خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

M O B I N A

سرپرست بخش فرهنگ و ادب
عضو کادر مدیریت
کاربر V.I.P انجمن
سرپرست بخش
ناظر کتاب
منتقد انجمن
  
  
عضویت
3/4/21
ارسال ها
25,243
امتیاز واکنش
64,123
امتیاز
508
سن
19
محل سکونت
BUSHEHR
زمان حضور
272 روز 9 ساعت 46 دقیقه
نویسنده این موضوع
آشنایی با هنر پتینه و پتینه کاری
هنر پتینه اصالتی ایتالیایی داشته و استفاده از تکنیک کهنگی در رنگ، طرح یک بنا و یا تغییر ظاهر ظروف بر اساس رنگ و طرح قدیمی و سنتی را هنر پتینه و حرفه پتینه کاری می نامند. اگر تمایل دارید یک حس نوستالژی در طراحی منزل خود ایجاد کرده و با استفاده از تجهیزات جدید یک قاب قدیمی و تصویری کهنه از لوازم و ساختار منزل خود به نمایش بگذارید، بهترین پیشنهاد اعمال پتینه و پتینه کاری در دکوراسیون داخلی و طراحی بنای منزل شماست.
در این هنر نقش رنگ‌های پوشاننده، روشن کننده و مات کننده در کهنه کاری و فرسوده نشان دادن لوازم در پتینه کاری بسیار پر رنگ است. در نهایت می‌توان گفت پتینه کاری هنری پر طرفدار است، که با رنگ‌های دکوراتیو و ابزارهای مختلف روی سطوح مختلف، بافتهای خاصی را به وجود می آورد و امکان ایجاد نمایی کهنه و فرسوده و بعبارتی اکسید شده در لوازم با جنس های مختلف را فراهم می‌آورد. پتینه کاری از بازار کار بسیار خوبی بر خوردار است.
انواع پتینه کاری
پتینه پوششی هنرمندانه برای سطوح است که انواع مختلفی دارد. پتینه به طور کلی روی یک رنگ پس‌زمینه که می‌تواند رنگ روغنی، پلاستیک یا اکریلیک باشد اجر شوند. این طرح‌ها می‌توانند برجسته یا تـ*ـخت (فلت) باشند که بسته به دکوراسیون داخلی مدنظرتان باید نوع آن را انتخاب کنید. پتینه کاری را به دو دسته کلاسیک و مدرن تقسیم بندی می‌کنند. در انواع پتینه کلاسیک، عموما پتینه کاری‌ها جلوه‌ای قدیمی به خانه می‌بخشند. پتینه کاری برجسته که در قدیم بسیار کاربرد داشته، یکی از انواع کلاسیک آن است. در نوع کلاسیک که به پتینه‌ی ورقه طلا معروف است، از خمیر مخصوص پتینه کاری استفاده می‌شود و عموما از رنگ‌های طلایی برای تزئین آن استفاده می‌کنند. در نوعی دیگر از پتینه کلاسیک می‌توان نقش سنگ، آجر یا ترک را روی سطح مورد نظر اجرا کرد.
در پتینه مدرن‌ از پوشش ابر و باد و آسمان یا طرح فرشته به عنوان الگوی پوشش استفاده می‌شود و یا می‌توان با استفاده از تکنیک‌های رنگ آمیزی، طرح چوب یا پوششی نقره‌ای را روی سطح اجرا کرد. پتینه کاری را می‌توان روی هر سطحی اجرا کرد؛ از دیوار گچی و رنگ خورده و کاغذ دیواری شده گرفته تا سطوح چوبی وسایل خانه یا ستون‌ها. پتینه کاری مدرن با تلفیق انواع طرح‌های جدید با روش‌های پتینه و پتینه کاری و کاربرد آنها در دکوراسیون منزل تاثیر بالایی داشته و طرفداران زیادی دارد.
پتینه و پتینه کاری روی چوب

پتینه چوب، استفاده از رنگ‌های پوششی برای ایجاد سطح یک دست روی چوب است. در واقع در واقع پتینه روی چوب، تکنیک ترکیب چند رنگ و ایجاد لایه‌های رنگی متفاوت بر روی چوب قلمداد می‌شود. برای رنگ کاری روی چوب و ایجاد تغییررنگ و سبک در چوب پتینه کاری روی چوب یک روش مناسب و پیشنهادی می‌باشد. استفاده از رنگ ها و سبک‌های پتینه کاری در ایجاد ظاهر مناسب و زیبا روی چوب موثر می باشد. در نوسازی لوازم چوبی و پوشش لایه‌های خوردگی و زدگی چوب پتینه کاری کاربرد دارد.


پتینه و پتینه کاری چیست؟

 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

M O B I N A

سرپرست بخش فرهنگ و ادب
عضو کادر مدیریت
کاربر V.I.P انجمن
سرپرست بخش
ناظر کتاب
منتقد انجمن
  
  
عضویت
3/4/21
ارسال ها
25,243
امتیاز واکنش
64,123
امتیاز
508
سن
19
محل سکونت
BUSHEHR
زمان حضور
272 روز 9 ساعت 46 دقیقه
نویسنده این موضوع
پتینه کاری با بافت دار کردن دیوار
استفاده از پتینه کاری در بافت‌دار کردن دیوار به روش‌های مختلف صورت می‌گیرد. از جمله ترکیب پودر مل، روغن الیف، آب و رنگ روغنی ساختمان برای بدست آوردن خمیری نسبتا شل برای بافت دار کردن دیوار مورد استفاده قرار داد. البته می‌توانید مقدار آب و پودر مل را برای رسیدن به غلظت دلخواه خود را تغییر دهید و سپس با استفاده از غلطکهای موجود انواع بافتهای مورد نظر خود را بوجود آورید. حتی اگر غلطک ندارید میتوانید با استفاده از دست و انگشتان خود طرحهای خلاقانه ای بوجو د بیاورید.
پتینه کاری با پارچه
این روش نسبت به روش استفاده از اسفنج به زمان بیشتری برای اجرا نیاز دارد. در این روش پس از آماده سازی و رنگ آمیزی سطح زیرین با استفاده از چند تکه پارچه آغشته به رنگ به صورت ضربه ای بر روی سطح طرح ایجاد می شود. میتوان به جای پارچه از ورقهای نازک پلاستیکی نیز استفاده نمود.
d268c181.jpg

#سیمرغ


پتینه و پتینه کاری چیست؟

 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

Tabassoum

دستیار تالار هنر
دستیار مدیر
گوینده انجمن
میکسر انجمن
  
عضویت
31/3/22
ارسال ها
1,149
امتیاز واکنش
5,520
امتیاز
283
محل سکونت
کنج اتاق:)
زمان حضور
25 روز 12 ساعت 1 دقیقه
پتینه کاری چیست؟
پتینه کاری، ریشه‌ای قدیمی دارد که در دهه 1920 میلادی در مصر باستان روی کار آمد و اکنون به شغل و هنری حرفه ای تبدیل گشته است. تکنیک پتینه کاری هنری است که به اشیاء و سطوح مختلف مانند: دیوارها، ظاهری شبیه به عتیقه می‌دهد تا به نظر برسد آن شی‌ء یا سطح در اثر گذر زمانی طولانی به این شکل در آمده است.

به عبارت دیگر پتینه کاری، هنر کهنه کردن و ایجاد ظاهری قدیمی برای اجسام با بهره‌گیری از رنگ و متریال مخصوص می‌باشد. کهنه جلوه دادن لوازم جدید، از موارد پرطرفدار بین افرادی است که دکور آنتیک فضای خانه را به دکوراسیون مدرن ترجیح می‌دهند. در حرفه پتینه کاری، هنرمند با یافتن زیبایی در اشیاء و توجه به جزئیات، آن‌ها را تبدیل به یک اثر مسحورکننده می‌نماید.

کاربرد پتینه کاری
همان‌طور که گفته شد با استفاده از هنر پتینه کاری می‌توان ظاهر هر جسمی را به عتیقه تبدل کرد. به‌طور مثال دربسیاری از نمایشگاه‌ها و موزه‌ها جهت نمایش دادن برخی اشیاء زیرخاکی و عتیقه، از شی‌ء اصلی استفاده نمی‌کنند. بلکه آز آن‌ها قالب گرفته‌شده و با پتینه‌کاری روی آن، همانند شی‌ء اصلی شده و به نمایش گذاشته می‌شود.

یا بسیاری از سکه‌ها، مجسمه، لوح و ظروف قدیمی مربوط به دوره‌های مختلف تاریخ هستند که برخی افراد دوست دارند نمونه‌هائی از آن‌ها را به شکل قاب یا عنصر تزئینی در خانه داشته باشند. با ساخت نمونه‌ای مطابق با نمونه اصلی و پتینه کاری، این امکانی فراهم می‌شود.

کاربرد پتینه کاری
ضمنا از تکنیک پتینه کاری جهت مرمت آثار باستانی و اشیاء عتیقه نیز استفادهای زیادی می شود. ولی حرفه پتینه کاری به اینجا ختم نمی‌شود، این هنر فقط محدود به اشیاء تزئینی نیست. با پتینه هر سلیقه‌ای و یا هر نوع احساسی می‌تواند تبدیل به پوششی هنرمندانه شود.

با پتینه کاری، دیگر نیازی به رنگ‌آمیزی و یا کاغذ دیواری برای پوشش دیوارهای محیط زندگی و یا کاری نیست. پتینه را می‌توان حتی روی اثاثیه منزل مثل میز، صندلی، کابینت، کمد و قفسه‌های چوبی اجرا نمود.

پتینه کاری حرفه‌ای
انواع طرح‌های پتینه کاری
در هم آمیختن هنر و تکنولوژی و ابداع سبک‌های نوین و متریال جدید باعث شده که علاوه بر طرح‌های خاص در زمینهٔ کهنگی و قدیمی، پتینه کاری برجسته در مدل‌های مختلف بنا به درخواست و سلیقه مشتری قابل‌اجرا می‌باشد.

متداول‌ترین طرح‌های پتینه، طرح کلاسیک و مدرن می‌باشد. پتینه کاری با ورقه‌های طلا، یکی از محبوب‌ترین طرح‌های کلاسیک است که جلوه بصری فوق‌العاده ای به محیط می‌بخشد.

انواع طرح‌های پتینه کاری
از دیگر طرح‌های پتینه می‌توان طرح سنگ، آجر، بتن، چوب و یا طرح مدرن پتینه فرشته و ابروباد را نام برد. برای رنگ‌های زمینه پتینه، از رنگ‌های روغنی، پلاستیک و اکریلیک استفاده می‌کنند که رنگ زمردی و آبی فیروزهای و آبی درباری از پرکاربردترین آن‌هاست.

پتینه کاری با رنگ روغن
لوازم و مواد مورد نیاز پتینه کاری
هنر پتینه کاری هم مانند هر حرفه دیگر نیازمند لوازم و مواد خاصی است که بسته به نوع پتینه و سطح کار موردنظر، هرکدام در جای خود مورداستفاده قرار می‌گیرد که عبارتند از:

انواع کاردک‌، لیسه و ابزار مخصوص جهت شکل دادن.
دریل با انواع پره‌ها جهت ترکیب نمودن مواد.
قلم‌مو، غلطک و سینی رنگ.
شابلون‌های مخصوص.
انواع رنگ‌ها مانند رنگ اکریلیک، روغنی و پلاستیک.
خمیر مخصوص، گچ و بتونه.
روغنی مخصوص به نام شاپون یا شاپان.
لوازم متفرقه دیگر مانند دستکش، برس، چسب چوب، پارچه، اسفنج و…


پتینه و پتینه کاری چیست؟

 

Tabassoum

دستیار تالار هنر
دستیار مدیر
گوینده انجمن
میکسر انجمن
  
عضویت
31/3/22
ارسال ها
1,149
امتیاز واکنش
5,520
امتیاز
283
محل سکونت
کنج اتاق:)
زمان حضور
25 روز 12 ساعت 1 دقیقه
تکنیک و روش‌های اجرای پتینه کاری
برای اجرای پتینه کاری روی دیوار، روش‌ها و تکنیک‌های مختلفی وجود دارد که به آن‌ها خواهیم پرداخت. ضمنا اگر برای اولین بار است که می‌خواهید اقدام به اجرای پتینه کاری کنید، حتماً از قبل روی یک سطح دیگر این کار را امتحان نمائید.

روش‌های اجرای پتینه کاری
پتینه کاری با ورق‌های زینتی (طلا، مس، نقره و قلع)
در روش پتینه کاری ورق‌های زینتی، ابتدا بعد از تمیز نمودن سطح موردنظر، آن‌ها را توسط قلم‌مو یا غلتک، بارنگ موردنظر (اکریلیک یا هر رنگ دیگر) می‌پوشانیم و صبر می‌کنیم تا خشک شود.

در مرحله بعد ورق زینتی را توسط چسب چوب رقیق‌شده به‌آرامی بر روی سطح رنگ‌شده قرارداده و به‌ وسیله پنبه یا با دست، به ورق فشار وارد می‌کنیم تا ورق چسبندگی لازم را پیداکرده و به سطح بچسبد.

توجه داشته باشید که ورقه‌ها را می‌توان با فواصل دلخواه یا طبق الگویی از پیش تعیین‌شده روی سطح چسباند و بنا به سلیقه می‌توان آن‌ها را به‌صورت مسطح و یا چروک استفاده نمود.

پتینه کاری با طلا
در انتها توسط یک تکه پارچه یا اسفنج، سطح کار را ماساژ داده تا اضافات ورقه‌ها برداشته شود. در این روش می‌توان با بازی بارنگ‌ها و ورقه‌های زینتی، جلوه‌ای مدرن یا قدیمی به کار بخشید.

به‌طور مثال اگر هدفمان ایجاد کهنه‌کاری روی سطح باشد، برای رنگ سطح زیر می‌توان از رنگ مشکی و آبی درباری استفاده نمود، سپس به همان روشی که گفته شد با استفاده از ورقه‌های مسی، پتینه طرح کهنه و آنتیک روی سطح ایجاد نمود.

پتینه کاری با اسفنج
پتینه کاری به روش رنگ‌برداری
یکی از تکنیک‌هائی که در تکنیک پتینه کاری مورد استفاده قرار می‌گیرد، هنر رنگ‌برداری است. این روش همان‌گونه که از نامش پیداست، با برداشتن یا پاک کردن قسمتی از رنگ دیوار یا سطح کار اجرا می‌شود.

در این روش ابتدا سطح موردنظر را رنگ کرده و قبل از اینکه که رنگ کاملاً خشک شود، با استفاده از کاردک، قسمتی از رنگ‌ها را طبق طرح موردنظرتان جدا کنید.

همچنین می‌توان با استفاده از یکه تکه پارچه زبر که به شکل مچاله درآورده شده، به‌صورت ضربه‌ای به دیوار خیس ضربه بزنید تا قسمتی از رنگ از روی دیوار برداشته‌ شده و خواهید دید که نتیجه کار حیرت‌انگیز است.

در این روش در صورت استفاده از دو رنگ متضاد ، جلوه بصری فوق العاده‌ایی ایجاد خواهد شد. این روش برای دیوارهای قدیمی که سطح آن‌ها قبلاً رنگ‌شده و از زمان آن چند سالی می‌گذرد، نتیجه بهتری خواهد داشت.


پتینه و پتینه کاری چیست؟

 

Tabassoum

دستیار تالار هنر
دستیار مدیر
گوینده انجمن
میکسر انجمن
  
عضویت
31/3/22
ارسال ها
1,149
امتیاز واکنش
5,520
امتیاز
283
محل سکونت
کنج اتاق:)
زمان حضور
25 روز 12 ساعت 1 دقیقه
پتینه کاری با اسفنج
به‌طورکلی استفاده از اسفنج (طبیعی) برای پتینه کاری سطوح ناهموار گزینه خوبی است. این روش، یکی از ساده‌ترین و درعین‌حال زیباترین روش‌های پتینه کاری است که حتی افراد مبتدی هم می‌توانند به خوبی آن را اجرا نمایند.

در پتینه کاری اسفنج همانند روش‌های قبلی، ابتدا باید سطح پایه را رنگ نموده و صبر کنید تا این سطح کاملا خشک شود. اگر می‌خواهید دیوار یا سطحی قابل شستشو داشته باشید، از رنگ‌روغنی جهت این منظور استفاده نمائید.

سپس یک پیمانه رنگ متضاد با رنگ دیوار را با چهار پیمانه براق‌کننده مخلوط‌کنید. (اما اگر می‌خواهد رنگ مات یا کدر باشد، از براق‌کننده کمتری استفاده نمایید).

در مرحله بعد اسفنج را مرطوب نموده و در مخلوط رنگ آماده‌شده فرو ببرید. سپس به‌طور چرخشی اسفنج را روی کل سطح بچرخانید تا ظاهری یکدست به وجود آید.

پتینه کاری با اسفنج
پتینه کاری با پارچه
اصول این روش همانند پتینه کاری اسفنج است با این تفاوت که به‌جای اسفنج، از یک‌تکه پارچه مستطیلی به عرض 20 و طول 25 سانتی‌متری استفاده می‌شود.

در این روش دو سر پارچه را گرفته و خلاف جهت بچرخانید (حالت آبگیری لباس) و به شکل لوله درآورید. سپس آن را به رنگ آغشته کرده و بعد از خشک شدن رنگ پایه، مانند وردنه روی دیوار به حرکت درآورید و هر بار که پارچه باز شد، دوباره این کار را تکرار کنید.

پتینه کاری با پارچه
تکنیک برجسته یا بافت دار نمودن سطوح در پتینه کاری
این روش، رابـ*ـطه مستقیم باقدرت تجسم، خلاقیت و ابتکار هنرمند پتینه کار دارد. در این روش از موادی مانند الیاف، سیمان، خاک اره، پودر شیشه و آئینه، بتونه، گچ و … استفاده می کنند.

در این تکنیک پتینه کاری، ابتدا چسب چوب را به‌وسیله آب رقیق می‌کنیم و موادی که قصد داریم با آن بافت موردنظر را ایجاد کنیم را به‌آرامی به چسب رقیق‌شده اضافه نموده و مرتب هم می‌زنیم. توجه داشته باشید که مواد هم زده باید غلظتی شبیه ماست پیدا کند.

تکنیک بافت دار نمودن سطوح در پتینه کاری
در مرحله بعد یک‌ لایه چسب چوب روی سطح کار می‌زنیم، سپس خمیری را که از قبل آماده کرده بودیم توسط غلطک و یا دست به سطح موردنظر می‌مالیم. توجه داشته باشید که سطح کار را که به چسب چوب آغشته کرده بودیم، باید به‌صورت نیمه‌خشک باشد.

حال توسط چنگال، کاردک و یا انگشتان دست، اشکال و نقوش موردنظر را روی کار ایجاد می‌کنیم. لازم به ذکر است در این مرحله خصوصاً هنگام استفاده از سیمان حتماً از دستکش استفاده نمائید. درروش بافت‌دار نمودن، برای تکنیک کهنه‌کاری از سیمان سیاه استفاده می‌شود.


پتینه و پتینه کاری چیست؟

 

Tabassoum

دستیار تالار هنر
دستیار مدیر
گوینده انجمن
میکسر انجمن
  
عضویت
31/3/22
ارسال ها
1,149
امتیاز واکنش
5,520
امتیاز
283
محل سکونت
کنج اتاق:)
زمان حضور
25 روز 12 ساعت 1 دقیقه
ضمنا در این روش بعد از مالیدن خمیر آماده‌ شده به سطح کار، می‌توان از کیسه فریز جهت نقش دادن استفاده نمود به این صورت که کیسه فریزر را به شکل ناهموار روی سیمان می‌فشاریم و شکل موردنظر را ایجاد می‌کنیم، کیسه فریزر بعد از خشک شدن سیمان، به‌راحتی کنده می‌شود. و یا با استفاده از یک تکه گونی و یا فویل نازک، می‌توانیم نقوشی را روی سطح ایجاد کنیم.

بعد از شکل گرفتن مواد و خشک شدن آن‌ها، نوبت به رنگ‌آمیزی می‌رسد. بارنگ آمیزی توسط تکنیک‌های گفته شده مانند ورقه‌های زینتی، رنگ‌برداری، اسفنج و یا حتی رنگ‌آمیزی ساده توسط رنگ دلخواه، اثر پتینه شما آماده است.

پتینه کاری با ورقه‌های زینتی
پتینه کاری روی چوب
خیلی از مردم فکر می‌کنند لوازم چوبی قدیمی، جایشان گوشه انباری یا در سطل آشغال است. درصورتی‌که با پتینهکاری روی چوب و تکنیک‌های مربوط به آن می‌توانید آن را به یک شی آنتیک و قدیمی تبدیل کنید و از حس نوستالژیک آن لـ*ـذت ببرید.

پتینه کاری روی چوب
روش‌های پتینه کاری روی چوب
پتینه با جوهر رنگ.
پتینه بارنگ‌های حلال در آب.
پتینه به‌ وسیله روغن شاپان.
پتینه کاری با لاک‌الکل.
پتینه بارنگ روغنی.


پتینه و پتینه کاری چیست؟

 

Tabassoum

دستیار تالار هنر
دستیار مدیر
گوینده انجمن
میکسر انجمن
  
عضویت
31/3/22
ارسال ها
1,149
امتیاز واکنش
5,520
امتیاز
283
محل سکونت
کنج اتاق:)
زمان حضور
25 روز 12 ساعت 1 دقیقه
مزایا و معایب پتینه کاری
همان‌طور که گفته شد، پتینه کاری بر روی هر جسم و سطحی قابل‌ اجرا است که یکی از کاربردهای آن، استفاده به‌عنوان جایگزینی برای نقاشی ساختمان و کاغذدیواری ساختمان می‌باشد. این مورد، دارای مزایا و معایبی می‌باشد که بدین شرح است:

پتینه کاری طرح گچ
مزایای پتینه‌کاری
نیاز به زیرسازی ندارد.
مقاومت و پایداری بالائی دارد.
بر روی هر سطحی قابل‌اجراست.
نسبت به رنگ‌های دیگر جذاب‌تر و خاص‌تر است.
نسبت به رنگ‌هائی مانند: مولتی کالر و بلکا ارزان‌تر است.
هر طرحی که در ذهن دارید را می‌توان توسط پتینه اجرا نمود.
در صورت آسیب دیدن قسمتی از آن، به‌راحتی مرمت می‌شود.
به دلیل پوشش دهی بالا، عیب‌های ظاهری دیوار مانند: موج و ترک را می‌پوشاند.
پتینه کاری نسبت به رنگ‌های روشن و یکدست دیرتر کثیف می‌شود.
پتینه کاری با رنگ‌های روشن
معایب پتینه‌کاری
پتینه کاری با توجه به ویژگی‌های مثبتی که دارد، معایب آن انگشت‌شمار است که عبارت‌اند از:

به دلیل مقاوم نبودن در برابر آب برای فضاهای بیرونی مناسب نیست.
با توجه به وجود بافت‌ها و ریزه‌کاری‌های موجود در پتینه، تمیز نمودن آن دشوار است.
پتینه کاری برجسته
کلام پایانی
ایجاد فضاهای خاص، لوکس و منحصر به فرد، نیاز بسیاری از خانه‌های امروزی است. شما می‌توانید پتینه کاری خانه خودتان را بعهده بگیرید، اما همان‌طور که می‌دانید، در این کار هنر و خلاقیت حرف اول را می‌زند. اگر پتینه کاری منزل شما توسط یک هنرمند باتجربه انجام شود تا مدت‌ها خودتان و هر شخص دیگر، با نگاه کردن به آن به‌عنوان یک اثر هنری لـ*ـذت خواهد برد.
منبع: کارچی داری


پتینه و پتینه کاری چیست؟

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا