‌‌بر دوربین سلفی و دوربین سنجش عمق میدان، حسگرهای مجاورت و فرستنده مادون‌قرمز قرار دارد. برخلاف حفره‌ی دایره‌ای و کوچک کهکشانی‌های سامسونگ، روزنه‌ی کپسولی‌شکل پی ۴۰ پرو به‌سادگی از خاطر نمی‌رود.
حسگر اثرانگشت هم مثل عموم گوشی‌های پرچم‌دار امروزی، در زیر نمایشگر قرار دارد. براساس ادعای هواوی، حسگر اپتیکال P40 Pro درمقایسه‌با P30 Pro، سریع‌تر عمل می‌کند و بخش بیشتری از نمایشگر می‌تواند اثرانگشت را تشخیص دهد. در طول استفاده‌مان از پی ۴۰ پرو، کاملا از سرعت و عملکرد حسگر اثرانگشت آن راضی بودیم؛ زیرا به‌محض تماس انگشت، فضای حسگر اثرانگشت روشن و در کسری از ثانیه اثرانگشت شناسایی می‌شد. به‌نظر می‌رسد دیگر به دوره‌ای رسیده‌ایم که تفاوتی بین سرعت تشخیص حسگرهای اثرانگشت زیر نمایشگر و نمونه‌های سنتی وجود ندارد.
در کمال تعجب، در پی ۴۰ پرو از چراغ LED برای تماس‌های از‌دست‌رفته و و پیغام‌ها یا اسپیکر مکالمه خبری نیست. برای پخش‌کردن صدا هنگام مکالمه، هواوی از فناوری لرزش نمایشگر در پرچم‌دار جدیدش بهره می‌برد. این فناوری باعث زیباترشدن نمای جلویی گوشی می‌شود؛ ولی از صدای استریو در هواوی P40 Pro خبری نیست و برای تماشای فیلم یا بازی، باید به تک بلندگویی اکتفا کنید که روی لبه‌ی پایینی گوشی قرار دارد.


بررسی هواوی پی ۴۰ پرو

 

~حنانه حافظی~

کاربر نیمه حرفه‌ای
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
31/12/20
ارسال ها
1,339
امتیاز واکنش
18,118
امتیاز
323
محل سکونت
دریای پیامدها
زمان حضور
40 روز 2 ساعت 2 دقیقه
نویسنده این موضوع
هواوی به استفاده از شیشه‌ی گوریلا گلس در نمایشگر پی ۴۰ پرو یا نمای پشتی اشاره‌ای نمی‌کند؛ بنابراین، اگر قصد خرید این گوشی گران‌قیمت را دارید، بهتر است همان ابتدا محافظ نمایشگر هم برای آن تهیه کنید تا گوشی چند ۱۰ میلیون تومانی شما آسیب نبیند.
با نگاهی به نمای پشتی گوشی، اولین چیزی که توجهتان را جلب خواهد کرد، برجستگی بزرگ و قطوری است که دوربین‌های گوشی روی آن قرار دارند. پیش‌تر، رکورد بزرگ‌ترین و به‌نوعی آزاردهنده‌ی برجستگی دوربین به گلکسی اس 20 اولترا تعلق داشت که حال ظاهرا هواوی P40 Pro نیز به این رکورد چشمک می‌زند! البته توجه کنید که ابعاد و ضخامت برآمدگی دوربین پی ۴۰ پرو به‌اندازه‌ی کهکشانی سامسونگ آزاردهنده نیست. شاید اگر هواوی از همان زبان طراحی میت 30 استفاده می‌کرد، پشت پی 40 پرو هم دل‌نشین‌تر می‌شد.|"انجمن رمان نویسی 98"|
اگر بتوانید از فضای مستطیلی‌شکل دوربین با آن همه لنز و فلش بگذرید، دیگر بخش‌های پشت گوشی از شیشه‌ای یک‌دست تشکیل شده که هم فوق‌العاده زیبا است و هم حس خوبی هنگام در دست گرفتن آن منتقل می‌کند؛ البته مثل همه‌ی قاب‌های شیشه‌ای، اثرانگشت و چربی دست را به‌شدت جذب می‌کند. درباره‌ی قاب شیشه‌ای پشت گوشی هم باید بدانید که این شیشه مثل جلو گوشی گوریلا گلس نیست؛ بنابراین، نمی‌توان درباره‌ی مقاومت آن نظر داد؛ پس به‌جز حالتی که خیلی از خودتان مطمئن هستید، باید قاب محافظ برای P40 Pro بخرید.
هواوی پی 40 پرو در رنگ‌های مختلفی مانند مشکی و سفید یخی و آبی عرضه شده است که تفاوت همه‌ی آن‌ها به رنگ قاب پشتی محدود می‌شود. مدل مشکی برای بررسی دراختیار زومیت بود که البته درمقایسه‌با زیبایی رنگ آبی یا یخی، رنگ کسل‌کننده‌ای به‌شمار می‌آید.
به‌جز پشت و جلو گوشی که کاملا شیشه‌ای هستند، اسکلت بدنه و قاب دور هواوی P40 Pro از آلومینیوم ساخته شده است. روی لبه‌ی پایینی، تک بلندگو درکنار میکروفن مخصوص مکالمه، درگاه USB نوع C، درگاه کارت حافظه‌ و سیم‌کارت قرار دارد. البته هواوی پی 40 پرو فقط از کارت‌های حافظه نانو پشتیبانی می‌کند که بعید است بتوانید در ایران پیدا کنید؛ پس خیلی روی درگاه کارت حافظه حساب نکنید.
روی لبه‌ی سمت چپ، دکمه یا درگاهی نیست و روی لبه‌ی بالایی هم، فقط میکروفن اصلی و فرستنده‌ی مادون‌قرمز قرار دارند و در سمت راست، می‌توانید کلیدهای کم‌وزیاد کردن صدا و کلید پاور را ببینید. روی هر چهار لبه تعدادی خط پلاستیکی قرار دارند که برای تقویت آنتن‌دهی گوشی طراحی شده‌اند؛ چراکه بدنه‌ی تمام‌فلزی، قدرت دریافت سیگنال گوشی را به‌طرز چشمگیری کاهش می‌دهد.


بررسی هواوی پی ۴۰ پرو

 

~حنانه حافظی~

کاربر نیمه حرفه‌ای
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
31/12/20
ارسال ها
1,339
امتیاز واکنش
18,118
امتیاز
323
محل سکونت
دریای پیامدها
زمان حضور
40 روز 2 ساعت 2 دقیقه
نویسنده این موضوع
کیفیت ساخت کلی دستگاه فوق‌العاده است. هواوی از مواداولیه‌ی باکیفیتی در ساخت P40 Pro استفاده و بدنه‌ی این گوشی لوکس و گران‌قیمت را نیز برای دریافت گواهی IP68، درمقابل نفوذ مایعات و گردوخاک کاملا مهروموم کرده است. وزن ۲۱۰ گرمی پی 40 پرو با اینکه آن را جزو گوشی‌های سنگین‌وزن بازار قرار می‌دهد، درعوض نگه‌داشتن آن را در دست مطمئن‌تر می‌کند.
درنهایت، اگر بگوییم طراحی و کیفیت ساخت P40 Pro هواوی یکی از بهترین بخش‌های آن است، اصلا بی‌راه نگفته‌ایم. طراحان هواوی برای ساخت P40 Pro سنگ‌تمام گذاشته‌ و یکی از گوشی‌های زیبا و خوش‌ساخت بازار را طراحی کرده‌اند.
هواوی دیگر به نمایشگرهای QHD در پرچم‌دارانش اعتقادی ندارد و به رزولوشن ۲۶۴۰ در ۱۲۰۰ پیکسل در سری پی ۴۰ پرو اکتفا کرده است. باتوجه‌به ابعاد ۶٫۵۸ اینچی نمایشگر، تراکم ۴۴۱ پیکسل‌براینچ را روی پنل شاهد هستیم که برای تجربه‌ای مناسب تا وقتی ذره‌بین به‌دست نگیرید، واقعا کافی به‌نظر می‌رسد. حفره‌ی بالای نمایشگر کمی بزرگ به‌نظر می‌رسد و ممکن است در روزهای نخست، به تجربه‌ی فراگیر شما لطمه بزند؛ اما با گذر زمان به آن عادت خواهید کرد.
پنل ۱۹.۸:۹ و OLED پی ۴۰ پرو با انحنای اندک در بالا و پایین و انحنای نسبتا زیادی در دو طرف خیره‌کننده به‌نظر می‌رسد؛ اما این نمایشگرها به‌دلیل ل*مس‌‌های ناخواسته و تصادفی براثر تماس کف دست با لبه‌ها، بین دسته‌ای از کاربران محبوب نیستند. چینی‌ها نیز بالاخره به تأثیر نمایشگر با نرخ‌ نوسازی بیش از ۶۰ هرتز پی برده‌ و در دو گوشی پی ۴۰ پرو و پی ۴۰ پرو پلاس از نمایشگر ۹۰ هرتزی بهره گرفته‌اند؛ هرچند رقبا آخرین پرچم‌داران خود را با نمایشگر ۱۲۰ هرتزی نیز عرضه کرده‌اند. امکان تغییر دستی نرخ نوسازی در تنظیمات نمایشگر وجود دارد و در هر دو رزولوشن می‌توان آن را انتخاب کرد. تنظیمات نمایشگر به‌صورت پیش‌فرض روی وضوح ۲۶۴۰ در ۱۲۰۰ پیکسل و ۹۰ هرتز قرار دارد.


بررسی هواوی پی ۴۰ پرو

 

~حنانه حافظی~

کاربر نیمه حرفه‌ای
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
31/12/20
ارسال ها
1,339
امتیاز واکنش
18,118
امتیاز
323
محل سکونت
دریای پیامدها
زمان حضور
40 روز 2 ساعت 2 دقیقه
نویسنده این موضوع
طبق گزارش‌های مربوط به زمان عرضه، به‌نظر می‌رسد هواوی برای تأمین پنل‌های پی ۴۰ پرو با سه شرکت BOE و سامسونگ و ال‌جی همکاری می‌کند؛ بنابراین، تفاوت‌های اندک بین عملکرد دور از ذهن نخواهد بود. نمایشگر پی ۴۰ پرو با استاندارد HDR10 و فضای رنگی گسترده‌ی DCI P3 سازگاری دارد و این مسئله در آزمایش‌های ما نیز با پوشش نزدیک به ۹۶ درصدی تأیید شد. زاویه‌ی دید نمایشگر مناسب است و همانند تمام گوشی‌های با نمایشگر خمیده در نگاه از زوایا هاله‌‌ای در محل انحنا دیده می‌شود که مختص این گوشی نیست.
در آزمایش روشنایی ما، پی ۴۰ پرو با ثبت ۵۸۰ نیت در حالت تنظیم دستی (آزمایش با الگوی ۵۰ درصد سفید) و در حالت خودکار با رسیدن به ۶۳۰ نیت (با تابش نور شدید به حسگر نور گوشی) عملکرد مناسبی ارائه می‌دهد؛ اما ازنظر روشنایی، بین بهترین پرچم‌داران بازار قرار نمی‌گیرد. نکته‌ی جالب درباره‌ی این نمایشگر افت‌نکردن روشنایی در زمان استفاده از الگوی ۱۰۰ درصد سفید بود. در نمایشگرهای OLED، با افزایش سطح سفید عموما به‌دلیل تقسیم جریان روشنایی افت می‌کند. |"انجمن رمان نویسی 98"|
خوانایی نمایشگر پی ۴۰ پرو زیر نورخورشید و در فضای باز مناسب است و مشکلی از این نظر نخواهید داشت. روشنایی ۲٫۶ نیت کمی بیشتر از میانگین روشنایی حداقل گوشی‌های هواوی است؛ اما همچنان در بین بهترین‌ها قرار می‌گیرد. در تنظیمات نمایشگر دو حالت Normal و Vivid به‌چشم می‌خورند که اولی مبتنی‌بر فضای sRGB و دیگری DCI-P3 کالیبره شده‌اند.
در نگاه نخست به نمایشگر، تعادل دمای بهتر رنگ سفید درمقایسه‌با رقبا نظر ما را جلب کرد. در آزمایش خطای رنگ، P40 Pro با ثبت خطای ۲٫۷ نتیجه‌ی بسیار مطلوبی از خود در حالت Vivid به‌جای گذاشت. عملکرد گوشی در بحث دقت رنگ در حالت Normal و فضای sRGB نیز مناسب ارزیابی می‌شود؛ اما به‌اندازه‌ی حالت Vivid نظر ما را جلب نکرد. در کمال تعجب، کالیبره‌ی رنگ سفید و دمای آن درمقایسه‌با حالت Vivid بدتر انجام شده است؛ البته امکان بهبود کالیبره تا حدودی با اسلایدر رنگ (در هر دو حالت تصویر) وجود دارد.
فقدان اسپیکر استریو یکی از ضعف‌های پرچم‌دار هواوی است. پی ۴۰ پرو صرفا به اسپیکری تک‌کاناله در لبه‌ی پایین اتکا دارد که خروجی صدای آن چه از‌لحاظ بلندی چه وضوح در بهترین حالت «خوب» ارزیابی می‌شود.


بررسی هواوی پی ۴۰ پرو

 

~حنانه حافظی~

کاربر نیمه حرفه‌ای
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
31/12/20
ارسال ها
1,339
امتیاز واکنش
18,118
امتیاز
323
محل سکونت
دریای پیامدها
زمان حضور
40 روز 2 ساعت 2 دقیقه
نویسنده این موضوع
پی ۴۰ پرو علاوه‌بر حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر، به‌لطف ماژول سه‌بعدی IR TOF، امکان احراز هویت ازطریق تشخیص سه‌بعدی چهره را نیز دراختیار کاربر می‌گذارد. تشخیص چهره یکی از راه‌های سریع گشودن قفل پی ۴۰ پرو به‌شمار می‌آید؛ چراکه حتی پیش از ل*مس نمایشگر، فرایند شناسایی چهره آغاز می‌شود. پی ۴۰ پرو حتی در تاریکی نیز می‌تواند شما را بشناسد.
ساختار کلی رابط کاربری EMUI 10.1 و حس‌وحال آن تفاوتی با نسخه‌های گذشته ندارد؛ اما اکنون فضای رابط کاربری مینیمالیستی‌تر شده است. چینی‌ها به‌جای Google Feed، قسمتی به‌نام Today را جایگزین کرده‌اند که قابلیت‌هایی همچون جست‌وجو، مخاطبان منتخب، نمایش عکس‌ها، فید خبری یا Smart Care را در بطن خود دارد. از میان قابلیت‌های یادشده، مورد آخر جایگزینی برای Digital Wellbeing گوگل به‌شمار می‌آید و مدت‌ استفاده‌تان از اپ‌ها را پایش می‌کند
بخش اعلان‌های EMUI 10.1 اکنون به‌لطف بهره‌گیری از پنل‌های شفاف و آیکون‌های گرد و آبی، ساده‌تر و جذاب‌تر از گذشته شده است. قابلیت نمایش هم‌زمان دو اپلیکیشن و اپلیکیشن پاپ‌آپ ازجمله ویژگی‌های EMUI 10.1 برای افزایش بهره‌وری به‌شمار می‌آید؛ هرچند تمام اپ‌ها از آن‌ها پشتیبانی نمی‌کنند. ژست‌های حرکتی برای جابه‌جایی در محیط‌ رابط کاربری نیز همانند گذشته و از دیدگاه نگارنده، به‌ویژه در قسمت بازگشت به عقب، بسیار گیج‌کننده و غیرشهودی هستند:
  • انتقال به صفحه‌ی هوم: سوایپ از لبه‌ی پایین به‌سمت بالا
  • صفحه‌ی اپ‌های اخیر: سوایپ از لبه‌ی پایین به‌سمت بالا و مکث کوتاه
  • بازگشت به عقب: سوایپ از کناره‌ها
  • استفاده از گوشی با حالت یک‌دستی: سوایپ از گوشه‌های پایین به‌سمت داخل
Sound Booster یکی دیگر از ویژگی‌های جدید EMUI 10.1 به‌حساب می‌آید که امکان استفاده از گوشی به‌عنوان میکروفون راه دور و استریم صدا ازطریق بلوتوث را به‌ارمغان می‌آورد. MeeTime قابلیت اختصاصی هواوی برای تماس تصویری یا ویدئو‌کنفرانس است که هم‌اکنون دردسترس کاربران کشورهای محدودی ازجمله چین و مالزی و عربستان‌سعودی قرار دارد.


بررسی هواوی پی ۴۰ پرو

 

~حنانه حافظی~

کاربر نیمه حرفه‌ای
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
31/12/20
ارسال ها
1,339
امتیاز واکنش
18,118
امتیاز
323
محل سکونت
دریای پیامدها
زمان حضور
40 روز 2 ساعت 2 دقیقه
نویسنده این موضوع
هواوی همواره با پرچم‌داران سری P تمرکز ویژه‌ای روی تجربه‌ی عکاسی و فیلم‌برداری دارد و اکنون با خانواده‌ی P40 نیز راهکار مشابهی را پی‌ می‌گیرد. هواوی پی ۴۰ پرو به‌همراه پی ۴۰ پرو پلاس‌، شاخص‌ترین و جدیدترین پرچم‌داران دوربین‌محور هواوی از سری P به‌شمار می‌آیند که به‌لطف همکاری هواوی با لایکا و بهره‌گیری از ماژول‌هایی همچون دوربین واید ۵۰ مگاپیکسلی و دوربین اولتراواید ۴۰ مگاپیکسلی و قابلیت‌هایی متنوع از بزرگ‌نمایی اپتیکال ۵ (P40 Pro) و ۱۰ برابری (P40 Pro+) گرفته تا فیلم‌برداری 4K با نرخ ۶۰ فریم‌برثانیه قرار است با رقبای دیگر درزمینه‌ی عکاسی موبایل رقابت کنند. دوربین هواوی پی ۴۰ پرو از هوش مصنوعی با عنوان Master AI برای شناسایی بیش از ۱،۵۰۰ صح*نه‌ی متفاوت و تنظیم متناسب پارامترهای عکاسی بهره می‌گیرد؛ البته کاربر می‌تواند هوش مصنوعی را به‌دلخواه فعال یا غیرفعال کند. چنانچه به استفاده از حالت خودکار یا هوش مصنوعی تمایلی ندارید، حالت Pro‌ امکان تغییر پارامترهایی همچون سطح ISO (از ۵۰ تا ۴۰۹،۶۰۰ برای عکاسی و ۵۰ تا ۵۱،۲۰۰ فیلم‌برداری)، سرعت شاتر (یک‌چهارهزارم تا ۳۰ ثانیه)، تغییر سطح نوردهی (از ۴EV- تا ۴EV+)، تراز سفیدی و حالت فوکوس را فراهم می‌سازد. حالت Pro با هر سه دوربین پشتی برای فیلم‌برداری و عکاسی دردسترس هستند.
هواوی دو حالت مجزای پرتره و Aperture را برای پیاده‌سازی افکت بوکه به‌ترتیب روی انسان و سایر سوژه‌ها ارائه می‌دهد. در کمال تعجب، حالت پرتره به‌صورت پیش‌فرض افکت بوکه را روی پس‌زمینه پیاده نمی‌کند؛ اما می‌توان از بین چند شکل بوکه شامل دایره‌، قلب، دیسک یا گردابی (Swirl) یکی را به‌صورت دستی انتخاب کرد و امکان زیباسازی سوژه با شدت صفر تا ۱۰ نیز وجود دارد.
در وب‌سایت هواوی، از قابلیت جذابی با نام Golden Snap صحبت شده است که با استفاده از حالت عکاسی Moving Picture فعال می‌شود؛ بدین‌ترتیب که می‌توان پس از ثبت تصویر متحرک، در گالری بهترین عکس را از دل آن برگزید و انعکاس روی سطوح شیشه‌ای یا افرادی را حذف کرد که از کنار سوژه عبور می‌کنند؛ هرچند در طول بررسی، موفق نشدیم از هیچ‌یک از موارد بالا استفاده کنیم. |"انجمن رمان نویسی 98"|


بررسی هواوی پی ۴۰ پرو

 

~حنانه حافظی~

کاربر نیمه حرفه‌ای
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
31/12/20
ارسال ها
1,339
امتیاز واکنش
18,118
امتیاز
323
محل سکونت
دریای پیامدها
زمان حضور
40 روز 2 ساعت 2 دقیقه
نویسنده این موضوع
دوربین اصلی: مهندسان هواوی برای دوربین اصلی حسگر ۵۰ مگاپیکسلی بسیار بزرگ 1/1.28‌ اینچی با نام Ultra Vision‌ و پیکسل‌های ۲٫۴۴ میکرومتری را تدارک دید‌ه‌اند؛ حسگری که حتی از ماژول ۱۰۸ مگاپیکسلی و 1/1.33 اینچی با پیکسل‌های ۲٫۴ میکرومتری گلکسی اس ۲۰ اولترا نیز ابعاد و پیکسل‌های بزرگ‌تری دارد. به‌موجب اخطار رنگی Quad-Bayer، دوربین اصلی برای دستیابی به گستره‌ی دینامیکی و عملکرد بهتر در تاریکی، عکس‌هایی با وضوح ۱۲٫۵ مگاپیکسلی می‌گیرد؛ البته برخلاف چینش مرسوم RGGB، اخطار رنگی دوربین اصلی از چینش RYYB (جایگزینی رنگ سبز با زرد) بهره می‌برد که نتیجه‌ی آن براساس ادعای هواوی، جذب ۴۰ درصد نور بیشتر است.
حسگر ۵۰ مگاپیکسلی پی ۴۰ پرو لنزی با فاصله‌ی کانونی معادل ۲۳ میلی‌متری، دیافراگم f/1.9 و لرزش‌گیر اپتیکال را مقابل خود می‌بیند؛ هرچند هواوی برای دستیابی به اهدافی همچون کاهش اعوجاج و سافت‌بودن گوشه‌های عکس یا ساده‌ترکردن فرایند لرزش‌گیری اپتیکال تصویر این حسگر غول‌پیکر، میدان دید را از ۲۳ به ۲۷ میلی‌متر (نمای بزرگ‌نمایی‌شده) کراپ می‌کند. توجه کنید که کراپ میدان دید حین عکاسی با وضوح ۵۰ مگاپیکسل رخ نمی‌دهد.
دوربین تله‌فوتو: دوربین تله‌فوتو همانند نسل گذشته از ساختار پریسکوپی در لنز خود بهره می‌برد؛ اما اکنون حسگر به‌کاررفته در پی ۴۰ پرو از وضوح ۸ به ۱۲ مگاپیکسل ارتقا یافته است. در دوربین‌ پریسکوپی تله‌فوتو، نور مستقیما به سطح حسگر نمی‌تابد؛ بلکه ابتدا با برخورد به سطح منشور، ۹۰ درجه تغییر زاویه می‌دهد و سپس به حسگر می‌رسد. دوربین تله‌فوتو پی ۴۰ پرو لرزش‌گیر اپتیکال تصویر نیز دارد.
لنز پریسکوپی دوربین تله‌فوتو فاصله‌ی کانونی معادل ۱۲۵ میلی‌متری و دیافراگم f/3.4 دارد که درمقایسه‌با فاصله‌ی کانونی نامی ۲۳ میلی‌متری (عکاسی ۵۰ مگاپیکسلی) و کراپ‌شده‌ی ۲۷ میلی‌متری (عکاسی پیش‌فرض با وضوح ۱۲٫۵ مگاپیکسل) دوربین اصلی به‌ترتیب بزرگ‌نمایی اپتیکال ۴٫۶۳ و ۵٫۴۳ برابر را به‌ارمغان می‌آورد. بدین‌ترتیب، به‌نظر می‌رسد منظور هواوی از بزرگ‌نمایی اپتیکال 5X با دوربین تله‌فوتو، میانگینی از دو عدد یادشده است.


بررسی هواوی پی ۴۰ پرو

 

~حنانه حافظی~

کاربر نیمه حرفه‌ای
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
31/12/20
ارسال ها
1,339
امتیاز واکنش
18,118
امتیاز
323
محل سکونت
دریای پیامدها
زمان حضور
40 روز 2 ساعت 2 دقیقه
نویسنده این موضوع
دوربین پی ۴۰ پرو برای بزرگ‌نمایی صرفا به سخت‌افزار اتکا ندارد؛ بلکه ترکیبی از میدان‌های دید و الگوریتم‌های هوش مصنوعی را برای سطوح مختلف بزرگ‌نمایی به‌کار می‌گیرد. تمام بزرگ‌نمایی‌ها تا سطح دو برابر به‌صورت کراپی از تصویر دوربین اصلی انجام می‌شود، برای بزرگ‌نمایی‌های پنج برابر و بیشتر از آن، دوربین تله‌فوتو ایفای نقش می‌کند و درنهایت برای سطوح بینابین دو و پنج برابر، پی ۴۰ پرو از ترکیب چندین فریم RAW هر دو دوربین بهره می‌برد.
پرچم‌دار دوربین‌محور برای بهبود جزئیات عکس‌های بزرگ‌نمایی‌شده، از تصاویر دوربین تله‌فوتو در بخش‌های میانی عکس و سپس به‌کمک هوش مصنوعی، از داده‌های دوربین اصلی برای پرکردن نواحی خالی در لبه‌ها استفاده می‌‌کند. پی ۴۰ پرو به‌لطف فناوری Super-resolution که چندین فریم RAW حاصل از دوربین تله‌فوتو را روی هم می‌گذارد، به بزرگ‌نمایی ۵۰ برابری نیز دست می‌یابد.
هواوی به‌صورت پیش‌فرض وضوح 1080p با نرخ ۳۰ فریم‌برثانیه را برای فیلم‌برداری با هریک از سه دوربین پیشنهاد می‌دهد. توجه کنید جلوه‌های ویدئویی و فیلترها در حالت فیلم‌برداری 4K یا فیلم‌برداری با نرخ ۶۰ فریم‌برثانیه دردسترس نیستند. پی ۴۰ پرو درکنار کُدک آشنای h.264، نسخه‌ی h.265 را نیز برای کاهش ۳۵ درصدی حجم ویدئوها دراختیار کاربر می‌گذارد.
دوربین پی ۴۰ پرو حین فیلم‌برداری 1080p به‌جای ایجاد کراپی با این وضوح از تصویر حسگر، هر ۱۶ پیکسل را باهم ترکیب می‌کند و نتیجه‌ی آن ویدئویی با بیت‌ریت ۱۷ و ۳۰ مگابیت‌برثانیه‌ای به‌ترتیب برای نرخ‌های ۳۰ و ۶۰ فریم‌برثانیه‌ای است که جزئیات بسیار زیاد، رنگ‌های جذاب، عمق میدان گسترده و عمق میدان عریضی دارد. ویدئوهای 4K دوربین اصلی با نرخ ۳۰ فریم‌برثانیه، بیت‌ریت تقریبی ۴۰ مگابیت‌برثانیه‌ای دارند و بسیار تحسین‌برانگیز هستند؛ اما با انتخاب نرخ ۶۰ فریم‌برثانیه در کمال تعجب، بیت‌ریت تا حدود ۲۸ مگابیت‌برثانیه کاهش می‌یابد و سطح جزئیات نیز افت می‌کند.
ویدئوهای دوربین اولتراواید ازحیث گستره‌ی دینامیکی و کنتراست مشابه ویدئوهای دوربین اصلی هستند. ویدئوهای 4K با نرخ ۳۰ فریم‌برثانیه جزئیات بسیار زیادی نیز دارند؛ اما درست ‌مانند دوربین اصلی با ارتقا نرخ فریم به ۶۰ فریم‌برثانیه، افت چشمگیری در جرئیات مشاهده می‌شود. نکته‌ی دیگر رنگ‌های جذاب‌ترِ ویدئوهای 4K60 درمقایسه‌با 4K30 است.


بررسی هواوی پی ۴۰ پرو

 

~حنانه حافظی~

کاربر نیمه حرفه‌ای
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
31/12/20
ارسال ها
1,339
امتیاز واکنش
18,118
امتیاز
323
محل سکونت
دریای پیامدها
زمان حضور
40 روز 2 ساعت 2 دقیقه
نویسنده این موضوع
قلب تپنده‌ی هواوی پی ۴۰ پرو کرین ۹۹۰ است؛ پردازنده‌ای که سپتامبر ۲۰۱۹ در دو نسخه‌ی 4G‌ و 5G معرفی شد با شعار تبلیغاتی «بازاندیشی در تکامل» معرفی شد و درابتدا به فبلت میت ۳۰ قدرت بخشید. درحالی‌که هواوی از Kirin 990 5G به‌عنوان نخستین سیستم-روی‌-یک‌-چیپ 5G پرچم‌دار با لیتوگرافی 7nm+ EUV یاد می‌کند، نسخه‌ی 4G‌ این پردازنده دقیقا از همان لیتوگرافی هفت‌نانومتری عادی TSMC به‌کاررفته در تولید کرین ۹۸۰ بهره می‌برد. کرین ۹۹۰ نسخه‌ی 5G و 4G به‌ترتیب ۱۰٫۳ و ۸ میلیارد ترانزیستور در بطنشان دارند.
هواوی برخلاف انتظار‌ با اتکا بر دلایلی همچون برنامه‌ریزی زودهنگام خود برای توسعه‌ی پردازنده و نبود تفاوت‌های فاحش بین بهینگی A76 و A77 روی لیتوگرافی هفت‌نانومتری، هسته‌های A76 را برای کرین ۹۹۰ برگزیده است. نسخه‌ها‌ی 5G و 4G‌ کرین ۹۹۰ با وجود تفاوت‌های ساختاری‌شان، ویژگی‌های مشترک بسیاری دارند. CPU‌ در هر دو پردازنده از سه کلاستر تشکیل می‌شود: کلاستر دوهسته‌‌ای قدرتمند A76 با فرکانس ۲٫۸۶ گیگاهرتزی و کلاستر دوهسته‌ای میانی A76 با فرکانس ۲٫۰۹ گیگاهرتز (مدل 4G) و ۲٫۳۶ گیگاهرتز (مدل 5G) به‌همراه کلاستر چهارهسته‌ای کم‌مصرف A55 با فرکانس ۱٫۸۶ گیگاهرتز (مدل 4G) و ۱٫۹۵ گیگاهرتز (مدل 5G).
هواوی هسته‌های قدرتمند و میانی کرین ۹۹۰ را به‌جای A76، «مبتنی‌بر A76» می‌نامد که یکی از دلایل آن به اضافه‌شدن ماژول SmartCache پیش از سطح حافظه‌ی اشتراکی DynamiQ DSU بازمی‌گردد. مهندسان هواوی مانند نسل گذشته، چهار مگابایت حافظه‌ی کش L3 نیز برای مجموعه‌ی هشت هسته‌ی CPU‌ در نظر گرفته‌اند. هرکدام از چهار هسته‌ی A76‌ از ۵۱۲ کیلوبایت حافظه‌ی L2‌ بهره می‌برند؛ درحالی‌که هرکدام از هسته‌های A55، معادل ۱۲۸ کیلوبایت حافظه دراختیار دارند. پردازنده‌ی پرچم‌دار هواوی از ماژول رم LPDDR4 با فرکانس ۴۲۶۶ مگاهرتز پشتیبانی می‌کند. چینی‌ها دلیل ناسازگاری کرین ۹۹۰ با ماژول LPDDR5 را گران‌قیمت‌بودن این فناوری می‌‌داند.
کرین ۹۹۰ برای پردازش‌های گرافیکی به ماژولی با ۱۶ هسته‌ی گرافیکی Mali G76 اتکا دارد که افزایش ۶۰ درصدی در تعداد هسته‌ها درمقایسه‌با ماژول ۱۰ هسته‌ای Mali G76‌ به‌کاررفته در کرین ۹۸۰ را نشان می‌دهد. این ماژول با فرکانس کاری ۶۰۰ مگاهرتز یکی از بلوک‌های گرافیکی بزرگ مبتنی‌بر Mali G76 به‌حساب می‌آید. یکی از ماژول‌های اختصاصی به‌کاررفته در کرین ۹۹۰ واحد پردازش عصبی آن است که در نسخه‌ی 5G از دو هسته‌ی بزرگ و یک هسته‌ی کوچک‌ با معماری داوینچی بهره می‌برد؛ اما در نسخه‌ی 4G از یک هسته‌ی بزرگ و یک هسته‌ی کوچک قدرت می‌گیرد.


بررسی هواوی پی ۴۰ پرو

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا