خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است. هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

Matiᴎɐ✼

مدیر آزمایشی تالار پزشکی و سلامت
مدیر آزمایشی
هنرمند انجمن
  
عضویت
17/11/20
ارسال ها
1,803
امتیاز واکنش
12,231
امتیاز
323
سن
19
محل سکونت
MASHHAD
زمان حضور
90 روز 4 ساعت 50 دقیقه
نویسنده این موضوع
والک یک نوع گیاه وحشی است که در مناطق کوهستانی در فصل بهار به شکل خود رو رشد می کند. این سبزی غنی از کلسیم و ویتامین های مورد نیاز بدن است و غذایی به نام والک پلو از آن ساخته می شود که ما در این مطلب شما را با طرز تهیه والک پلو و مراحل پخت آن آشنا می کنیم.
ترکیب انواع سبزی با پلو نیز طعم متفاوتی ارائه می دهد از این رو انواع مختلف سبزی پلو جایگاه ویژه ایی در سفره های ایرانی دارند. یکی از این سبزی ها والک می باشد، والک نوعی سبزی بومی است که به تنهایی بوی ناخوشایندی دارد ولی استفاده از آن در غذایی چون والک پلو بسیار بی نظیر و طرفداران مخصوص به خود را دارد. والک پلو جزء غذا های سنتی و محلی استان تهران و کرمانشاه می باشد که این غذا ممکن است ساده و به تنهایی یا همراه با گوشت ماهیچه، نیمرو، مرغ و ماهی سرو شود.
طرز تهیه والک پلو با روشی راحت و خوشمزه

مواد لازم برای تهیه والک پلو
سبزی والک ۵۰۰ گرم
برنج ۵۰۰ گرم
روغن ۱۰۰ گرم
نمک به میزان لازم
مراحل پخت والک پلو
در ابتدا برنج را شسته و به میزان ۴ قاشق غذاخوری نمک و هم چنین ۸ پیمانه آب را به آن اضافه نمایید و صبر کنید تا حدود ۲ الی ۳ ساعت برنج در آب بماند و خیس بخورد.
سبزی والک را از قبل پاک کنید و بشویید، سپس برای گرفته شدن آب اضافی آن را در آبکش بگذارید. از آن جایی که سبزی والک برگ های بسیار نازک و کوتاهی دارد می توانید آن ها را دست نخورده و به شکل درسته استفاده کنید ولی هم چنین می توانید آن ها را از سبزی پلویی کمی بزرگتر خرد کنید.
در مرحله بعدی از طرز تهیه والک پلو یک قابلمه را تا نصفه پر از آب کنید و روی حرارت بگذارید تا آب جوش بیاید. سپس ظرفی که برنج را در آن خیس کرده بودید را از آب خالی کنید و برنج را به آب داخل قابلمه که در حال جوشیدن است اضافه کنید.



والک پلوی تهرانی

 

Matiᴎɐ✼

مدیر آزمایشی تالار پزشکی و سلامت
مدیر آزمایشی
هنرمند انجمن
  
عضویت
17/11/20
ارسال ها
1,803
امتیاز واکنش
12,231
امتیاز
323
سن
19
محل سکونت
MASHHAD
زمان حضور
90 روز 4 ساعت 50 دقیقه
نویسنده این موضوع
برنج را به وسیله کفگیر هم زده و نمک آب برنج را تست کنید و اگر نیاز بود کمی نمک به آب آن اضافه کنید.
به مدت ۲ الی ۳ دقیقه قبل از آبکشی برنج، والک ریز شده را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا همراه با آب برنج چند جوش بزند.
در مرحله بعدی از طرز تهیه والک پلو مخلوط برنج و والک را آبکشی نمایید.

در قابلمه ای دیگر به میزان ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا روغن به طور کامل داغ شود.
مخلوط والک و برنج را که در قابلمه ریختید، اطراف برنج را درون قابلمه جمع و مرتب کنید و با استفاده از یک قاشق در وسط برنج چند سوراخ ایجاد نمایید.
سپس در قابلمه را بگذارید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
پس از گذشت ۱۰ دقیقه زمانی که برنج بخار کرد، کمی آب روی برنج بریزید و سپس دمی را روی در قابلمه بگذارید و شعله زیر قابلمه را کم کنید.
به مدت ۴۵ دقیقه اجازه دهید تا والک پلو دم بکشد، بعد روی آن مقداری روغن معمولی یا حیوانی بریزید.
والک پلو اکنون آماده شده است و شما می توانید آن را در دیس مورد نظر بکشید و همراه با خانواده نوش جان کنید.



والک پلوی تهرانی

 

Matiᴎɐ✼

مدیر آزمایشی تالار پزشکی و سلامت
مدیر آزمایشی
هنرمند انجمن
  
عضویت
17/11/20
ارسال ها
1,803
امتیاز واکنش
12,231
امتیاز
323
سن
19
محل سکونت
MASHHAD
زمان حضور
90 روز 4 ساعت 50 دقیقه
نویسنده این موضوع
نکات کلیدی برای پختن والک پلو
با توجه به این که سبزی والک خیلی نازک و لطیف است، باید خیلی زیاد در آب جوشیده نشود چرا که به راحتی له می شود پس توصیه می شود که دو تا سه دقیقه قبل از آبکشی برنج آن را اضافه نمایید.
سبزی والک بسیار آسیب پذیر است و خیلی سریع بعد از شسته شدن خراب می شود بنا بر این بهتر است که والک را بعد از شستشو بلافاصله مورد مصرف قرار دهید.
در زمان های گذشته از سماق و زعفران در تهیه این غذا استفاده می کردند، به این صورت که در هنگام ریختن برنج در لا به لای آن مقداری سماق و زعفران می ریختند.
این غذا در واقع نوعی غذای گیاهی است، اما اگر مایل باشید می توانید آن را همراه با گوشت ماهیچه، گوشت زبان ماهیچه و یا گوشت مرغ پخته شده دم کنید و یا این که پس از دم کشیدن پلو با نیمرو یا ماهی سرخ شده میل نمایید.

برای این در طرز تهیه والک پلو تغییری ایجاد نمایید و والک پلو شما عطر دلپذیری داشته باشد، می توانید در زمان دم کشیدن برنج دو ساقه سیر تازه به آن اضافه نمایید.
والک را برای مدت زمان زیادی در آب نگذارید، چرا که برگ های آن به دلیل نازک بودن سریع پژمرده می شوند.
برای نگه داری گیاه والک بهترین روش فریز کردن آن است، البته آن را به شکل خشک شده نیز می توانید نگه داری نمایید و برای این کار آن را به صورت ساقه قرار دهید.
والک پلو را به شکل دمی نیز می توانید طبخ کنید که برای این کار برنج را مثل کته درست کرده و هنگامی که برنج آبکشی شد والک را به آن اضافه نموده و بگذارید که دم بکشد و پس از این که دم کشید به شکل نیمرو یا دمپختک میل نمایید.

امیدواریم که در این مطلب با طرز تهیه والک پلو و مراحل طبخ آن به طور کامل آشنا شده باشید و با پخت آن در منزل از خوردن این غذای لذیذ و مفید لـ*ـذت ببرید.

منبع: آشپزی در خانه


والک پلوی تهرانی

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا