- عضویت
- 5/10/20
- ارسال ها
- 560
- امتیاز واکنش
- 16,971
- امتیاز
- 303
- محل سکونت
- !~شهر فراموشی~!
- زمان حضور
- 70 روز 22 ساعت 25 دقیقه
نویسنده این موضوع
سابقه نقاشي قاجار به دوره هاي پيشتر يعني به اواخر صفويه و مخصوصاً دوران زنديه مي رسد. دردوره صفوی دولت وقت، تمام کوشش خود را صرف آباداني، ساختن کشور و رونق اقتصادي می کند. در نتيجه هم به دلایل اقتصادي و هم به دلایل نظامي (درمقابله با امپراطوري عثماني) ايران و کشورهاي اروپائي علاقمند به توسعه روابط با يکديگر بودند. اين روابط متنوع، همه جانبه از جمله هنري و فرهنگي هم بود.
در این دوره درکنار نقاشي سنتي ايران يعني نگارگری که در حال شکفتگي و کمال بود، نقاشي ديواري (ديوارنگاره) هم به دربار راه يافت. زندگي پُرشکوه و با تجمل درباري خواستار تزيين قصرهاي گوناگوني بود که در اصفهان و قزوين و شهرهاي ديگر ساخته مي شد. مينياتور بيشتر در خدمت تزيين کتاب بود و با خصوصياتي که داشت به کار آراستن کاخ ها نمي آمد. براي اين منظور نقاشي اروپایي سرمشق و نمونه خوبي بود. کاخ چهل ستون تحت تأثير نقاشي اروپا (رنسانس متأخر) و اکثراً بدست نقاشان همان سرزمين نقاشي شد. صحنه ها، مجالسِ پذيرائي و بزم شاهانه، ورود سفيران، جنگ، رقص و باده گساري مضامین این نقاشی ها بودند. درهمين دوره کليساهاي جلفا، شهر کوچک ارمني نشين در کنار پايتخت (اصفهان) هم بـ*ـو*سيله نقاشان مسيحي نقاشی مي شد. طبعاً در اينجا نقش ها معمولاً نمودار صحنه هاي زندگي مسيح و داستان ها و وقايع کتاب مقدس بود. در اين دوره نقاشان هلندي در اصفهان مدرسه نقاشي دائر کرده بودند و هنر خود و شگردهاي آنرا به شاگردان ايراني مي آموختند. نقاشي اين دوره به نوعي تعادل در پيوند ميان نقاشي سنتي ايران و نقاشي اروپائي مي رسد.
در زمان حکومت کريم خان زند وتشويق او از هنرمندان و صنعتکاران و ارباب حرفه سبب شد ادبيات، معماري و نقاشي تحول و رونق زيادي پيدا کند، مخصوصاً در شهر شيراز پايتخت زنديه. در اين زمان هنر تصويري به غير از کشيدن تابلو، عبارت بود از نقاشي روي شيشه، قابِ آيينه، گل و بته روي قلمدان، کاشي و ميناکاري و تذهيب. درپايان قرن 18 و آغاز قرن 19 سلسله زند سقوط مي کند و سلسله قاجار جاي آنرا مي گيرد.
نقاشي و زندگي هنري دربار قاجار درحقيقت از دومين پادشاه اين خاندان شروع مي شود. فتحعلي شاه شخصاً بسيار دوستدار تجمل و شکوه بود. درزمان او مثل دوران صفوي، نقاشي ديواري درقصرها وخانه هاي اعيان شهرهاي بزرگ مجدداً رواجي گرفت که قصر گلستان، تـ*ـخت مرمر، باغ نگارستان تهران يا مقر وليعهد در تبريز از اين نمونه ها بود. نقاشي دوره قاجار را که از اول قرن 19 شروع مي شود و تا اوائل قرن بيستم ادامه مي يابد، مي توان به دو دوره کلي تقسيم کرد.
{انجمن رمان 98}
هنر نقاشی قاجار
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com
آخرین ویرایش توسط مدیر: