خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

~BAHAR.SH~

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸

امتیاز واکنش
33,669
زمان حضور
151 روز 7 ساعت 55 دقیقه
نویسنده این موضوع
سفرنامه رومانی، روز اول: شهر تیمیشوارا غرق در رنگ و شادی

رومانی

غرب بالکان و یوگسلاوی، صربستان و جنگ رو فعلا فراموش کنیم و بریم به کشور مورد علاقه من یعنی رومانی (Romani).

از وقتی اسم کشورها رو یاد گرفتم این کشور رو دوست داشتم. اسمش باحاله، رنگ پرچمش شاده و تیم فوتبالش با اینکه خیلی خوب نیست اما گئورگی هاجی رو داشته.

امیدوارم حالا که از نزدیک اومدم ببینمش، زیباییش به اندازه تصوراتم باشه و من و شما رو نا امید نکنه.

از بلگراد به بخارست (Bucharest) بجز پرواز هیچ وسیله دیگری نیست. تنها دو بار در روز قطار از بلگراد به شهر تیمیشوارا (Timisoara) در غرب رومانی هست اون هم تازه با یک توقف و تعویض قطار در شهر مرزی صربستان به اسم ورشاتس (Vrsac).

مسیری که با ماشین دو ساعته اینجوری ۵ ساعت شد. البته ون هایی هستند که این مسیر رو با هزینه نفری ۲۳ یورو میرند ولی برنامه منظمی ندارند.

برای رفتن از بلگراد به تیمیشوارا نباید به ایستگاه قطار مرکزی بلگراد رفت. در عوض باید به یک ایستگاه قطار بسیار کوچک به اسم دوناو (Dunav) که کمی با مرکز شهر فاصله داره رفت. اونجا یک بلیط به مقصد تیمیشوارا به قیمت ۹ یورو و برای ساعت ۷:۳۴ صبح خریدم.

قطار بسیار کوچک و تقریبا خالی بعد از دو ساعت به شهر مرزی ورشاتس رسید. اونجا سوار قطار دیگه ای شدم که ساعت ۱۰:۱۸ حرکت کرد.

منتظر حرکت قطار از ورشاتس به تیمیشوارا در رومانی
قطار یک ساعتی در هر دو طرف مرز توقف داشت و ماموران مرزبانی صربستان و رومانی به ترتیب وارد قطار شدند، پاسپورت ها رو جمع آوری کردند و پس از مهر زدن تحویل دادند، بدون هیچ سوالی!

نهایتا ساعت ۱۳:۲۰ قطار به تیمیشوارا رسید. اختلاف زمانی صربستان و رومانی ۱ ساعت هست.

ساختمان قدیمی خارج از مرکز شهر تیمیشوارا

میدان پیروزی و کلیسای جامع متروپولیتن شهر تیمیشوارا

کلیسای جامع متروپولیتن شهر تیمیشوارا

رودخانه بگا در تیمیشوارا Bega river

شهر تیمیشوارا در غرب رومانی

ما ایرانی ها برای ورود به رومانی نیاز به ویزا داریم ولی با داشتن ویزای چندبار ورود معتبر شینگن میتونیم بدون ویزا به مدت ۹۰ روز به رومانی سفر کنیم.

شهر تیمیشوارا رو بخاطر اینکه از صربستان قابل دسترس بود انتخاب کردم و انتظار خاصی ازش نداشتم ولی اینقدر زیباست که فکر کنم زیباترین شهر رومانی رو اومدم!

کلیسای جامع متروپولیتن شهر تیمیشوارا

میدان پیروزی شهر تیمیشوارا

شهر تیمیشوارا در غرب رومانی

جیپسی، کولی یا همون رومن ها لباس های بسیار شاد و زیبایی دارند. این عکس و نحوه ابراز علاقه این دو نفر رو خیلی دوست دارم

منبع: سفرنامه سفرنوشت

سفرنامه رومانی

• جذاب
Reactions: Erarira

~BAHAR.SH~

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸

امتیاز واکنش
33,669
زمان حضور
151 روز 7 ساعت 55 دقیقه
نویسنده این موضوع

دلقک های رنگی

کوچه چترها. هاستل سنترال توی همین کوچه بود

میدان آزادی شهر تیمیشوارا

میدان یونیری یا اتحاد شهر تیمیشوارا در غرب رومانی

سه تا میدون داره یکی از یکی زیباتر، چندین پارک و کلی فواره و ساختمان قدیمی و خیابان های سنگفرش.

از قدم زدن توی خیابان های تیمیشوارا سیر نمیشدم. شهر کاملا زنده هست و تنوع رنگ رو توی ساختمان ها و لباس مردم به وضوح میشد دید.

میدان آزادی شهر تیمیشوارا

کافه های خیابانی شهر تیمیشوارا در منطقه ترانسیلوانیا رومانی

کنیسه شهر تیمیشوارا در منطقه ترانسیلوانیا کشور رومانی

منبع: سفرنامه سفر گشت

سفرنامه رومانی

Reactions: Erarira و Leila_r

~BAHAR.SH~

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸

امتیاز واکنش
33,669
زمان حضور
151 روز 7 ساعت 55 دقیقه
نویسنده این موضوع
شهر تیمیشوارا غربی ترین قسمت منطقه ترانسیلوانیا (Transilvania) رومانی هست.

نکته منفی رومانی هزینه هاست که از همه کشور های قبلی توی این سفر بیشتره. توی بلگراد با ۱۴ یورو دو شب اقامت داشتم و اینجا یک شب. واحد پول رومانی لئو هست و هر لئو حدود هزار تومانه.

رنگ های جالب مشکی و بنفش برای ترموا رو در شهر تیمیشوارا دیدم

کوچه چترها در شب

سالن اپرای تیمیشوارا

میدان پیروزی در شب

کلیسای جامع متروپولیتن تیمیشوارار در شب

میدان یونیری یا اتحاد در شب

اقامت یک شبه من در تیمیشوارا سنترال هاستل (Timisoara Central Hostel) بود که برای تـ*ـخت در اتاق ۸ تخته مبلغ ۵۹ لئو پرداخت کردم.

تـ*ـخت من در تیمیشوارا سنترال هاستل

هاستل دقیقا مرکز شهر بود و از این نظر عالی بود ولی یکم شلوغ بود و چندان راحت نبود. هاستل های اگزیت روتین (Exit Routine) و فری بورن (Free Born) هم در این رنج قیمت و خوب هستند.

منبع: سفر نامه سفر نوشت

سفرنامه رومانی

~BAHAR.SH~

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸

امتیاز واکنش
33,669
زمان حضور
151 روز 7 ساعت 55 دقیقه
نویسنده این موضوع
سفرنامه رومانی، روز دوم: قلعه کوروین

برنامه روز دومم در رومانی دیدن قلعه کوروین (Corvin Castle) بود و وسیله ای که برای رفتن به اونجا انتخاب کرده بودم قطار بود.

بهترین وسیله حمل و نقل توی رومانی قطار هست که همه جا رو بهم وصل کرده، البته بیشتر قطارها قدیمی و کندرو هستند. قطار معمولا هر صد کیلومتر رو دو ساعت میره.

ایستگاه قطار کوچک در مسیر
بهتره برای خریدن بلیط و پیدا کردن سکوی حرکت قطار نیم ساعت زودتر به ایستگاه قطار رفت. اگر ایستگاه قطار بزرگ باشه این زمان رو باید کمی افزایش بدید. برای دیدن برنامه حرکت قطارها میتونید از وبسایت راه آهن رومانی استفاده کنید.

روز جمعه ابتدا با قطار ۷:۳۳ صبح از تیمیشوارا اومدم به شهر دِوا (Deva) که بیش از سه ساعت طول کشید و قیمت بلیطش ۴۹ لئو بود. توی ایستگاه راه آهن دوا امانات نبود و رفتم به ترمینال اتوبوسرانی که کنارش بود. اونجا کوله پشتی رو با هزینه ۱۰ لئو امانت گذاشتم.

بعد با یک ون که کرایش ۷ لئو بود رفتم تا شهر هونه دوارا (Hunedoara) در فاصله سی دقیقه ای. از اونجا دو کیلومتر تا قلعه کوروین (Corvin Castle) راه بود.

یک مرد مهربون توی ترمینال اتوبوس گفت من مسیرم اونوره بیا برسونمت. در مورد امنیت رومانی توی اخبار نکته منفی زیاد هست (مثل ایران)، ولی نوع برخوردش خیلی خوب بود و باهاش رفتم و پنج دقیقه بعد جلوی درب قلعه بودم.

رومانی به قلعه هاش معروفه و قلعه کوروین یکی از معروفترین و زیباترین هاش هست. شبیه اون هایی که توی قصه هاست. بلیط ورودی قلعه ۳۰ لئو بود ولی به نظرم بیرونش که بدون بلیط هم میشد دید خیلی زیباتر بود.

ورودی قلعه کوروین در رومانی

حياط قلعه كوروين رومانى

تالار بزرگ قلعه کوروین در کشور رومانی

یکی از برج های قلعه کوروین در رومانی

دالان های قلعه کوروین در رومانی

قلعه کوروین در کشور رومانی

این قلعه لوکیشن فیلم های متعددی بوده و امروز هم مشغول فیلمبرداری بودند و حسابی شلوغ بود.

گروه فیلمبرداری در ورودی قلعه کوروین

روستاهای اطراف قلعه کوروین

سفرنامه رومانی

~BAHAR.SH~

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸

امتیاز واکنش
33,669
زمان حضور
151 روز 7 ساعت 55 دقیقه
نویسنده این موضوع

کلیسای کوچک قلعه کوروین

بعد از دیدن قلعه، اطرافش گشت زدم که از کوچه های روستا عبور می کرد و سگ ها با پارس کردن از خجالتم در اومدند.

کلیسای جامع شهر هونه دوارا در کشور رومانی

کلیسای جامع شهر هونه دوارا

ساختمان شهرداری شهر هونه دوارا

از این ماشین های قدیمی توی رومانی هم دیده میشه ولی نه به اندازه سایر کشورهای شبه جزیره بالکان

ناهار همبرگر به قیمت ۱۰ لئو

بعدش همون مسیر رو برگشتم تا ایستگاه اتوبوس و راه آهن دوا، کوله پشتی رو تحویل گرفتم و از اونجا یک بلیط قطار ۵۲ لئو به مقصد شهر کلوژ ناپوکا در شمال خریدم.

قطار ساعت ۶ حرکت کرد و با اینکه کمی کثیف بود، کوپه من تقریبا خالی بود و چهار ساعت راحت رو داشتم.

مسیر زیبای دوا به کلوژناپوکا

مسیر زیبای دوا به کلوژناپوکا

سفرنامه رومانی

~BAHAR.SH~

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸

امتیاز واکنش
33,669
زمان حضور
151 روز 7 ساعت 55 دقیقه
نویسنده این موضوع
سفرنامه رومانی، روز سوم: شهر کلوژ ناپوکا مرکز منطقه ترانسیلوانیا

رومانی

ساعت ده شب بود که به ایستگاه قطار شهر کلوژ ناپوکا (Cluj-Napoca) رسیدم. از دستگاه بلیط فروشی یک بلیط خریدم و سوار اتوبوسی شدم که به سمت هاستل اسپات کوزی (The Spot Cosy Hostel) میرفت.

یک تـ*ـخت در اتاق ۸ تخته رو برای دو شب به قیمت ۱۱۸ لئو رزرو کرده بودم. هاستل اکی بود ولی عالی نبود.

حمامش خیلی تمیز نبود ولی تـ*ـخت راحتی داشت. از مرکز شهر هم بیست دقیقه پیاده راه بود. یک حیاط باحال با درخت های آلوچه و گیلاس داشت که البته هنوز نرسیده بودند. هاستل یک صبحانه ساده هم داشت که شامل کره، مربا، شیر و کورن فلکس بود.

لابی هاستل اسپات کوزی در شهر کلوژناپوکا

شهر کلوژ ناپوکا مرکز منطقه ترانسیلوانیا (Transylvania) رومانی هست.

این منطقه در طول تاریخ بین امپراطوری رم، آلمان ها، مجارها و حتی مغول ها دست به دست شده.

يادبودى براى كشته شدگان كمونيست در رومانى

ساختمان دولتی در شهر کلوژ ناپوکا

مرکز قدیم شهر کلوژ ناپوکا

مرکز قدیم شهر کلوژ ناپوکا

ساختمان های زیبایی که مرکز شهر قدیم کلوژ هست بیشتر مربوط به سیصد سال پیش هست. البته کلیساهای شهر بیش از پانصد سال قدمت داره.

کلیسای جامع شهر کلوژ ناپوکا در رومانی

محبوب ترین پادشاه رومانی که مجاری بوده و هر سال مجارستانی های زیادی برای احترام به اون اینجا میاند

شهر کلوژ ناپوکا مرکز منطقه ترانسیلوانیای رومانی

مجسمه دو بنا کننده شهر رم که از گرگ شیر میخورند رو در شهرهای رومانی هم میشه دید.

شهر کلوژ در رومانی

گل فروش

سفرنامه رومانی

~BAHAR.SH~

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸

امتیاز واکنش
33,669
زمان حضور
151 روز 7 ساعت 55 دقیقه
نویسنده این موضوع

از سیصد هزار جمعیت شهر صدهزار تاش دانشجو هست و جوان بودن جمعیت شهر مشهوده.

یک رودخانه وسط شهر هست، سنترال پارک و چند تا پارک دیگه بعلاوه ساختمان های رنگی و زیبا.

سنترال پارک شهر کلوژ

کلیسای جامع ارتودکس شهر کلوژ ناپوکا زیر باران

سالن اپرای شهر کلوژ

صنایع دستی شهر کلوژ ناپوکا در رومانی

شهر کلوژ ناپوکا در شمال رومانی

کلیسای قدیمی شهر کلوژ

از قدم زدن توی این شهر حتی زیر بارون و تنهایی خسته نمیشم. رومانی تا الان به همون دوست داشتنی بوده که فکر می کردم.

ناهار یک غذای جالب رومانیایی خوردم، سوپ سیرابی گوسفند!

سیرابی گوسفند به قیمت ۱۲ لئو

کلیسای جامع ارتودکس کلوژ ناپوکا

عصر هم تور شهرگردی کلوژ رفتم که چون بیشتر در مورد تاریخ شهر بود، خیلی دوستش نداشتم. تنها مشتری های تور من و یک خانواده هندی بودیم که زیر بارون رفته بودیم شهرگردی.

تور پیاده روی رایگان هر روز ساعت ۶ عصر در مقابل مجسمه پادشاه اسب سوار که وسط میدان یونیری (اتحاد) هست شروع میشه.

راهنمای تور شهرگردی در حال نشان دادن نقشه شهر در ۵۰۰ سال قبل

سالن اپرای شهر کلوژ ناپوکا در شمال رومانی

سالن اپرای شهر کلوژ ناپوکا در شمال رومانی

کلیسای جامع ارتودکس کلوژ ناپوکا

کلیسای ۵۰۰ ساله شهر کلوژ در رومانی

اقامتم در شهر کلوژ ناپوکا که به اختصار کلوژ هم گفته میشه دو شب و یک روز بود. مقصد بعدی شهر سیگی شوارا بود.

منبع: سفرنامه سفر نوشت

سفرنامه رومانی

~BAHAR.SH~

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸

امتیاز واکنش
33,669
زمان حضور
151 روز 7 ساعت 55 دقیقه
نویسنده این موضوع
سفرنامه رومانی؛ روز چهارم: شهر سیگی شوارا زادگاه دراکولای خونخوار

رومانی

رومانی یعنی رنگ رنگ رنگ. تا الان سه تا شهر و یک قلعه توی رومانی دیدم. یکی از یکی زیباتر. این کشور پر از رنگه، رنگ های شاد.

این شهر سومی اسمش سیگی شوارا یا سیقی شوارا (Sighisoara) هست.

خانه های رنگی شهر سیگیشوارا

میدان ستاتسی شهر سیگیشوارا

گذر زیر برج ساعت سیقیشوارا در رومانی

شهر سیقی شوارا

شهر سیگی شوارا در منطقه ترانسیلوانیا رومانی

مرکز شهر قدیمش یادگار قرون وسطی و بسیار خوب ازش محافظت شده. تمام خانه ها پلاک اثر ملی دارند و حداقل دویست سال قدمتشونه. یونسکو هم جزو میراث جهانی ثبتش کرده.

شهر قدیم سیگی شوارا از دور

صنایع دستی سیگی شوارا

برج ساعت شهر سیگی شوارا

کلیسای جامع رومانو در سیگی شوارا

شهر سیگیشوارا در منطقه ترانسیلوانیا رومانی

از کلوژ ناپوکا تا سیگی شوارا هم با قطار اومدم. ساعت ۹:۳۰ صبح قطار حرکت کرد و چهار ساعت و پانزده دقیقه بعد به سیگی شوارا رسید.

قیمت بلیط ۶۰ لئو شد. مسیر هم مثل همیشه در رومانی زیبا بود. واگنی که من توش بودم برقش قطع بود و برای شارژ موبایلم رفتم یک واگن دیگه. با اینکه بلیط ها شماره صندلی داره ولی چون اکثر مواقع صندلی خالی زیاده، تغییر صندلی مشکلی نداره.

در قطار به سوی سیگی شوارا
از ایستگاه قطار تا هاستلم کمتر از دو کیلومتر راه بود ولی نمیدونستم مرکز شهر قدیم سیگی شوارا و هاستلم روی تپه هست و رسیدن بهش آسون نیست!

سفرنامه رومانی

~BAHAR.SH~

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸

امتیاز واکنش
33,669
زمان حضور
151 روز 7 ساعت 55 دقیقه
نویسنده این موضوع
هاستل من در سیگیشوارا یک خونه دویست و هفتاد ساله باحال بود به اسم پانسیون کریستینا سی پاول (Pensiunea Cristina si Pavel).

درب ورودی پانسیون کریستینا سی پاول

قیمت تـ*ـخت در اتاق ۶ تخته ۵۰ لئو بود. الان های سیزن نیست و هاستل خالی بود. ساعت یازده شب یک زوج تایوانی اومدند که خانمه شاعر بود . جاتون خالی چند تا شعر تایوانی برام خوند و شریکش برام به انگلیسی ترجمه کرد. همش در مورد خورشید و عشق و بودن و نبودن بود.

حیاط پانسیون کریستینا سی پاول در سیگیشوارا

پانسیون کریستینا سی پاول

سارماله غذای سنتی رومانی که نوعی دلمه کلم هست. بعلاوه سیب زمینی و خامه - ۱۴ لئو

میدان ستاتسی شهر سیگیشوارا

پانسیون اتاق دو تخته هم داشت که قیمت هاش از ۱۴۰ لئو شروع میشد.

تمام بعد از ظهر رو به گشت و گذار در کوچه های قدیمی و بین خونه های رنگی گذروندم. دو ساعتی هم بارون اومد که هاستل نشینم کرد. بخشی از شهر قدیم هم یک گروه فیلم برداری مشغول ظبط فیلم بودند.

رنگین کمان پس از باران و کلیسای جامع ارتودکس سیگیشوارا

کافه دوست داشتنی

لوکیشن فیلمبرداری در شهر سیگی شوارا

ماشین های قدیمی برای ظبط فیلم در سیگی شوارا رومانی

این هم بخشی از صحنه فیلمبرداری بود

خانه های رنگی شهر سیگی شوارا در رومانی

نکته جالب سیگی شوارا خانه دراکولا هست. خونه ای که حدود ششصد سال پیش دراکولا توش متولد شد و تا سن چهار سالگی اینجا زندگی کرد. بله رومانی زادگاه دراکولای مخوف بوده.

الان این خونه تبدیل به رستوران شده، قیمتش جوریه خون توریست ها رو توی شیشه میکنه! در مورد دراکولا یا ولاد به سیخ کشنده (Vlad the Impaler) وقتی به قلعه دراکولا رفتم می نویسم.

خانه دراکولا در شهر سیقیشوارا رومانی

داخل خانه دراکولا که الان رستوران شده

نقشه های قدیمی منطقه ترانسیلوانیا رومانی و شهر سیگیشوارا با تصویر دراکولا

ساختمان دولتی در سیگی شوارا

کوچه ها و کافه های شهر سیگی شوارا در منطقه ترانسیلوانیا رومانی

شهر جدید سیگیشوارا

بعد از غروب آفتاب قبرستان قدیمی که با خانه کُنت دراکولا ده دقیقه هم فاصله نداره و تقریبا قله تپه بود رو دیدم. هوای بارونی و فقط خودت اونجا باشی .☠

برج دیده بانی و آرامستان سیگیشوارا

گورستان قدیمی ترسناک سیگیشوارا

برج ساعت سیگیشوارا در شب

سیگیشوارا در شب

سفرنامه رومانی

~BAHAR.SH~

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸

امتیاز واکنش
33,669
زمان حضور
151 روز 7 ساعت 55 دقیقه
نویسنده این موضوع
سفرنامه رومانی؛ روز پنجم: شهر سیبیو

رومانی

بهترین وسیله حمل و نقل بین شهری در رومانی قطار هست ولی این دلیل نمیشه سایر گزینه ها رو بررسی نکنم. بعضی از شهرها که اتوبوس یا مینی بـ*ـو*س در زمان مورد نظر شما باشه، میشه در زمان صرفه جویی کرد.

هزینه اتوبوس معمولا ارزونتر از قطار هست. قطار مستقیم برای شهر بعدی من در رومانی هم نبود و باید در یک شهر قطار عوض می کردم. با مینی بـ*ـو*س ساعت ۱ ظهر از سیگیشوارا به سمت مقصد بعدی یعنی شهر سیبیو (Sibiu) حرکت کردم.

کرایه که مستقیم به راننده پرداخت کردم ۱۹ لئو شد و قبل از ساعت ۳ به شهر سیبیو رسیدم.

جاده های سیقیشوارا به سیبیو
حدود نیم ساعتی از ترمینال اتوبوس تا مرکز شهر قدیم و جایی که هاستلم بود پیاده روی کردم. هاستل اسمارت (Smart Hostel) رو انتخاب کردم و از اقامتم راضی بودم.

قیمت یک تـ*ـخت در اتاق ۶ تخته ۵۷ لئو بود. تـ*ـخت ها بسیار تمیز و راحت بود. صبحانه هاستل هم عالی بود.

شهر سی بیو کوچک نیست ولی تونستم مرکز قدیمش رو در یک نصف روز ببینم.

شهر سیبیو در ترانسیلوانیا رومانی

میدان ماره در سیبیو

شهر قدیم سیبیو در رومانی

برج ساعت شهر سیبیو

شهر سیبیو

شهر سیبیو در رومانی

سیبیو هم در منطقه ترانسیلوانیا رومانی واقع شده و ۱۷۰ هزار نفر جمعیت داره. شهر سیبیو حدود هزار سال قدمت داره، در سال ۲۰۰۷ پایتخت فرهنگی اروپا معرفی شد و به عنوان یکی از بهترین شهرهای رومانی برای زندگی ازش اسم برده میشه.

شهر سی بیو پایتخت فرهنگی اروپا در سال ۲۰۰۷

کلیسای جامع اوانجلیکا اسفانتا ماریا در شهر سیبیو

میدان ماره Piata Mare در شهر سیبیو رومانی

میدان ماره در شهر سیبیو رومانی

میدان ماره در شهر سیبیو رومانی

منبع: سفرنامه سفر نوشت

سفرنامه رومانی

shape1
shape2
shape3
shape4
shape7