نویسنده این موضوع
لوبیاها دانههای گیاهان گلدار خانوادهی باقلاییان هستند و در دستهی حبوبات قرار میگیرند. لوبیا معمولا در غلاف رشد میکند. غلاف شامل کپسولهایی است که در هر کدام یک دانهی لوبیا قرار میگیرد. غلافها یا کپسولها از قسمت گل گیاه رشد میکنند و بهوجود میآیند. حبوبات دیگر شامل نخود، بادامزمینی و عدس هستند.
لوبیاها دارای اسیدهای آمینه هستند. اسیدهای آمینه بهعنوان موادی شیمیایی در ترکیب با یکدیگر پروتئین را ایجاد میکنند و پروتئینها نیز ماهیچههای بدن را میسازند. پروتئین از مواد مغذی مهم و ضروری برای بدن است.
انواع مختلفی از لوبیا وجود دارد و بیشتر آنها حتما باید قبل از مصرف پخته شوند. بعضی از محبوبترین انواع لوبیا عبارت است از:
لوبیا خواص فراوانی برای سلامتی دارد، ازجمله:
۱. منبع خوبی برای پروتئین
پروتئین مادهی مغذی مهمی است که تقریبا در هر فعالیت بدن، نقش بسیار مهمی ایفا میکند. لوبیاها اسیدهای آمینهی فراوانی دارند و اسیدهای آمینه نیز اجزای سازندهی پروتئینها هستند.
منابع پروتئینی به ۲ دستهی مختلف تقسیم میشود: منابع پروتئینی کامل و ناقص. محصولات حیوانی، سویا و کینوآ (گیاهی که بهخاطر دانههای خوراکیاش کاشته میشود و از غلات بهشمار نمیرود و به خانوادهی اسفناج شباهت دارد.) همگی در دستهی پروتئینهای کامل قرار میگیرند، یعنی هر ۹ اسید آمینه را دارند.
در بین تمام انواع لوبیاها فقط سویاست که هر ۹ اسید آمینه را دارد. بهراحتی میتوانیم پروتئینهای ناقص را با مغزها، حبوبات، لبنیات یا غلات در یک وعدهی غذایی یا در چند وعدهی غذایی در طول روز ترکیب کنیم تا پروتئینهای کامل را به بدن خود برسانیم. برای نمونه میتوانیم لوبیا را همراه با برنج یا بلغور مصرف کنیم. مثلا مصرف لوبیای سیاه در وعدهی ناهار و سپس بادام یا پنیر در ساعت دیگری در طول روز تضمین میکند که پروتئین کامل به بدن ما رسیده است.
لوبیاها منبع عالی پروتئین برای گیاهخواران هستند. انواع لوبیا در مقایسه با سایر منابع پروتئینی مانند محصولات لبنی، کالری و چربی اشباع پایینتری دارند.
۲. مادهی غذایی متراکم و مغذی
انواع لوبیا حاوی مواد مغذی مهمی مانند اسید فولیک (فولات یا ویتامین B9) هستند. اسیدفولیک به پیشگیری از نقصهای لولهی عصبی جنین در دوران بارداری کمک میکند. میزان اسید فولیک در لوبیاهای خشکشده تقریبا دو برابر لوبیاهای کنسروی است. بنابراین بهتر است از لوبیاهای خشکشده استفاده کنیم. البته میزان اسید فولیک لوبیاهای کنسروی از بسیاری از موادغذایی دیگر بیشتر است.
نرسیدن اسید فولیک کافی به بدن مشکلات سلامتی زیر را ایجاد میکند:
لوبیاها دارای اسیدهای آمینه هستند. اسیدهای آمینه بهعنوان موادی شیمیایی در ترکیب با یکدیگر پروتئین را ایجاد میکنند و پروتئینها نیز ماهیچههای بدن را میسازند. پروتئین از مواد مغذی مهم و ضروری برای بدن است.
انواع مختلفی از لوبیا وجود دارد و بیشتر آنها حتما باید قبل از مصرف پخته شوند. بعضی از محبوبترین انواع لوبیا عبارت است از:
- لوبیای لیما؛
- لوبیا سیاه؛
- لوبیای چشمسیاه؛
- لوبیای سویا؛
- لوبیا قرمز؛
- لوبیای گاربانزو (garbanzo bean)؛
- لوبیای سفید؛
- لوبیا چیتی.
لوبیا خواص فراوانی برای سلامتی دارد، ازجمله:
۱. منبع خوبی برای پروتئین
پروتئین مادهی مغذی مهمی است که تقریبا در هر فعالیت بدن، نقش بسیار مهمی ایفا میکند. لوبیاها اسیدهای آمینهی فراوانی دارند و اسیدهای آمینه نیز اجزای سازندهی پروتئینها هستند.
منابع پروتئینی به ۲ دستهی مختلف تقسیم میشود: منابع پروتئینی کامل و ناقص. محصولات حیوانی، سویا و کینوآ (گیاهی که بهخاطر دانههای خوراکیاش کاشته میشود و از غلات بهشمار نمیرود و به خانوادهی اسفناج شباهت دارد.) همگی در دستهی پروتئینهای کامل قرار میگیرند، یعنی هر ۹ اسید آمینه را دارند.
در بین تمام انواع لوبیاها فقط سویاست که هر ۹ اسید آمینه را دارد. بهراحتی میتوانیم پروتئینهای ناقص را با مغزها، حبوبات، لبنیات یا غلات در یک وعدهی غذایی یا در چند وعدهی غذایی در طول روز ترکیب کنیم تا پروتئینهای کامل را به بدن خود برسانیم. برای نمونه میتوانیم لوبیا را همراه با برنج یا بلغور مصرف کنیم. مثلا مصرف لوبیای سیاه در وعدهی ناهار و سپس بادام یا پنیر در ساعت دیگری در طول روز تضمین میکند که پروتئین کامل به بدن ما رسیده است.
لوبیاها منبع عالی پروتئین برای گیاهخواران هستند. انواع لوبیا در مقایسه با سایر منابع پروتئینی مانند محصولات لبنی، کالری و چربی اشباع پایینتری دارند.
۲. مادهی غذایی متراکم و مغذی
انواع لوبیا حاوی مواد مغذی مهمی مانند اسید فولیک (فولات یا ویتامین B9) هستند. اسیدفولیک به پیشگیری از نقصهای لولهی عصبی جنین در دوران بارداری کمک میکند. میزان اسید فولیک در لوبیاهای خشکشده تقریبا دو برابر لوبیاهای کنسروی است. بنابراین بهتر است از لوبیاهای خشکشده استفاده کنیم. البته میزان اسید فولیک لوبیاهای کنسروی از بسیاری از موادغذایی دیگر بیشتر است.
نرسیدن اسید فولیک کافی به بدن مشکلات سلامتی زیر را ایجاد میکند:
- ضعف
- خستگی
- تپش قلب
- ازدست دادن اشتها
- علاقهمندپذیری
- روی
- آهن
- منیزیم
- فیبر
خاص لوبیا
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com