خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

YeGaNeH

معاونت کل سایت رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
معاونت سایت
  
عضویت
9/1/22
ارسال ها
10,008
امتیاز واکنش
41,275
امتیاز
508
زمان حضور
312 روز 13 ساعت 40 دقیقه
نویسنده این موضوع
خوانندگان باید روی متن شما سرسره‌بازی کرده، از سطری به سطر دیگر سرازیر شوند. این کار وقتی ممکن است که شما تمرین‌های خاص و درستی انجام داده
و برای بیان تمرین‌ها همیشه مقداری زمان اختصاص بدهید. تمرین‌های زیر برای تقویت سبک نوشتاری شخصی شما است؛ آن‌ها را با دقت و به طور منظم انجام بدهید تا شاهد اثرات فوق‌العاده‌شان بر قدرت نویسندگیتان باشید.

نویسندگان موردعلاقه‌تان را رونویسی کنید:
۱. شاید این تمرین به نظرتان درست نیاید، ولی با انجام دادن آن بعد از مدتی متوجه خواهید شد که در نوشته‌های عادیتان قوی‌تر شده‌اید، بدون این‌که از نویسندگانی که متنشان را بازنویسی کرده‌اید تقلید کرده باشید.
۲. یکی از کتاب‌های نویسندگان بزرگ را که موردعلاقه‌ی شما هم هست باز کرده و بخش جالب‌تری از آن را رونویسی کنید؛ دقیقاً مشق بنویسید؛ زیاد مکث نکنید. فقط با حواس جمع رونویسی کنید، همین‌طور که متن را می‌نویسید کم‌کم سبک نوشتاری، سرعت و ریتم دستور زبان، انتخاب کلمه و ساختار جمله‌ی آن نویسنده‌ی بزرگ را درونی خواهید کرد، ولی این درونی شدن در حدی نخواهد بود که شما در زمان نوشتن کتاب خودتان خیلی شبیه به او بنویسید؛ بلکه موارد گفته شده، یعنی (سبک نوشتاری، سرعت و ریتم، دستور زبان، انتخاب کلمه و ساختار جمله) در ترکیب با لحن خودتان قوی‌تر خواهد شد.
۳. نکته‌ی مهم در انجام این تمرین به ظاهر ساده این است که در زمان رونویسی از متن انتخاب شده هیچ اشتباهی نکنید و درست و با دقت بنویسید.

۲. سخنرانی‌های تأثیرگذار تاریخی و غیر تاریخی را بخوانید:
۱. یکی از بهترین تمرین‌هایی که می‌توانید برای تقویت سبک نویسندگی شخصیتان انجام بدهید، مطالعه‌ی دقیق سخنرانی‌های پُرشور و مهم تاریخی و اجتماعی و یا حتی سخنرانی‌های قوی انگیزشی است.
۲. در زمان مطالعه‌ی این سخنرانی‌ها به سبک سخنرانی و تکنیک‌هایی که در آن به کار برده می‌شود دقت کرده آن را یاد بگیرید و در نوشته‌هایتان به کار ببرید.
ا. منظور من مفهوم یا حرفی که سخنران زده نیست؛ بلکه، نوع لحن و ابزارهای کلامی مورد استفاده‌ی اوست.
۲. مثلاً برخی سخنرانان برای تأثیر بخشیدن به سخنان خود یک جمله را در ابتدای هر پاراگراف از سخنرانیشان تکرار می‌کنند و با این کار به سخنانشان ریتم ضرب‌آهنگ و تأثیر بیشتری می‌بخشند. «مارتین لوترکینگ» در بعضی از سخن‌رانی‌هایش همین کار را می‌کرد؛ در مثال زیر به برخی از جملات و او و تکیه کلامی که در ابتدای هر جمله برای تأثیر بیشتر بر مخاطبان به کار می‌برد دقت کنید:


تکنیک‌های مختلف نویسندگی

 
  • عالی
  • تشکر
  • تشویق
Reactions: -FãTéMęH-، daryam1 و MaRjAn

YeGaNeH

معاونت کل سایت رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
معاونت سایت
  
عضویت
9/1/22
ارسال ها
10,008
امتیاز واکنش
41,275
امتیاز
508
زمان حضور
312 روز 13 ساعت 40 دقیقه
نویسنده این موضوع
۴. «آن‌چه ما نیاز داریم تفرقه نیست؛ آن‌چه ما نیاز داریم نفرت نیست؛ خشونت و بی‌قانونی نیست. بلکه عشق و حکمت و شفقت نسبت به یکدیگر است.»
۵. همان‌طور که خواندید عبارت «آن‌چه ما نیاز داریم» در این سخنرانی بارها تکرار می‌شود و مثل یک نقطه‌ی ثقل آهنگین، کلام سخنران را موزون و مؤثرتر می‌کند؛ بنابراین از همین چند سطر سخنرانی یاد می‌گیرید که می‌توان گاهی با تکرار یک عبارت ثابت در اول هر جمله یا پاراگراف، به متن حالتی موزون‌تر و مؤثرتر بخشید.
۶. با مطالعه‌ی سخنرانی‌های افراد مشهور، بسیاری از این نوع تکنیک‌ها را آموخته و خواهید توانست از آن‌ها در نوشتن کتاب و مقاله استفاده کنید.
۷. همچنین با رونویسی چنین متن‌هایی ذهن شما یاد می‌گیرد که در کجا باید از تکنیک‌های نویسندگی استفاده کنید.

۳. تمرین حذف ۲۰ درصد:
- یکی از نوشته‌های قبلی خودتان را انتخاب کرده و آن را بازنویسی کنید.
- در این بازنویسی سعیتان این باشد که بدون لطمه خوردن به مفهوم نوشته‌تان،۲۰ درصد از تعداد کلمات آن را حذف کنید.
- برای این کار میتوانید از روش‌های زیر استفاده کنید:
روی پاراگراف‌ها متمرکز شوید.
کلمات اضافی و قیدهای ضعیف را حذف کنید.
سعی کنید جملات را با هم ادغام کنید.
عبارت‌های طولانی را با عبارت‌های ضعیف جایگزین کنید.
هر چند که کارهای بالا قابل انجام بر روی تمامی جملات نخواهد بود؛ اما سعی خود را بکنید؛ چون کمک زیادی به شما برای یک‌دست و قوی شدن لحن نویسندگیتان خواهد کرد.

یک دیالوگ فیلم بنویسید:
۱. مطمئناً هیچ نویسنده‌ای دوست ندارد مردم کتابش را مثل راهنمای نصب قطعات یک وسیله‌ی برقی بخوانند؛ (مگر این‌که خود کتاب در زمینه‌ی راهنمایی‌های فنی باشد) کتاب خوب، کتابی است که خواننده در زمان خواندن آن حس کند نویسنده در حال گفتگو و دیالوگ با اوست. این شیوه از محتوانویسی باعث ارتباط برقرار کردن بیشتر خوانندگان با متن می‌شود. نوشتن دیالوگ می‌تواند کمک زیادی به بهتر شدن متن کند.
۲. بار بعد که خواستید ادامه‌ی کتابتان را بنویسید، چه کتاب داستانی باشد و چه کتاب غیرداستانی، موضوعی را که در نظر دارید ابتدا به شکل یک دیالوگ در ذهنتان تصور کنید و بعد روی کاغذ بیاورید.
شاید کتابتان را به این حالت ننویسید، ولی می‌توانید به عنوان تمرین بخشی از کتابتان را به طور جداگانه و به حالت دیالوگ بازنویسی کنید.
تمرین: به نحوه‌ی حرف زدن دو نفر باهم فکر کنید (مثل صحنه‌های یک فیلم) و سعی کنید گفتگویی به شکل کاملاً طبیعی بنویسید.


تکنیک‌های مختلف نویسندگی

 
  • عالی
  • تشکر
  • تشویق
Reactions: -FãTéMęH-، daryam1 و MaRjAn

YeGaNeH

معاونت کل سایت رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
معاونت سایت
  
عضویت
9/1/22
ارسال ها
10,008
امتیاز واکنش
41,275
امتیاز
508
زمان حضور
312 روز 13 ساعت 40 دقیقه
نویسنده این موضوع
پیدا کردن تشبیه و استعاره برای کارهای روزمره:
ا. چیزهایی مثل تشبیه، استعاره و امثال آن ابرازهای کمکی یک نویسنده است که با کمک آن متن، رنگ و بویی تازه می‌گیرد و قوی‌تر می‌شود، اما پیدا کردن یا ساختن تشبیهات و استعاره‌های جدید چندان آسان نیست.
۲. برای این‌کار یک دفترچه یادداشت داشته باشید و هر روز یا هر شب در زمانی مشخص فهرستی از کارهایی که انجام داده‌اید را بنویسید؛ مثل ورزش، رفتن به گردش و... حالا برای هر کدام از فعالیت‌های روزمره‌تان یک تشبیه یا استعاره بسازید.
۳. اگر نمی‌دانید که تشبیه و استعاره چیست، در این مورد به اینترنت مراجعه کرده و جستجو و مطالعه کنید.
۴. برای مثال یکی از تمرین‌هایی که در این زمینه دیدم چنین بود:
۵. هر روز صبح وقتی از خواب بیدار می‌شوم احساس می‌کنم که شبیه زامبی مرده‌ای که از قبر بلند شده هستم!»
۶. یا مثالی دیگر، «شستن دندان‌ها با مسواک برقی شبیه به کارواش است. با مسواک برقی هر دو طرف دندان‌ها را شسته و بعد آبکشی می‌کنی».
۷. این تمرین‌ها به نظرتان ساده نیاید، چنین تمرین‌هایی توانایی و سرعت تخیل و نوشتن شما را بالا می‌برند.
۸. پیدا کردن تشبیه و استعاره درباره‌ی مسائل روزمره یک چالش تقویتی برای ذهن شما است که آن را قوی‌تر می‌کند؛ چون وقتی شما سعی می‌کنید دو چیز نامربوط را به هم ربط بدهید، خلاقیتتان تقویت می‌شود.
۹. این تمرین را در فرصت‌های مختلف انجام بدهید. در مدت کمی خواهید دید که در زمان نوشتن کتاب یا متن اصلی استفاده از تشبیه و استعاره برایتان خیلی راحت‌تر شده است.

تمرین طنز نویسی :
بهتر است حتی اگر که کتابتان یک کتاب آموزشی باشد، مطالب آن محدود به آموزش صرف نمانده و مایه‌هایی از سرگرمی و نشاط هم قاتی آن باشد. برخلاف آن‌چه در ابتدا به نظر می‌رسد طنزنویسی یا حتی نوشتن مطالب سرگرم کننده و مهارت پیدا کردن در آن کار آسانی نیست و نیاز به تمرین دارد. اصلی‌ترین فایده‌ای که چاشنی طنز و مطالب سرگرم‌کننده برایتان دارد این است که ارتباط شما به عنوان یک نویسنده را با طیف خوانندگانتان بسیار محکم‌تر می‌کند.
نگران نباشید؛ قرار نیست شما دست طنزنویس‌های دنیا را از پشت ببندید، در تمرین‌هایی که در ادامه نوشته می‌شود هدف، پرورش دادن رگه‌های طنز به عنوان چاشنی مطالبتان است تا خوانندگانتان با شما احساس صمیمیت و نزدیکی بیشتری کنند.

به دنیا از پشت عینک فانتزی نگاه کنید:
۱. یکی از راه‌های خنداندن مخاطبان، ربط دادن دو چیز به ظاهر نامربوط به همدیگر است.
۲. روش دیگر طنز نویسی این است که طوری وانمود شود که انگار نویسنده علت وجودی یک وسیله یا آیین را نمی‌داند و دارد حدس می‌زند که هدف از این وسیله یا آیین چیست.


تکنیک‌های مختلف نویسندگی

 
  • عالی
  • تشکر
  • تشویق
Reactions: -FãTéMęH-، daryam1 و MaRjAn

YeGaNeH

معاونت کل سایت رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
معاونت سایت
  
عضویت
9/1/22
ارسال ها
10,008
امتیاز واکنش
41,275
امتیاز
508
زمان حضور
312 روز 13 ساعت 40 دقیقه
نویسنده این موضوع
۳. مثال «به یک آی‌پد» نگاه کرده و حدس می‌زنیم که به درد پیست اسکیت برای موش‌ها بخورد یا تخته‌ی آشپزخانه‌ی ثروتمندان باشد!
۴. وقتی که می‌خواهید مطلب طنز بنویسید، در ابتدا نگران این نباشید که مطلب طنز شما شاید بی‌مزه یا احمقانه به نظر بیاید.
۵. نوشتن خلاقانه محتاج به خطرپذیری (ریسک) است. ۶. راه دیگر طنز نویسی اغراق کردن خیلی زیاد در مورد یک چیز یا یک شخص است.

تمرین: برای این‌که بتوانید راحت‌تر شروع به نوشتن جملات طنز کنید، در ادامه تعدادی جمله وجود دارد که باید آن‌ها را به نحوی تکمیل کنید که یک جمله‌ی خنده‌دار و یا دارای طنز به وجود بیاید:
۱. خانه‌ی من خیلی کوچک است... .
۲. گربه‌ی من خیلی تنبل است... .
۳. همسرم خیلی آقا بالاسر است... .
۴. شهر من خیلی شلوغ است... .
۵. کارم خیلی خسته‌کننده است... .
جملات بالا را طوری ادامه داده و تکمیل کنید که تا جای ممکن جملات خنده‌داری بشوند.
اگر جملاتتان زیاد هم خنده‌دار نبود ناامید نشوید؛ چون هدف در این‌جا فقط این است که شما تمرین کنید. هر چقدر بیشتر این تمرین را انجام بدهید، نوشتن جملات طنز برایتان ساده‌تر می‌شود وقتی جملات فهرست بالا را تکمیل کردید، در هر فرصتی به این تمرین ادامه بدهید.
از چیزهایی که دارید یا افرادی که می‌شناسید الهام بگیرید و به ویژگی‌های آن‌ها بپردازید. مثلاً در مورد ماشینتان مطلبی طنز بنویسید، یک فهرست از نقاط قوت بهترین خودروهای دنیا تهیه کنید و آن‌ها را به نحو خیلی اغراق‌آمیزی به ماشین خودتان نسبت بدهید.

تمرین صحنه‌پردازی‌های پُر احساس:
محتوای خشک، به‌خصوص در زمانه‌ی ما خیلی خسته‌کننده جلوه می‌کند؛ پس لازم است که ماجراهای کتابتان را در حقیقت با نثرتان نقاشی کنید. تصویر سازی با کلمات یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که باید آن را یاد بگیرید.
به این موضوع به اصطلاح «زبان بصری و حسی» گفته می‌شود. شما با زبان بصری در حقیقت صحنه‌ها را در ذهن خوانندگانتان نقاشی می‌کنید؛ با این کار شما کلماتتان را باشکوه گزنده و تأثیرگذار کرده و با
نوشته‌تان واکنش زیادی در خوانندگانتان به وجود می‌آورید.

تمرین مرگ ماهی :
- به عنوان تمرین برای نوشتن یک صحنه‌ی غم‌آلود، حرکات یک ماهی را از لحظه‌ای که صید می‌شود و در خشکی جان می‌دهد با غمگین‌ترین کلمات ممکن بنویسید.

نوشتن بهترین و بدترین دیدار:
۱. بهترین و بدترین دیداری که با اشخاص در طول زندگیتان داشته‌اید را بنویسید.
۲. اولین بار در کجا آشنا شدید؟ شما چه لباسی پوشیده بودید؟


تکنیک‌های مختلف نویسندگی

 
  • عالی
  • تشکر
  • تشویق
Reactions: -FãTéMęH-، daryam1 و MaRjAn

YeGaNeH

معاونت کل سایت رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
معاونت سایت
  
عضویت
9/1/22
ارسال ها
10,008
امتیاز واکنش
41,275
امتیاز
508
زمان حضور
312 روز 13 ساعت 40 دقیقه
نویسنده این موضوع
شخص مقابل چه پوشیده بود؟ اولین کلمات شما چه بود؟ اولین کلمات او چه بود؟
۳. خاطرات خودتان از بهترین و بدترین دیدارهایتان را با کلمات واضح و ملموس و همراه با تصویرسازی بنویسید؛ مثلاً ننویسید که او زیبا یا زشت بود؛ بلکه زیبایی یا زشتی او را با کلماتتان نشان بدهید و تصویرسازی کنید.

یک متن درباره‌ی اولین ملاقاتی که با همسرتان داشتید بنویسید:
۱. اولین ملاقاتتان با همسرتان چه حسی را القا کرد؟استرس‌زا بود؟ دلنشین بود؟
۲. نگاه مادر همسرتان به شما چطور بود؟
۳. کلمات همسرتان چه اثری بر قلب شما گذاشت؟

به یاد ماندنی‌ترین خاطره‌ی دوران مدرسه‌تان را بنویسید:
ا. تمام جزئیات به یاد ماندنی‌ترین خاطره‌ای که از زمان مدرسه دارید را بنویسید.
۲. آن روز چه حال و هوایی داشت؟ شما چه احساسی داشتید؟ چه کسانی دور و بر شما بودند؟
۳. چطور شد که آن اتفاق این‌قدر برایتان به یاد ماندنی شد؟

شرح بزرگترین موفقیت ورزشیتان را بنویسید:
۱. چه برنده‌ی یک مدال رسمی ورزشی شده باشید و چه برنده‌ی مسابقه‌ای در محله‌تان، شرح آن را با جزئیات کامل بنویسید.
۲. حس و حال آن لحظه را در خودتان زنده کرده و با شیواترین کلمات ممکن آن را برای خوانندگانتان بنویسید.
۳. لحظاتی را که سرخوش پیروزی خود بودید به خاطر آورده و توصیف کنید. در تمامی توصیف‌های خود سعیتان این باشد که به جای بیان مستقیم، از تصویرسازی و ملموس کردن حس پیروزی استفاده کنید.

تمرین نوشتن متقاعد‌کننده:
اصولاً متقاعد کردن انسان‌های دیگر یک هنر بزرگ است که در همه‌ی زمینه‌ها نقش مهمی دارد.
یک فروشنده درنهایت، باید بتواند خریدارش را متقاعد کند که محصول یا خدمتی که ارائه می‌کند بیشتر از قیمتی که دارد به خریدار سود خواهد رساند؛ یک وکیل باید بتواند قاضی یا هیئت منصفه را متقاعد کند که موکل او بیگناه است. همین قضیه در زمینه‌ی نوشتن کتاب و مقاله هم صادق است؛ شما باید بتوانید درباره‌ی موضوع مورد نظرتان خوانندگانتان را متقاعد بکنید. شما به عنوان یک نویسنده باید توانایی قانع کردن مخاطبانتان در مورد آن‌چه می‌گویید را داشته باشید.
چه یک داستان‌نویس باشید چه یک نویسنده‌ی مرتبط با صنایع سنگین، اگر نوشته‌تان متقاعد‌کننده نباشد در یاد خوانندگانتان نخواهد ماند. بنابراین اولین هدف ما از تمرین نوشتن متقاعد‌کننده، این است که بتوانیم در ذهن خوانندگانمان ماندگار شویم.


تکنیک‌های مختلف نویسندگی

 
  • عالی
  • تشکر
  • تشویق
Reactions: -FãTéMęH-، daryam1 و MaRjAn

YeGaNeH

معاونت کل سایت رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
معاونت سایت
  
عضویت
9/1/22
ارسال ها
10,008
امتیاز واکنش
41,275
امتیاز
508
زمان حضور
312 روز 13 ساعت 40 دقیقه
نویسنده این موضوع
این متقاعد کردن می‌تواند در زمینه‌های مختلفی باشد؛ حتی گاهی امکان دارد نویسنده‌ای انگیزشی بخواهد در قالب مثلاً یک کتاب انگیزشی، خوانندگان خودشان را باور کنند.
در ادامه چند تمرین نوشتاری برای افزایش قدرت متقاعد کردن خواننده را می‌خوانید.

متنی تشویقی برای یک شخص بنویسید:
ا. یکی از راه‌های متقاعد کردن مردم، تشویق کردن آن‌ها به در پیش گرفتن راهی است که باعث پیشرفتشان می‌شود.
۲. برای نوشتن یک متن تشویقی تأثیرگذار برای دیگران، به ایامی فکر کنید که در زندگیتان احساس ترس یا استرس زیادی داشتید. در آن زمان چه حرف‌هایی می‌توانست از ترس شما کم کند.
۳. آن حرف‌ها را پیدا کرده و بعد تجسم کنید که یک شخص امروز گرفتار همان حالت چند سال پیش شما است، آن حرف‌ها را با تأثیرگذارترین و تصویری‌ترین کلماتی که بلدید برای او بنویسید. یادتان باشد اگر بتوانید الهام‌بخش کسی باشید، خواهید توانست او را متقاعد هم بکنید.
۴. در این تمرین سعی کنید به شخص یا اشخاصی که طرف خطاب شما هستند یک نسخه‌ی بهتر از خودشان را نشان بدهید تا متقاعد شوند.

یک متن برای فروش بنویسید:
۱. در اطرافتان یک وسیله (بشقاب، مداد، حوله و هر چیز دیگری) را انتخاب کرده و یک متن عالی برای فروش آن بنویسید.
۲. در این متن سعی شما متقاعد کردن مشتریان بالقوه برای خرید آن وسیله است.
۳. برای این کار اول به مزایای آن وسیله فکر کنید. در مرحله‌ی بعدی ببینید که چه چیزی باعث برتری آن وسیله نسبت به موارد مشابه دیگر می‌شود.
۴. فکر کردن به مزایای یک چیز شما را مجبور به خلاقیت در نوشتن می‌کند.
۵. این تمرین را هر وقت فرصت داشتید درباره‌ی اشیا گوناگون انجام بدهید.

یک متن قاطعانه بنویسید:
۱. فرض کنید یک روزنامه‌ی خیلی مشهور از شما خواسته درباره‌ی یک موضوع بحث برانگیز که شما هم در‌باره‌ی آن شدیداً طرفدار نظریه‌ای خاص هستید مطلبی بنویسید.
۲. شروع کنید به نوشتن و در شرایط گفته شده یک متن قاطع بنویسید. نظرتان را واضح و باافتخار بنویسید. سعی کنید هیچ ابهامی در چنین متن‌هایی نباشد. کاملاً توضیح بدهید که چرا چنین احساسی دارید؟

تمرین داستان‌نویسی آزاد:
همه عاشق داستان‌های خوب هستند. داستان‌نویسی، نیروی خلاقیت شما را تقویت می‌کند.
درک کردن ساز و کار یک داستان خوب حتی اگر خودتان رسماً داستان‌نویس نیستید، شما را به یک نویسنده‌ی خوب در زمینه‌های غیرداستانی هم تبدیل می‌کند.


تکنیک‌های مختلف نویسندگی

 
  • عالی
  • تشکر
  • تشویق
Reactions: -FãTéMęH-، daryam1 و MaRjAn

YeGaNeH

معاونت کل سایت رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
معاونت سایت
  
عضویت
9/1/22
ارسال ها
10,008
امتیاز واکنش
41,275
امتیاز
508
زمان حضور
312 روز 13 ساعت 40 دقیقه
نویسنده این موضوع
در ادامه، تمرین‌هایی برای داستان‌نویسی آزاد آورده‌ام که خلاقیت شما را در داستان‌نویسی بیشتر خواهد کرد.

داستانی از ابر قهرمانی خود بنویسید:
۱. یک داستان بنویسید که در آن ابرقهرمان خودِ شما باشید. تصور کنید شما یک ابرقهرمان هستید که باید دنیا را از شر وحشتناکی نجات دهید. از زندگی واقعی خود برای الهام گرفتن استفاده کنید، اما عناصر و سوژه‌هایی خارق‌العاده هم برای هیجان‌انگیزتر کردن داستانتان خلق کنید. به این موارد فکر کنید: اهل کجایید؟ قدرت خارق‌العاده‌ای که دارید چیست؟ چه کسی یا چه چیزی به شما قدرت داده است؟ دشمن اصلی شما کیست؟ چگونه بر دشمن اصلیتان غلبه می‌کنید؟

یک داستان در کافه بنویسید:
در یک کافه بنشینید و به افرادی که در اطرافتان هستند نگاه کنید و از بین آن‌ها یک یا چند نفر را انتخاب کنید که جالب‌تر از بقیه به نظر می‌رسند. اکنون از تمامی قدرت تخیلتان استفاده کنید و داستانی در مورد آن‌ها بنویسید. برای نوشتن داستان چنین شخص یا اشخاصی این سوالات را از خودتان بپرسید: چه چیزی آن‌ها را به این کافه آورده است؟ داستان یا ماجرای آن‌ها چه می‌تواند باشد؟ آیا آن‌ها در آغاز داستان خود هستند یا در میانه‌ی یک ماجراجوییاند یا در پایان داستان خود هستند؟

۳. در مورد همسایه‌هایتان یک داستان جنایی بنویسید:
دفعه‌ی بعد که به خانه می‌آیید سوژه‌هایی از طرز قرار گیری بناها و افراد همسایه برای نوشتن یک داستان جنایی پیدا کرده و یک داستان کوتاه جنایی بنویسید. از نوع معماری افراد ساکن در اطراف خانه و سوژه‌های دیگری که در ذهنتان جرقه خواهد زد برای نوشتن این داستان جنایی استفاده کنید.

۴. زندگی خودتان را در ۴۰۰ کلمه بنویسید:
هیچ کس دوست ندارد نوشته‌ای بخواند که پُر از روده درازی و کش دادن مطلب باشد؛ به‌خصوص در این زمانه که استفاده از شبکه‌های اجتماعی مردم را ذاتاً به کوتاه‌نویسی و خواندن مطالب مختصر عادت داده. یکی از مهارت‌هایی که به عنوان یک نویسنده‌ی امروزی باید داشته باشید کوتاه‌نویسی است.
شما حتی یک کلمه هم نباید در هیچ متنی اضافه‌نویسی کنید. به عبارت دیگر و همان‌طور که قبلاً هم اشاره کردم باید در نویسندگی بلد باشید که «اقتصاد کلمه» را رعایت کنید. کلمات حاوی ارزش‌اند؛ حداقل در نویسندگی آن‌ها را ارزشمندتر از هر ارز تجاری بدانید و در زمان نوشتن حس کنید که دارید هزینه می‌کنید. این هزینه باید با کمترین تعداد کلمات خرج شده بیشترین نتیجه و سود را برای شما و خوانندگانتان داشته باشد.
تمرین: در این تمرین، طی ۴۰۰ کلمه باید خطوط اصلی زندگیتان را ترسیم کنید. بهتر است یک داستان کوتاه ۴۰۰ کلمه‌ای درباره‌ی تمامی زندگیتان بنویسید.
باید بتوانید داستان زندگیتان و خطوط اصلی آن را در همین ۴۰۰ کلمه به خوبی جا دهید. فایده‌ی این تمرین عبارت است از مجبور کردن شما به متمرکز شدن بر اتفاقات اصلی و مهم زندگیتان و پرهیز از اضافه‌نویسی. می‌توانید همین تمرین را با موضوع‌های متفاوت دیگری هم انجام بدهید. مثلاً می‌توانید آخرین فیلم جالبی را که دیده‌اید در ۴۰۰ کلمه شرح بدهید. روش دیگر این تمرین چکیده‌نویسی آخرین کتاب جالبی است که خوانده‌اید.


تکنیک‌های مختلف نویسندگی

 
  • عالی
  • تشویق
Reactions: -FãTéMęH-، daryam1 و MaRjAn
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا