خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

M O B I N A

سرپرست بخش فرهنگ و ادب
عضو کادر مدیریت
کاربر V.I.P انجمن
سرپرست بخش
ناظر کتاب
منتقد انجمن
  
  
عضویت
3/4/21
ارسال ها
24,702
امتیاز واکنش
63,858
امتیاز
508
سن
19
محل سکونت
BUSHEHR
زمان حضور
273 روز 8 ساعت 22 دقیقه
نویسنده این موضوع
تاریخ اولیه: ورود رومی‌ها
بعد از عصر آهن، قبایل سلتی در اتریش ساکن بودند و تمدن نوریکوم (پادشاهی سلتی‌ها) را در این سرزمین بنا نهادند. پانزده سال قبل از میلاد مسیح، این پادشاهی توسط امپراطوری روم اشغال می‌شود. در این زمان، شهرها و خیابان‌های زیادی بنا می‌شود و فرهنگ سلتی با رومی پیوند می‌خورد. تا قرن چهارم بسیاری از سلتی‌ها مسیحی شده بودند. رومی‌ها 500 سال در این سرزمین می‌مانند. با ورود قبایل دیگر رومی‌ها تضعیف می‌شوند و از آنجا می‌روند. اشغال این سرزمین توسط قبایل بربر در قرن ششم و هفتم باعث تشکیل جمعیت باواریان (Bavarian) در شمال و کوه‌های آلپ و جمعیت اسلاو (Slavonic) در جنوب شرقی کوهستان آلپ می‌شود.
ورود فرانسوی‌ها
در اواخر قرن هشتم، منطقه به دست امپراطوری فرانسه می‌افتد و شارلمان کنترل آنجا را به دست می‌گیرد. برای محافظت کردن سرزمین‌های شرق فرانسه از هجوم قبایل آوار (Aware) و مجارها، در آن سرزمین کشوری تشکیل می‌شود. حکومت آن کشور در سال 976 به خاندان بابنبرگ (Babenberg) می‌رسد و بعدها نام آن سرزمین شرقی (Eastern Mark) یا استاریشی (Istarrichi) می‌شود که امروزه نام اتریش روی این کشور باقی مانده است.
قرون وسطا و خاندان هابسبورگ‌ها
خاندان بابنبرگ اتریش را تبدیل به سرزمینی با فرهنگ و مرکز تمدن در قرون وسطا کردند. در سال 1156 شهر وین تبدیل به پایتخت می‌شود. در این سال امپراطور فردریک بارباروسا، سرزمین را گسترش می‌دهد و کشور اتریش را به قلمروی دوک‌نشین تبدیل می‌کند. در سال 1246، آخرین پادشاه خاندان بابنبرگ از دنیا می‌رود و در سال 1278 خاندان هابسبورگ (Habsburg) روی کار می‌آیند. آنها نیز توانستند اقتدار سـ*ـیاسی خاندان بابنبرگ را حفظ کنند. این موضوع با شروع جنگ‌ها در اواخر قرون وسطا تحت‌الشعاع قرار گرفت. بعد از پایان درگیری‌ها، در سال 1452، هابسبورگ‌ها پادشاه امپراطوری روم مقدس می‌شوند. در این زمان، آنها یکی از قدرت‌های اصلی اروپا محسوب می‌شدند. در سال 1500، امپراطور ماکسیمیلیان اول، از طریق ازدواج‌‌های سـ*ـیاسی توانست قلمرو خود را گسترش دهد و قدرت زیادی کسب کند. از این طریق، هابسبورگ‌ها کنترل بخشی‌ها جنوبی آلمان، هلند، بورگاندی، اسپانیا و مستعمراتش و جنوب ایتالیا را تحت سلطه خود درآورند.
دوره رنسانس
در قرن شانزدهم میلادی، قدرت کلیسا به شدت ضعیف شد. در دوره رنسانس، پادشاه اتریش، کارل پنجم (Karl V) مجبور به استعفا می‌شود و خاندان هابسبورگ‌ها به دو سلسله اسپانیایی و اتریشی تقسیم می‌شود. وفاداری بیش از حد هابسبورگ‌ها به کلیسا در زمان رنسانس منجر به بروز جنگ‌های سی ساله (1608-1638) می‌شود. این جنگ تاثیرات مخرب زیادی در اروپای مرکزی داشت. در این زمان امپراطوری عثمانی نیز دوبار به وین حمله می‎کند و یکبار در سال 1529 و بار دیگر در سال 1683 این شهر را اشغال می‌کند.


تاریخ اتریش

 

M O B I N A

سرپرست بخش فرهنگ و ادب
عضو کادر مدیریت
کاربر V.I.P انجمن
سرپرست بخش
ناظر کتاب
منتقد انجمن
  
  
عضویت
3/4/21
ارسال ها
24,702
امتیاز واکنش
63,858
امتیاز
508
سن
19
محل سکونت
BUSHEHR
زمان حضور
273 روز 8 ساعت 22 دقیقه
نویسنده این موضوع
دوره باروک
با اتمام جنگ‌های مذهبی و شکست امپراطوری عثمانی در قرن هجدهم، اتریش وارد دوران طلایی و پرشکوه باروک (Baroque) می‌شود. در این دوره، اتریش و بسیاری از کشورهای اروپایی شاهد رونق و پیشرفت در معماری، هنر و فرهنگ بودند. ملکه ماریا ترزا ملکهٔ مجارستان، کرواسی و بوهم و پسرش امپراطور جوزف دوم اتریش و سایر کشورهای تحت سلطه خود را پیشرفته و مدرن کردند و آغازگر عصر روشنگری در این کشورها شدند.
انقلاب فرانسه و ناپلئون
در اواخر قرن هجدهم، انقلاب فرانسه، پادشاهان اروپا را شوکه می‎کند. هابسبورگ‌ها عملا به مخالفت با ایده‌های انقلاب مانند آزادی و برابری و ملی‌گرایی می‌پردازند و سعی می‌کنند انقلابیون را سرکوب کنند. در سال 1806، امپراطوری روم مقدس از بین می‌رود و فرانتس دوم، آخرین امپراطور روم مقدس استعفا می‌دهد و بعدها در پاسخ به تاجگذاری ناپلئون خود را امپراطور اتریش می‌خواند. بعد از جنگ‌های ناپلئونی، در کنفرانس وین برای یافتن نظمی دوباره در اروپا مذاکرات شروع می‌شود.
امپراطوری اتریش-مجارستان و جنگ جهانی اول
در سال 1848 در اکثر کشورهای اروپایی، انقلاب‌هایی برای از بین بردن نظام فئودالی و آزادی و برابری شکل می‌گیرد. در اتریش، این انقلاب‌ها منجر به از بین رفتن نظام مطلقه اتریش می‌شود و در سال 1867 امپراطوری اتریش-مجارستان شکل می‌گیرد. هر دو کشور یک نخست وزیر و یک پارلمان داشتند ولی از هر پارلمان ۶۰ نماینده ، در بوداپست یا وین جمع می‌شدند می‌آمدند و مسائل مشترک اتریش-مجارستان را مورد بحث قرار می‌دادند. این کار آلمانی‌های ساکن اتریش و مجارها را با هم متحد کرد اما نتوانست رومنها، اسلاوها و ایتالیایی‌های ساکن امپراتوری را با آنها متحد کند. این مردم موافق برقراری حکومت فدرال بودند. در این زمان، اتریش با آلمان مصالحه کرد و پس از اتحاد با آلمان در سال ۱۸۷۹ بـ*ـو*سنی و هرزگووین را گرفت. سـ*ـیاست خارجی امپراطوری اتریش با آلمان و ایتالیا هم‌پیمان بود و با روسیه و صربستان مخالفت می‌کرد؛ چون صربستان مرکز فعالیت‌های خطرناک اسلاوهای امپراطوری اتریش به شمار می‌رفت.
اتریشی‌ها قصد داشتند بر بـ*ـو*سنی و هرزگووین حاکم شوند تا آنها را از سلطه عثمانی‌ها خارج کنند و به این وسیله، نگذارند ملی‌گرایان اسلاو با هم متحد شوند. در روز ۲۸ ژوئن ۱۹۱۴ آرشیدوک فرانتس فردیناند ولیعهد اتریش-مجارستان به وسیله یک فرد صربی که تبعه اتریش بود ترور می‌شود. در نتیجه در ۲۸ ژوئیه ۱۹۱۴ اتریش به صربستان اعلان جنگ می‌دهد و جنگ جهانی اول آغاز می‌شود.
انحلال امپراطوری اتریش-مجارستان
بعد از مرگ فرانتس یوزف یکم در 1916، ولیعهد او وعده داد که اصلاحاتی در قانون اساسی ایجاد خواهد کرد ولی حمایت متفقین از تجزیه اتریش-مجارستان، سرانجام باعث فروپاشی این امپراطوری دوگانه می‌شود. در سال 1919 اتریش به کشوری جمهوری تبدیل می‌شود و خاندان هابسبورگ سرنگون می‌شود. در این زمان تورم و بیکاری در اتریش بیداد می‌کرد و مردمش از نداشتن هویت ملی رنج می‌بردند.
تنش و درگیری بین سوسیال دموکرات‌ها و محافظه‌کاران بالا می‌گیرد و عملا درگیری بین‌شان ایجاد می‌شود. در سال 1934، دولت محافظه کار قدرت قانون‌گذاری را از پارلمان می‌گیرد و اتریش را تبدیل به کشوری فاشیست می‌کند. سوسیالیست‌ها و نازی‌ها دست به اتحاد با هم می‌زنند و در سال 1938، ارتش آلمان نازی وارد اتریش می‌شود. هیتلر با تقویت یکی از احزاب طرفدار خود در اتریش، جای خود را در این کشور باز کرد. هیتلر قبلاً با زمینه سازی از طرف نازی‌های اتریش در داخل خاک این کشور و با تهدید دولت حاکم بر اتریش، مقدمات این حمله را فراهم کرده بود. در نهایت، از مارس 1938میلادی، نیروهای آلمان بدون برخورد با کمترین مقاومتی وارد خاک اتریش شدند و با مقدماتی که قبلا از طرف نازی های اتریش فراهم شده بود همه جا با استقبال پرشور مواجه شدند
جنگ جهانی دوم
رهبر نازی‌های اتریش که صدراعظم اتریش شده بود اتحاد بین اتریش و آلمان را اعلام می‎کند. الحاق اتریش به آلمان، زمینه را برای بی احترامی آلمان به چکسلواکی و سپس لهستان آماده می‌کند و جنگ جهانی دوم اینگونه آغاز می‌شود.
بعد از عقب نشینی آلمان از اتریش و اشغال آن توسط دولت های متفق در آوریل 1945میلادی، اتریش به چهار منطقه تجزیه می‌شود که هر کدام توسط یکی از دولت های امریکا، شوروی، انگلیس و فرانسه اداره می شود و وین پایتخت اتریش، تحت اداره مشترک چهار دولت قرار می‌گیرد. ده سال بعد، در سال 1955 بین چهار کشور اشغال گر و دولت اتریش، قراردادی به امضا می‌رسد که به موجب آن، بی طرفی و استقلال اتریش تضمین شده و نیروهای چهار کشور اشغال کننده، خاک اتریش را تخلیه می‌کنند.
اتریش مدرن
بی طرفی اتریش باعث شد این کشور در طول جنگ سرد مانند دیواری حائل بین شرق و غرب قرار بگیرد. شهر وین مرکز سازمان‌های بین‌المللی مانند سازمان ملل می‌شود. اقتصاد این کشور در دهه هفتاد میلادی رونق می‌گیرد و از رکود خارج می‌شود. بعد از از بین رفتن دیوار آهنی اتریش دوباره جایگاه خود را در قلب اروپا پیدا می‌کند و در سال 1995 عضو اتحادیه اروپا شده و واحد پول یورو را در سال 2002 به عنوان واحد اصلی پول در اروپا معرفی می‌کند. این کشور اکنون ساختار دولتی فدرال دارد و رئیس جمهور و صدراعظم آن توسط مردم انتخاب می‌شود.
#بیاموز


تاریخ اتریش

 

M O B I N A

سرپرست بخش فرهنگ و ادب
عضو کادر مدیریت
کاربر V.I.P انجمن
سرپرست بخش
ناظر کتاب
منتقد انجمن
  
  
عضویت
3/4/21
ارسال ها
24,702
امتیاز واکنش
63,858
امتیاز
508
سن
19
محل سکونت
BUSHEHR
زمان حضور
273 روز 8 ساعت 22 دقیقه
نویسنده این موضوع
عصر حرکت

در حالیکه منطقه سرشار از تنش های قومی است و نظام ازدواج ها از زمان جنگ های قرن نوزدهم هنوز باقی است، فاجعه سلطنت اتریشی_ مجارستانی اتفاق افتاد. سوء قصد به جان دوک بزرگ اتریش فرانز فردینانند در ژوئن سال ۱۹۱۴ در سارایوو زمینه ساز این فاجعه شد. اعلان جنگ علیه صربستان از سوی اتریش سر آغاز جنگ جهانی اول می شود. امپراتور فرانز ژوزف در سال ۱۹۱۶ مرد و بعد از پایان جنگ در سال ۱۹۱۸ اولین جمهوری اتریش شکل گرفت و به سلطنت ۶۴۰ ساله هابزبورگ ها پایان داد. این جمهوری تازه تاسیس با مشکلات فراوانی از جمله تورم زیاد، بیکاری مواجه بود و از نظر اقتصادی در حال فروپاشی بود. در سال ۱۹۳۳ ائتلاف ضعیف بین احزاب بین مسیحی_ اجتماعی و اجتماعی _ دموکرات از بین رفت و آغازگر آن صدر اعظمی انگلبرت دوفلوس در سال ۱۹۳۲ بعنوان رییس دولت ائتلافی جناح راست برای مبارزه با رکود بود. در ماه می ۱۹۳۴ دوفلوس برای حفظ اتریش در برابر هیتلر اعلان حکومت نظامی کرد. او در جولای در حالیکه در تلاش برای کودتا بود توسط نازی ها کشته شد.
در ۱۲ مارس سال ۱۹۳۸ نیروهای آلمانی در اتریش رژه رفتند و آنجا تبدیل به منطقه تحت سلطه آدولف هیتلر در آمد. بعد از پایان جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۵ ، اتریش به مرزهای خود که در سال ۱۹۳۷ تعیین شده بود بازگشت و برای یک دهه تحت اشغال نیروهای متحدین -آمریکا، شوروی، انگلیس و فرانسه– بود.
قرن بیست و یکم
در ۱۵ می سال ۱۹۵۵ معاهده کشور اتریش تصویب شد که در آن بی طرفی دایمی خود را اعلام کرد. به دلیل قرار گرفتن اتریش در نزدیکی “پرده آهنی” اتریش به سرعت تبدیل به مرکز کنترلی بین شرق و غرب شد.بعد از انقلاب سال ۱۹۵۶ مجارستان و منازعات بهار پراگ سال ۱۹۶۸ ، اتریش اعلام کرد که به مهاجرین پناهندگی می دهد. اتریش مرکز بسیاری از سازمان های بین المللی از جمله اوپک و سازمان ملل متحد و میزبان بسیاری از نشست ها و کنفرانس های سران بلند پایه دنیاست. پرده آهنی در سال ۹۰-۱۹۸۹ از بین رفت. در سال ۱۹۹۵ اتریش عضو اتحادیه اروپا شد.
#الی_گشت


تاریخ اتریش

 

M O B I N A

سرپرست بخش فرهنگ و ادب
عضو کادر مدیریت
کاربر V.I.P انجمن
سرپرست بخش
ناظر کتاب
منتقد انجمن
  
  
عضویت
3/4/21
ارسال ها
24,702
امتیاز واکنش
63,858
امتیاز
508
سن
19
محل سکونت
BUSHEHR
زمان حضور
273 روز 8 ساعت 22 دقیقه
نویسنده این موضوع


جنگ با ترک ها
تهدید ترک ها از جمله محاصره ناموفق وین در سالهای ۱۵۲۹ و ۱۶۸۳ سبب شد لهستان، ونیز و روسیه برای دفع تهدید از جانب ترک ها به امپراتوری هابزبورگ بپیوندند. در سال ۱۹۶۰ فرماندهی نیروهای سلطنتی به شاهزاده یوجین ساووی سپرده شد. تحت فرماندهی او نیروهای هابزبورگ برهمه مناطق به جز بخش کوچکی از مجارستان تسلط یافتند

دوره باروک
با پایان یافتن تهدید ترک ها هنر و فرهنگ بصورت چشم گیری رونق گرفت. عمارت های باشکوهی از جمله کاخ شونبرون (میراث فرهنگی جهانی) و کلیسای جامع سالزبورگ ساخته شد. معمارانی از جمله یوهان فیشر فن ارلاخ، لوکاس فن هیلدبرانت، ژاکوب پرانتائو، دانیل گران، پل تروگر، فرانک آنتون مالبرتس، عمارت های فوق العاده ای را بنا کردند. تحت حکومت ملکه ماریا ترزا (۱۷۱۷ تا ۱۷۸۰) املاک هابزبورگ بازسازی و یکپارچه شد. بعد از مرگ ماریا ترزا در سال ۱۷۸۰ ، پسر او ژوزف دوم، اصلاحاتی را که مادرش به آن اقدام کرده بود را ادامه داد.
از بیدرمیا تا یوگنداشتیل (آرت نوو)
انقلاب فرانسه در سال ۱۷۸۹ و قیام ناپلئون بزرگترین خطری بود که مناطق تحت سلطه هابزبورگ ها را تهدید می کرد. در طی کنفرانس وین (۱۸۱۴ تا ۱۸۱۵) که با هدف ترسیم دوباره نقشه سـ*ـیاسی مناطق بعد از شکست ناپلئون برگزار شد ، مترنیخ صدر اعظم اتریش تلاش کرد تا قدرت اتریش را دوباره تقویت کند. در سال ۱۸۴۸ فلسفه فرانسوی انقلاب طبقه متوسط به اتریش رسید، اما معترضان به سرعت سرکوب شدند و امپراتور فرانز اول و مترنیخ با کاهش آزادی های مدنی و آغاز سانسور شدید به این جریان واکنش نشان دادند. در نتیجه مردم به خانه هایشان برگشتند و به تجمعات خانگی و غیر سـ*ـیاسی روی آوردند و حیات اجتماعی متوقف شد.
شاخصه اصلی قسمت دوم دوره بیدرمیا افزایش شهرسازی و صنعتی شدن است که منجر به شکل گیری یک طبقه متوسط شهری جدید شد. مردم روابط اجتماعی خود را از سر گرفتند و هنر رونق پیدا کرد. از هنرمندان این دوره می توان به نقاشان برجسته ای همچون فردیناند گئورگ والدمولر و فردریش گوئرمان، شوبرت موسیقیدان و شاعرانی همچون آدالبرت اشتیفتر، فردیناند ریموند و فرانتس گریل پارزر اشاره کرد.
در پایان امپراتور فردیناند اول مجبور شد به نفع امپراتور فرانتس ژوزف اول که سلطنتش ۶۸ سال طول کشید از قدرت کناره گیری کند. او همراه با همسرش الیزابت ، “سیسی” افسانه ای ،تصویر کلی حکومت سلطنتی اتریش را شکل داد. در زمان حکومت او، وین به یکی از مهمترین کلان شهرهای اروپا و مرکز یک کشور چند ملیتی از مجارستان تا شمال ایتالیا و جنوب اروپا تبدیل شد.
مردم دنیا نام یوهان اشتراوس، پادشاه والتز را بدلیل قطعات موسیقی که ساخته است می شناسند. زیگموند فروید بنیان گذار موسسه روانکاوی بود، جنبشی که نظریه معروف او مبنی بر اینکه محرک های ناخودآگاه بسیاری از رفتار ما را کنترل می کنند را گسترش داد. در حدود سال ۱۹۰۰ یوگند اشتیل وین(آرت نوو) به اوج خود رسید. دورانی که هنرمندان و طراحان پیشتاز مسیر خود را از جریان اصلی موجود در سالن های نمایشگاه جدا کردند و تا بتوانند آثار خود را در محیطی مناسب تری نمایش بدهند. از بین هنرمندان مشهور یوگند اشتیل می توان به نقاش معروف گوستاو کلیمت و اگون شیله اشاره کرد و از بین معماران اوتو واگنر و آدولف لووس را نام برد. قدم زدن در بلوار کمربندی وین با ساختمان های باشکوهش، بازدید از موزه “سیسی” و یا زیگموند فروید و یا ساختمان گالری اتریشی مرور خوبی از این اتفاقات این دوره تاریخی است
#الی_گشت


تاریخ اتریش

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا