خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

The unborn

مدیر ارشد بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
20/8/18
ارسال ها
8,710
امتیاز واکنش
29,620
امتیاز
473
سن
23
محل سکونت
کویِ دوست
زمان حضور
207 روز 9 ساعت 43 دقیقه
نویسنده این موضوع
از تاریخ این سلسله جز گزارش‌های مختصر و تعدادی سکه، اطلاعات روشنی در دست نیست. بیشترین وجه اهمیت این سلسله حملات آنان به اروپا و بالکان است. حملات امرای قراسی به بالکان راه را برای رسوخ عثمانی ها به داخل اروپا هموار کرده است. فرزندان قراسی بیگ با تشکیل نیروی دریایی قوی از سواحلی که در قلمروشان بود استفاده کرده، بارها به بالکان حمله بردند. در زمانی که ابن بطوطه از این ایالت دیدن می کرد، دو برادر از این دودمان مشترکاً حکومت می کرده اند. به طوری که یغشی خان در برغمه و دمورخان در بالیکسری فرمانروایی داشته اند. ابن‌ بطوطه قدرت نظامی امیران قراسی را ستوده است.[۳۰]
سلطان عثمانی اورخان در سال ۷۴۷ هجری به برغمه حمله کرد و این شهر را بعد از مقاومتی طولانی ناچار به تسلیم نمود. دمورخان بعد از تسلیم برغمه به پروسه تبعید شد و در سال ۷۴۹ هجری در همانجا درگذشت. ایالت قراسی اولین منطقه مسلمان نشینی بود که به دست عثمانیان فتح شد.
امیر نشین قسطمونی
(بنی جاندار – قزل احمدلی – آل اسفندیار) امرائی که در قسطمونی و سواحل بحراسود حکومت می‌کردند توسط مورخین عثمانی به نام‌های مختلف بنی جاندار، قزل احمدلی و آل اسفندیار نامیده شده اند. به نظر می رسد که هر کدام از اینها دودمان‌های جداگانه ای بوده اند که در دوره ای حکومت داشته اند.
قسطمونی که همان منطقه بافلاگونیهای قدیم است، به وسیله حسام الدین چوپان بک یکی از امرای سلجوقی فتح شد. در سال ۶۹۰ هجری رکن الدین قلیچ ارسلان سلجوقی علیه برادرش غیاث الدین مسعود در قسطمونی اعلان استقلال کرد و با وی وارد جنگ شد . در نهایت در سال ۶۹۱ هجری گیخاتو – حاکم مغولی – ایران حکومت قسطمونی را به شانس ثمرجان یکی از امرای سلاجقه واگذاشت. شخص مزبور که به شمس الدین ثمر جاندار معروف است، بنیانگذار سلسله بنی جاندار محسوب می‌شود. امرای بنی جاندار حکومت مستقلی نداشتند.


اسلام در محدوده‌ی آسیای صغیر

 
  • تشکر
Reactions: ASaLi_Nh8ay

The unborn

مدیر ارشد بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
20/8/18
ارسال ها
8,710
امتیاز واکنش
29,620
امتیاز
473
سن
23
محل سکونت
کویِ دوست
زمان حضور
207 روز 9 ساعت 43 دقیقه
نویسنده این موضوع
نام ایلخانان ایران بر سکه‌های این خاندان حک شده است. پس از مرگ ابوسعید ایلخانی گویا شجاع الدین سلیمان اول اولین فرد از این خاندان است که به خود لقب سلطان می‌دهد و مستقلاً سکه ضرب می نماید. در این زمان ابن بطوطه از این امیرنشین دیدن کرده است. وی سلطان قسطمونی را قدرتمندترین امیر آن ناحیه ذکر می‌کند و می‌گوید حاکمان شهرهای دیگر دست نشاندگان و تابعان او محسوب می شوند.[۳۲] حکومت بنی جاندار تا سال ۷۹۵ هجری در قسطمونی ادامه می یابد. در این سال ایلدرم بایزید عثمانی این ایالت رافتح و حکومت آنرا به اسفندیار نامی که شاهزاده شعبه دیگری از خاندان بنی جاندار محسوب می‌شد، واگذار می کند. بدین ترتیب حکومت اعقاب وی تحت عنوان آل اسفندیار شناخته می‌شوند.
روابط دولت آل اسفندیار با عثمانی همواره در نوسان بود. اسفندیار در نبرد آنکارا علیه عثمانی و به همکاری با تیمور دخالت نمود. اما پس از مدتی سلطان مراد دوم عثمانی دختر اسفندیار را به زنی گرفت و خواهر خود را به عقد پسر اسفندیار درآورد. حکومت آل اسفندیار تا سال ۸۶۴ هجری ادامه یافت. در این سال سلطان محمد فاتح حمله کرد و بعد از فتح آن قزل احمد را که برادر حاکم وقت آل اسفندیار بود به حکومت قسطمونی گماشت. قزل احمد تا سال ۸۶۶ هجری در حکومت قسطمونی باقی ماند در این سال قسطمونی رسماً به خاک عثمانی ملحق شد. بعد از این قزل احمد و پسرانش به عنوان کارگزاران عالی‌رتبه به دولت عثمانی پیوستند. میرزا محمد پاشا، شمس احمد پاشا و مصطفی پاشا از احفاد قزل احمد و از جمله وزرای بزرگ امپراتوری عثمانی بودند.[۳۳]

دولت عثمانی
درباره آغاز کار دودمان عثمانی ها و پیش از سال ۷۰۰ هجری اطلاعات و روایات تاریخی، استوار و قابل اتکایی وجود ندارد بر اساس روایات و مندرجات در تاریخ قدیم رسمی این سلسله عثمانی ها منسوب به قبیله «قاپی» از قبایل «بوزاوق» غزها هستند. اعضای این طایفه از دشت های آسیای میانه به غرب مهاجرت کرده و در نیمه اول قرن پنجم هجری در منطقه اخلاص ساکن شدن پس از حمله مغول به ایران عثمانی‌ها ناگزیر گردیدند که اخلاص را ترک نموده و بهتر آسیای صغیر مهاجرت نمایند و تابعیت دولت سلاجقه روم را پذیرا گردند در این زمان این طایفه تحت رهبری سلیمان شاه در منطقه میان ارزان و ارزنجان مستقر گردیدند و سپس دامنه نفوذ خود را تا آماسیه گسترش دادند بعد از مرگ سلیمان شاه پسرش ارتقا به ریاست قبیله برگزیده شد ارتقا ل و افراد قبیله او را در این زمان در سل که ارتش سلاجقه روم درآوردن و صلاحیت سلطان علاءالدین سلجوقی در سال ۶۲۸ از این منطقه قرار شده داغ نزدیکی آنکارا به عنوان اقدام به انتقال واگذار نمود.


اسلام در محدوده‌ی آسیای صغیر

 
  • تشکر
Reactions: ASaLi_Nh8ay

The unborn

مدیر ارشد بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
20/8/18
ارسال ها
8,710
امتیاز واکنش
29,620
امتیاز
473
سن
23
محل سکونت
کویِ دوست
زمان حضور
207 روز 9 ساعت 43 دقیقه
نویسنده این موضوع
درباره آغاز کار دودمان عثمانی ها و پیش از سال ۷۰۰ هجری اطلاعات و روایات تاریخی، استوار و قابل اتکایی وجود ندارد. بر اساس روایات و مندرجات در تاریخ قدیم رسمی این سلسله، عثمانی ها منسوب به قبیله《قاپی》از قبایل《بوزاوق》غزها هستند. اعضای این طایفه از دشت های آسیای میانه به غرب مهاجرت کرده و در نیمه اول قرن پنجم هجری در منطقه اخلاط ساکن شدند. پس از حمله مغول به ایران عثمانی‌ها ناگزیر گردیدند که اخلاط را ترک نموده و به آسیای صغیر مهاجرت نمایند و تابعیت دولت سلاجقه روم را پذیرا گردند. در این زمان این طایفه تحت رهبری سلیمان شاه در منطقه میان ارزروم و ارزنجان مستقر گردیدند و سپس دامنه نفوذ خود را تا آماسیه گسترش دادند.
بعد از مرگ سلیمان شاه پسرش ارطغرل به ریاست قبیله برگزیده شد. ارطغرل و افراد قبیله او را در این زمان در سلک ارتش سلاجقه روم درآوردند و سلطان علاءالدین سلجوقی در سال ۶۲۸ هجری از این منطقه قراچه داغ نزدیک آنکارا به عنوان اقطاع به ارطغرل واگذار نمود.
ارطغرل بعد از عمری نسبتاً دراز در سال ۶۸۰ هجری در گذشت و عثمان کوچکترین پسرش به جای پدر به رهبریت قبیله برگزیده شد. در این زمان با توسعه قدرت ایلخانان در آناطولی و زوال حکومت سلاجقه روم عثمانی‌ها ناگزیر گردیدند دشت‌های مرکزی آناطولی را رها کرده، به کوهستان ها در مرزهای امپراتوری رو به زوال بیزانس پناه ببرند. عثمان توانست در منازعات سـ*ـیاسی و رقابت های نظامی که در مرزهای آناطولی جریان داشت، به عنوان نیروی تعیین‌کننده‌ای دخالت نماید و به سرعت به موفقیت‌های چشمگیری نائل آید. عثمان در مرزهای امپراتوری بیزانس فتوحات درخشانی انجام داد. به طوری که در این زمان وی به لقب پرافتخار غازی نائل آمده است. منابع رسمی دولت عثمانی، به این نکته تاکید دارند که انگیزه های معنوی و مذهبی عثمان. علت اصلی گرایش او به قضات جهادی بوده است. مطابق مندرجات منابع رسمی دولت عثمانی، گرایش عثمان به غزوات جهادی در نتیجه تلقین شیخ زاده بالی، شیخ صوفیه ترکمنی که عثمان مرید او بود، ایجاد شده است. ولی انگیزه هایی که عثمان را به جهاد علیه کفار رومی و رهبری غازیان وا داشت، همان انگیزه هایی بود که دیگر گروه های ترکمن در مرزهای باختری آناطولی داشتند. این عوامل و انگیزه ها عبارت بودند از: ۱. فشار جمعیت و احتیاج به گسترش قلمرو که در نتیجه نهضت مهاجرت از آناطولی مرکزی ایجاد شده بود ۲. انحطاط نظام دفاعی بیزانسیان از نواحی مرزی خود ۳. آرزوی ترک آناطولیایی برای گریختن از ستم مغولان و شروع زندگی جدیدی در سرزمین های تازه!


اسلام در محدوده‌ی آسیای صغیر

 
  • تشکر
Reactions: ASaLi_Nh8ay

The unborn

مدیر ارشد بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
20/8/18
ارسال ها
8,710
امتیاز واکنش
29,620
امتیاز
473
سن
23
محل سکونت
کویِ دوست
زمان حضور
207 روز 9 ساعت 43 دقیقه
نویسنده این موضوع
در نتیجه یک سلسله عملیات موفق نظامی، عثمان، مالک سرزمینی شد که اسکیشهر تا دشتهای ازنیق و بروسه امتداد داشت. اکنون عثمان به اندازه کافی نیرومند بود که بتواند سلسله مستقلی را ایجاد کند. مورخین برآنند که دولت عثمانی به طور رسمی در سال ۶۹۹ جدید تاسیس شده است. عثمان بیگ در طول حکومت خود که تا سال ۷۲۴ هجری ادامه یافت، توانست بر اراضی وسیعی از قلمرو بیزانسی ها در آسیای صغیر مستولی شود.[۳۵]
اورخان پسر و جانشین عثمان، در ادامه فتوحات پدر موفقیت‌های چشمگیری به دست آورد. او با سازماندهی ارتش عثمانی که به سپاهیان ینچری معروفند، پیشروی نظامی دولت عثمانی را تضمین نمود. سپاهیان وی در سال ۷۲۶ هجری شهر بروسه و در سال ۷۳۱ شهر ازنیق را از قلمرو بیزانس منتزع نمودند. وی با انتقال مرکز حکومت خود به بروسه می‌توانست به خطوط مقدم جبهه های نبرد غازیان علیه دولت بیزانس نظارت و کنترل بیشتر و بهتری به دست آورد. اورخان بعد از فتح بروسه به نوسازی و عمران این شهر همت گماشت. به طوری که در اندک مدتی بروسه به شهری بزرگ با بازارهای زیبا و کوچه‌های وسیع تبدیل گردید. ابن بطوطه وه در سال ۷۳۳ هجری از امیرنشین عثمانی دیدن کرده است. می‌نویسد: شهر در آ*غو*ش باغستانی بزرگ قرار دارد و استخر آبی در مرکز شهر قرار دارد که آب خانه‌های شهر را تامین می‌کند. وی از بیمارستان بروسه ستایش کرده و اذعان می‌دارد که در این بیمارستان محل نگهداری بیماران زن و مرد از هم جدا بود.[۳۶]
اورخان با تصرف و الحاق امارات قراسی به متصرفات عثمانیان، خود را در برابر اروپا دید. غازیان قرلسی به سرعت به خدمت اورخان درآمدند. اورخان، سلیمان پسر خود را به امارات قراسی منصوب نمود. سلیمان اکنون به منصب پر افتخار فرماندهی مرزها دست یافته بود. در واقع وی فرماندهی کل عملیات نظامی غازیان علیه بیزانس را به عهده داشت. تحت رهبری سلیمان، غازیان ترکمن از تنگه دارانل عبور کردند و در سال ۷۵۵ هجری دژ مستحکم گالیپولی را به تصرف خود در آوردند. با تصرف این دژ ترکان جای پای دائمی در اروپا به دست آوردند. در حقیقت گالپولی مرکز اصلی عملیات نظامی عثمانی در اروپا محسوب می‌شد. اکنون افق‌های تازه‌ای در برابر غازیان ترکمن گشوده شده بود که می توانست امکانات نامحدودی را برای آنان تامین کند. از دژ گالپولی بود که عثمانی ها طرح‌های خود را مبنی بر فتح قلمرو رومیان شرقی اروپا به مرحله اجرا در آوردند[۳۷] این پیروزی تا فتح کامل شبه جزیره بالکان توسط عثمانی مدت زمان زیادی نگذشت.


اسلام در محدوده‌ی آسیای صغیر

 
  • تشکر
Reactions: ASaLi_Nh8ay

The unborn

مدیر ارشد بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
20/8/18
ارسال ها
8,710
امتیاز واکنش
29,620
امتیاز
473
سن
23
محل سکونت
کویِ دوست
زمان حضور
207 روز 9 ساعت 43 دقیقه
نویسنده این موضوع
مراد اول که بعد از مرگ سلیمان در سال ۷۵۸ هجری به فرماندهی مرزها منصوب گردیده بود، توانست در سال ۷۶۰ هجری ادرنه را تسخیر کند وی در سال ۷۶۳ هجری با مرگ اورخان به ریاست عالی حکومت عثمانی دست یافت. دوره حکومت مراد اول (۷۹۱ – ۷۶۳) دوره‌ ای سراسر از موفقیت‌های چشمگیری در توسعه و تثبیت دولت عثمانی محسوب می شد.
گذشته از پیروزی‌های چشمگیر مراد اول در اروپا، مراد اول حوزه نفوذ دولت عثمانی را در آناطولی اسلامی نیز گسترش داد. در این دوره دیگر امیر نشین های مستقل ترکمن در آناطولی به تابعیت دولت عثمانی در آمدند. مراد اول در سال ۷۸۹ هجری با فتح قونیه و شکست دادن امیر قرامان که قویترین امیرنشین ترکمان آناطولی محسوب می شد. قلمرو دولت عثمانی را در شرق تا مرزهای ایران گسترش داد.
در سال ۷۹۱ هجری مراد اول در جبهه جنگ علیه صربها در کوزوا زخم مهلکی بر داشت که در اثر آن جان باخت و پسرش بایزید اول (ملقب به ایلدرم) جانشین او شد.
بایزید در ابتدای سلطنت با شورش عمومی امارت های دست نشانده در سراسر امپراتوری روبرو شد. وی ناگزیر بود اکثر مناطق که در گذشته توسط مراد اول به تابعیت دولت عثمانی در آمده بودند، دوباره تسخیر کند. او به این نتیجه رسیده بود که سـ*ـیاست مراد اول مبنی بر توسعه قلمرو از طریق امارت های دست نشانده کارآمدی ندارد، بلکه باید دولت عثمانی به امپراتوری واقعی تبدیل گردد که تحت اداره قدرتی مرکزی باشد.
وی در اجرای منویات خود ابتدا به آناطولی حمله کرد و در ظرف مدت یک سال هر چه از امیرنشین های مستقل باقی مانده بود برانداخت. امارتهای آیدین، صاروخان، منتشا، حمید، گرمیان، قرامان ضمیمه دولت عثمانی شدند. بایزید در راستای تبدیل دولت عثمانی به یک قدرت جهانی به اروپا حمله کرد و امارت‌های دست نشانده مسیحی را برانداخت و دامنه نفوذ خود را با فتح بلغارستان و برانداختن سلطنت بلغاریان و با تحت اطاعت درآوردن مجارها، در اروپا گسترش داد.


اسلام در محدوده‌ی آسیای صغیر

 
  • تشکر
Reactions: ASaLi_Nh8ay

The unborn

مدیر ارشد بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
20/8/18
ارسال ها
8,710
امتیاز واکنش
29,620
امتیاز
473
سن
23
محل سکونت
کویِ دوست
زمان حضور
207 روز 9 ساعت 43 دقیقه
نویسنده این موضوع
وی موفق شد در سال ۷۹۸ هجری اتحاد مقدسی را که اروپاییان علیه توسعه قلمروی دولت عثمانی در اروپا تشکیل داده بودند با قدرت در هم بکوبد. پیروزی بایزید به عنوان غازی در جهان اسلام شهرت فراوانی به ارمغان آورد. خلیفه مصر به بایزید لقب سلطان الروم اعطا کرد. در این هنگام بایزید قسطنطنیه را در محاصره خود گرفت و سراسر جهان مسیحیت را در معرض تهدیدی جدی قرار داد.[۳۸] فقط حمله تیمور، توانست به طور موقت جهان مسیحی را از طریق تهدید مسلمانان نجات دهد.
در ۱۹ ذی‌الحجه سال ۸۰۴ هجری (۲۰ ژوئیه ۱۴۰۲ میلادی) بایزید اول در نبردی واقع در《چوپوق اووه》نزدیک آنکارا از تیمور لنگ شکست خورد و بعد از مدت کوتاهی در اسارت جان باخت. شکست آنکارا خلل و شکاف بزرگی در توسعه دولت عثمانی ایجاد کرد. این دولت کلیه متصرفات خود را از دانوب تا فرات را از دست داد. تیمور تمام امیر نشین های آناطولی را تجدید کرد. فقط هسته اولیه قلمرو عثمانیان باقی مانده که آن هم بین سه برادر تقسیم شد. سلیمان در ادرنه، محمد در آماسیه، عیسی در بروسه، اینان همگی به سلطنت و تفوق تیمور بر خود معترف شدند
با این همه، تبعات حمله و پیروزی تیمور زودگذر بود و بعد از گذشت اندک مدتی با مساعی سلطان‌ محمد چلبی قدرت دولت و وحدت قلمرو عثمانیان در سال ۸۱۶ هجری اعاده گشت. محمد برای حفظ وحدت و تصویب دولت عثمانی سـ*ـیاست سازش با امیرنشین های آناطولی را در پیش گرفت. مهم‌تر از این وی با بیزانسیان راه صلح و صفا را در پیش گرفت. این بدان معنی بود که در سـ*ـیاست عثمانی تغییر اساسی رخ داده بود. در این دوره عثمانی ها برقراری روابط دیپلماتیک را به سـ*ـیاست حمله و تهاجم ترجیح می‌دادند.[۳۹]
عثمانی ها در دوره سلطان مراد دوم (۵۵ تا ۸۲۴ هجری) علاوه بر دنبال کردن سـ*ـیاست حفظ امنیت و اصلاح محمد چلبی ناگزیر به دفاع از قلمرو خود برابر تهاجم اروپایان شدند. در این هنگام دولت بیزانس بر خلاف عهدنامه ای که با محمد چلبی منعقد کرده بود به اتحاد عمومی صلیبیان علیه دولت عثمانی پیوست. صلیبیان تحت رهبری《هنیاد》به قلمرو مراد دوم حمله کردند. اما نیروهای عثمانی در سال ۸۴۸ هجری شکست سختی را به قوای قدرتمند صلیبی وارد آورده، انتقام نقض عهد آنان را گرفتند.[۴۰]


اسلام در محدوده‌ی آسیای صغیر

 
  • تشکر
Reactions: ASaLi_Nh8ay

The unborn

مدیر ارشد بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
20/8/18
ارسال ها
8,710
امتیاز واکنش
29,620
امتیاز
473
سن
23
محل سکونت
کویِ دوست
زمان حضور
207 روز 9 ساعت 43 دقیقه
نویسنده این موضوع
عثمانیان بعد از این پیروزی سـ*ـیاست حفظ امنیت و دفاع را کنار گذاشته و مجدداً سـ*ـیاست کشور گشایی و غزا را در پیش گرفتند.
سلطان مراد دوم در سال ۸۵۵ هجری درگذشت. پسرش محمد دوم به جای او بر تـ*ـخت سلطنت نشست. سلطان جدید جوانی پرحرارت بود که هواخواه فتوحات تازه بود.
در این زمان قسطنطنیه در میان متصرفات عثمانی قرار داشت. به طوری که بین متصرفات آسیایی و اروپایی این دولت شکاف انداخته بود. از طرف دیگر حکومت مسیحی این شهر همواره عامل اصلی تحرکات علیه عثمانی و راه افتادن جنگ های صلیبی بود، لذا گشودن این شهر برای عثمانیان جنبه حیاتی داشت.
بعد از جلوس محمد دوم بر تـ*ـخت عثمانی، بی‌درنگ تهیه مقدمات برای حمله به قسطنطنیه آغاز شد و در ۲۵ ربیع الاول سال ۸۵۷ هجری این شهر به محاصره سپاهیان عثمانی درآمد. محاصره شهر ۴۴ روز طول کشید و شهر در ۲۰ جمادی الاول مطابق با ۲۰ مه ۱۴۵۳ میلادی سقوط کرد.[۴۱]
فتح قسطنطنیه محمد دوم را به معروف ترین سلطان جهان اسلام تبدیل کرد. محمد دوم پایتخت خود را از پروسه به قسطنطنیه انتقال داد. اکنون او خود را به عنوان امپراتور روم، وارث یک امپراطوری جهانی تصور می‌کرد. اکنون استیلا بر کلیه مستملکات اروپایی و سیادت بر جهان مسیحی مورد ادعای او بود. هدفی که او در طول سی سال سلطنت، همت خود را برای تحقق بخشیدن به آن معطوف داشت.[۴۲] در ایام حکومت او عثمانیان دولت طرابوزان، کریمه، جزایر مدیترانه و بخش‌هایی از جنوب ایتالیا را به تصرف درآوردند.
هنگامی که محمد دوم به سن چهل و نه سالگی در سال ۸۸۶ هجری از دنیا رفت، دولت عثمانی طرح ظرف مدت سی سال مالک دو دریا و دو قاره شده بود. فاتح لقبی است که به حق به وی داده شده است. او شالوده فرمانروایی عثمانی را در آناطولی و بالکان چنان بر جای گذاشت که بدون تزلزل مدت چهار قرن دوام یافت. او به نهادها و دستگاه‌های امپراتوری شکل نهایی بخشید و مسیر آینده سـ*ـیاسی آن را تعیین کرد.
در دوره حکومت بایزید دوم (۹۱۸ تا ۸۸۶ هجری) سـ*ـیاست توسعه طلبی دولت عثمانی دچار وقفه شد. بایزید برخلاف پدر، سیاستی صلح طلبانه نرم و همراه با تسامح در پیش گرفت.[۴۳]
اما این روش موقتی بود. با مرگ وی سلیم اول مشهور به《یاوز》مجدداً به سـ*ـیاست حمله و غزای سنتی عثمانیان روی آورد و در طول هشت سال سلطنت به ایران حمله کرد و شاه اسماعیل صفوی را شکست داد و کردستان و دیاربکر را به متصرفاتش افزود. همچنین او در سال ۹۲۳ هجری سوریه، مصر و عربستان را فتح کرد و ولایت مکه و مدینه را به دست آورد. سپس متوکل علی الله سوم را که به عنوان خلیفه در مصر و مقیم بود، خلع و خود را خلیفه مسلمین نامید. عنوانی که سلاطین عثمانی تا چهار قرن بعد از آن بهره‌مند بودند


اسلام در محدوده‌ی آسیای صغیر

 
  • تشکر
Reactions: ASaLi_Nh8ay
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا