خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

DIANA_Z

کاربر فعال انجمن
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
20/7/20
ارسال ها
724
امتیاز واکنش
4,789
امتیاز
228
زمان حضور
62 روز 21 ساعت 12 دقیقه
نویسنده این موضوع
گمج کباب (غذای گیلانی)

مواد لازم:
گوشت تکه ای= نیم کیلو
پیاز =۳ عدد
جعفری سائیده شده= نیم کیلو
انار ترش سائیده شده= به میزان لازم
آب= ۱ لیوان
نمک و فلفل و زردچوبه و روغن= به میزان لازم




طرزتهیه
گوشت را با پیاز رنده شده و فلفل و زردچوبه و جعفری سائیده شده و کمی آب و ۱ قاشق روغن روی شعله ملایم می‌پزیم، در حین پخت به غذا سر میزنیم اگر آبش کم بود اضافه می‌کنیم.
وقتی گوشت کاملا پخت آب انار ترش یا انار ترش سائیده شده و نمک را اضافه می‌کنیم و صبر می‌کنیم تا خورش جا بیفتد.


طرز تهیه گمج کباب (غذای گیلانی)

 
  • تشکر
Reactions: Matiᴎɐ✼

Matiᴎɐ✼

مدیر آزمایشی تالار پزشکی و سلامت
مدیر آزمایشی
هنرمند انجمن
  
عضویت
17/11/20
ارسال ها
1,803
امتیاز واکنش
12,205
امتیاز
323
سن
19
محل سکونت
MASHHAD
زمان حضور
90 روز 30 دقیقه
گیلانی

فیله گوساله: ۲۵۰ گرم گوشت در سایز کبابی خرد شده
گردو آسیاب شده: ۱ پیمانه سرخالی
سبزی خورد شده: ۱ پیمانه شامل: تره، گشنیز، جعفری و چوچاق (یک سبزی معطر شمالی)
آب انار ترش: ۳ الی ۴ قاشق سوپخوری
رب انار: ۳ الی ۴ قاشق سوپخوری
پیاز: ۱ عدد
نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم
مراحل تهیه گمج کباب گیلانی

۱. گمج ظرف سفالی مخصوص شمال کشوره و برای پخت خورشت‌های محلی شمالی مثل فسنجان، گمج کباب، باقالی قاتوق و … استفاده میشه. این ظرف در قدیم کاربرد زیادی داشت و هنوز هم مردم گیلان این ظرف را چه برای مصارف آشپزی یا تزیینی استفاده میکنن. غذا در گمج سفالی به آرامی و با خاصیت بهتری پخته میشه و طعم فوق العاده‌ای پیدا میکنه.
۲. خوب برای تهیه این خورشت خوشمزه ابتدا پیاز رو رنده یا خورد کرده و با کمی روغن تفت میدیم و وقتی سبک شد بهش کمی زرچوبه و فلفل اضافه میکنیم و اجازه میدیم تا پیاز کمی طلایی بشه. بهتره برای پخت این خورشت از گمج استفاده کنین، اما در صورتی که گمج نداشتین میتونین از قابلمه‌های معمولی هم استفاده کنین
حالا گوشت‌هایی که سایز کبابی بریدیم رو به پیاز اضافه میکنیم و تفتشون میدیم تا تغییر رنگ بدن.

بعد سبزی رو اضافه میکنیم و با گوشت تفتش میدیم تا سبزی هم سبک شده و کمی بپزه و بوش هم بلند بشه. استفاده از چوچاق این خورشت رو خیلی خوشمزه میکنه، اما در صورتی که چوچاق موجود نداشتین میتونین حذفش کنین.

. حالا گردو آسیاب شده رو هم اضافه گرده و با بقیه مواد مخلوطش میکنیم
بعد نوبت رب انار و آب اناره پس اونهارو هم به خورشت اضافه کرده و در حد هم زدن مواد رو با هم تفت میدیم. میتونین از رب انار ملس یا ترش استفاده کنین و در صورتی که آب انار هم موجود نداشتین، میتونین حذفش کنین و فقط رب انار بریزین، اما کمی بیشتر از قبل.

#متینا_کوثری


طرز تهیه گمج کباب (غذای گیلانی)

 

Matiᴎɐ✼

مدیر آزمایشی تالار پزشکی و سلامت
مدیر آزمایشی
هنرمند انجمن
  
عضویت
17/11/20
ارسال ها
1,803
امتیاز واکنش
12,205
امتیاز
323
سن
19
محل سکونت
MASHHAD
زمان حضور
90 روز 30 دقیقه
در واقع برای اینکه این خورشت مزه اصیل خودش رو داشته باشه لازمه که از چوچاق و آب انار ترش هم استفاده بشه، اما این دو خیلی جا‌ها پیدا نمیشن پس اگه خواستین این غذا رو حتما بچشین میتونین این دو رو حذف کنین.

حالا حدود یک لیوان آب به مواد اضافه کنین و اجازه بدین خورشت با دمای خیلی ملایم به آرومی بپزه. آب این خورشت باید خیلی کم و فقط در حد پختن گوشت اضافه بشه، چون گمج کباب خیلی تنگ آب شده و غلیظ سرو میشه.

خورشت کم کم تیره‌تر میشه و به روغن میوفته و گوشت هم کم کم میپزه در این مرحله میتونین مزه خورشت رو چک کنین و در صورتی که دوست داشتین چاشنی هاش (رب انار و آب انار) رو افزایش بدین. نمک هم یادتون نره

این هم از گمج کباب لذیذ ما … نوش جان
منبع: دو نفره
#متینا_کوثری


طرز تهیه گمج کباب (غذای گیلانی)

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا