M O B I N A
سرپرست بخش فرهنگ و ادب
عضو کادر مدیریت
کاربر V.I.P انجمن
سرپرست بخش
ناظر کتاب
منتقد انجمن
- امتیاز واکنش
- 63,858
- زمان حضور
- 273 روز 8 ساعت 22 دقیقه
نویسنده این موضوع
پنج روز پیش بود که خبرگزاری میزان به عنوان خبرگزاری رسمی قوه قضائیه در خبری، از صدور حکم اعدام برای سه نفر از بازداشتشدگان در جریان اعتراضات اخیر در ایران خبر داد. در خبر میزان، به نام افراد اشارهای نشده بود ولی آمده بود که «اتهام آنها «افساد فیالارض» و «اغتشاش» و «برهمزدن امنیت کشور» است. یک روز بعد در شبکههای اجتماعی مشخص شد یکی از این افراد، سهند نور محمدزاده است؛ جوانی 25 ساله. او متولد اسفند سال 75 است. ورزشکار است و با قد و هیکلی درشت. صداوسیما و برخی رسانههای دیگر، فیلمی را از سهند نورمحمدزاده پخش کردند؛ فیلمی که در جریان آن، سهند نه اقدام به آتشزدن سطل زباله میکند و نه عمل دیگری را مرتکب میشود که بتوان از آن به عنوان محاربه یاد کرد. جالب آنکه نام سهند نورمحمدزاده و خبر صدور حکم اعدام به اتهام محاربه برای او در شرایطی رسانهای شد که براساس گفتههای وکیل او، حداقل تا لحظه تنظیم این گزارش، این رأی به او و سهند در زندان ابلاغ نشده است. براساس قانون، آرای صادرشده در دادگاه انقلاب علاوه بر ریاست شعبه که به عنوان قاضی اصلی در پرونده حاضر است، قاضی دوم یا مستشار نیز باید حکم صادرشده را امضا و تأیید کند تا حکم به صورت واقعی و با طی روال قانونی، به اطلاع متهم و وکلای او برسد. در پرونده سهند نورمحمدزاده، رئیس شعبه 29، قاضی مظلوم، حکم محاربه را امضا کرده ولی حداقل فعلا، قاضی دوم نهتنها حاضر به امضای این حکم نشده بلکه دیروز، در یک صفحه، بر بیگناهی سهند نورمحمدزاده تأکید کرده و از لزوم پرهیز از صدور حکم اعدام برای او گفته است. به این ترتیب و براساس قانون، حکم صادرشده باید توسط قاضی سوم که یکی از قضات دادگاه انقلاب است، بررسی شود. اگر قاضی سوم رأی به محاربه داد، این حکم بهصورت واقعی به وکلا ابلاغ خواهد شد. اما اگر قاضی سوم با حکم محاربه مخالفت کند، این اتهام به کلی از پرونده نورمحمدزاده حذف خواهد شد. براساس شنیدههای خبرنگار «شرق» از منابع موثق، حکم صادرشده برای نورمحمدزاده نهتنها از دید وکلا و حقوقدانان مستقل با مصادیق اتهام محاربه همخوانی ندارد و به زعم وکیلش «سختگیرانه» است بلکه قاضی صلواتی، رئیس شعبه 15 دادگاه انقلاب نیز این حکم را قابل نقض خوانده است. وکیل نورمحمدزاده و پدرش امیدوارند که قاضی سوم نیز چون قاضی دوم رأی به نقض حکم محاربه دهد اما اگر تأیید هم کند، امید آنها به دیوان عالی کشور است. قانونا دیوان عالی کشور میتواند احکام صادرشده توسط دادگاههای بدوی را بررسی و اقدام به تأیید یا نقض آنها کند. پدر سهند نورمحمدزاده امیدوار است در همین دادگاه بدوی اتهام محاربه از پرونده فرزندش حذف شد ولی وکیل خود را برای دیوان عالی کشور آماده میکند. در ادامه گفتوگوی «شرق» را با پدر سهند نورمحمدزاده میخوانید.
بعد از آنکه خبرگزاری میزان اعلام کرد که برای سه نفر حکم اعدام به اتهام محاربه صادر شده و مشخص شد که یکی از این افراد سهند نورمحمدزاده است، موارد بسیاری درباره او مطرح شد. اتفاقات از چه زمانی شروع شد؟
روز یازدهم مهر، سهند صبح اول وقت به شهریار میرود. دوستش با او تماس گرفته و گفته بود من قصد اسبابکشی دارم، بیا و به من کمک کن. سهند ساعت 10 صبح به شهریار رفت و حدود ساعت چهار و نیم بعدازظهر برگشت. با بازگشت به تهران، به محل کارش در پاساژ تیراژه رفت. آنجا دید که همه جمع شدهاند و درِ پاساژ نیمهباز است. همان زمان معترضان هم از سمت پونک به سمت پایین میآمدند. مقابل پاساژ، درست جایی که سهند موتورش را پارک کرده بود، سطل آشغال آتش زده بودند. موتور سهند، موتور صفر و نویی است. سهند با پا، دو سه متری سطل آشغال را جابهجا میکند. این صحنه در فیلم هم هست و در صداوسیما هم نشان دادهاند. سهند در دفاعیاتش خطاب به قاضی گفت که چون موتور من نو بود و ترسیدم موتورم آتش بگیرد، سطل آشغال را به سمت دیگری هل دادم.
بعد از آنکه خبرگزاری میزان اعلام کرد که برای سه نفر حکم اعدام به اتهام محاربه صادر شده و مشخص شد که یکی از این افراد سهند نورمحمدزاده است، موارد بسیاری درباره او مطرح شد. اتفاقات از چه زمانی شروع شد؟
روز یازدهم مهر، سهند صبح اول وقت به شهریار میرود. دوستش با او تماس گرفته و گفته بود من قصد اسبابکشی دارم، بیا و به من کمک کن. سهند ساعت 10 صبح به شهریار رفت و حدود ساعت چهار و نیم بعدازظهر برگشت. با بازگشت به تهران، به محل کارش در پاساژ تیراژه رفت. آنجا دید که همه جمع شدهاند و درِ پاساژ نیمهباز است. همان زمان معترضان هم از سمت پونک به سمت پایین میآمدند. مقابل پاساژ، درست جایی که سهند موتورش را پارک کرده بود، سطل آشغال آتش زده بودند. موتور سهند، موتور صفر و نویی است. سهند با پا، دو سه متری سطل آشغال را جابهجا میکند. این صحنه در فیلم هم هست و در صداوسیما هم نشان دادهاند. سهند در دفاعیاتش خطاب به قاضی گفت که چون موتور من نو بود و ترسیدم موتورم آتش بگیرد، سطل آشغال را به سمت دیگری هل دادم.
چالش حقوقی یک حکم
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com