خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

haniye anoosha

کاربر نیمه حرفه‌ای
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
25/7/19
ارسال ها
940
امتیاز واکنش
2,339
امتیاز
248
زمان حضور
5 روز 6 ساعت 13 دقیقه
نویسنده این موضوع
سپیدان درعرض جغرافیایی۳۰ درجه و۱۶دقیقه شمالی وطول جغرافیایی ۵۱درجه شرقی با مساحتی حدود۳۸۵۵ کیلومتر مربع در شمال شیرازواقع شده است . مرکز این شهرستان شهر اردکان با حدود ۳۵۷هکتار در ۷۵کیلومتری شیراز در ارتفاع۲۲۵۰ متری از سطح دریاواقع شده دارای ۱۲قله بالای ۳۰۰۰متر از سطح دریا می باشد.از شمال به شهرستان اقلید، از غرب به استان کهکیلویه و بویر احمدوازجنوب به شیرازو ممسنی وازشرق به مرودشت محدود می گردد.جمعيت شهرستان سپيدان در ابتداي سال ۱۳۸۷بتفكيك شهري ۵۱۰۲۹ ،جمعيت روستايي ۲۰۸۷۵ ميباشد. بر اساس آخرین تقسیمات کشوری شهرستان دارای سه بخش مرکزی، همایجان، بیضاءودو نقطه شهری به نام اردکان و بیضاء ، ۸ دهستان و ۲۱۰ روستا و مکان می باشد.از نظر آب و هوایی دارای آب و هوای سرد کوهستانی با تابستانهای معتدل و خنک و در زمستانهای سردوبابارش برف زیادو یخبندان می باشد.
پیشینه تاریخی: شهر اردکان مرکز شهرستان سپیدان از شهرهای قدیم و کهن استان می باشد و آخرین منزل و توقفگاه اسکندر مقدونی درحمله به تـ*ـخت جمشید بوده است. در تاریخ عالم آرای عباسی آمده است که اردکان در زمان شاه تهماسب صفوی وجود داشته است وشهری آباد بوده است.در کتاب ریاض الصیاحه حاج زین العابدین شیروانی اظهار شده که اردکان شهری کوچک و هوایش بسیار سردودارای آب نیکویی است. آثاری از تمدن ۳۵۰ سال پیش از میلاد در جنوب غربی سپیدان دیده شده است.آثار تاریخی موجود در شهرستان بقعه سید نورالدین علوی در شهر اردکان (وفات ۴۵۶ هـ.ق) ، ت ل ملیان در روستای ملیان بخش بیضاءمربوط به تمدن ایلامی، - بیضاء ، - زری، - اسفیان.
زبان : از نظر زبان در سطح شهرستان مردم به زبان ها و لهجه های مختلفی تکلم می کنند. که عمده ترین آنها عبارتند از:لهجه مخصوص اردکانی که مخصوص مردم اردکان و روستاهای بهرغان، ابنو، دالین و خلار بوده و با آن تکلم شده وتقریباً در کشور منحصر به فرد می باشد زبان لری که در روستاهای بخش مرکزی، بیضاء، همایجان مردم با آن صحبت می کنند.زبان فارسی که در روستاهای بخش بیضاء، رایج است.علاوه بر این زبان ترکی نیز در بین تعداد کمی از مردم که عمدتا عشایر بوده و در بعضی از روستاهای شهرستان ساکن شده اند وجود دارد.
آداب و رسوم: مردم شهرستان بیشتر دارای آداب و رسوم سنتی خاص فرهنگ ایران اسلامی می باشد.
پایبندی به مسائل مذهبی ، اعتقاد به روزهای مذهبی مانند عاشورا ، تاسوعا، ایام شهادت و ولادت ائمه و پیامبرنیز در حدبالایی بوده و اعتقاد خاصی به ابن ایام دارد. برپایی مراسم عزاداری دهه اول محرم، شبهای قدر، سالروز رحلت پیامبر اسلام ازدیگر آداب و رسوم شهرستان بوده و جایگاه والایی در بین مردم دارد.در سطح شهرستان سپیدان سه قوم عمده اردکانی، لر، بیضاوی وجود دارد و از اقوام ترک و کرد تعداد محدودی نیز وجود دارد.در مجموع شهرستان دارای فرهنگ مذهبی بالا بوده و اعتقادات مردم نیز پیرامون مسائل مذهبی خیلی خوب و درجه بالائی بوده ومیزان پایبندی خوب است. شرکت گسترده در مراسم مذهبی ، در مراسم روضه خوانی ، مراسم ختم،عدم انجام بعضی مراسم شادی و سرور در روزهای وفات و شهادت امامان و پیامبر و ماههای محرم،صفر نیز از دیگر خصوصیات فرهنگی ومذهبی مردم شهرستان می باشد.وبزرگترین هیئت مذهبی شهرستان سپیدان(اردکان فارس)هیئت قمربنی هاشم روستای بهرغان میباشد
جاذبه های گردشگری
۱-آبشار مارگون
۲-بقعه سید نورالدین علویتل ملیان
۳-- بیضاء
۴-آبشار چیکون
۵-سرمورد کهمر و قله برم فیروز و دهها چشمه و تفرجگاه دیگر در دهستان کمهر
۶-چله گاه بزرگ
۷-چله گاه کوچک
۸-تنگ آب سرد
۹-تنگ آلوند
۱۰-چشمه های ترگاه و دشت مور، چشمه بهرغان در حومه شهر اردکان
۱۱-تنگ تیزاب
۱۲-تنگ براق
۱۳-تنگ بغدادیان در دهستان خفری
۱۴-چشمه و برم ششپیر
۱۵-سراب کهکران
۱۶-تنگ بهشت مکان
۱۷-تنگ گمبیل
۱۸-چشمه حسین آباد
۱۹-تنگ خرسان شهید آباد
۲۰-چشمه هفتخوان
۲۱-چشمه ملوسجان بیضاء
۲۲-آبشارغوره دان بیضاء
۲۳-رودخانه بزرگ روستای بهرغان:این رودخانه یکی اززیباترین رودخانه های استان فارس وشهرستان سپیدان میباشدکه درکناراین رودخانه درختان هزاران ساله گردو قرارداردمکانی مناسب برای گردشگران وتوریستان میباشددرکناراین رودخانه چشمه هایی باآب شیرین وطبیعی(معدنی ونوشیدنی)به وجودآمده است این رودخانه بین۲کوه واقع شده است بافضایی سبزوبسیارزیبا پلی بسیارقدیمی برروی این رودخانه قرارداردکه به دست هخامنشیان ساخته شده است آب این رودخانه بزرگ بامسیرهای پرپیچ خم به خلیج نیلگون فارس منتهی میگردد
۲۴-پیست اسکی تربیت بدنی سپیدان
۲۵-پیست اسکی بین المللی پولادکف سپیدان
۲۶-چشمه عسلي(واقع درروستاي بهرغان)
۲۷-چشمه حمام(واقع درروستاي بهرغان)
۲۸-چشمه خون تهته(واقع دركوههاي جاشيري روستاي بهرغان)
۲۹-غاركوفتردان(واقع درروسستاي بهرغان)
۳۰-رودخانه بزرگ شش پیر:این رودخانه در۱۰کیلومتری اردکان فارس قرارداردومحل مناسبی برای گردشگران وتوریستان وماهیگیران میباشدآب این رودخانه بسیارزلال وشفاف وبسیارخنک وقابل خوردن میباشد
اماکن ورزشی شهرستان سپیدان:
۱-زمین چمن بین المللی فوتبال واقع درشهرک شهیدقاضی
۲-استخرشناسرپوشیده مارگون
۳-سالن بین المللی ورزشی انقلاب(فوتسال/والیبال)
۴-زورخانه سنتی شهرستان
۵-سالن وخانه کشتی انقلاب
۶-سالن ورزشی هلال احمرسپیدان
و………


گردشگری استان فارس

 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

haniye anoosha

کاربر نیمه حرفه‌ای
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
25/7/19
ارسال ها
940
امتیاز واکنش
2,339
امتیاز
248
زمان حضور
5 روز 6 ساعت 13 دقیقه
نویسنده این موضوع
درباره آرامگاه علی بن حمزه (ع)
حضرت علی ابن حمزه (ع)، نوه حضرت امام موسی کاظم (ع) است که نسبت شریفش با یک واسطه به ایشان منتهی می شود، حضرت (ع) از شاخه طوبایی است که از شجره طیبه امامت و ولایت روئیده و منشا شفای دل ها و خیر کثیر و برکات عظیم است .روایت شده است در آن زمان که بنی عباس به تعقیب علویون در تمام بلاد ایران پرداختند، حضرت علی ابن حمزه (ع) به همراه تعدادی از نزدیکان خود جهت یاری عموی خود حضرت امام رضا (ع) در سال 220 ه.ق (زمان حکومت معتصم عباسی ) به شیراز آمد و در جنگی که میان عمال عباسی با حضرت و یارانش در منطقه ارژن نزدیک شیراز در گرفت لشکر حاکم عباسی در فارس (قلتق خان)شکست خورده و عزیمت نمودند. پس از تجدید قوا عباسیون از تاریکی شب استفاده نمودند و به حضرت و همراهانش حمله ور شدند و متاسفانه همراهان حضرت در صحرا پراکنده شدند و برخی هم شهید شدند .
آنگاه حضرت علی ابن حمزه (ع) که در این درگیری جراحات سختی برداشته بود در یکی از غارهای کوه شمالی که در آن چشمه آبی نیز وجود داشت به طرز مخفیانه زندگی می کرد.می گویند این همان غاری است که بعد ها ابن باکویه برای انزوای خود به یمن و برکت وجود مقدس حضرت علی ابن حمزه (ع) که در آن غار زندگی می کرده به عنوان محل زندگی خود انتخاب نموده و امروزه به بابا کوهی شهرت یافته است.
حضرت با فروش هیزم امرار معاش می کرده و در یکی از روز ها که عمال عباسی در تعقیب حضرت بودند با چهره نورانی و حالی که در صورت حضرت مشاهده کردند او را شناسایی کرده و به عمال عباسی خبر دادند ماموران عباسی نیز پس از هجوم ناجوان مردانه به ایشان حضرت را زخمی کردند و سپس سر مبارکش را از بدن جدا نمودند. مورخین در کتب مختلف بخصوص کتاب هزار مزار، کتاب علم انساب ابونصر بخاری و... می نویسند حضرت به لطف اللهی از جا برخاست و سر مبارکش را برداشت و به راه افتاد و رسید آنجا که مزارش قرار گرفته و بر زمین افتاد و تا چند روز از لبانش جمله مقدس لا اله الا الله شنیده می شده و اکنون آستان مقدسش زیارتگاه و باب الحوائج حاجتمندان است گویند حافظ از زائران آن حضرت بوده و شعری در وصف حضرت به این مضمون سروده است.سر آن کشته بنازم که پس از کشته شدن ، سر خود گیرد و اندر پی قاتل برود گفته می شود در حیاط این امامزاده چند تن از پادشاهان آل بویه نیز دفن شده‌بودند که اکنون از قبر آنان اثری نیست که از میان آنها می‌توان به عمادالدوله علی و رکن‌الدوله حسن اشاره نمود.

آدرس: جنوب دروازه قرآن، نزدیک به دروازه اصفهان، خیابان حافظ، جنب پل علی بن حمزه، آرامگاه علی بن حمزه(ع)


گردشگری استان فارس

 

haniye anoosha

کاربر نیمه حرفه‌ای
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
25/7/19
ارسال ها
940
امتیاز واکنش
2,339
امتیاز
248
زمان حضور
5 روز 6 ساعت 13 دقیقه
نویسنده این موضوع
آرامگاه خواجوی کرمانی
درباره آرامگاه خواجوی کرمانی
خواجوی کرمانی که به نخل بند نیز شهرت دارد در اواخر سده هفتم هجری در کرمان متولد شد. او در دوران جوانی خود جدا از کسب دانش های معمول روزگار مسافرت را نیز پیشه نموده و بازدید هایی از مناطق اصفهان، آذربایجان، شام، ری، عراق و مصر نیز داشت و پس از بازگشت از این سفرهای طولانی در شیراز اقامت گزید. او لقب هایی مانند خلاق المعانی و ملک الفضلا نیز داشته است. او در نیمه سده هشتم هجری در شهر شیراز درگذشت و در تنگ الله اکبر این شهر نزدیک رکناباد به خاک سپرده شد.قبر وی مشرف بر دروازه قرآن بوده و آب چشمه معروف رکن آباد نیز از کنار مقبره ایشان می‌گذرد.
کمی بالاتر از مقبره خواجو 3 غار به چشم می‌خورد. یکی از آنها غاری است که محل عبادت و ریاضت زهاد و مشایخ بوده و خواجو نیز مدتی در آن جا به عبادت مشغول بوده‌است.
غار دیگر که در دهانه آن طاقی ضربی از نوع طاق کجاوه‌ای از سنگ و آجر زده شده محل قبر خواجه عمادالدین محمود، وزیر معروف شاه شیخ ابواسحاق اینجو است.
در کنار این غار نقش برجسته‌ای از جنگ رستم و شیر دیده می‌شود که به دستور حسینعلی میرزا فرمانفرمای فارس در سال 1218 ه. ق ساخته شده‌است. در کنار آن نیز نقش برجسته ناتمامی از فتحعلی شاه قاجار و دو تن از پسرانش به چشم می‌خورد. در دو طرف این نقش برجسته دو نیم ستون به سبک ستون‌های دوره زندیه در درون کوه کار شده‌است.


گردشگری استان فارس

 

haniye anoosha

کاربر نیمه حرفه‌ای
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
25/7/19
ارسال ها
940
امتیاز واکنش
2,339
امتیاز
248
زمان حضور
5 روز 6 ساعت 13 دقیقه
نویسنده این موضوع
معبد آناهیتا
درباره معبد آناهیتا
معبد آناهیتا در بیشاپور نماد پرستشگاه آب در دوره ساسانیان محسوب می شد. آناهیتا فرشته و نگهبان آب، فراوانی، زیبایی و باروری، در نزد ایرانیان دارای مقام بلند و ارجمندی بوده‌است به همین دلیل معابد متعددی در نقاط مختلف کشور برای پرستش این منبع ارزشمند و پاسداری از آن بنا شده که محلی است برای نیایش آب، یکی از چهار عنصر مطهر و مقدس و مورد احترام ایرانیان باستان.
پرستشگاه آناهیتا که برای استفاده از آب رودخانه شاپور در عمق شش متری زمین ساخته شده، به صورت مکعبی با دیواره های سنگی بزرگ است که این سنگ ها علاوه بر ملاط توسط بست های آهنی به هم متصل شده اند . سنگ های تنظیم آب و جوی های سنگی و باریکی که جریان های آب را مشخص و آن را در اندازه های مناسب به آبگیر وسط هدایت می کنند نشان از بکارگیری شیوه هایی خاص برای به نمایش در آوردن شکوه این عنصر مقدس دارند.


گردشگری استان فارس

 

haniye anoosha

کاربر نیمه حرفه‌ای
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
25/7/19
ارسال ها
940
امتیاز واکنش
2,339
امتیاز
248
زمان حضور
5 روز 6 ساعت 13 دقیقه
نویسنده این موضوع
رامگاه کریم‌خان زند
درباره آرامگاه کریم‌خان زند
در وسط باغ بزرگ و قدیمی «باغ نظر» عمارت هشت ضلعی زیبایی از دوران کریم‌خان زند برجای مانده که به عمارت، کلاه فرنگی معروف است. این بنا بین سال 1179 تا 1193 ه. ق ساخته شده‌است. در آن زمان این مکان محلی برای برگزاری مراسم سلام رسمی، اعیاد، جشن‌ها و نیز پذیرایی از میهمانان بود. اما پس از فوت کریم‌خان، محلی برای دفن جسد وی گردید و جسد او در شاه نشین شرقی این عمارت به خاک سپرده شد. هر چند که دوازده سال بعد به دلیل خبث طینت و کینه آقامحمدخان قاجار استخوان‌های او را از این محل بیرون آورده و به کاخ گلستان انتقال دادند، اما این مکان به عنوان آرامگاه وکیل در بین مردمان شیراز شناخته شده‌است.

حسینیه قوام
درباره حسینیه قوام
این حسینه که متعلق به خاندان قوام الملک بوده در 50 سال گذشته با انجام تعمیراتی به حوزه علمیه تبدیل شده است.حسینه دارای تالاری دو طبقه است که طبقه بالا شاه نشین بوده و در هنگام اجرای مراسم، محل جلوس بزرگان شیراز بوده است. دورتادور تالار مرثیه هایی برای امام حسین روی دیوارها نقش بسته که به حسینه، زیبایی خاصی بخشیده است.
کاشی کاری های خطوط اسلیمی و نستعلیق، گچ‌بری و مقرنس کاری‌های داخل بنا و حوض بزرگ در قسمت جنوبی حیاط با لبه های سنگی از ویژگی های این حسینه است.درباره این حسینه داستانی وجود دارد که شنیدن آن خالی از لطف نیست.
حاج شیخ محمد باقر شیخ‏الاسلام - اعلی اللّه مقامه - فرمودند هنگامی که مرحوم حاج قوام‏الملک شیرازی مشغول ساختمان حسینیه بود، سنگ‌های آن را به سید حجار که در آن زمان استاد حجارهای شیراز بود، کنترات داده بود. آن سید در این معامله دچار زیان سختی شد به طوری که مبلغ 300 تومان مدیون گردید و البته این مبلغ در آن زمان زیاد بود. خلاصه پریشان حال و بیچاره شد. شب جمعه نماز جعفر طیار را ‏خواند و حضرت امیرالمؤمنین (ع)را برای گشایش کارش به درگاه الهی وسیله قرار داد. او این کار را در شب‌های جمعه دوم و سوم هم ادامه داد. خواب دید حضرت امیر (ع) به او فرمودند فردا برو نزد حاج قوام که به او حواله کردیم.
چون بیدار شد متحیر شد چگونه به حاج قوام حرف بزند در حالی که نشانه‏ای نداشت. بالاخره به حسینه رفته و در گوشه‏ای با غم می‏نشیند. ناگاه می‏بیند حاج قوام با فراش‌ها و ملازمانش وارد شدند در حالی که آمدنشان در چنان موقعی غیر منتظره بود. ایشان نزدیک آمده تا برابر سید حجار می‏رسد و می‏گوید مرا به تو کاری است. بیا منزل.
وقتی که حاج قوام به منزلش برگشت سید به آن جا رفته و ملازمان با کمال احترام او را نزد حاج قوام بردند. چون وارد شد و سلام کرد حاج قوام بدون پرسش از حالش بلافاصله سه کیسه که در هر یک یکصد اشرفی یک تومانی بود تقدیمش کرده و گفت بدهی خودت را بپرداز، و دیگر حرفی نزد‏.حسینیه قوام به شماره 923 به ثبت تاریخی رسیده است.


گردشگری استان فارس

 

haniye anoosha

کاربر نیمه حرفه‌ای
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
25/7/19
ارسال ها
940
امتیاز واکنش
2,339
امتیاز
248
زمان حضور
5 روز 6 ساعت 13 دقیقه
نویسنده این موضوع
درباره آرامگاه شیخ روزبهان
در شرق شیراز و در انتهای شرقی خیابان لطفعلی خان زند، در محله‌ای که آن را به مناسبت وجود قبر شیخ، درب شیخ می‌خوانند آرامگاهی خوش نقش در محوطه ای سرسبز وجود دارد که متعلق به شیخ روزبهان است.مورخین درباره شیخ روزبهان نوشته‌اند که وی همان اوان زندگی تمایلات عرفانی داشت تا اینکه در ۲۵ سالگی از خلق برید و هفت سال در کوه بموی شیراز به ریاضت، مجاهدت و عبادت پرداخت و حافظ قرآن شد و نزد نخستین مرشد خود شیخ جمال الدین فسایی رفت، وی همچنین در شیراز خانقاهی نیز بنا کرد و در مدت طول عمر در این شهر به ارشاد مردم پرداخت.
شیخ روزبهان مدت 50 سال در مسجد جامع عتیق شیراز به وعظ و خطابه می‌پرداخت تا در عرفان و تصوف نیز به مقام شامخی رسید.وی در محرم 606 هجری در شیراز در خانقاه خود که اکنون این بنا در آنجا برپا شده‌است، جهان را بدرود گفت.


گردشگری استان فارس

 

haniye anoosha

کاربر نیمه حرفه‌ای
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
25/7/19
ارسال ها
940
امتیاز واکنش
2,339
امتیاز
248
زمان حضور
5 روز 6 ساعت 13 دقیقه
نویسنده این موضوع
ارگ کریمخان



درباره ارگ کریمخان
وارد شهر که می شوید اولین چیزی که توجه شما را به خود جلب خواهد کرد بنایی با شکوه با زیربنای 4000 است که عظمتش مرکز شهر را تحت تأثیر خود قرار داده است. این بنا که ارگ کریم خانی نام دارد در اوایل دوره زندیه بدستور کریم خان زند ساخته و محل زندگی و مقر حکومتی او گردید. کریم خان در آن زمان آرزو داشت این شهر را چنان توسعه بخشد که بتواند رقیبی برای اصفهان باشد.کریم‌خان‌زند برای ساخت این قصر ماهرترین سنگ تراشان، معماران و هنرمندان آن عصر را به شیراز دعوت کرد و بهترین نوع مصالح را از شهر‌ها و کشورهای مختلف خریداری و در اختیار کارگران قرار داد تا این ارگ زیبا با دیواره های سربه فلک کشیده اش در مدت زمان کوتاهی ساخته‌ شود.میدان کریم‌خانی که ارگ به عنوان خانه پادشاه و هسته اصلی میدان در مرکز آن واقع شده است در زمان حکومت کریمخان به عنوان تأسیسات و ارسن شهری به سه بخش تقسیم می‌شد:
1. بخش سـ*ـیاسی که شامل عمارت کلاه‌فرنگی و دیوانخانه بود.
2. بخش اقتصادی که شامل بازار وکیل می‌شد.
3. بخش نظامی‌ که شامل میدان مشق می‌شد.بنایی که امروزه از این قصر باشکوه مانده یادگاری از آن دوران است که بسیاری از تزیینات آن همانند درها و آیینه های بزرگ و زیبای بکار رفته در آن همگی به دستور آقا محمد خان قاجار به تهران حمل شد. حتی تعدادی از ستون های یک پارچه سنگی را به تهران منتقل کرده و به جای آن ستون های چوبی کار گذاشته شد. این ارگ هرساله بازدیدکنندگان بیشماری را با خود به سفری تاریخی در دوران حکومت زندیه می برد.


گردشگری استان فارس

 

haniye anoosha

کاربر نیمه حرفه‌ای
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
25/7/19
ارسال ها
940
امتیاز واکنش
2,339
امتیاز
248
زمان حضور
5 روز 6 ساعت 13 دقیقه
نویسنده این موضوع
درباره باغ دلگشا
باغ دلگشا باغی تاریخی است که سابقه آبادانی و وجود آن نه تنها به پیش از دوره سلسله‌های اینجو و آل مظفر می‌رسد بلکه تا پیش از اسلام یعنی دوره حکومت ساسانیان نیز به دلیل همجواری با قناتی کهن –قنات سعدی- و واقع شدن در مجاورت قلعه ای بسیار قدیمی مشهور به کهن‌دژ، مکانی آباد بوده استدر دوره تسلط تیمور گورکانی بر فارس، این باغ و مجموعه باغ‌ها در نهایت آبادانی بودند به‌طوری‌که زیبایی این باغ تیمور را محو خود کرد و دستور داد باغی بزرگ به همین شیوه در سمرقند ساخته شود و نام آن را باغ دلگشا نهاد.
در ورودی باغ که رو به جنوب است عمارتی بلند با معماری زیبا خودنمایی می کند که در بدو ورود نگاه هر بیننده ای را به خود می کشد.
حدود نیم‌قرن پیش این باغ در تملک «خورشید ‌کلاه ‌لقاءالدوله» دختر «قوام‌الملوک» بود که با همسر خود «ناظم‌الملک» در آنجا‌می‌زیست اما چندین سال قبل از ورثه قوام خریداری شد و در حال حاضر در تملک دولت‌ قرار دارد.


گردشگری استان فارس

 

haniye anoosha

کاربر نیمه حرفه‌ای
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
25/7/19
ارسال ها
940
امتیاز واکنش
2,339
امتیاز
248
زمان حضور
5 روز 6 ساعت 13 دقیقه
نویسنده این موضوع
باغ عفیف آباد
درباره باغ عفیف آباد
وارد باغ که می شوی درختان سربه فلک کشیده، گلهای رنگارنگ، حوض آبی و عمارت مجلل وسط باغ همه و همه از گذشته ای دلنشین برایت حکایت می کند. این باغ که به باغ گلشن نیز معروف است یکی از قدیمی‌‌ترین و زیباترین باغ‌‌های شیراز است که در دوره صفویه از جمله باغ‌‌های آباد شیراز و مقر پادشاهان وقت بوده‌است.
در این باغ 127 هزار متر مربعی عمارتی زیبا و با شکوه با 17000 متر مربع زیربنا به دستور ‌»میرزا‌علی‌محمدخان قوام‌الملک دوم» ساخته شده که قدمت آن به سال 284 ه.ق. می رسد. وی در آن زمان برای آبیاری باغ قنات «لیمک» را که در 15 کیلومتری باغ و در محل قصر قمشه بود خریداری کرد. این باغ سرانجام به یکی از وارثین قوام به نام عفیفه رسید و بدین نام نیز شهرت یافت.پیشنهاد می کنیم اگر در شیراز هستید بازدید از این باغ با درختان سرو، گردو، نارنج و گل های رنگارنگ و عمارت زیبا با معماری هنرمندانه اش که تلفیقی از دوره هخامنشی و قاجاریه است را از دست ندهید.


گردشگری استان فارس

 

haniye anoosha

کاربر نیمه حرفه‌ای
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
25/7/19
ارسال ها
940
امتیاز واکنش
2,339
امتیاز
248
زمان حضور
5 روز 6 ساعت 13 دقیقه
نویسنده این موضوع
درباره بازار وکیل
بخش قدیمی تجاری شیراز شامل بازارهای متعددی است که در دوره های تاریخی مختلف ساخته شده است که از این بین بازار وکیل بهترین و معروفترین بازار به شمار می رود. بازاری با ساختار صلیبی که در راستای آرزوی کریم خان برای تبدیل شدن شیراز به یک شهر تجاری ساخته شد.راهروهای اصلی با سقف های آجرکاری شاهکار معماری زندیه را به نمایش گذاشته است بطوری که طراحی آن ها بگونه ایست که بازار در زمستان گرم و در تابستان خنک می ماند.امروزه این بازار محل حضور بیش از 200 فرش فروش و کالاهایی نظیر صنایع دستی، لباس و غیره است که می توان گفت یکی از دیدنی ترین بازارهای ایران است به ویژه غروب که زردی نور آفتاب زیبایی خاصی به بازار می بخشد.
قدم زدن در این بازار بدون داشتن نگرانی برای گذران وقت و دیدن مغازه ها و محیط بازار از نزدیک لذتی وصف ناشدنی به شما خواهد داد.

درباره بقعه بی‌بی دختران
بی‌بی خدیجه، ام‌عبدالله از فرزندان امام زین العابدین (ع) است که به بی‌بی دختران معروف است. بقعه ی این بانوی گرانقدر در زمان زندیه به دستور زنی از زنان سلاطین نهاده شد ولی زلزله ای آن را تخریب کرد. پس از آن محمدقلی‌خان ایلخانی عمارت را تجدید و مرمت کرد، در حال حاضر نیز این بنا در حال مرمت است.
سایر جاذبه های شیراز

متاسفانه عکس مجود نیست
کاروانسرای گمرک

درباره کاروانسرای گمرک
این هم گمرک قدیم شهر. اینجا زمانی یکی از شلوغ ترین و پر رفت و آمدترین بخش شهر محسوب می شد چرا که تمامی کالاهای وارد شده به شهر به این مکان آمده و از اینجا در بازار پخش می شد. اما در حال حاضر از آن شلوغی و ازدحام دیگر خبری نیست و این کاروانسرا به محلی برای کسب و کار روزمره تبدیل شده است.با کمی پیاده روی از کاروانسرای احمدی در بازار وکیل به این مکان خواهید رسید. بنایی با در و پنجره‌های مشبک زیبا، ازاره سنگی، حوضی با لبه و پاشویه سنگی سرخ که حکایت از تاریخی کهن دارد.

درباره خانه فروغ الملک یا موزه مشکین فام
«زینت الملک» و «ابراهیم خان قوام» فرزندان «حبیب الله خان قوام الملک چهارم» از متمولین دوره قاجار در شیراز بودند که پس از پدر، پسر یا برادر زینت الملک "قوام الملک پنجم" لقب گرفت، «فروغ الملک» که هم اکنون خانه اش موزه مشکین فام است همسر ابراهیم خان قوام بود.
خانه فروغ‌الملک که معماری قجری آن یادآوری از خاطرات آن دوران می باشد دارای دو بخش بیرونی و اندرونی با دو حیاط جداگانه، عمارت شاه نشین، حوضخانه، حمام، آشپزخانه و ... است.این عمارت از سال 1329 تا اواسط دهه 50 با نام دبستان فروغ‌الملک مورد استفاده آموزش وپرورش بود ولی پس از آن در سال 1381 مرمت و بازسازی شد و در اختیار آقای حسن مشکین فام قرار گرفت و کاربری آن به موزه هنر معاصر فارس تغییر یافت، اشیاء موجود در موزه شامل صدها قطعه از هنری است که طی بیش از نیم قرن توسط ایشان تهیه و گرد‌آوری شد و شامل دو بخش عمده آثار هنری خانواده مشکین فام و آثار هنرمندان معاصر فارس است که بر حسب نوع اثرهنری و یا تکنیک و دوره آفرینش در قالب بخش‌هایی با آثار حجاری و نقش برجسته، خوشنویسی، نقاشی، عکاسی، هنرهای تجسمی و ... تقسیم بندی گردید و به نمایش گذاشته شده‌است.


گردشگری استان فارس

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا