- عضویت
- 25/10/20
- ارسال ها
- 1,158
- امتیاز واکنش
- 17,924
- امتیاز
- 323
- محل سکونت
- رمان ۹۸
- زمان حضور
- 59 روز 6 ساعت 34 دقیقه
نویسنده این موضوع
قدمت پخت شيره انگور به كاشت آن ميرسد. در اغلب نقاط استان همدان به خصوص در شهرستان ملاير و روستاي مانيزان، از گذشته تاكنون از انگور شيره ميگرفتند.
داشتن زمين مساعد و محصول كشاورزي به وافر، از ويژگيهاي خاص منطقه است. وجود انواع انگور و سنت پيشين گذشتگان مبني بر وجود مراسم شيره پز از شاخصهاي اين منطقه است .
شيره پزي در روستا، بعد از برداشت انگور و معمولا در پايان شهريورماه انجام ميشود كه علاوه بر تامين مواد غذايي مورد نظر جهت فروش، در تامين مالي خانواده نيز موثر است. براي پخت شيره از انگور كشمشي استفاده ميكنند، چون آبدارتراست. از آب انگور علاوه بر شيره پزي، شربت و شيريني نيز درست ميكنند.
تهيه و پخت شيره انگور:
در ابتدا انگورهاي كشمشي را از باغ چيده و در سبدهاي مخصوص حمل انگور، از باغ به خانه ميآورند. انگورها را شسته در حوض مخصوص ريخته، روي آن با چكمه ميروند و به اصطلاح لگدكوب ميكنند تا كاملا آب انگور گرفته شود .
سپس همه آب انگور را در ظرفهاي پلاستيكي ريخته، و به آن مقداري پودر اهک اضافه ميكنند و تا صبح فردا به آب انگور دست نميزنند. دليل اضافه كردن پودر اهک، شفافيت و به اصطلاح محلي جهت حلال شدن آب انگور ميباشد .
بعد از اينكه شيره پخته و كاملا خوشرنگ شد، ميگذارند تا سرد شود. به اين نوع شيره، شيره عسلي ميگويند.
نوع ديگر شيره، شيره سفيد و سياه است.
شيره عسلي را، با چوب يا دست به مدت چند ساعت هم ميزنند تا كاملا به رنگ سفيد درآيد و تقريبا غليظ ميشود
كه شيره به دست آمده را شيره سفيد مينامند .
تفاله انگور را، در كيسهاي ميريزند و آب به دست آمده آن را ميجوشانند كه به آن شيره سياه ميگويند. معمولا كيفيت شيره سفيد و عسلي، بهتر از شيره سياه است .
منبع:بیتوته
#الهه_آذری_مقدم
#تالار_فرهنگ
داشتن زمين مساعد و محصول كشاورزي به وافر، از ويژگيهاي خاص منطقه است. وجود انواع انگور و سنت پيشين گذشتگان مبني بر وجود مراسم شيره پز از شاخصهاي اين منطقه است .
شيره پزي در روستا، بعد از برداشت انگور و معمولا در پايان شهريورماه انجام ميشود كه علاوه بر تامين مواد غذايي مورد نظر جهت فروش، در تامين مالي خانواده نيز موثر است. براي پخت شيره از انگور كشمشي استفاده ميكنند، چون آبدارتراست. از آب انگور علاوه بر شيره پزي، شربت و شيريني نيز درست ميكنند.
تهيه و پخت شيره انگور:
در ابتدا انگورهاي كشمشي را از باغ چيده و در سبدهاي مخصوص حمل انگور، از باغ به خانه ميآورند. انگورها را شسته در حوض مخصوص ريخته، روي آن با چكمه ميروند و به اصطلاح لگدكوب ميكنند تا كاملا آب انگور گرفته شود .
سپس همه آب انگور را در ظرفهاي پلاستيكي ريخته، و به آن مقداري پودر اهک اضافه ميكنند و تا صبح فردا به آب انگور دست نميزنند. دليل اضافه كردن پودر اهک، شفافيت و به اصطلاح محلي جهت حلال شدن آب انگور ميباشد .
بعد از اينكه شيره پخته و كاملا خوشرنگ شد، ميگذارند تا سرد شود. به اين نوع شيره، شيره عسلي ميگويند.
نوع ديگر شيره، شيره سفيد و سياه است.
شيره عسلي را، با چوب يا دست به مدت چند ساعت هم ميزنند تا كاملا به رنگ سفيد درآيد و تقريبا غليظ ميشود
كه شيره به دست آمده را شيره سفيد مينامند .
تفاله انگور را، در كيسهاي ميريزند و آب به دست آمده آن را ميجوشانند كه به آن شيره سياه ميگويند. معمولا كيفيت شيره سفيد و عسلي، بهتر از شيره سياه است .
منبع:بیتوته
#الهه_آذری_مقدم
#تالار_فرهنگ
شيره پزی انگور مانيزان
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com