- عضویت
- 3/10/21
- ارسال ها
- 1,738
- امتیاز واکنش
- 6,635
- امتیاز
- 233
- محل سکونت
- Sicily, italy
- زمان حضور
- 29 روز 15 ساعت 18 دقیقه
نویسنده این موضوع
دمی بلغور گندم یا گندم پلو، یکی از غذاهای محلی شهر طبس و گناباد است که از گذشته تا به امروز، بهدلیل ارزش غذایی فراوان، از محبوبیت بالایی برخوردار بوده است. گندم، منبع غنی ویتامین B بهویژه تیامین و همچنین فیتواسترولها است و به همین دلیل، مصرف آن به تقویت سیستم عصبی و پیشگیری از سرطان سـ*ـینه کمک میکند. این غذا با بلغور گندم، برنج، پیاز و گوجه فرنگی درست میشود و معمولا آن را با بادمجان سرخ کرده سرو میکنند.
مواد لازم برای چهار نفر
۲ پیمانه بلغور گندم
۲ عدد بادمجان پوست کنده و خرد شده
۲ پیمانه برنج
یک عدد پیاز پوست کنده و نگینی خرد شده
۲ عدد گوجه فرنگی ریز رنده شده
۲ قاشق غذاخوری پیاز داغ برای تزئین
روغن، نمک، فلفل، زردچوبه و آویشن یه مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول:
آمادهسازی بلغور گندم: بلغور گندم را الک کنید. سپس آن را در تابه بریزید و روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا تفت بخورد و تغییر رنگ دهد. بلغور را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا سرد شود. سپس آن را در یک کاسه آب سرد بریزید و بشویید. به این کار، «ریگ شور» کردن میگویند.
آمادهسازی برنج: برنج را از چند ساعت قبل در آب ولرم و کمی نمک خیس کنید.
مرحله دوم:
در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس پیازهای نگینی خرد شده را در روغن بریزید و تفت دهید تا سبک شوند. در ادامه گوجه فرنگی پوره شده را بههمراه آویشن، فلفل، نمک و زردچوبه در قابلمه بریزید و برای چند دقیقه تفت دهید.
مرحله سوم:
گندم را بههمراه دو لیوان آب در قابلمه بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا آب به جوش آید. سپس شعله گاز را کم کنید تا گندمها بهآرامی بپزند و آب، کاملا جذب شود. اگر پس از جذب شدن آب، احساس کردید که گندم بهطور کامل نپخته است، یک لیوان آب دیگر اضافه کنید.
مرحله چهارم:
آمادهسازی بادمجان: بادمجانها را به دلخواه خرد کنید. سپس روی آنها نمک بپاشید. بادمجانها را برای نیم ساعت کنار بگذارید تا سیاهی و تلخی آنها از بین برود. سپس آنها را آبکش کرده و کاملا خشک کنید. یک تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود. سپس در تابه روغن بریزید و اجازه دهید تا روغن هم داغ شود. بادمجانها را در روغن داغ سرخ کنید. سپس آنها را روی کاغذ روغنی بگذارید تا روغن اضافه آنها کشیده شود.
مرحله پنجم:
آب برنج را خالی کنید. یک قابلمه آب را روی شعله زیاد گاز قرار دهید تا آب به جوش آید. سپس برنج را در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا دانههای برنج نرم شوند. برنج را آبکش کنید.
مرحله ششم:
کف قابلمه، کمی روغن بریزید و تهدیگ دلخواه خود را در قابلمه قرار دهید. سپس یک لایه برنج در قابلمه بریزید و روی آن را با یک لایه مخلوط گندم پخته پر کنید. این لایهها را تکرار کنید تا مواد تمام شوند. روی درب قابلمه دمکنی بگذارید و اجازه دهید تا گندم پلو برای ۵۰ دقیقه روی حرارت ملایم گاز دم بکشد.
مرحله هفتم:
در آخرین دقایق پخت، کمی روغن روی پلو بریزید. سپس آن را در دیس بکشید و با بادمجان سرخ شده و پیاز داغ تزئین کنید
مواد لازم برای چهار نفر
۲ پیمانه بلغور گندم
۲ عدد بادمجان پوست کنده و خرد شده
۲ پیمانه برنج
یک عدد پیاز پوست کنده و نگینی خرد شده
۲ عدد گوجه فرنگی ریز رنده شده
۲ قاشق غذاخوری پیاز داغ برای تزئین
روغن، نمک، فلفل، زردچوبه و آویشن یه مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول:
آمادهسازی بلغور گندم: بلغور گندم را الک کنید. سپس آن را در تابه بریزید و روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا تفت بخورد و تغییر رنگ دهد. بلغور را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا سرد شود. سپس آن را در یک کاسه آب سرد بریزید و بشویید. به این کار، «ریگ شور» کردن میگویند.
آمادهسازی برنج: برنج را از چند ساعت قبل در آب ولرم و کمی نمک خیس کنید.
مرحله دوم:
در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس پیازهای نگینی خرد شده را در روغن بریزید و تفت دهید تا سبک شوند. در ادامه گوجه فرنگی پوره شده را بههمراه آویشن، فلفل، نمک و زردچوبه در قابلمه بریزید و برای چند دقیقه تفت دهید.
مرحله سوم:
گندم را بههمراه دو لیوان آب در قابلمه بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا آب به جوش آید. سپس شعله گاز را کم کنید تا گندمها بهآرامی بپزند و آب، کاملا جذب شود. اگر پس از جذب شدن آب، احساس کردید که گندم بهطور کامل نپخته است، یک لیوان آب دیگر اضافه کنید.
مرحله چهارم:
آمادهسازی بادمجان: بادمجانها را به دلخواه خرد کنید. سپس روی آنها نمک بپاشید. بادمجانها را برای نیم ساعت کنار بگذارید تا سیاهی و تلخی آنها از بین برود. سپس آنها را آبکش کرده و کاملا خشک کنید. یک تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود. سپس در تابه روغن بریزید و اجازه دهید تا روغن هم داغ شود. بادمجانها را در روغن داغ سرخ کنید. سپس آنها را روی کاغذ روغنی بگذارید تا روغن اضافه آنها کشیده شود.
مرحله پنجم:
آب برنج را خالی کنید. یک قابلمه آب را روی شعله زیاد گاز قرار دهید تا آب به جوش آید. سپس برنج را در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا دانههای برنج نرم شوند. برنج را آبکش کنید.
مرحله ششم:
کف قابلمه، کمی روغن بریزید و تهدیگ دلخواه خود را در قابلمه قرار دهید. سپس یک لایه برنج در قابلمه بریزید و روی آن را با یک لایه مخلوط گندم پخته پر کنید. این لایهها را تکرار کنید تا مواد تمام شوند. روی درب قابلمه دمکنی بگذارید و اجازه دهید تا گندم پلو برای ۵۰ دقیقه روی حرارت ملایم گاز دم بکشد.
مرحله هفتم:
در آخرین دقایق پخت، کمی روغن روی پلو بریزید. سپس آن را در دیس بکشید و با بادمجان سرخ شده و پیاز داغ تزئین کنید
طرز تهیه گندم پلو گنابادی
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com