- امتیاز واکنش
- 41,723
- زمان حضور
- 107 روز 3 ساعت 31 دقیقه
نویسنده این موضوع
مرسی از نقدت حنانهی عزیزنقد و بررسی رمان به فاصله یک رویابه نام آنکه جان را فکرت آموخت
چراغ دل به نور جان برافروخت
*نکته: این نقد بخشی از رمان رو لو میدهد!
خب باید در ابتدا نکتهای را یادآور شوم و قید کنم که نقد هر رمانی با رمان دیگر متفاوت است. چرا که رمانی سطح بالا به تناسب نویسنده با تجربهاش بسیاری از اصول اولیه را در برگرفته اما یک نویسنده تازه کار با رمانی سطح پایین در ابتدا باید اصول نویسندگی را بیاموزد و رعایت کند. حال باید به جرعت بگویم که بعد مدت ها به نویسندهای برخوردم که نقد رمانش برایم چالش برانگیز بود. رمان به فاصله یک رویا، به خوبی چارچوب یک رمان را حفظ کرده بود و این مرا مجاب کرد که ریزبینانه بنگرم. نویسنده از کلیشهها دوری کرده بود و در عین حال بسیاری از معزل های اجتماعی فراموش شده را به خواننده نشان داد. به ویژه موضوع آسیب دیدگان زلزله بم که یک اتفاق ناگوار فراموش شده بود. لحن و نثر رمان یکدست و زیبا بود و با اینکه اصولا نویسندهها لحن ادبی را برای رمان اجتماعی و عاشقانه انتخاب نمیکنند، نویسنده این رمان، با آوردن طنز هایی کوتاه و دلنشین، لحنی خودمانی برای خواننده فراهم کرده بود. ولی در نهایت این بحث، نکتهای را گوشزد کنم که نویسنده باید تمرکز بیشتری بر ژانر عاشقانه داشته باشد و در ادامه کمی بیشتر احساسات وابستگی امیرعلی را شرح دهد. همانطور که پیشتر گفتم، به فاصله یک رویا ایده جالبی داشت و واقعا ماجرای در کما بودن امیر علی یا همان سبحان مرا شگفت زده کرد. در واقع هم مرا شگفت زده کرد و هم کمی گیج کرد. در واقع اگر در سیر داستان، کمی بیشتر نشانه هایی از در کما بودن امیرعلی به نویسنده نشان داده میشد، بهتر بود. در کل نویسنده باید بیشتر به وقفه های زمانی دقت میکرد. به طور مثال وقتی که امیرعلی بیهوش شد و یا از بم به تهران آمد من ابتدا گیج شدم. چه شد؟! کِی آمد؟ کی آمد؟ در واقع به جز یکبار، وقفه های زمانی رعایت نشده بود و من به نویسنده عزیز توصیه میکنم که حتما وقفه هارا رعایت کند. این رمان نسبتا از توصیفات و احساسات خوبی برخوردار بود ولی حس کردم نویسنده به دیالوگها کم لطفی کرده. زیرا اکثر دیالوگها با مونولوگها ترکیب شده بودند و هیچ احساسی قبل اکثر دیالوگها وجود نداشت. همچنین در کل حجم دیالوگها هم کم بود. بنابراین توصیه دیگرم این است که کمی شرایط فرد سخن گو و گفتگو بین شخصیتهارا را در رمان را بیشتر شرح دهید تا با خواننده همزاد پنداری کند. همچنین اگر نویسنده توضیحات ظاهر را بیشتر جلوه دهد، شخصیتها در ذهن ماندگارتر میشوند. جز توصیفات، موضوع دیگری که محور اصلی رمان است و باعث ماندگاری یک شخصیت میشود، شخصیت پردازی است. نویسنده تا حد زیادی شخصیت پردازی خوبی انجام داده بود اما هنوز هم جا برای بهتر شدن داشت. به طور مثال اگر نویسنده از اخلاق و سلایق امیر علی بیشتر بگوید و بین سبحان و برادرهایش تمایز بیشتری ایجاد کند، نقص کارش برطرف میشود. در واقع حس میکنم، نویسنده تمرکز اصلی خود را بر روی شخصیت امیرعلی گذاشته بود و توصیفات شخصیت های دیگر را نادیده گرفته بود. در کلام های آخر بار دیگر شگفتی خود را از دیدن آرایههایی زیبا و همچنین به تصویر کشیدن زیبای ترس های یک آدم بیان میکنم و در کمال احترام به نویسنده توصیه میکنم که اگر دایره کلماتش را گسترش دهد و از تکرار کلمات بپرهیزد میتواند قلم بسیار زیباتری داشته باشد. رمان، ایده و سیر خوبی دارد منتها باید به ریز نکاتی که قید کردم توجه کند تا بتواند رمان بهتری ارائه دهد.
قصد من به هیچوجه تخریب نبود و امیدوارم درپیشرفت نویسنده موثر بوده باشم.
نکته: این رمان تا پست ۳۴ توسط بنده نقد شده است.
"موفقیت این نیست که هرگز اشتباه نکنیم،
بلکه این است که یک اشتباه را دوباره تکرار نکنیم"
پایان.
۱۴۰۰/۳/۱۹
حنانه سادات میرباقری
کادر نقد انجمن رمان 98
حتما نکات بیان شده اصلاح میشه، ممنون از اینکه با وجود درگیری با امتحانات به سرعت نقد رو گذاشتی و بازم معذرت بابت عجول بودنم
با آرزوی درخشش شما در آزمون تیزهوشان
نقد و بررسی رمان به فاصلهی یک رویا | M£R کاربر انجمن رمان ۹۸
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com