- عضویت
- 3/10/21
- ارسال ها
- 1,738
- امتیاز واکنش
- 6,635
- امتیاز
- 233
- محل سکونت
- Sicily, italy
- زمان حضور
- 29 روز 15 ساعت 18 دقیقه
نویسنده این موضوع
بیبیمباپ به زبان کرهای یعنی برنج مخلوط. غذای کره ای بیبیمباپ در واقع یک نوع قاطی پلوی خودمان است که البته از نظر ظاهری و نوع قاطی کردن مواد خیلی متفاوت با پلوهای ایرانی است. بیبیمباپ کرهای مانند بسیاری از دیگر غذاهای این کشور آسیایی غذایی بسیار سالم با پایه گیاهی محسوب میشود. این غذا را در کاسه (به طور سنتی سنگی) بزرگی سرو میکنند و دو قسمت دارد.
یک قسمت آن که دیده نمیشود برنج کته است که بسـ*ـتر بیبیمباپ را تشکیل میدهد تا باقی مواد (سبزیجات یا نامول Namul) را روی آن بچینند و در انتها نیز سس مخصوصی در قسمت مرکز روی سبزیجات ریخته میشود.
گوشت گاوی که به صورت نواری برش خرده است (یا گوشت چرخ کرده گاو)، سبزیجات تفت داده شده و سسهایی مثل دوئنجانگ (دو نجانگ Doenjang – سس سویایی که مزهای نمکین و گوشتی به غذا میدهد)، و گوچوجانگ (Gochujang – سس فلفل تند قرمز که مزهای آتشین به غذا میبخشد) از جمله اجزای تشکیلدهنده برنج مخلوط کرهای هستند. البته آخرین بخش بیبیمباپ را تخممرغ نیمرو یا پختهای تشکیل میدهد که دقیقا قبل از سرو غذا، در مرکز تمام مواد اولیه قرار میگیرد.
طرز خوردن بیبیمباپ نیز به این صورت است که با چاپستیک مقداری از سبزیجات، تکهای از تخم مرغ و برنج کته را برداشته با سس یا سایر دورچینهای سر میز ترکیب کرده و میل کنید.
مواد لازم برای برنج:به مقدار لازم
برنج دانه کوتاه۳۰۰ گرم
آب۴۵۰ میلی لیتر
گوشت و مواد لازم برای مزهدار کردن آن:به مقدار لازم
گوشت راسته گاو (یا گوشت گاو چرخ کرده)۲۵۰ الی ۳۰۰ گرم
سس سویا۱ قاشق غذاخوری
شکر۱ قاشق چایخوری
روغن کنجد۲ قاشق چایخوری
پیازچه (خرد شده به صورت حلقههای ریز )۱ قاشق غذاخوری
سیر (له شده)۱ قاشق چایخوری
کنجد (برشته شده)نصف قاشق چایخوری
سبزیجات و مواد لازم برای مزهدار کردن آنها:به مقدار لازم
آببه مقدار لازم
نمکنصف قاشق چایخوری
جوانه سویا۱۰۰ گرم
ظرف گود پر از آب یخ و تکههای یخ (برای بلانچینگ)به مقدار لازم
روغن کنجد۱ قاشق چایخوری
سیر (له شده)نصف قاشق چایخوری
کنجد بودادهیک چهارم قاشق چایخوری
نمک و فلفلبه مقدار لازم
اسفناج۱۰۰ گرم
روغن مایع (برای سرخ کردن)۲-۳ قاشق غذاخوری
قارچ شیتاکه (اسلایس شده)۲۰۰ گرم
خیار (خلال شده)۱ عدد متوسط
هویج (خلال شده)۱ عدد متوسط
کدو (خلال شده)۱ عدد متوسط
تخم مرغ (سرخ شده)۱ عدد
کیمچی (برای تزیین)به مقدار لازم
مواد لازم برای سس بیبیمباپ:به مقدار لازم
گوچوجانگ (رب فلفل قرمز کرهای)۲ قاشق غذاخوری
سرکه برنج۱ قاشق چایخوری
روغن کنجد۱ قاشق غذاخوری
شکر۱ قاشق چایخوری
سیر ۰له شده)۱ قاشق غذاخوری
کنجد (برشته شده) ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه بیبیمباپ کرهای
مرحله اول
برنج را داخل پلوپز کته کنید. بعد از کته شدن آن را هم بزنید و درب پلوپز را بگذارید تا گرم بماند.
مرحله دوم
حالا نوبت درست کردن گوشت است. برش های گوشت گاو را طبق روشی که در دستور تهیه بولگوگی و تیتر چطور گوشت بولگوگی را برش بزنیم؟ آموزش دادیم تهیه کنید. در صورتی که از گوشت چرخکرده استفاده میکنید آن را حداقل نیم ساعت قبل از آمادهسازی غذا از فریزر دربیاورید تا یخزدایی شود.
مرحله سوم
سپس گوشتها را در ظرف تهگردی ریخته و روی آن سس سویا، شکر، روغن کنجد، پیازچه خرد شده، سیر له شده و کنجد برشته شده بریزید. مواد با با گوشت ترکیب کنید و به مدت نیم ساعت بگذارید تا مزهدار شود.
مرحله چهارم
برای آنکه سبزیجات روی بیبیمباپ را آماده کنید باید بعضی از آنها را بپزید. قابلمه یا ظرف گودی را از آب پر کنید. حرارت گاز را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید به شکلی که حبابهای ریزی روی سطح آن تشکیل شود. سپس نصف قاشق چایخوری نمک را به آب اضافه کنید.
حالا جوانههای سویا را داخل آب بریزید و به مدت دو دقیقه آن را بلانچ کنید. در این مدت به آرامی جوانهها را داخل آب هم بزنید. سپس با استفاده از توری آنها را از آب دربیاورید و بلافاصله در ظرف آب و تکههای یخ قرار بدهید. بعد از چند ثانیه جوانهها را با توری بردارید و چندبار بتکانید تا آب اضافی از لابهلایشان خارج شود. آنها را داخل کاسه تمیزی بریزید.
مرحله پنجم
حالا روی جوانهها روغن کنجد، سیر له شده، کنجد بو داده و نمک و فلفل بریزید و خوب هم بزنید تا به خورد جوانهها بروند.
مرحله ششم
مراحل ۴ و ۵ را برای اسفناج به همین ترتیب انجام بدهید.
مرحله هفتم
مقداری روغن مایع را درون ماهیتابهای بریزید و قارچهای اسلایس شده را به آن اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا قارچها بپزند.
مرحله هشتم
مجددا مقداری روغن داخل ماهیتابه بریزید و گوشت مزهدار شده را اضافه کنید. تا زمانی که گوشت تغییر رنگ بدهد و مغزپخت شود آن را تفت بدهید. گوشت را از روی حرارت بردارید و در ظرف درداری نگهداری کنید. گوشت باید تا زمان سرو گرم باشد.
مرحله نهم
برای تهیه سس بیبیمباپ، گوچوجانگ، سرکه برنج، روغن کنجد، شکر، سیر له شده و کنجد بو داده را داخل کاسه کوچکی با هم ترکیب کنید و هم بزنید.
مرحله دهم
حالا نوبت سرو کردن این غذاست! در کشور کره سرو بیبیمباپ داخل کاسههای سنگی بزرگی انجام میشود که آن را روی گاز گرم میکنند و بعد مواد آماده شده را داخلش به ترتیب میچینند. اما شما میتوانید کاسه مخصوص هر نفر را برداشته و ابتدا مقداری از برنج کته را کف ظرف بریزید و سطح آن را صاف کنید به شکلی که یک دوم ظرف را بپوشاند.
حالا مقدار مساوی از اسفناج، قارچ، جوانه سویا، خلالهای هویج و خیار و کدو، مقداری کیمچی، و در انتها گوشت نواری یا چرخ کرده سرخ شده را در اطراف لبههای ظرف بچینید.
مقدار مورد نیاز از سس بیبیمباپ را در مرکز تمام مواد بریزید و تخم مرغ سرخ شده را به آرامی روی آن قرار بدهید. نوش جان!
منبع: کتاب کاله
یک قسمت آن که دیده نمیشود برنج کته است که بسـ*ـتر بیبیمباپ را تشکیل میدهد تا باقی مواد (سبزیجات یا نامول Namul) را روی آن بچینند و در انتها نیز سس مخصوصی در قسمت مرکز روی سبزیجات ریخته میشود.
گوشت گاوی که به صورت نواری برش خرده است (یا گوشت چرخ کرده گاو)، سبزیجات تفت داده شده و سسهایی مثل دوئنجانگ (دو نجانگ Doenjang – سس سویایی که مزهای نمکین و گوشتی به غذا میدهد)، و گوچوجانگ (Gochujang – سس فلفل تند قرمز که مزهای آتشین به غذا میبخشد) از جمله اجزای تشکیلدهنده برنج مخلوط کرهای هستند. البته آخرین بخش بیبیمباپ را تخممرغ نیمرو یا پختهای تشکیل میدهد که دقیقا قبل از سرو غذا، در مرکز تمام مواد اولیه قرار میگیرد.
طرز خوردن بیبیمباپ نیز به این صورت است که با چاپستیک مقداری از سبزیجات، تکهای از تخم مرغ و برنج کته را برداشته با سس یا سایر دورچینهای سر میز ترکیب کرده و میل کنید.
مواد لازم برای برنج:به مقدار لازم
برنج دانه کوتاه۳۰۰ گرم
آب۴۵۰ میلی لیتر
گوشت و مواد لازم برای مزهدار کردن آن:به مقدار لازم
گوشت راسته گاو (یا گوشت گاو چرخ کرده)۲۵۰ الی ۳۰۰ گرم
سس سویا۱ قاشق غذاخوری
شکر۱ قاشق چایخوری
روغن کنجد۲ قاشق چایخوری
پیازچه (خرد شده به صورت حلقههای ریز )۱ قاشق غذاخوری
سیر (له شده)۱ قاشق چایخوری
کنجد (برشته شده)نصف قاشق چایخوری
سبزیجات و مواد لازم برای مزهدار کردن آنها:به مقدار لازم
آببه مقدار لازم
نمکنصف قاشق چایخوری
جوانه سویا۱۰۰ گرم
ظرف گود پر از آب یخ و تکههای یخ (برای بلانچینگ)به مقدار لازم
روغن کنجد۱ قاشق چایخوری
سیر (له شده)نصف قاشق چایخوری
کنجد بودادهیک چهارم قاشق چایخوری
نمک و فلفلبه مقدار لازم
اسفناج۱۰۰ گرم
روغن مایع (برای سرخ کردن)۲-۳ قاشق غذاخوری
قارچ شیتاکه (اسلایس شده)۲۰۰ گرم
خیار (خلال شده)۱ عدد متوسط
هویج (خلال شده)۱ عدد متوسط
کدو (خلال شده)۱ عدد متوسط
تخم مرغ (سرخ شده)۱ عدد
کیمچی (برای تزیین)به مقدار لازم
مواد لازم برای سس بیبیمباپ:به مقدار لازم
گوچوجانگ (رب فلفل قرمز کرهای)۲ قاشق غذاخوری
سرکه برنج۱ قاشق چایخوری
روغن کنجد۱ قاشق غذاخوری
شکر۱ قاشق چایخوری
سیر ۰له شده)۱ قاشق غذاخوری
کنجد (برشته شده) ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه بیبیمباپ کرهای
مرحله اول
برنج را داخل پلوپز کته کنید. بعد از کته شدن آن را هم بزنید و درب پلوپز را بگذارید تا گرم بماند.
مرحله دوم
حالا نوبت درست کردن گوشت است. برش های گوشت گاو را طبق روشی که در دستور تهیه بولگوگی و تیتر چطور گوشت بولگوگی را برش بزنیم؟ آموزش دادیم تهیه کنید. در صورتی که از گوشت چرخکرده استفاده میکنید آن را حداقل نیم ساعت قبل از آمادهسازی غذا از فریزر دربیاورید تا یخزدایی شود.
مرحله سوم
سپس گوشتها را در ظرف تهگردی ریخته و روی آن سس سویا، شکر، روغن کنجد، پیازچه خرد شده، سیر له شده و کنجد برشته شده بریزید. مواد با با گوشت ترکیب کنید و به مدت نیم ساعت بگذارید تا مزهدار شود.
مرحله چهارم
برای آنکه سبزیجات روی بیبیمباپ را آماده کنید باید بعضی از آنها را بپزید. قابلمه یا ظرف گودی را از آب پر کنید. حرارت گاز را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید به شکلی که حبابهای ریزی روی سطح آن تشکیل شود. سپس نصف قاشق چایخوری نمک را به آب اضافه کنید.
حالا جوانههای سویا را داخل آب بریزید و به مدت دو دقیقه آن را بلانچ کنید. در این مدت به آرامی جوانهها را داخل آب هم بزنید. سپس با استفاده از توری آنها را از آب دربیاورید و بلافاصله در ظرف آب و تکههای یخ قرار بدهید. بعد از چند ثانیه جوانهها را با توری بردارید و چندبار بتکانید تا آب اضافی از لابهلایشان خارج شود. آنها را داخل کاسه تمیزی بریزید.
مرحله پنجم
حالا روی جوانهها روغن کنجد، سیر له شده، کنجد بو داده و نمک و فلفل بریزید و خوب هم بزنید تا به خورد جوانهها بروند.
مرحله ششم
مراحل ۴ و ۵ را برای اسفناج به همین ترتیب انجام بدهید.
مرحله هفتم
مقداری روغن مایع را درون ماهیتابهای بریزید و قارچهای اسلایس شده را به آن اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا قارچها بپزند.
مرحله هشتم
مجددا مقداری روغن داخل ماهیتابه بریزید و گوشت مزهدار شده را اضافه کنید. تا زمانی که گوشت تغییر رنگ بدهد و مغزپخت شود آن را تفت بدهید. گوشت را از روی حرارت بردارید و در ظرف درداری نگهداری کنید. گوشت باید تا زمان سرو گرم باشد.
مرحله نهم
برای تهیه سس بیبیمباپ، گوچوجانگ، سرکه برنج، روغن کنجد، شکر، سیر له شده و کنجد بو داده را داخل کاسه کوچکی با هم ترکیب کنید و هم بزنید.
مرحله دهم
حالا نوبت سرو کردن این غذاست! در کشور کره سرو بیبیمباپ داخل کاسههای سنگی بزرگی انجام میشود که آن را روی گاز گرم میکنند و بعد مواد آماده شده را داخلش به ترتیب میچینند. اما شما میتوانید کاسه مخصوص هر نفر را برداشته و ابتدا مقداری از برنج کته را کف ظرف بریزید و سطح آن را صاف کنید به شکلی که یک دوم ظرف را بپوشاند.
حالا مقدار مساوی از اسفناج، قارچ، جوانه سویا، خلالهای هویج و خیار و کدو، مقداری کیمچی، و در انتها گوشت نواری یا چرخ کرده سرخ شده را در اطراف لبههای ظرف بچینید.
مقدار مورد نیاز از سس بیبیمباپ را در مرکز تمام مواد بریزید و تخم مرغ سرخ شده را به آرامی روی آن قرار بدهید. نوش جان!
منبع: کتاب کاله
طرز تهیه بیبیمباپ کرهای
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com