خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

The unborn

مدیر ارشد بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
20/8/18
ارسال ها
8,710
امتیاز واکنش
29,620
امتیاز
473
سن
23
محل سکونت
کویِ دوست
زمان حضور
207 روز 9 ساعت 43 دقیقه
نویسنده این موضوع
محاصره شهر تنها چند روزی طول کشی ، زیرا، به علت وقوع زمین لرزه در چند سال پیش، این شهر آمادگی ایستادگی در برابر دشمن را نداشت. شهر تسخیر و به آتش کشیده شد. ژوستینین بی درنگ خواستار صلح گردید. امپراتور بیزانس، که سپاه اصلی وی در غرب بود، ناگزیر شد صلح را از حریف ایرانی خویش بخرد. در انطاکیه دو طرف اعلام متارکه جنگ کردند، اما خسرو با کندی و آهستگی به قلمرو خویش باز می گشت. و منتظر موافقت ژوستینین به پرداخت پنجهزار پوند طلا به عنوان غرامت جنگی و قبول پرداخت پانصد پوند دیگر در هر سال بود، که به ظاهر سهم امپراتوری بیزانس در دفاع از مرزهای قفقاز به شمار می رفت.
خسرو در بازگشت به قلمرو خویش از شهرهای بیزانس که بر سر راه او قرار داشتند، نظیرالدها و دارا، به شرط اینکه به آن‌ها دست اندازی نکند، مبالغ زیادی پول گرفت. در دارا، وی آن‌قدر شهر را در محاصره نگهداشت تا اینکه اهل شهر مجبور گردیدند مبلغ زیادی به او بپردازد وی دست از تعرض به انان بردارد.
درنتیجه این اقدامات ژوستینین متارکه را پایان یافته اعلام کرد واماده شد تا سردارش بلیزاریوس را که در جنگ‌های مغرب به پیروزی رسیده بود برای مقابله با ایرانیان بفرستد(تاریخ ایران کمبریج،۱۳۷۳ ،ص۲۵۳). سال بعد ،خسروعملیات جنگی رادرلازیکا(نام قدیم گرجستان غربی)بر کران دریای سیاه، که ساحل ماورای قفقاز بود، از سر گرفت ایرانیان پترا را که دژی متعلق به بیزانس بر کران دریا بود به تصرف دراوردند. در جنوب، بلیزاریوس به پیروزیهای محلی چندی نایل امد،اما سپاه تجهیزات کافی نداشت تا بتواند نصیبین یا دیگر شهرهای بزرگ و استوار را مسخر کند. شیوع بیماری طاعون در سال بعد مانع از فعالیت‌های جنگی دو طرف گردید.


عصر ژوستینین (ژوستی نیان)

 

The unborn

مدیر ارشد بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
20/8/18
ارسال ها
8,710
امتیاز واکنش
29,620
امتیاز
473
سن
23
محل سکونت
کویِ دوست
زمان حضور
207 روز 9 ساعت 43 دقیقه
نویسنده این موضوع
ژوستینین بلیزاریوس رافراخواند وبه ایتالیا فرستاد. سپاهی رومی در ۵۴۳ میلادی شکست خورد و خسرو، که از چشم انداز پیروزی به شوق امده بود، در همان سال، الدها را محاصره کرد و امیدوار بود که کلیه متصرفات روم در این سوی فرات رابه امپراتوری خود منضم سازد.میان ژوستینین و خسرو انوشیروان قرارداد متارکه پنج ساله بسته شد و خسرو ده هزار پوند طلا از امپراتور دریافت کرد.
اتحاد بیزانس با لازیکا برای بیرون راندن ایرانیان باعث شد قرارداد متارکه در چهارمین سال خود نقض شود. نیرویی از بیزانس و لازیکا پترا را محاصره کرد، اما سپاه ایران شهر را از محاصره آنان بیرون آورد. بعدها در سپاه ایران منهدم شدند و بیزانسی‌ها، پس از محاصره، سرانجام دژ استوار پترا را در ۵۵۱ میلادی بار دیگر به تصرف خود در آوردند و، دوباره، پیمان متارکه پنج ساله میان دو امپراتوری بسته شد.
اما لازیکا مشمول این متارکه شد و عملیات جنگی در آنجا همچنان ادامه یافت. سرانجام، ایرانیان در این کشاکش مغلوب شدند و در ۵۵۶ میلادی برای انعقاد قرارداد پایدار، با دولت بیزانس از در مذاکره درآمدند. پس از گفت و شنودهای بسیار و گذشت زمان، سرانجام، در ۵۶۱ میلادی قرارداد صلحی پنجاه ساله میان دو دولت به امضا رسید

(تاریخ ایران کمبریج، ۱۳۷۳، ص ۲۵۳). این صلح دارای مواردی به شرح زیر بود (کریستنسن، ۱۳۷۸، ص ۴۹۵ و مؤیدی، ۱۳۴۵، ص ۱۰۴):

هر یک از دو طرف را مالک اراضی سابق خود شناخت.

  1. آزادی تجارت بین ایران و بیزانس تأمین شد.
  2. عیسویان در کیش خود آزادی یافتند، لکن مقرر شد که پیروان دو دیانت کسی را به دین خویش دعوت نکنند.
  3. ناحیه لازیکا را دولت ایران تخلیه و به دولت روم تحویل دهد و در عوض دولت روم سالیانه ۰۰۰/۳۰ هزار سکه طلا به دولت ایران بدهد. ۵. دولت ایران در دهنه قفقاز ساخلویی قوی برای جلوگیری از حمله وحشیان شمالی نگاهدارد.


عصر ژوستینین (ژوستی نیان)

 

The unborn

مدیر ارشد بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
20/8/18
ارسال ها
8,710
امتیاز واکنش
29,620
امتیاز
473
سن
23
محل سکونت
کویِ دوست
زمان حضور
207 روز 9 ساعت 43 دقیقه
نویسنده این موضوع
در حدود همان ایام سین جیبو به علاقه‌مند دولت روم به ایران تاخت. قلاع استواری که کسری بنا کرد، موقتا به این حملات خاتمه داد، لکن این واقعه موجب تیرگی روابط ایران و بیزانس گردید.
اغتشاشاتی که در ارمنستان رخ داد در ۵۵۷ موجب جنگی تازه شد. بین النهرین مجددا غارت و ویران شد و ژوستینین، پس از آنکه در ملیتن فتحی عظیم کرد، از خسرو شکست خورد. موریکیوس، به‌جای او، فرمانده سپاه بیزانس شد و تاخت و تازی چند در خاک ایران کرد و شهر سنجار را فتح نمود. آن گاه مذاکراتی بین طرفین به منظور عقد صلح شروع شد، لکن کسری در ۵۷۹ میلادی وفات بافت و نتیجه صلح را ندید (کریستینسن، ۱۳۷۸، ص ۴۹۶).
هرمزد چهارم، در ۵۷۹ میلادی، جانشین خسرو اول شد. هنگام جلوس هرمزد (۵۹۰- ۵۷۹ میلادی) گفتگوی مصالحه بین ایران و روم جریان داشت. هرمزد آن را برهم زد. دیگر بار در ۵۸۱ میلادی مذاکرات شروع شد، لکن نتیجه حاصل نشد. پس جنگ دوام یافت (کریستینسن، ۱۳۷۸، ص ۵۷۸). در ۵۹۰ میلادی، خسرو دوم جانشین هرمزد چهارم گردید و تا ۶۲۸ حکومت کرد.
او در دوران حکومت خود گرفتار عصیان فرمانده سپاهیان، بهرام چوبین، شد. خسرو دوم ناگزیر به امپراتور موریق پناه برد. امپراتور از او پشتیبانی کرد و سپاهیانی همراه او فرستاد که به کمک آنان توانست بهرام را ساقط کند و تاج و تـ*ـخت خود را به دست آورد. بهرام کشته شد و این کمک بیزانس به بهای صلحی گران تمام شد: ایران تقریبا همه ارمنستان را از دست داد و سرحد یونانی روم به دریاچه وان و تفلیس رسید (گیرشمن، ۱۳۶۸، ص ۳۶۷).

چند سال بعد، پس از مرگ امپراتور موریق (۶۱۰ میلادی)، خسرو دوم به بهانه انتقام وی، خود را از قید تعهدات سابق نسبت به بیزانس آزاد کرد و بدان کشور حمله برد. قشون ایران مجددا ارمنستان را تصرف و الرها یا ادسا را تسخیر کرد، از کاپادوکیه گذشت، قیصریه را هم متصرف شد و به بـ*ـو*سفر نزدیک «سکوتاری» رسید (گیرشمن، ۱۳۶۸، ص ۳۶۷).


عصر ژوستینین (ژوستی نیان)

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا