خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

حسن رشتبری

دوستدار انجمن رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  100000000
  
عضویت
12/1/21
ارسال ها
191
امتیاز واکنش
2,600
امتیاز
228
زمان حضور
23 روز 6 ساعت 42 دقیقه
نویسنده این موضوع
پیش از هر چیز ما نیاز به یک سیستم عامل داریم. در ساده‌ترین کلام، سیستم عامل یک برنامه ی خیلی بزرگ و پیچیده است که کلیه ی بخش‌های یک کامپیوتر را به یکدیگر متصل می‌سازد لذا ما می‌توانیم از کلیه سخت افزارهای سیستم خود مثل کیبورد، مانیتور، اسپیکر، ماوس و ... استفاده کنیم . سیستمی که سیستم عامل یا OS روی آن نصب نباشد، صرفاً مجموعه ای از سخت‌افزارهایی است که به هیچ کاری نمی آیند. از معروف ترین سیستم عامل های دنیا می‌توان به ویندوز، لینوکس و مکینتاش اشاره کرد.

پس از آن که ما یک زبان را از میان انواع زبان‌های برنامه نویسی انتخاب کردیم، نیاز به نرم افزاری تحت عنوان Editor یا ویرایشگر کد داریم تا با استفاده از آن بتوانیم کدنویسی کنیم. یکی از ویرایشگرهای کد معروف که در سیستم عامل ویندوز به صورت پیش‌فرض نصب شده است، Notepad نام دارد که حتماً با آن آشنا هستید اما این در حالی است که نرم افزارهای بسیار پیشرفته‌تر از آن هم وجود دارند که در ادامه، بیشتر با آن‌ها آشنا خواهیم شد. ادیتور پیش فرض سیستم عامل گنو/لینوکس VIM نام دارد و مکینتاش اپل هم از ادیتوری تحت عنوان TextEdit برخوردار است.

در صورتی که بخواهیم یک وب اپلیکیشن طراحی کنیم، علاوه بر ویرایشگر کد، نیاز به مرورگری همچون گوگل کروم یا فایرفاکس نیز خواهیم داشت تا خروجی کدهای خود را داخل آن مشاهده کنیم.

پس از آن که کدهای خود را با استفاده از یک ویرایشگر نوشتیم، به جز برنامه‌هایی که با استفاده از زبان ماشین نوشته می شوند، سایر برنامه‌ها نیاز به یک اسمبلر یا کامپایلر دارند تا سورس کد شما را به زبان قابل فهم برای سیستم تبدیل کنند. پس از تبدیل سورس کد، اسمبلر یا کامپایلر این دستوراتی که به زبان ماشین هستند را در فایل جداگانه ای تحت عنوان فایل EXE ذخیره می‌سازند (زمانی که شما یک نرم‌افزار را نصب می کنید، با همین فایل اجرایی نهایی سر و کار دارید.)

حال ممکن است این سؤال برای شما پیش بیاید که اگر بخواهیم برنامه ی خود را روی پردازنده های متفاوتی اجرا کنیم چه باید کرد؟ در پاسخ به این سؤال بایستی گفت که برنامه را می بایست برای پردازنده های مختلف به زبان ماشین مبدل ساخت.

بسیاری از کامپایلرها صرفاً برای یک سیستم عامل خاص و یک نوع پردازنده سورس کد را به زبان ماشین تبدیل می کنند. لذا، یک کامپایلر ویندوزی صرفاً خواهد توانست برنامه‌هایی که تحت سیستم عامل ویندوز اجرا می‌شوند را ایجاد کند (البته گفته می‌شود که بسیاری از برنامه‌های نوشته شده برای سیستم عامل مکینتاش دارای دو فایل اجرایی هستند؛ یکی برای پردازنده های PowerPC که در مک استفاده می‌شوند و دیگری برای پردازنده های Intel که در سایر سیستم‌ها من جمله سیستم‌های جدید مکینتاش مورد استفاده قرار می گیرند.


تمام توضیحات درباره برنامه نویسی

 
  • عالی
Reactions: *~sarina~*

حسن رشتبری

دوستدار انجمن رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  100000000
  
عضویت
12/1/21
ارسال ها
191
امتیاز واکنش
2,600
امتیاز
228
زمان حضور
23 روز 6 ساعت 42 دقیقه
نویسنده این موضوع
در گذشته کامپایلرها بسیار کند بودند. برنامه نویس می بایست سورس کدش را به نرم‌افزار کامپایلر وارد می‌کرد و بدون اغراق صبح روز بعد می‌آمد تا نتیجه را تحویل بگیرد. حتی اگر برنامه نویس یک اشتباه کوچک مرتکب می شد، می بایست سورس کد خود را اصلاح کرده و برنامه را از نو کامپایل کند و یک روز دیگر منتظر بماند.

با توجه به این که کامپایلرها خیلی کند بودند، دانشمندان علوم کامپیوتری چیزی جدیدی تحت عنوان Interpreter یا مفسر طراحی کردند. دقیقاً همانند مترجم یک زبان زنده که به صحبت‌های فردی گوش می‌دهد سپس خط به خط آن‌ها را به زبانی دیگر ترجمه می کند، Interpreter هم خیلی سریع خط به خط دستوراتی که ما نوشته‌ایم را به زبان ماشین تبدیل می کند. مسأله ای که در ارتباط با Interpreter ها وجود دارد این است که بر خلاف کامپایلرها، این نرم افزارهای جدید نمی‌توانند دستوراتی که به زبان ماشین تبدیل شده‌اند را در فایل اجرایی جداگانه ای ذخیره سازند و در عوض، دستورات تبدیل شده به زبان ماشین را در جایی در حافظه ی سیستم نگهداری می کنند. لذا اگر بخواهید برنامه ی خود را به فروش برسانید، هیچ فایل اجرایی ندارید که در اختیار مشتریان قرار دهید بلکه می بایست سورس کد ارزشمند خود را به فروش برسانید که بعداً ممکن است کسی نام آن را تغییر داده و با نامی جدید، مجدد شروع به فروش کند!



نکته
البته با پیشرفت علوم کامپیوتری، دانشمندان توانسته اند کامپایلرهای به مراتب سریع‌تری طراحی کنند و امروزه اینترپریترها برای برخی زبان‌های خاص که تحت عنوان زبان‌های Scripting شناخته می‌شوند مورد استفاده قرار می گیرند.


دیدیم که استفاده از کامپایلرها کند بود و اینترپریترها ها هم منجر به لو رفتن سورس کد می شدند، لذا نیاز به راه‌کار سومی می‌بود تا برنامه نویسان بتوانند برنامه‌های خود را منتشر کنند و این شد که راه‌کار سومی تحت عنوان Byte-code یا Pseudocode که غالباً تحت عنوان P-code شناخته می‌شود ابداع شد. برخلاف روش اول که برنامه نویسان می‌آمدند و سورس کد خود را با استفاده از کامپایلر یک سیستم عامل خاص به زبان ماشین مبدل می ساختند، در روش سوم برنامه نویس برنامه اش را به یک فایل P-code کامپایل می کرد.

حال با استفاده از این فایل P-code و یک اینترپریتر اختصاصی -نام این فایل اصطلاحاً Virtual Machine یا ماشین مجازی است- می‌توان دستوارت قرار گرفته داخل این فایل را به کدهای باینری قابل فهم برای هر سیستم عاملی مبدل ساخت.

مزیت این روش این است که برنامه نویس می‌تواند یک نسخه از P-code برنامه اش را منتشر کرده، سپس کاربران سیستم عامل های مختلف از آن استفاده کنند. به هر حال برنامه‌هایی که به فایل P-code کامپایل می‌شوند مشکلاتی هم دارند. عمده ترین مشکل آن‌ها این است که به سریعی برنامه‌هایی که به زبان ماشین کامپایل می‌شوند نمی باشند. علاوه بر این، اگر روی سیستم مد نظر ما ماشین مجازی نصب نباشد، برنامه قابل اجرا نخواهد بود!

معروف ترین زبانی که از P-code استفاده می‌کند زبان برنامه نویسی جاوا است. پس از آن که شما برنامه‌ای با این زبان نوشتید، ابتدا می بایست آن را به یک فایل P-code کامپایل کنید سپس روی هر سیستمی که ماشین مجازی جاوا یا JVM نصب باشد، برنامه ی شما قابل اجرا خواهد بود.

ایده ی پشت P-code این است که برنامه نویس یک بار برنامه اش را می نویسد، سپس در هر جایی و روی هر سیستم عاملی آن را اجرا می‌کند (شعار زبان جاوا دقیقاً همین است؛ به عبارت دیگر، Write Once, Run Everywhere) توجه داشته باشیم که احتمال وجود دارد برنامه‌هایی که به این روش اجرا می‌شوند روی یک سیستم عامل به خوبی کار کنند اما روی سیستم عامل دیگری با کمی مشکلات مواجه باشند البته این در حالی است که زبان‌هایی همچون جاوا توانسته اند تا حد زیادی این مشکل را رفع کنند.


تمام توضیحات درباره برنامه نویسی

 
  • تشویق
Reactions: *~sarina~*

حسن رشتبری

دوستدار انجمن رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  100000000
  
عضویت
12/1/21
ارسال ها
191
امتیاز واکنش
2,600
امتیاز
228
زمان حضور
23 روز 6 ساعت 42 دقیقه
نویسنده این موضوع
آشنایی با IDEها
با گسترش نیازهای برنامه نویسان از یک سو و همچنین حرفه ای تر شدن -یا بهتر بگوییم گسترده تر شدن- زبان های برنامه نویسی، این نیاز احساس گردید تا ویرایشگرهای کد به چیزی بیش از یک ادیتور سورس کد مجهز شوند و نتیجه این شد که IDE ها توسط شرکت های نرم افزاری طراحی شده و روانه ی بازار شدند.

IDE که مخفف واژگان Integrated Development Environment به معنی محیط یکپارچه توسعه ی نرم افزار است این امکان را در اختیار برنامه نویسان زبان های برنامه نویسی مختلف قرار می دهد تا علاوه بر کدنویسی، کارهایی همچون دیباگ کردن،‌ کامپایل کردن، ارتباط با گیت و بسیاری کارهای دیگر را انجام دهند. از معروف ترین IDEهای اپن سورس و رایگان، می توان به Eclipse اشاره کرد که از زبان های برنامه نویسی مختلف مثل سی، سی پلاس پلاس، جاوا، پی اچ پی و ... پشتیبانی می کند.


نوع رایانه مورد نیاز برای کد نویسی

اگر در حال شروع ماجراجویی در دنیای برنامه نویسی هستید ، یک قانون اساسی در مورد کامپیوتر ها وجود دارد که باید به آن توجه داشته باشید : بهترین کامپیوتر را بخرید و یا آن را برای خود مونتاژ کنید. کیفیت کار شما به کامپیوتری که استفاده میکنید، بستگی دارد.

از آنجایی که مراحل و ابزار های مختلفی برای توسعه نرم افزار های کامپیوتری وجود دارد، مجموعه کاملی از استاندارد ها وجود ندارد که بتوانید بر اساس آنها تصمیم گیری کنید. با این حال برخی الزامات عمومی وجود دارند که باعث می‌شود، با خیالی راحت تر به برنامه نویسی خود بپردازید. کامپیوتر شما باید دارای قابلیت های زیر باشد :

  • پردازنده Core i۵ با فرکانس ۳ گیگا هرتز
  • حدااقل ۴ گیگا بایت حافظه رم که بتوانید آن را بسته به نیازتان تا ۱۶ گیگابایت ارتقا دهید.
  • استفاده از ۲۵۶ گیگابایت حافظه SSD به جای استفاده از هارد های قدیمی
  • در صورت استفاده از لپ تاب، داشتن باتری با ظرفیت ۶ ساعت روشن بودن
  • پشتیبانی از لینوکس
یکی از قابلیت های مهمی که به عنوان یک برنامه نویس به آن نیاز دارید، استفاده از یک صفحه کلید با کیفیت است. در برنامه نویسی تنها ابزاری که همیشه با آن سر و کار دارید، صفحه کلید است، پس داشتن یک صفحه کلید با کیفیت ضروری است.

بسیاری از برنامه نویسان صفحه‌کلید های کوچکتر و فشرده تر را ترجیح می‌دهند تا از قابلیت کوچک بودن آن استفاده کنند، اما راحتی شما از اولویت دیگران مهم‌تر است. پس صفحه کلیدی را انتخاب کنید که با آن راحتید. اگر در شرایط نور کم کار می‌کنید، از صفحه کلید هایی که دارای نور پس زمینه هستند استفاده کنید.


تمام توضیحات درباره برنامه نویسی

 
  • تشویق
Reactions: *~sarina~*

حسن رشتبری

دوستدار انجمن رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  100000000
  
عضویت
12/1/21
ارسال ها
191
امتیاز واکنش
2,600
امتیاز
228
زمان حضور
23 روز 6 ساعت 42 دقیقه
نویسنده این موضوع
کامپیوتر خود را برای شروع برنامه نویسی چطور پیکربندی کنیم؟

در ابتدای کار بهتر است صفحه دسکتاپ خود را مرتب سازی کنید تا بتوانید آن را به چندین پنجره تقسیم کنید. صفحه را به درستی میان نرم افزارهایی که میخواهید استفاده کنید، تقسیم کنید، در این صورت لازم نیست، هربار برای دسترسی به یک برنامه تنظیمات را مجدد انجام دهید.

از ابزارهایی مانند Magnet برای نمایش صحیح برنامه ها به صورت خودکار در صفحه نمایش استفاده کنید. اکثر برنامه نویسان متوجه شده‌اند که داشتن حداقل دو صفحه نمایش یا مانیتور برای استفاده ، میتواند برای آنها مفید باشد. در صورت امکان برای خود دو صفحه نمایش فراهم کنید.

مرحله بعدی شامل فراهم آوردن عملکرد های تکمیل خودکار کد است. معمولا برنامه نویسان از دستورهای مشابهی در طول کار خود استفاده می‌کنند. این ویژگی به شما این امکان را می‌دهد که کارکترهای مشخصی را برای این منظور تایپ کنید و سپس کامپیوتر ادامه عبارت را با دستور شما تکمیل کند.

همچنین استفاده از رنگ های مختلف در کد نویسی به درک شما از کد ها کمک میکند. حتی در چیز ساده ای مانند زبان نشانه گذاری HTML۵ می‌توانید از رنگ‌های مختلف برای بازبینی سریع فوتر ها ، هیدر ها و قسمت های مختلف صفحه استفاده کنید. از هر سیستمی که برای نیازهای شما در این حوزه بهتر عمل می‌کند استفاده کنید .

همه برنامه هایی که بیهوده در سیستم شما باز هستند را ببندید. در اکثر مواقع نباید بیش از هفت زبانه (برنامه باز) داشته باشید. اگر به بیش از ۱۰ برنامه نیاز دارید ، باید سازماندهی تر عمل کنید. مطمئن شوید که در هنگام تمرین و یا کار، هشدار دهنده های شبکه های اجتماعی و ایمیل خود را قطع کرده اید، چون آن‌ها زمان زیادی را از شما می‌گیرند.

حالا آماده کار هستید ! مهم نیست که کدام زبان برنامه‌نویسی را برای شروع یادگیری انتخاب کرده اید، در ابتدای کار با چالش های زیادی رو به رو خواهید شد. با این حال سعی کنید زبانی را انتخاب کنید که برای شما جذاب به نظر می‌رسد، چرا که ذهن شما را به فرآیند یادگیری علاقه‌مند خواهد کرد. شروع با زبانی که جذابیتی برای شما نداشته باشد، میتواند شما را از ادامه یادگیری منصرف کند.

نرم افزار ها و ابزار هایی که به آنها نیاز دارید

بهترین ابزارها برای برنامه نویسان ، آنهایی هستند که برای شما راحتی را به ارمغان می آورند. برخی از نرم‌افزارهای برنامه‌نویسی نیازمند صرف مدت زمانی برای یادگیری هستند. در هر صورت ، در زیر لیست بهترین ابزار ها و نرم افزار هایی که برای برنامه نویسی به آنها نیاز دارید، آورده شده است، که میتوانید به انتخاب خود از آنها استفاده کنید.


تمام توضیحات درباره برنامه نویسی

 
  • عالی
Reactions: *~sarina~*

حسن رشتبری

دوستدار انجمن رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  100000000
  
عضویت
12/1/21
ارسال ها
191
امتیاز واکنش
2,600
امتیاز
228
زمان حضور
23 روز 6 ساعت 42 دقیقه
نویسنده این موضوع
زبان پرس و جوی داده (SQL)

SQL به شما کمک می‌کند، یاد بگیرید که چطور با یک پایگاه ‌داده کار کنید. این زبان به راحتی این امکان را به شما می‌دهد که اطلاعات را از جداول خوانده و یا آنها را به روز رسانی و حذف کنید. این زبان دستورات پایه ای را برای کار با پایگاه داده در اختیار شما قرار میدهد، سپس میتوانید با ترکیب این دستورات ، پرس و جو های پیشرفته ای را بنویسید که بتواند عملیات های مورد نظر شما را در پایگاه داده انجام دهد.

ویرایشگر متن

برنامه نویسان باید بدانند که چطور از حداقل یک ویرایشگر متن در سطح تخصصی استفاده کنند. Notepad ابزار استانداردی است که در صنعت برنامه نویسی مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما این نرم افزار بسیار ساده است. میتوانید از ویرایشگر های پیشرفته تری استفاده کنید که قابلیت های بیشتری را برای شما فراهم کنند.

لینوکس

شما باید در جاهایی به عنوان یک برنامه نویس از لینوکس استفاده کنید. یادگیری دستورات لینوکس به شما کمک خواهد کرد تا مشکلات را رفع کرده و اطلاعات مفیدی را بدست آورید. توانایی شما برای سفارشی کردن جریان کاریتان با این ابزار به شما این امکان را می‌دهد که فرآیندهای خود را بدون از دست دادن بهره‌وری به انجام برسانید.

مایکروسافت آفیس

خیلی وقت ها به عنوان یک برنامه نویس لازم میشود از نرم افزار های پر کاربرد آفیس مانند ورد، اکسل ، اکسس و پاورپوینت استفاده کنید. آشنایی با این برنامه‌ها و گزارش‌های حاصل از آن‌ها باعث افزایش مهارت‌های ارتباطی شما میشود. ابزارهایی مانند این می‌تواند به شما کمک کند تا به سرعت فایل‌ها را در صورتی که دچار مشکل شوند بازیابی کنید.

گیت و گیت هاب

این منابع به شما کمک خواهند کرد تا در برنامه نویسی بهتر شوید، چون آن‌ها برخی از مفاهیم پیشرفته مورد نیاز برای اپلیکشن های حرفه‌ای را به شما آموزش میدهند. هرکدام از آنها رویکردی متفاوت در مواجهه با مفاهیم پیشرفته دارند که باید در مورد آنها بدانید و با آنها مهارت های خود را افزایش دهید.

پایتون

این زبان برنامه‌نویسی، یک زبان برنامه‌نویسی سطح بالا است و به شما این امکان را می‌دهد که برنامه‌های بزرگ را کد نویسی کنید. تقریبا ً هر چیزی با این زبان امکان پذیر است، برای مثال با استفاده از این زبان میتوانید در حوزه یادگیری ماشین کار کنید. نحو و قواعد نوشتاری این زبان هم اصلا پیچیده نیست و به افراد مبتدی کمک میکند به سادگی برنامه نویسی با آن را یاد بگیرند.


تمام توضیحات درباره برنامه نویسی

 
  • تشویق
Reactions: *~sarina~*
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا