خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

The unborn

مدیر ارشد بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
20/8/18
ارسال ها
8,710
امتیاز واکنش
29,430
امتیاز
473
سن
23
محل سکونت
کویِ دوست
زمان حضور
207 روز 9 ساعت 43 دقیقه
نویسنده این موضوع
  • مواد لازم برای سمبوسه جنوبی
    • نان لواش برش خورده 12 تکه
    • گوشت چرخ شده 300 گرم
    • پیاز درشت 2 عدد
    • جعفری خرد شده 1/2 پیمانه
    • رب گوجه 2 قاشق سوپخوری
    • سیر له شده 2 حبه
    • تخم گشنیز نیم کوب 1/2 قاشق چایخوری
    • پودر زیره سبز 1/4 قاشق چایخوری
    • دارچین 1/4 قاشق چایخوری
    • زردچوبه، نمک و فلفل به مقدار لازم
سنبوسه یا سمبوسه چنانکه می دانیم نوعی خوراکی یا غذای سرخ کردنی است که بسیار پرطرفدار است و این روزها می توان آن را به عنوان نوعی فینگر فود یا پیش غذایی مناسب در میهمانی ها سرو کرد. در فرهنگ های لغت هر نوع خمیر نازک پیچیده شده به شکل سه گوش و پر شده با مواد مختلف را به این نام می خوانند؛ به این ترتیب این غذا انواع گوناگون و متنوعی می تواند داشته باشد که معروفترن نوع آن، سمبوسه سیب زمینی، سمبوسه گوشت، سمبوسه مرغ، سمبوسه پیتزایی، سمبوسه سبزیجات و … است.





اما پیش از هر چیز شاید دانستن پیشینه سمبوسه جالب باشد، در واقع سنبوسه را نوعی غذای سنتی و قدیمی هندی می دانند که به آشپزی ایرانی راه یافته و از آنجا که در فرهنگ غذایی بیشتر مناطق جنوب و جنوب شرقی ایران مانند: هرمزگان، آبادان، خوزستان، بوشهر، سیستان و بلوچستان و … سمبوسه وجود دارد شاید این ادعا درست باشد اما با وجود شباهت های بسیار سَمبوسه هندی تفاوت هایی نیز با سَمبوسه ایرانی دارد، اما نکته جالب تر اینکه در متون کهن ادبی ما به سمبوسه اشاره شده است که غذایی است مختص خراسان، با این تفاوت که مواد پیچیده شده در خمیر، در آب جوش ریخته می شد و در نهایت نوعی آش به نام “جوش پره” با آن تهیه می کردند و مواد داخل آن را نخود، پیاز، گوشت، سبزیجات تشکیل می داد، با وجود این می توانیم بیشتر به قدمت آن پی ببریم.


نوعی از سمبوسه هم در کشور پاکستان وجود دارد که به آن پاکورا می گویند و باید گفت سمبوسه ای که در سیستان و بلوچستان رواج دارد بیشتر به آن شباهت دارد و ادویه پاکورا و سمبوسه بلوچی نوعی خاص و متفاوت است که حتما به مواد تشکیل دهنده آن در همین مطلب اشاره خواهیم کرد.


سمبوسه در حال حاضر به غذایی جهانی بدل شده و در رستوران های متعددی در سطح آسیا و اروپا می توان نوعی از آن را دید که با انواع خمیر در شکل های متفاوت پیچیده و سرو می شود، هرچند درست کردن سمبوسه با انواع خمیر در ایران نیز رواج دارد اما اصولا به آن پیراشکی می گوییم که معروفترین نوع پیراشکی نیز پیراشکی گوشت است؛ پس آنچه که ایرانی ها بیشتر به عنوان سمبوسه بندری و جنوبی و نیز سمبوسه آبادان می شناسند، ترکیبی است از گوشت قرمز، پیاز، سبزیجات معطر همراه با انواع ادویه که باید در نان لواش پیچیده و سرخ شود و طعمی تند داشته باشد.


در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با دستور تهیه سمبوسه جنوبی سرخ کردنی آشنا کنیم ولی در پاسخ به این سوال که ادویه سمبوسه چیست باید گفت اصولا از ادویه های رایج در این غذا استفاده می شود ولی استفاده از فلفل قرمز، زیره سبز و تخم گشنیز، طعم غذایتان را مطلوب تر و به طعم جنوبی آن نزدیک تر می کند ولی شما اگر به ادویه جنوبی یا گراماسالا(ادویه هندی) که حاوی میخک، جوز هندی، فلفل سیاه، فلفل قرمز، دارچین، تخم گشنیز، زنجبیل، زیره سیاه، زیره سبز، گل محمدی و.. است، دسترسی دارید، می توانید از آن استفاده کنید.





طرز تهیه سمبوسه جنوبی

مرحله اول:

پیازهای نگینی خرد شده را سرخ کنید در حدی که طلایی شود.


مرحله دوم:

گوشت چرخ شده را همراه دارچین به پیاز اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا تغییر رنگ دهد، رب گوجه، سایر ادویه ها، سیر، جعفری خرد شده را در این مرحله به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید گوشت با این مواد کمی سرخ شود.

بعد از آماده شدن مواد داخلی، اجازه دهید تا کاملا خنک شود.(خنک شدن مواد اهمیت دارد چون زمان پیچیدن نان از خمیر شدن و وا رفتن نان و نیز روغن پس دادن جلوگیری می کند)


مرحله سوم:

طریقه پیچیدن سمبوسه با لواش چندان سخت نیست اما باید با احتیاط این کار را انجام دهید تا سمبوسه ای ظریف داشته باشید، با کمی تمرین و حوصله به خرج دادن مطمین باشید از پس این کار هم به خوبی بر می آیید.

مهمترین نکته در این مرحله این است که نان لواش باید نرم باشد تا هنگاه پیچیدن خرد نشود، پس، نان های لواش را از درازا به شکل مستطیل برش دهید اگر احساس کردید نان ها خشک هستند مقداری آب روی نان ها اسپری کنید(مقدار خیلی خیلی کم) و بعد در نابلون قرار دهید تا رطوبت حاصل از آن، نان را نرم کند.


مرحله چهارم:

یک نان برش خورده را روی سطح یا میز کارتان قرار دهید و مقداری از مواد گوشتی خنک شده را در گوشه بالایی نان بریزید و با زاویه 90 درجه نان را تا بزنید تا به شکل مثلث درآید.


برای اطمینان و محکم شدن کار، قبل از پیچیدن آخرین لایه نان مقداری تخم مرغ زده شده را با برس روی نان بمالید تا باعث چسبندگی شود.





در روش دیگر می توانید نان ها را به شکل قیف درآورید و بعد داخل آن را با مواد پر کنید.


اگر مایل هستید سمبوسه رولی داشته باشید، اول لقمه های کوچک و محکم درست کنید و بعد در روغن سرخ کنید.


مرحله پنجم:

روغن مایع را در قابلمه ای متوسط بریزید تا کاملا داغ شود، مطمین شوید سمبوسه ها در ظرفی که انتخاب کرده اید به خوبی در روغن غوطه ور خواهند شد. برای امتحان کردن داغی روغن هم کافی است یک عدد خلال دندان را در روغن فرو ببرید اگر دور خلال دندان حباب ایجاد شد یعنی روغن به خوبی داغ شده است. همچنین برای خوشرنگ شدن پوسته نان می توانید مقداری زردچوبه به روغن داغ شده اضافه کنید


سمبوسه ها را با توجه به گنجایش ظرف در روغن به خوبی سرخ کنید یعنی در حدی که طلایی شود. (اگر دوست دارید می توانید سمبوسه را در روغن کم هم سرخ کنید.)


سمبوسه های سرخ شده را روی دستمال کاغذی آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافی را جذب کند.





نکات:

– می توانید یک عدد سیب زمینی را به صورت نگینی خرد و سرخ کنید و در مواد داخل نان بریزید. علاوه براین با توجه به این که گفتیم مواد این غذا می تواند متفاوت باشد، هر نوع مواد و ادویه را می توانید با توجه به ذایقه تان در مواد داخلی آن به کار ببرید.


– چنانکه اشاره داشتیم ادویه سمبوسه بلوچی کمی متفاوت است که در این بخش به مواد آن و نحوه آماده کردنش اشاره می کنیم: 100 گرم انار دون(ترش یا شیرین بودن انار دون یه ذایقه شما بستگی دارد)، 100 گرم تخم گشنیز نیم کوب، 50 گرم فلفل قرمز نیم کوب، 100 گرم زردچوبه، 50 گرم زیره سبز نیم کوب.(انار دون را آسیاب کنید و بعد باقی مواد را با آن مخلوط کنید. پس از آماده شدن می توانید از این ادویه به مقدار لازم درغذا به کار ببرید.)


– سمبوسه را در فر هم می توان تهیه کرد، در این صورت نان های پیچیده شده را در سینی فر بچینید و کمی روی آن روغن اسپری کنید و در فر قرار دهید.


– هنگام سرو می شود از هر نوع سس های تند از جمله سس های گوجه، سس بندری یا جنوبی، سس تمبر هندی و .. استفاده کرد.


– به جای نان لواش از انواع خمیر دست ساز، خمیر آماده و نیز خمیر یوفکا برای سمبوسه می توان استفاده کرد و نیز با هر دو روش( هم به صورت سرخ کردنی، هم در فر) آن را آماده کرد.
#ایران کوک


طرز تهیه سمبوسه خوشمزه و مجلسی در منزل

 

Farzaneamiri

همراه رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
7/9/18
ارسال ها
102
امتیاز واکنش
128
امتیاز
113
سن
33
زمان حضور
0
طرز تهیه سمبوسه

دستور پخت سمبوسه سیب زمینی خوشمزه آبادانی اصل
سمبوسه سیب زمینی یکی از غذاهای خوشمزه و لذیذی است که تهیه آن بسیار آسان و سریع می باشد. سمبوسه از غذاهای معروف و پر طرفدار جنوب مخصوصا استان خوزستان است که امروزه در همه جای ایران محبوبیت خاصی دارد.

اگر راهی سفر به شهرهای جنوبی کشور شدید ، پیشنهاد می کنیم از مغازه های این شهرها سمبوسه را خریداری کنید و برای یکبار هم که شده طعم و مزه سمبوسه را امتحان کنید. البته می توان در منزل هم سمبوسه خوشمزه و فوق العاده ای را درست کرد.

همان طور که می دانید سمبوسه سیب زمینی جزو معروف ترین سمبوسه ها می باشد اما امروزه سمبوسه را با دستورات آشپزی مختلفی درست می کنند. از جمله: سمبوسه پیتزایی، سمبوسه گوشت، سمبوسه مرغ و سمبوسه سبزیجات...

به هر حال اگر با طرز تهیه و درست کردن سمبوسه سیب زمینی آشنایی ندارید، ما در این آموزش آشپزی بارونک، مواد لازم و طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی را آماده کرده ایم تا شما بتوانید در منزل این سمبوسه خوشمزه و جنوبی را درست کنید.

مواد لازم سمبوسه 50 عدد
سیب زمینی ۷ عدد بزرگ
پیاز ۱ عدد بزرگ
جعفری ساطوری یک و نیم قاشق
تره ساطوری یک و نیم قاشق
گشنیز ساطوری یک و نیم قاشق
نان لواش 50 عدد
نمک به میزان دلخواه
فلفل قرمز به میزان دلخواه
ادویه کاری به میزان لازم
مراحل تهیه و پخت سمبوسه
1. برای شروع پخت، ابتدا سیب زمینی ها را در یک قابلمه با مقداری آب روی حرارت می گذاریم تا سیب زمینی ها آبپز شوند. بعد از اینکه سیب زمینی ها به خوبی پخت، پوستشان را می گیریم. بعد یه کاسه بزرگ برمی داریم و سیب زمینی ها را داخل کاسه کامل له می کنیم.

2. سپس پیاز را نگینی خرد می کنیم و در یک تابه با کمی روغن تفت می دهیم تا طلایی شود و بعد نمک، فلفل و ادویه ها را اضافه می کنیم و کمی هم تفت می دهیم تا عطر ادویه ها خارج شود.

3. حالا سیب زمینی له شده را به تابه پیاز می ریزیم و کمی هم می زنیم تا سیب زمینی طعم ادویه ها را به خود بگیرد. بعد سبزی های ساطوری شده را هم اضافه می کنیم و خوب همه مواد را مخلوط می کنیم تا یکدست شود. بلافاصله حرارت را خاموش می کنیم و مواد را کنار می گذاریم تا خنک شوند.

4. در پایان نان لواش ها را به اندازه طول و عرض 6 و 8 سانتی متری برش می زنیم. بعد به اندازه دو قاشق از مواد را در قسمت بالای نان می گذاریم و نان را به شکل زاویه 90 درجه تا می کنیم و به همین ترتیب همه نان را می پیچیم تا به شکل یک مثلث در بیاید.

5. همه سمبوسه ها را به همین ترتیب آماده می کنیم. بعد از اینکه تمام شد، سمبوسه ها را در روغن داغ شناور سرخ می کنیم. دقت کنید سمبوسه ها را زود زود بر گردانید تا کاملا دو طرف آنها سرخ شود. بعد از سرخ شدن، سمبوسه ها را روی سبد آبکش قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.

6. سمبوسه های پخته شده را به صورت گرم و با توجه به ذائقه خود با سس تند یا شیرین سرو نمایید. امیدواریم از خوردن این سمبوسه خوشمزه و عالی لـ*ـذت ببرید.


طرز تهیه سمبوسه خوشمزه و مجلسی در منزل

 
  • تشکر
Reactions: *Ghazale* و ^moon shadow^
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا