خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

Parmida_viola

مدیر آزمایشی تالار خانواده و زندگی
مدیر آزمایشی
گرافیست انجمن
  
عضویت
3/10/21
ارسال ها
1,738
امتیاز واکنش
6,635
امتیاز
233
محل سکونت
Sicily, italy
زمان حضور
29 روز 15 ساعت 18 دقیقه
نویسنده این موضوع
دمی بلغور گندم یا گندم پلو، یکی از غذاهای محلی شهر طبس و گناباد است که از گذشته تا به امروز، به‌دلیل ارزش غذایی فراوان، از محبوبیت بالایی برخوردار بوده است. گندم، منبع غنی ویتامین B به‌ویژه تیامین و همچنین فیتواسترول‌ها است و به همین دلیل، مصرف آن به تقویت سیستم عصبی و پیشگیری از سرطان سـ*ـینه کمک می‌کند. این غذا با بلغور گندم، برنج، پیاز و گوجه فرنگی درست می‌شود و معمولا آن را با بادمجان سرخ کرده سرو می‌کنند.

مواد لازم برای چهار نفر
۲ پیمانه بلغور گندم
۲ عدد بادمجان پوست کنده و خرد شده
۲ پیمانه برنج
یک عدد پیاز پوست کنده و نگینی خرد شده
۲ عدد گوجه فرنگی ریز رنده شده
۲ قاشق غذاخوری پیاز داغ برای تزئین
روغن، نمک، فلفل، زردچوبه و آویشن یه مقدار لازم

طرز تهیه
مرحله اول:
آماده‌سازی بلغور گندم: بلغور گندم را الک کنید. سپس آن را در تابه بریزید و روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا تفت بخورد و تغییر رنگ دهد. بلغور را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا سرد شود. سپس آن را در یک کاسه آب سرد بریزید و بشویید. به این کار، «ریگ شور» کردن می‌گویند.

آماده‌سازی برنج: برنج را از چند ساعت قبل در آب ولرم و کمی نمک خیس کنید.

مرحله دوم:
در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس پیازهای نگینی خرد شده را در روغن بریزید و تفت دهید تا سبک شوند. در ادامه گوجه فرنگی پوره شده را به‌همراه آویشن، فلفل، نمک و زردچوبه در قابلمه بریزید و برای چند دقیقه تفت دهید.

مرحله سوم:
گندم را به‌همراه دو لیوان آب در قابلمه بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا آب به جوش آید. سپس شعله گاز را کم کنید تا گندم‌ها به‌آرامی بپزند و آب، کاملا جذب شود. اگر پس از جذب شدن آب، احساس کردید که گندم به‌طور کامل نپخته است، یک لیوان آب دیگر اضافه کنید.

مرحله چهارم:
آماده‌سازی بادمجان: بادمجان‌ها را به دلخواه خرد کنید. سپس روی آن‌ها نمک بپاشید. بادمجان‌ها را برای نیم ساعت کنار بگذارید تا سیاهی و تلخی آن‌ها از بین برود. سپس آن‌ها را آبکش کرده و کاملا خشک کنید. یک تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود. سپس در تابه روغن بریزید و اجازه دهید تا روغن هم داغ شود. بادمجان‌ها را در روغن داغ سرخ کنید. سپس آن‌ها را روی کاغذ روغنی بگذارید تا روغن اضافه آن‌ها کشیده شود.

مرحله پنجم:
آب برنج را خالی کنید. یک قابلمه آب را روی شعله زیاد گاز قرار دهید تا آب به جوش آید. سپس برنج را در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا دانه‌های برنج نرم شوند. برنج را آبکش کنید.

مرحله ششم:
کف قابلمه، کمی روغن بریزید و ته‌دیگ دلخواه خود را در قابلمه قرار دهید. سپس یک لایه برنج در قابلمه بریزید و روی آن را با یک لایه مخلوط گندم پخته پر کنید. این لایه‌ها را تکرار کنید تا مواد تمام شوند. روی درب قابلمه دم‌کنی بگذارید و اجازه دهید تا گندم پلو برای ۵۰ دقیقه روی حرارت ملایم گاز دم بکشد.

مرحله هفتم:
در آخرین دقایق پخت، کمی روغن روی پلو بریزید. سپس آن را در دیس بکشید و با بادمجان سرخ شده و پیاز داغ تزئین کنید


طرز تهیه گندم پلو گنابادی

 

Parmida_viola

مدیر آزمایشی تالار خانواده و زندگی
مدیر آزمایشی
گرافیست انجمن
  
عضویت
3/10/21
ارسال ها
1,738
امتیاز واکنش
6,635
امتیاز
233
محل سکونت
Sicily, italy
زمان حضور
29 روز 15 ساعت 18 دقیقه
نویسنده این موضوع
میزان استفاده از آب برای پخت گندم، بستگی به‌اندازه گندم دارد و ممکن است به آب بیشتری احتیاج پیدا کنید.
در برخی طرز تهیه‌ها از قارچ سرخ شده نیز در این غذا استفاده می‌شود.
شما می‌توانید به‌جای گوجه فرنگی از رب گوجه فرنگی نیز استفاده کنید.
برخی افراد، از کمی گوشت چرخ‌کرده نیز در تهیه این غذا استفاده می‌کنند.


طرز تهیه دمی بلغور گندم


دمی بلغور گندم، ساده‌ترین نسخه این غذای خوشمزه محلی و جایگزینی برای برنج است که با برنج، بلغور گندم، پیاز داغ و ادویه درست می‌شود. دمی بلغور گندم را می‌توان با انواع خورش سرو کرد.

مواد لازم برای چهار نفر
۲ پیمانه برنج خیس‌کرده
یک پیمانه بلغور گندم
۲ قاشق سوپ‌خوری پیازداغ
آب، روغن، نمک و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه
دمی بلغور ساده

مرحله اول:
مقداری روغن را در تابه روی شعله متوسط گاز داغ کنید. سپس بلغور گندم را در روغن بریزید و آن را کمی تفت دهید تا طلایی رنگ شود. بلغورها را کنار بگذارید.

مرحله دوم:
یک قابلمه آب را روی حرارت گاز به جوش آورید. سپس پیاز داغ، بلغور تفت داده شده و برنج از قبل خیس شده را در آب بریزید و اجازه دهید تا آب، روی شعله متوسط گاز، تبخیر شود و به خورد مواد برود. پس از تبخیر کامل آب، شعله گاز را کم کنید و دم‌کنی بگذارید تا دمی بلغور، برای ۴۰ دقیقه دم بکشد.


طرز تهیه گندم پلو گنابادی

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا