- عضویت
- 3/7/20
- ارسال ها
- 686
- امتیاز واکنش
- 38,138
- امتیاز
- 348
- سن
- 20
- محل سکونت
- کنار مـ*ـاچخانومِ اژدرخان
- زمان حضور
- 263 روز 18 ساعت 20 دقیقه
نویسنده این موضوع
شله زرد یکی از دسرهای خوشمزه سنتی ایرانی است که به دلیل وجود زعفران، زرد رنگ است و آن را به این نام می خوانند. روی این دسر خوشمزه را معمولا با مقداری دارچین و خلال بادام و خلال پسته تزئین می کنند. این غذای خوشمزه را در ماه مبارک رمضان بر سر سفره افطار اکثر ایرانیان می بینید. از مواد تشکیل دهنده این دسر می توان به برنج ایرانی، شکر، زعفران، گلاب، هل ، مغز بادام و پسته خلالی، دارچین، کره و روغن اشاره کرد. از آن جاییکه این دسر بیشتر در ایام ماه مبارک رمضان و یا تاسوعا و عاشورا طبخ و توزیع می شود روی آن را با پاشیدن دارچین منقوش به اسامی مذهبی می کنند. برای اینکه بتوانید شله زرد خوشمزه و ممتازی تهیه کنید رعایت برخی نکات ضروری است. ما در این مقاله مهم ترین نکات شله زرد را برایتان گردآوری کرده ایم.
راز و رمزهای یک شله زرد خوشمزه
پیمانه مناسب
مهمترین نکته در اندازه گیری مواد شله زرد استفاده از پیمانه یکسان است. یعنی اگر یک پیمانه برنج میگیرید باید با همان پیمانه ۲ لیوان شکر و ۵ لیوان آب استفاده کنید. این نسبت در مورد درست کردن شله زرد متداول است.
نکات شله زرد به مقدار زیاد
برای درست کردن شله زرد زعفرانی مجلسی به مقدار زیاد باید نسبت ها را به این ترتیب زیاد کنید: مقدار شکر دو برابر برنج و مقدار آب پنج برابر برنج. این نسبت را به خاطر بسپارید تا با خیال راحت هر میزان شله زرد را به خوبی عمل بیاورید.
استفاده از زعفران
هرچقدر هم زعفرانتان مرغوب باشد اما نباید آن را مستقیما داخل شله زرد بریزید. بهتر است ابتدا مقدار مورد نظر از زعفران به خوبی بسابید، سپس زعفران را با آب جوش دم کرده یا با یخ رنگ بدهید، در ادامه آن را به موادتان اضافه کنید.
برنج مناسب
برای تهیه شله زرد زعفرانی مجلسی برخی برنج نیم دانه را توصیه می کنند و بعضی هم ترجیح می دهند از برنج کامل استفاده کنند. در هر صورت برنج شما باید مرغوب و ایرانی باشد. برنج های هندی برای این کار مناسب نیستند
استفاده از برنج کامل
اگر قصد دارید از برنج کامل استفاده کنید حتما از ۲۴ ساعت قبل باید برنج را بخیسانید و سپس آن ها را روی یک پارچه تمیز پهن کنید و به مدت ۱۲ ساعت در معرض آفتاب قرار دهید تا برنج ها خشک شوند. وقتی که برنج ها کاملا خشک شد با کف دست برنج ها را سابیده و خرد کنید. سپس آب و بخشی از زعفران آب کرده را روی برنج هایی که با دست ساییده و خرد کرده اید بریزید. می بینید که در واقع حتی اگر بخواهید برنج کامل استفاده کنید باید قبل از پخت آن را بشکنید.
برنج نیم دانه
برای استفاده از برنج نیم دانه باید به این نکته توجه داشته باشید که برنج نیم دانه هنگام پخت خیلی زود تر وا میرود. پس برای خیس کردن آن دو تا سه ساعت کافی است اما برای برنج کامل بین ۱۲ الی ۲۴ ساعت خیساندن برنج مورد نیاز می باشد.
خیساندن خلال ها
از چند ساعت قبل حتما خلال بادام و پسته را آب کشیده و در گلاب بخیسانید. حتما از خلال بادام و خلال پسته مرغوب خانگی استفاده کنید تا بوی نا ندهد و با خیساندن آن از چند ساعت قبل در گلاب هم آن را نرم می کنید و هم عطر بهتری در شله زرد خواهد داشت.
راز و رمزهای یک شله زرد خوشمزه
پیمانه مناسب
مهمترین نکته در اندازه گیری مواد شله زرد استفاده از پیمانه یکسان است. یعنی اگر یک پیمانه برنج میگیرید باید با همان پیمانه ۲ لیوان شکر و ۵ لیوان آب استفاده کنید. این نسبت در مورد درست کردن شله زرد متداول است.
نکات شله زرد به مقدار زیاد
برای درست کردن شله زرد زعفرانی مجلسی به مقدار زیاد باید نسبت ها را به این ترتیب زیاد کنید: مقدار شکر دو برابر برنج و مقدار آب پنج برابر برنج. این نسبت را به خاطر بسپارید تا با خیال راحت هر میزان شله زرد را به خوبی عمل بیاورید.
استفاده از زعفران
هرچقدر هم زعفرانتان مرغوب باشد اما نباید آن را مستقیما داخل شله زرد بریزید. بهتر است ابتدا مقدار مورد نظر از زعفران به خوبی بسابید، سپس زعفران را با آب جوش دم کرده یا با یخ رنگ بدهید، در ادامه آن را به موادتان اضافه کنید.
برنج مناسب
برای تهیه شله زرد زعفرانی مجلسی برخی برنج نیم دانه را توصیه می کنند و بعضی هم ترجیح می دهند از برنج کامل استفاده کنند. در هر صورت برنج شما باید مرغوب و ایرانی باشد. برنج های هندی برای این کار مناسب نیستند
استفاده از برنج کامل
اگر قصد دارید از برنج کامل استفاده کنید حتما از ۲۴ ساعت قبل باید برنج را بخیسانید و سپس آن ها را روی یک پارچه تمیز پهن کنید و به مدت ۱۲ ساعت در معرض آفتاب قرار دهید تا برنج ها خشک شوند. وقتی که برنج ها کاملا خشک شد با کف دست برنج ها را سابیده و خرد کنید. سپس آب و بخشی از زعفران آب کرده را روی برنج هایی که با دست ساییده و خرد کرده اید بریزید. می بینید که در واقع حتی اگر بخواهید برنج کامل استفاده کنید باید قبل از پخت آن را بشکنید.
برنج نیم دانه
برای استفاده از برنج نیم دانه باید به این نکته توجه داشته باشید که برنج نیم دانه هنگام پخت خیلی زود تر وا میرود. پس برای خیس کردن آن دو تا سه ساعت کافی است اما برای برنج کامل بین ۱۲ الی ۲۴ ساعت خیساندن برنج مورد نیاز می باشد.
خیساندن خلال ها
از چند ساعت قبل حتما خلال بادام و پسته را آب کشیده و در گلاب بخیسانید. حتما از خلال بادام و خلال پسته مرغوب خانگی استفاده کنید تا بوی نا ندهد و با خیساندن آن از چند ساعت قبل در گلاب هم آن را نرم می کنید و هم عطر بهتری در شله زرد خواهد داشت.
نکات پخت شله زرد
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com