در بخارست از این فروشنده های کنار خیابان زیاد دیده میشه
رودخانه دامبوویتسا در بخارست
نیکلای چائوشسکو دیکتاتور، رهبر کمونیست و رئیس جمهور رومانی تا سال ۱۹۸۹ میلادی بود. در دوران او رومانی یکی از سرسخت ترین حکومت های کمونیستی بلوک شرق بود.
در ده سال آخر دوران کمونیستی تلاش های چائوشسکو برای صفر کردن بدهی خارجی و همینطور اجرای پروژه های عظیم عمرانی به فقر شدید مردم منتهی شد.
بزرگترین پرژه او یعنی ساختمان پارلمان که قرار بود طی دو سال ساخته بشه همچنان تمام نشده. برای ساخت پارلمان بخش بزرگی از شهر قدیم بخارست تخریب شد. این ساختمان بقدری بزرگه که علی رغم حضور کلیه دولت و مجلس کنونی و چندین موزه در اون، همچنان اتاق های خالی فراوانی داره.
از دیگر پروژه های چائوشسکو ساختن بلواری برای جلو زدن از شانزلیزه پاریس بود. بلوار بخارست که جلوی ساختمان پارلمان هست چند متر طولش از شانزلیزه بیشتره و عرضش چند سانتیمتر!
بولوار یونیری یا اتحاد که برای رقابت با شانزلیزه پاریس ساخته شد
نهایتا وقتی چائوشسکو در اواخر آذرماه ۱۳۶۸ برای بازدید به تهران اومده بود شورش ها در شهر تیمیشوارا شروع شد.
چائوشسکو و همسرش فوری به بخارست برگشتند ولی موفق به آرام کردن اوضاع نشدند. ظرف مدت سه روز چائوشسکو به همراه همسرش که معاون رئیس جمهور بود مجبور به فرار شدند، خیلی زود دستگیر، محاکمه و تیرباران شدند.
انقلاب رومانی یکی از خونین ترین انقلاب ها علیه کمونیست در بلوک شرق بود. این انقلاب تاثیر زیادی در ایران هم داشت. مجلس دولت رو به عدم اطلاع از اوضاع جهانی متهم کرد، وزیر امور خارجه تهدید به استیضاح شد و سفیر ایران در رومانی فورا از کار برکنار شد.
راهنمای تور شهرگردی دوران کودکی خودش و زمستان های سرد دوران کمونیست رو خیلی خوب و با احساس تعریف می کرد.
راهنمای تور شهرگردی در حال توضیح زندگی دراکولا. دراکولا موقعیت بخارست رو از روستا به شهر ارتقا داد و اینجا محبوبه
عکس گرفتن با این مجسمه در بخارست و پست کردن در فیسبوکش خیلی پرطرفداره
بخارست پایتخت رومانی
کافه رستوران کارو کو بره Caru cu Bere در واقع اولین نوشیدنی فروشی بخارست هست که ۱۴۰ سال پیش و بلافاصله بعد از خروج عثمانی ها باز شد
کافه رستوران کارو کو بره Caru cu Bere در واقع اولین نوشیدنی فروشی بخارست هست که ۱۴۰ سال پیش و بلافاصله بعد از خروج عثمانی ها باز شد
برای دیدن داخل کاخ پارلمان رومانی که بزرگترین در دنیا هست هر نیم ساعت تورهایی از دروازه شمالی شروع میشه. قیمت این تورها از ۳۵ تا ۵۵ لئو هست. برای استفاده از این تور همراه داشتن پاسپورت الزامیه. من فرصتش رو نداشتم و دیدن قصر پارلمان خیلی هم برام جذاب نبود.
کاخ پارلمان رومانی
بعد از تور رفتم به سمت سفارت ایران در بخارست. چند هزار نفر ایرانی در بخارست زندگی می کنند ولی برای انتخابات ریاست جمهوری فقط دو نفر ایرانی غیر از خودم در سفارت دیدم.
انتخابات ریاست جمهوری - سفارت ایران در بخارست
یک از پارک های زیبای بخارست به اسم هراسترائو و دریاچه کنارش به همین اسم (Herastrau Lake) رو دیدم و برگشتم به مرکز شهر و از آخرین روزم در رومانی لـ*ـذت بردم.
پارک هراسترائو در شمال بخارست
دریاچه هراسترائو در شمال بخارست
پارک هراسترائو در شمال بخارست
صومعه استاوروپولس در بخارست
صومعه و کلیسای استاوروپولس در بخارست
وسیله اصلی حمل و نقل که من در بخارست استفاده کردم مترو بود. بلیط دو سفره مترو ۵ لئو هست.
استفاده از اتوبوس بدلیل نیاز به تهیه کارت حمل و نقل شهری قدری پیچیده تر بود و من ترجیح دادم از همون مترو استفاده کنم.
ورودی متروی رومانی
کارت سفر یک روزه که بطور نامحدود میشه از تمام وسایل حمل و نقل عمومی (مترو، اتوبوس، اتوبوس برقی و تراموا) استفاده کرد ۸ لئو هست. کارت سفر یک هفته ای ۱۷ لئو هست.
منبع: سفرنامه سفرنوشت