- عضویت
- 25/10/20
- ارسال ها
- 1,158
- امتیاز واکنش
- 17,924
- امتیاز
- 323
- محل سکونت
- رمان ۹۸
- زمان حضور
- 59 روز 6 ساعت 34 دقیقه
نویسنده این موضوع
رسمهای مختلف و خلق وخوی اقوام مختلف با توجه به تاریخ و قدمت منطقه در طی سالهای طولانی شکل گرفته، سـ*ـینه به سـ*ـینه به افراد یک جامعه منتقل میشود و در طول سالها، زنده و پا برجا میماند. مردم شهر زنجان نیز با توجه به قدمت تاریخی و فراز ونشیبهای بسیار در طول زمان خود، دارای آداب و رسوم وفرهنگ وخصلتهای ویژه ای هستند. جشنها و آداب و رسوم مختلف در موارد گوناگون، دارای نظم و قوانین خاصی هستند که همگان ملزم به رعایت آنها هستند، مراسم اعیاد مذهبی و ملی، مراسم عمومی و عزا، نوع لباس پوشیدن و جشنهای محلی از جمله مواردی هستند که دارای نظم خاصی بوده و جزو آداب و رسوم مردم شهر زنجان میآیند.
●محل آشپزی:
تعسان (تنورستان) محلی بود كه تنور و اجاق پخت غذا در آن قرار داشت كه بنا به تعداد افراد خانواده تعداد اجاق نیز فرق میكرد برای سوخت اجاق و تنور از هیزم استفاده میكردند كه در اصطلاح محلی بدان «اودون» میگویند سوختن هیزم غالباً دود زیادی ایجاد میكرد و برای همین دیوارهای تعسان همیشه با لایهای از دوده پوشیده بود. در هر خانواده معمولاً دوخروار یا بیشتر آرد وجود داشت و در ماه یك یا دو بار نان میپختند و سپس نانها را در یك اطاق بر روی هم میچیدند و هر روز مقداری از آنرا سرسفره میآوردند و اگر نان خشك شده بود با جاروی كوچكی یا با دست مقداری آب روی آن میپاشیدند و بعد از یكی دو ساعت قابل خوردن میشد. بیشتر خانوادهها مخصوصاً روستائیان در زمستان كرسی را روی همان تنور میگذاشتند و افراد خانواده شبها دور آن میخوابیدند و از حرارت تنور استفاده میكردند. برای خوردن غذا محل خاصی وجود نداشته است و گاهی در اتاق و گاهی در آشپزخانه عمل غذا خوردن انجام میگرفته است، البته ثروتمندان هیچوقت در آشپزخانه غذا نمیخوردهاند.
●خوراك محلی:
از غذاهائی كه معمولاً فقط در مراسم خاصی پخته میشوند و مردم زنجان در سایر اوقات سال كمتر از آن استفاده میكنند میتوان به غذای شب چهارشنبه سوری - غذای شب عید و غذائی كه به هنگام دندان در آوردن كودك پخته میشود اشاره كرد. در شب چهارشنبه سوری معمولاً خانوادهها به همراه برنج، خورشتی بنام «ششانداز» درست میكنند كه تركیبی است كه از روغن، خرما، كشمش، گردو، تخممرغ، و سركه. علاوه بر این به تعداد افراد خانواده تخممرغی با پوست پیاز نازك در لابلای برنج گذاشته میشود تا رنگ بگیرد معمولاً اشكال متنوعی كه بر روی تخممرغ ایجاد میشود توسط افراد تفسیر میشود مثلاً اگر بر روی تخممرغی شكلی مانند هواپیما دیده شود آنرا نشانه سفر حج میگیرند و غیره.اما خوراك شب عید نوروز، در این شب اغلب خانوادهها معمولاً یك ماهی تهیه میكنند و در كنار ماهی رشته پلو یا زعفران پلو (بسته به استطاعت خانواده) پخته میشود. یكی از دلایلی كه مردم برای مصرف ماهی در شب سال نوبر میشمرند این است كه چون آب دریا حیات بخش است برای همین در اول سال از موجودات دریائی استفاده میكنند تا سال خوبی داشته باشند. یكی دیگر از غذاهائی كه در زنجان در مراسم خاصی پخته میشود خوراكی است به نام دنك كه در هنگام دندان در آوردن كودك پخته میشود این خوراك از گندم و گوشت تهیه میشود و بعضی از اوقات این خوراك بین خویشان نزدیك و گاهی بین همسایهها نیز توزیع میشود.
#الهه_آذری_مقدم
#تالار_فرهنگ
●محل آشپزی:
تعسان (تنورستان) محلی بود كه تنور و اجاق پخت غذا در آن قرار داشت كه بنا به تعداد افراد خانواده تعداد اجاق نیز فرق میكرد برای سوخت اجاق و تنور از هیزم استفاده میكردند كه در اصطلاح محلی بدان «اودون» میگویند سوختن هیزم غالباً دود زیادی ایجاد میكرد و برای همین دیوارهای تعسان همیشه با لایهای از دوده پوشیده بود. در هر خانواده معمولاً دوخروار یا بیشتر آرد وجود داشت و در ماه یك یا دو بار نان میپختند و سپس نانها را در یك اطاق بر روی هم میچیدند و هر روز مقداری از آنرا سرسفره میآوردند و اگر نان خشك شده بود با جاروی كوچكی یا با دست مقداری آب روی آن میپاشیدند و بعد از یكی دو ساعت قابل خوردن میشد. بیشتر خانوادهها مخصوصاً روستائیان در زمستان كرسی را روی همان تنور میگذاشتند و افراد خانواده شبها دور آن میخوابیدند و از حرارت تنور استفاده میكردند. برای خوردن غذا محل خاصی وجود نداشته است و گاهی در اتاق و گاهی در آشپزخانه عمل غذا خوردن انجام میگرفته است، البته ثروتمندان هیچوقت در آشپزخانه غذا نمیخوردهاند.
●خوراك محلی:
از غذاهائی كه معمولاً فقط در مراسم خاصی پخته میشوند و مردم زنجان در سایر اوقات سال كمتر از آن استفاده میكنند میتوان به غذای شب چهارشنبه سوری - غذای شب عید و غذائی كه به هنگام دندان در آوردن كودك پخته میشود اشاره كرد. در شب چهارشنبه سوری معمولاً خانوادهها به همراه برنج، خورشتی بنام «ششانداز» درست میكنند كه تركیبی است كه از روغن، خرما، كشمش، گردو، تخممرغ، و سركه. علاوه بر این به تعداد افراد خانواده تخممرغی با پوست پیاز نازك در لابلای برنج گذاشته میشود تا رنگ بگیرد معمولاً اشكال متنوعی كه بر روی تخممرغ ایجاد میشود توسط افراد تفسیر میشود مثلاً اگر بر روی تخممرغی شكلی مانند هواپیما دیده شود آنرا نشانه سفر حج میگیرند و غیره.اما خوراك شب عید نوروز، در این شب اغلب خانوادهها معمولاً یك ماهی تهیه میكنند و در كنار ماهی رشته پلو یا زعفران پلو (بسته به استطاعت خانواده) پخته میشود. یكی از دلایلی كه مردم برای مصرف ماهی در شب سال نوبر میشمرند این است كه چون آب دریا حیات بخش است برای همین در اول سال از موجودات دریائی استفاده میكنند تا سال خوبی داشته باشند. یكی دیگر از غذاهائی كه در زنجان در مراسم خاصی پخته میشود خوراكی است به نام دنك كه در هنگام دندان در آوردن كودك پخته میشود این خوراك از گندم و گوشت تهیه میشود و بعضی از اوقات این خوراك بین خویشان نزدیك و گاهی بین همسایهها نیز توزیع میشود.
#الهه_آذری_مقدم
#تالار_فرهنگ
آداب و رسوم مردم زنجان در طبخ غذا
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com
آخرین ویرایش توسط مدیر: