خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

Parmida_viola

مدیر آزمایشی تالار خانواده و زندگی
مدیر آزمایشی
گرافیست انجمن
  
عضویت
3/10/21
ارسال ها
1,738
امتیاز واکنش
6,635
امتیاز
233
محل سکونت
Sicily, italy
زمان حضور
29 روز 15 ساعت 18 دقیقه
نویسنده این موضوع
خورش آلو مسما یکی از غذاهای سنتی و مجلسی گیلانی است که از ترکیب مرغ و آلو تهیه می‌شود و در عین سادگی، بسیار خوشمزه و پرطرفدار است

خورش آلو مسما از خورش‌های پرطرفدار و مجلسی ایرانی است که در شهرهای مختلف کشور به روش‌های متفاوتی تهیه می‌شود؛ هرچند تقریبا بهترین نوع آن را می‌توانید در شمال کشور و به‌خصوص استان گیلان نوش جان کنید.

علاوه بر شیوه رایج که خورش آلو مسما را با گوشت مرغ طبخ می‌کنند، امکان پخت آن با گوشت گوسفندی و گوساله نیز وجود دارد. از آنجا که مرغ سریع‌تر از گوشت قرمز می‌پزد، هر زمان که فرصت زیادی برای آشپزی نداشتید، خورش آلو با مرغ یکی از بهترین گزینه‌های پیش روی شما است. برای اینکه با طرز تهیه آلو مسمای مجلسی آشنا شوید، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

طرز تهیه آلو مسما با مرغ

مواد لازم برای ۴ نفر:
۴ تکه سـ*ـینه یا ران مرغ
۲ عدد پیاز متوسط
۸ عدد آلو سیاه
۸ عدد قیسی زردآلو
یک قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی
یک قاشق مرباخوری شکر
یک قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه آلو مسما با مرغ

۱.ابتدا به تکه‌های مرغ کمی نمک و فلفل بزنید و آن‌ها را مزه‌دار کنید.

۲.سپس در تابه‌ای روغن مایع بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. حالا مرغ‌ها را در روغن خوب سرخ کنید.

۳. یک طرف مرغ‌ها که سرخ شد، آن‌ها را برگردانید تا طرف دیگرشان نیز طلایی شود.

۴. مرغ‌ها را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید.

۵.پیازهایی را به‌صورت نگینی خرد کرده‌اید، در روغن بریزید و تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. حالا مقداری زردچوبه در آن بریزید و کمی تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود.

۶. آلو و قیسی را به تابه اضافه کرده و قدری آن‌ها را سرخ کنید. اگر خورش ترش دوست دارید، از آلوی ترش و در غیر این صورت از آلوی ملس استفاده کنید.

۷. در این مرحله نوبت به افزودن رب گوجه‌فرنگی می‌رسد که باید خوب تفت دهید تا خامی آن گرفته شود. سرخ‌کردن رب گوجه نه‌تنها طعم غذا را خوشمزه‌تر می‌کند، بلکه رنگ بهتری به آن می‌دهد.

۸.وقتی رب گوجه‌فرنگی سرخ شد، نمک و فلفل سیاه به آن بزنید و مرغ‌های سرخ‌شده را همراه با چند لیوان آب جوش و شکر به تابه اضافه کنید. در ظرف را بگذارید و اجازه دهید که مرغ با حرارت ملایم بپزد.

۹.این خورش، کم‌آب است و به همین دلیل نباید زیاد آب داشته باشد تا روغن بیندازد.

۱۰. در ۳۰ دقیقه پایانی می‌توانید زعفران دم‌کرده را در غذا بریزید. طعم خورش را بچشید و بسته به ذائقه‌تان با افزودن شکر یا آب‌غوره، طعم ترش و شیرینی آن را اندازه کنید.

۱۱. وقتی خورش به روغن افتاد، شعله گاز را خاموش کرده، حدود پنج دقیقه صبر کنید و سپس خورش را با برنج سرو کنید.


طرز تهیه آلو مسما

 
  • تشکر
Reactions: Tabassoum

Parmida_viola

مدیر آزمایشی تالار خانواده و زندگی
مدیر آزمایشی
گرافیست انجمن
  
عضویت
3/10/21
ارسال ها
1,738
امتیاز واکنش
6,635
امتیاز
233
محل سکونت
Sicily, italy
زمان حضور
29 روز 15 ساعت 18 دقیقه
نویسنده این موضوع
نکات تهیه خورشت آلو مسما

برای طرز تهیه آلو مسما دونفره فقط کافی است، مواد لازم این غذا را به نصف مقدار کاهش دهید.


در برخی نقاط ایران خورشتی به نام آلو انار تهیه می‌شود که مشابه خورش آلو مسما است؛ با این تفاوت که همراه آلو مقداری دانه انار نیز در خورش می‌ریزند.


پیاز سرخ‌شده این غذا باید زیاد باشد تا طعم لذیذتری پیدا کند. برای این منظور می‌توانید دو تا سه عدد پیاز را جداگانه سرخ کنید و در اواسط پخت در خورش بریزید.


زعفران را حذف نکنید؛ زیرا طعم و رنگ بیشتری به خورش می‌دهد.


برخی افراد از کشمش نیز در این خورش استفاده می‌کنند که آن را در اواخر پخت در غذا می‌ریزند. به این غذا شيرين قاتق گيلانی گفته می‌شود.

طرز تهیه آلو مسما با رب انار به این شکل است که اهالی استان‌های شمالی کشور مثل گیلان از رب انار یا رب آلوچه استفاده می‌کنند تا غذای ترش‌تری داشته باشند. برای اینکه خورش شما خیلی ترش نشود، می‌توانید از رب انار شیرین یا ملس استفاده کنید.


خورش قیمه آلو نیز به همین روش تهیه می‌شود؛ با این تفاوت که در آن لپه می‌ریزند. در واقع پس از سرخ‌کردن پیاز و گوشت، به آن ادویه، رب گوجه‌فرنگی، لپه خیس‌خورده و آب اضافه می‌کنند. در یک ساعت آخر پخت نیز نوبت به افزودن آلو بخارا می‌رسد.


طرز تهیه آلو مسما

 

Parmida_viola

مدیر آزمایشی تالار خانواده و زندگی
مدیر آزمایشی
گرافیست انجمن
  
عضویت
3/10/21
ارسال ها
1,738
امتیاز واکنش
6,635
امتیاز
233
محل سکونت
Sicily, italy
زمان حضور
29 روز 15 ساعت 18 دقیقه
نویسنده این موضوع
خورش آلو مسما با گوشت
خورش آلو مسما با گوشت قرمز نیز تهیه می‌شود که طعم بسیار خوبی دارد.

مواد لازم برای ۴ نفر:
۴۰۰ گرم گوشت
۱۵۰ گرم آلو بخارا
۲ عدد چوب دارچین
یک عدد پیاز
یک‌چهارم پیمانه خلال بادام
۲ قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
یک قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده
یک قاشق سوپ‌خوری پودر گل محمدی
یک قاشق غذاخوری آب لیمو ترش
۴ پیمانه آب

۱. ابتدا پیاز خردشده را در روغن تفت دهید تا نرم و طلایی شود. سپس گوشت خورشتی را همراه با فلفل سیاه، زردچوبه و کمی دارچین به آن بیفزایید و سرخ کنید تا تغییررنگ دهد.

۲. رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید.

۳. سپس سه تا چهار لیوان آب جوش و چوب دارچین را در خورش بریزید و حرارت را زیاد کنید، وقتی جوش آمد، اجازه دهید که گوشت با حرارت کم بپزد.

۴. در این فاصله، خلال بادام را برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آب خیس کنید. ضمن اینکه باید آلوها را بشویید و به‌مدت یک ساعت بخیسانید.

۵. در این مرحله پس از نیم‌پزشدن گوشت باید آلو و خلال بادام را بیفزایید و اجازه دهید که خورشت جا بیفتد.

۶. در آخر آب‌لیمو، زعفران دم‌کرده و پودر گل محمدی را به خورش اضافه کنید. علاوه بر این، می‌توانید چند عدد آلو را از خورش بیرون آورید، هسته آن را بگیرید و پس از پوره‌کردن، در خورش بریزید تا لعاب‌دار شود. بعد از چند دقیقه حرارت را خاموش کنید.

همان طور که دیدید، طرز تهیه مسمای آلو بسیار ساده و راحت است و در صورتی که مواد اولیه آن در دسترستان باشد، در مدت‌زمان کوتاهی می‌توانید این خورش مجلسی خوش‌رنگ‌ولعاب را درست کنید.

ترشی آلو و قیسی در کنار طعم لذیذ پیازداغ و مرغ سرخ‌شده، چنان ترکیب اشتهابرانگیز و جذابی خلق می‌کند که هوش از سرتان می‌برد. عطروبوی زعفران نیز رنگ سرخ فوق‌العاده زیبایی به خورش می‌دهد که بی‌شک هر فرد بدغذایی را به اشتها خواهد آورد.

منبع: کجارو


طرز تهیه آلو مسما

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا