- عضویت
- 20/8/18
- ارسال ها
- 8,710
- امتیاز واکنش
- 29,620
- امتیاز
- 473
- سن
- 23
- محل سکونت
- کویِ دوست
- زمان حضور
- 207 روز 9 ساعت 43 دقیقه
نویسنده این موضوع
- مواد لازم برای سمبوسه جنوبی
- نان لواش برش خورده 12 تکه
- گوشت چرخ شده 300 گرم
- پیاز درشت 2 عدد
- جعفری خرد شده 1/2 پیمانه
- رب گوجه 2 قاشق سوپخوری
- سیر له شده 2 حبه
- تخم گشنیز نیم کوب 1/2 قاشق چایخوری
- پودر زیره سبز 1/4 قاشق چایخوری
- دارچین 1/4 قاشق چایخوری
- زردچوبه، نمک و فلفل به مقدار لازم
اما پیش از هر چیز شاید دانستن پیشینه سمبوسه جالب باشد، در واقع سنبوسه را نوعی غذای سنتی و قدیمی هندی می دانند که به آشپزی ایرانی راه یافته و از آنجا که در فرهنگ غذایی بیشتر مناطق جنوب و جنوب شرقی ایران مانند: هرمزگان، آبادان، خوزستان، بوشهر، سیستان و بلوچستان و … سمبوسه وجود دارد شاید این ادعا درست باشد اما با وجود شباهت های بسیار سَمبوسه هندی تفاوت هایی نیز با سَمبوسه ایرانی دارد، اما نکته جالب تر اینکه در متون کهن ادبی ما به سمبوسه اشاره شده است که غذایی است مختص خراسان، با این تفاوت که مواد پیچیده شده در خمیر، در آب جوش ریخته می شد و در نهایت نوعی آش به نام “جوش پره” با آن تهیه می کردند و مواد داخل آن را نخود، پیاز، گوشت، سبزیجات تشکیل می داد، با وجود این می توانیم بیشتر به قدمت آن پی ببریم.
نوعی از سمبوسه هم در کشور پاکستان وجود دارد که به آن پاکورا می گویند و باید گفت سمبوسه ای که در سیستان و بلوچستان رواج دارد بیشتر به آن شباهت دارد و ادویه پاکورا و سمبوسه بلوچی نوعی خاص و متفاوت است که حتما به مواد تشکیل دهنده آن در همین مطلب اشاره خواهیم کرد.
سمبوسه در حال حاضر به غذایی جهانی بدل شده و در رستوران های متعددی در سطح آسیا و اروپا می توان نوعی از آن را دید که با انواع خمیر در شکل های متفاوت پیچیده و سرو می شود، هرچند درست کردن سمبوسه با انواع خمیر در ایران نیز رواج دارد اما اصولا به آن پیراشکی می گوییم که معروفترین نوع پیراشکی نیز پیراشکی گوشت است؛ پس آنچه که ایرانی ها بیشتر به عنوان سمبوسه بندری و جنوبی و نیز سمبوسه آبادان می شناسند، ترکیبی است از گوشت قرمز، پیاز، سبزیجات معطر همراه با انواع ادویه که باید در نان لواش پیچیده و سرخ شود و طعمی تند داشته باشد.
در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با دستور تهیه سمبوسه جنوبی سرخ کردنی آشنا کنیم ولی در پاسخ به این سوال که ادویه سمبوسه چیست باید گفت اصولا از ادویه های رایج در این غذا استفاده می شود ولی استفاده از فلفل قرمز، زیره سبز و تخم گشنیز، طعم غذایتان را مطلوب تر و به طعم جنوبی آن نزدیک تر می کند ولی شما اگر به ادویه جنوبی یا گراماسالا(ادویه هندی) که حاوی میخک، جوز هندی، فلفل سیاه، فلفل قرمز، دارچین، تخم گشنیز، زنجبیل، زیره سیاه، زیره سبز، گل محمدی و.. است، دسترسی دارید، می توانید از آن استفاده کنید.
طرز تهیه سمبوسه جنوبی
مرحله اول:
پیازهای نگینی خرد شده را سرخ کنید در حدی که طلایی شود.
مرحله دوم:
گوشت چرخ شده را همراه دارچین به پیاز اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا تغییر رنگ دهد، رب گوجه، سایر ادویه ها، سیر، جعفری خرد شده را در این مرحله به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید گوشت با این مواد کمی سرخ شود.
بعد از آماده شدن مواد داخلی، اجازه دهید تا کاملا خنک شود.(خنک شدن مواد اهمیت دارد چون زمان پیچیدن نان از خمیر شدن و وا رفتن نان و نیز روغن پس دادن جلوگیری می کند)
مرحله سوم:
طریقه پیچیدن سمبوسه با لواش چندان سخت نیست اما باید با احتیاط این کار را انجام دهید تا سمبوسه ای ظریف داشته باشید، با کمی تمرین و حوصله به خرج دادن مطمین باشید از پس این کار هم به خوبی بر می آیید.
مهمترین نکته در این مرحله این است که نان لواش باید نرم باشد تا هنگاه پیچیدن خرد نشود، پس، نان های لواش را از درازا به شکل مستطیل برش دهید اگر احساس کردید نان ها خشک هستند مقداری آب روی نان ها اسپری کنید(مقدار خیلی خیلی کم) و بعد در نابلون قرار دهید تا رطوبت حاصل از آن، نان را نرم کند.
مرحله چهارم:
یک نان برش خورده را روی سطح یا میز کارتان قرار دهید و مقداری از مواد گوشتی خنک شده را در گوشه بالایی نان بریزید و با زاویه 90 درجه نان را تا بزنید تا به شکل مثلث درآید.
برای اطمینان و محکم شدن کار، قبل از پیچیدن آخرین لایه نان مقداری تخم مرغ زده شده را با برس روی نان بمالید تا باعث چسبندگی شود.
در روش دیگر می توانید نان ها را به شکل قیف درآورید و بعد داخل آن را با مواد پر کنید.
اگر مایل هستید سمبوسه رولی داشته باشید، اول لقمه های کوچک و محکم درست کنید و بعد در روغن سرخ کنید.
مرحله پنجم:
روغن مایع را در قابلمه ای متوسط بریزید تا کاملا داغ شود، مطمین شوید سمبوسه ها در ظرفی که انتخاب کرده اید به خوبی در روغن غوطه ور خواهند شد. برای امتحان کردن داغی روغن هم کافی است یک عدد خلال دندان را در روغن فرو ببرید اگر دور خلال دندان حباب ایجاد شد یعنی روغن به خوبی داغ شده است. همچنین برای خوشرنگ شدن پوسته نان می توانید مقداری زردچوبه به روغن داغ شده اضافه کنید
سمبوسه ها را با توجه به گنجایش ظرف در روغن به خوبی سرخ کنید یعنی در حدی که طلایی شود. (اگر دوست دارید می توانید سمبوسه را در روغن کم هم سرخ کنید.)
سمبوسه های سرخ شده را روی دستمال کاغذی آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافی را جذب کند.
نکات:
– می توانید یک عدد سیب زمینی را به صورت نگینی خرد و سرخ کنید و در مواد داخل نان بریزید. علاوه براین با توجه به این که گفتیم مواد این غذا می تواند متفاوت باشد، هر نوع مواد و ادویه را می توانید با توجه به ذایقه تان در مواد داخلی آن به کار ببرید.
– چنانکه اشاره داشتیم ادویه سمبوسه بلوچی کمی متفاوت است که در این بخش به مواد آن و نحوه آماده کردنش اشاره می کنیم: 100 گرم انار دون(ترش یا شیرین بودن انار دون یه ذایقه شما بستگی دارد)، 100 گرم تخم گشنیز نیم کوب، 50 گرم فلفل قرمز نیم کوب، 100 گرم زردچوبه، 50 گرم زیره سبز نیم کوب.(انار دون را آسیاب کنید و بعد باقی مواد را با آن مخلوط کنید. پس از آماده شدن می توانید از این ادویه به مقدار لازم درغذا به کار ببرید.)
– سمبوسه را در فر هم می توان تهیه کرد، در این صورت نان های پیچیده شده را در سینی فر بچینید و کمی روی آن روغن اسپری کنید و در فر قرار دهید.
– هنگام سرو می شود از هر نوع سس های تند از جمله سس های گوجه، سس بندری یا جنوبی، سس تمبر هندی و .. استفاده کرد.
– به جای نان لواش از انواع خمیر دست ساز، خمیر آماده و نیز خمیر یوفکا برای سمبوسه می توان استفاده کرد و نیز با هر دو روش( هم به صورت سرخ کردنی، هم در فر) آن را آماده کرد.
#ایران کوک
طرز تهیه سمبوسه خوشمزه و مجلسی در منزل
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com