خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

yeganeh yami

کاربر نیمه حرفه‌ای
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
11/3/20
ارسال ها
1,025
امتیاز واکنش
17,409
امتیاز
323
سن
21
محل سکونت
زیر گنبد کبود
زمان حضور
92 روز 19 ساعت 14 دقیقه
نویسنده این موضوع
ادبیات آلمانی شامل متون ادبی است که به زبان آلمانی نوشته شده‌اند که شامل آثار ادبی در آلمان، اتریش، بخش‌های آلمانی بلژیک و سوئیس، لیختن‌اشتاین، تیرول جنوبی در ایتالیا و آلمانی‌زبان‌های پراکنده است. امروزه ادبیات آلمانی بیشتر به زبان آلمانی استاندارد نوشته می‌شود، اما هنوز هم آثاری وجود دارند که با تأثیر از گویش‌های زبان آلمانی (مانند آلمانیش) آفریده می‌شوند.
ادبیات آلمانی که در سده‌های میانه در آلمان نوشته شده‌است از کارولنژی‌ها آغاز می‌شود و برای پایان آن تاریخ‌های متفاوتی بیان شده‌است. اصلاحات پروتستانی (۱۵۱۷) آخرین نقطهٔ پایان ممکن دانسته می‌شود. آلمانی علیای میانه در سدهٔ ۱۲ میلادی آغاز می‌شود، کارهای برجستهٔ این دوره حلقه (حدود ۱۴۱۰ میلادی) و شعرهای اسوالد فن ولکنشتاین و یوهانس فن تپل است. دورهٔ باروک (۱۶۰۰ تا ۱۷۲۰ میلادی) یکی از پربارترین دوره‌ها در ادبیات آلمانی بوده‌است. ادبیات مدرن در زبان آلمانی با نویسندگان عصر روشنگری (مانند هردر) آغاز می‌شود. دورهٔ حساسیت در دهه‌های ۱۷۵۰ تا ۱۷۷۰ میلادی، با پرفروشترین کتاب گوته، رنج‌های ورتر جوان (۱۷۷۴) پایان یافت. جنبش طوفان و غرش و کلاسیک وایمار توسط یوهان ولفگانگ فون گوته و فریدریش شیلر رهبری شدند. جنبش رمانتیک آلمانی، پایان سدهٔ هجده و آغاز سدهٔ نوزده میلادی را زیر سلطهٔ خود درآورد.
بیدرمایر به ادبیات و موسیقی، هنرهای بصری، و طراحی داخلی در دوره‌ای میان سال‌های ۱۸۱۵ (کنگره وین)، پایان جنگ‌های ناپلئونی، و ۱۸۴۸ میلادی، یعنی سال انقلاب‌های اروپایی گفته می‌شود. در آلمان زیر سلطهٔ رژیم نازی، برخی نویسندگان تبعید شدند و بقیه مورد سانسور قرار گرفتند. تاکنون جایزهٔ نوبل در ادبیات چهارده بار به نویسندگان آلمانی زبان اهدا شده‌است. برخی از برندگان این جایزه عبارتند از توماس مان، هرمان هسه، و گونتر گراس.

توماس مان
هرمان هسه
گونتر گراس


ادبیات آلمان

 
  • تشکر
Reactions: دونه انار، LIDA_M و Asal_Zinati

yeganeh yami

کاربر نیمه حرفه‌ای
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
11/3/20
ارسال ها
1,025
امتیاز واکنش
17,409
امتیاز
323
سن
21
محل سکونت
زیر گنبد کبود
زمان حضور
92 روز 19 ساعت 14 دقیقه
نویسنده این موضوع
نویسندگان ادبیات آلمان تاثیر عمیقی بر دنیای مدرن گذاشته‌اند. کسانی چون گوته، مارتین لوتر، برتولت برشت، گونتر گراس را می‌توان نام برد. شاهکارهای ادبی آلمان به طور ویژه به مسائل اقتصادی و دینی و در واکنش یا اعتراض به تغییرات سـ*ـیاسی و اجتماعی در گذشته‌ای تراژیک یا خشونت بار پرداخته‌اند. اتفاقات جنگ جهانی دوم تاثیر عجیبی بر ادبیات آلمان گذاشت و نویسندگان داستان‌هایی جاودان از این رویداد خلق کردند. ادبیات آلمان به پنج حوزه اصلی تقسیم می شود:
  • ادبیات کلاسیک: بیشتر بر اساس تفکر منطقی و میانه‌رو پیش می‌رود. ادبیات کلاسیک شامل سادگی و روانی متن‌هایی است که درگیر سبک‌های عجیب و اغراق‌آمیز نیستند. شخصیت‌ها اکثرا افراد برجسته طبقات بالا و نمایندگان گروهی از مردم هستند که تم ابر قهرمانی ندارد و واقع‌گرایانه به روایت می‌پردازند.
    در متون ادبیات کلاسیک ابعاد و ساختار داستان کاملا مشخص و بدیهی بیان شده است. موضوعات پیچیدگی خاصی ندارند و از نظر بعد زمانی و مکانی در موقعیت مشخصی هستند که توصیف می‌شود. جریان حوادث و اتفاقات یا گره‌های داستانی به مرور با خواندن کتاب رو به جلو می‌روند و در یک سیر مشخص قابل پیش‌بینی و تشخیص هستند. زاویه دید در این گونه داستان‌ها دانای کل است. دانای کلی که به روایت شخصیت‌ها و امور داستان در بسـ*ـتر واقع‌گرایی می‌پردازد و جز واقعیت موضوع دیگری را بیان نمی‌کند. گاهی اوقات دانای کل محدود به ذهن شخصیت‌های داستانی می‌شود و از نگاه آن‌ها به روایت ماجرا می‌پردازد.
    اکثر موضوعات ادبیات کلاسیک در قالب رمان هستند. اکثر داستان‌های کلاسیک از هر طبقه‌ای روایت می‌شوند و یا به صورت متنوع هستند. و همیشه پایانی خوش در انتظار رویداد‌های داستان است. موضوعات این‌گونه داستان‌ها به شرح حوادث جامعه، شخصیت‌ها، خاندان‌های اشرافی یا سلطنتی می‌پردازد و از بیان درونیات فردی عاجز است. درواقع فرد‌گرایی جایگاه والایی در این‌گونه داستان‌ها ندارد و فرد در جمع معنا پیدا می‌کند.
  • ادبیات داستانی: ادبیات داستانی پرطرفدارترین گونه ادبیات است که به مسائل زیادی اشراف دارد و تلاش می‌‌کند تا زندگی انسان‌های محروم و رنج‌‌ دیده را در مقابل انسان‌های ستمگر و ظالم نشان دهد. هدف از این روایت، نمایش تضاد‌های طبقاتی جامعه است و در تمام زمینه‌های سـ*ـیاسی، احتماعی، فرهنگی، وضعیت زندگی و معیشت مردم دارای روایت‌های گوناگونی است.
    برعکس ادبیات کلاسیک که به درونیات شخصیت‌ها توجه چندانی ندارد، ادبیات داستانی به کاوش در ذهن کاراکتر‌های جذاب و درونشان می‌پردازد و حوادث اصلی داستان را بین موضوعات قابل باور و موجود نشان می‌دهد. درواقع ادبیات داستانی بازنمایی تمامی اقشار جامعه با روحیات و حالات متفاوت است.
  • ادبیات اقتباسی: ادبیات اقتباسی به شیوه‌ای خلاقانه دست به آفرینش دوباره در مورد اثری قدیمی و کهن می‌زند. اما به گونه‌ای که جنبه تقلیدی در آن نباشد و تنها رگه‌هایی از اثر اولیه در آن دیده می‌شود. در واقع تخیلی که نویسنده برای بازآفرینی این داستان به کار می‌گیرد باعث خلق اثری تازه می‌شود که هویتی برای خودش دارد و مستقل از اثر اولیه محسوب می‌شود. نویسنده با به کارگیری تخیل می‌تواند زاویه دید و ساختار متن را به هم بریزد و اثری نو بازآفرینی کند.


ادبیات آلمان

 
  • تشکر
Reactions: دونه انار، LIDA_M و Asal_Zinati

yeganeh yami

کاربر نیمه حرفه‌ای
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
11/3/20
ارسال ها
1,025
امتیاز واکنش
17,409
امتیاز
323
سن
21
محل سکونت
زیر گنبد کبود
زمان حضور
92 روز 19 ساعت 14 دقیقه
نویسنده این موضوع
  • ادبیات تاریخی: داستان تاریخی روایت‌‌گر جریانی است که در‌ بر‌گیرنده جریان‌های تاریخی در بسـ*ـتر ادبیات است. این گونه کتاب‌ها منبع خاصی ندارند و اکثرا زاده تخیل و فکر نویسنده هستند. و به روایتی کلی که در گذشته جریان داشته و در‌ بر‌گیرنده موضوعات اخلاقی، اجتماعی یک دوره خاص می‌پردازد. حقیقت گرایی در این گونه داستانی اهمیتی ندارد و نویسنده می‌تواند اغراق کند چون جنبه ادبی داستان مهم‌ تر است. داستان‌های فانتزی تاریخی نیز در این مجموعه قرار می‌گیرند.
  • ادبیات فلسفی: این گونه آثار به بررسی مسائلی مانند هستی، ماهیت زندگی، منطق و ذهن می‌پردازند. هم‌چنین پژوهش‌هایی که در زمینه هنر، علم، سـ*ـیاست و سایر حوزه‌ها انجام می‌گیرد بخشی از فلسفه محسوب می‌شوند. کتاب‌های فلسفی در دو قالب زبانی پیچیده وقابل‌ فهم نوشته می‌شوند. کتاب‌های قابل فهم مخاطب عامه را در‌بر می‌گیرد. اما کتاب‌های پیچیده تر بیشتر مناسب فعالان و پژوهشگران و دانشجویان و اساتید فلسفه است.
برخی از کتاب‌های آلمانی:
  • ادبیات کلاسیک: فاوست اثر یوهان ولفگانگ گوته، غروب بتان اثر نیچه و طبل حلبی اثر گونتر گراس در زمره بهترین‌های ادبیات کلاسیک هستند که از زبان آلمانی به فارسی و انگلیسی و زبان‌های دیگر ترجمه شدند.
  • ادبیات داستانی: عقاید یک دلقک اثر هاینرش بل، دریا پشت قطار ایستاده است اثر یوتا ریشتر از بهترین‌های ادبیات داستانی هستند که از زبان آلمانی به فارسی و انگلیسی و زبان‌های دیگر ترجمه شدند.
  • ادبیات اقتباسی: خویشاوندی‌های اختیاری اثر گوته، قصر اثر فرانتس کافکا در زمره داستان‌های اقتباسی هستند که از زبان آلمانی به فارسی و انگلیسی و زبان‌های دیگر ترجمه شدند.
  • ادبیات تاریخی: نارسیس اثر هرمان هسه، اینک خزان اثر اویگن روگه از بهترین‌های داستان تاریخی هستند که از زبان آلمانی به فارسی و انگلیسی و زبان‌های دیگر ترجمه شدند.
  • ادبیات فلسفی: دمیان اثر هرمان هسه، هستی و زمان اثر هایدگر، در باب حکمت زندگی اثر آرتور شوپنهاور از بهترین‌های داستان فلسفی هستند که از زبان آلمانی به فارسی و انگلیسی و زبان‌های دیگر ترجمه شدند.

منابع:
ویکی پدیا
وبلاگ ترجمیک
فرهنگ امروز


ادبیات آلمان

 
  • تشکر
Reactions: دونه انار، LIDA_M و Asal_Zinati
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا