M O B I N A
سرپرست بخش فرهنگ و ادب
عضو کادر مدیریت
کاربر V.I.P انجمن
سرپرست بخش
ناظر کتاب
منتقد انجمن
- عضویت
- 3/4/21
- ارسال ها
- 24,702
- امتیاز واکنش
- 63,861
- امتیاز
- 508
- سن
- 19
- محل سکونت
- BUSHEHR
- زمان حضور
- 273 روز 8 ساعت 23 دقیقه
نویسنده این موضوع
آداب مخصوص مردان بختیاری در پوشش:
سالهاست كه مردان بختیاری از چوقا كه گاهی هم چوخا نامیده می شود استفاده می كنند كه نوعی عبای دهقانی است و زنان بختیاری با سلیقه خاصی آنرا از پشم سفید طبیعی می بافند و در بافت آن از خطوط عمدی آبی تیره یا مشكی استفاده می كنند، یك قرن پیش یكی از خوانین بختیاری چوقا را به میان مردم بختیاری آورد كه پیرزنی از توابع لرستان به او هدیه داده بود و پس از آن پوشیدن چوقا در بین مردمان بختیاری متداول شد.
مادة اولیه چوقا پشم است كه زنان بختیاری آن را به گونه ای نازك و ظریف می ریسند و روی دستگاههای ساده بافت، نواری با عرض حدود 50 تا70 سانتیمتر و طول 2/5متر می بافند كه این نوار از دو قسمت مساوی و متفاوت تشكیل می شود. قسمت بالا را «تهده نشقه» و قسمت پایین آنرا «تهده ساده» می نامند. بلندی چوقا حدوداً تا سر زانو می رسد و جلوی آن كاملاً باز است در حال حاضر بهترین نوع چوقا توسط زنان طایفة «كیارسی» بافته می شود. بافت یك چوقا حدود 20 تا30 روز طول می كشد.
آداب ورسوم سوگواری درفرهنگ بختیاریآداب سوگواری درفرهنگ بختیاری ها:
از آنجا كه مردم بختیاری ذاتاً مردمی مهربان و غمخوار هستند به محض از دست دادن عزیزی ار اقوام، برای دلداری و تسلی خاطر بازماندگان به خانه آنها می روند و با تمام وجود به همدردی و عزاداری می پردازند- بر طبق سنتی قدیمی پیرزنان بختیاری در غم از دست دادن جوانان نوایی غم انگیز و سوزناك را به زبان شیرین لری بختیاری زمزمه می كنند و بقیه زنان هم او را همراهی می نمایند این آواز غم انگیز به نام «گاگریو» معروف كه نوای حزن انگیز آن به همراه ساز چپ خبر از روزی غم انگیز دارد.
رسم است كه اقوام هم در پرداخت هزینه های مراسم سوم – هفته و چهلم به بازماندگان كمك مالی كرده و تا جائیكه در توان دارند به بازماندگان یاری می رسانند. و بر روی بعضی از مزار" شیرهای سنگی"دیده می شوند كه بازهم بر طبق آدابی قدیمی بر سر خاك مردان دلیر بختیاری به نشانه دلاوری آنها شیر سنگی را نصب می كنند كه به نام «بردسنگی» معروف می باشد
خطر تفرقه بین لر وبختیاری وپارسعده ای خط کش به دست به دنبال تعیین مرز لر و بختیاری هستند و هر جا بگویی بختیاری می گویند چرا لر را نگفتی؟؟ ؟؟ «فرهنگ و زبان لری بختیاری شاخه ای تنومند و کهن از درخت فرهنگ و زبان پارسی است».
مساله فراتر از روییدن چند بوته خار است. کسانی سعی دارند با پیش کشیدن مسائل قومی و نژادی و علم کردن خطر «پان پارسی»، و سپس با وارونه نشان دادن قضایا، بذر جدایی بین لر و پارس را بیفشانند. آن ها سعی می کنند کارکرد استبدادی حکومت های مرکزی ایران در طول تاریخ را که بر همه ی اقوام ایرانی ستم یکسان روا داشته اند، فقط به حساب هم وطنان پارس ما بگذارند. در حالی که خودپارس ها نیز از کارکرد استبداد ایرانی همان آسیب را دیده اند که کرد و بلوچ و ترکمن و لر و بختیاری و... دیده اند.
اگر فردوسی بزرگ از خراسان برخاسته است، نظامی و خاقانی از آذربایجان سر برآورده اند. حافظ، سعدی، بابا طاهر، نیما و هزاران فرهیخته و مبارز از جا ن گذشته از جای جای این وطن که نامش ایران است، قد کشیده اند و در زمینه های گوناگون فرهنگی سـ*ـیاسی اجتماعی میراثی گران بها از خود به جا نهاده اند که تعلق به همه ی اقوام ایرانی دارد. این تلاش بی وقفه هیچ ربطی به حکومت های سرکوبگر و استبدادی که بر ما حکم می رانده اند، ندارد. به عنوان مثال، پس از اسلام بسیاری از دولت هایی که در ایران بر سر کار بودند، ترک زبان بوده اند. حال ما باید عمل کرد آن ها را به هم وطنان ترک خود نسبت بدهیم؟ هرگز چنین نیست بلکه واقعیت آن است که هم وطنان ترک ما نیز به همان اندازه که ما آسیب دیده ایم، آسیب دیده اند.
آداب مخصوص ایل بختیاری در پوشش
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com
آخرین ویرایش: