خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

*KhatKhati*

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
16/7/20
ارسال ها
2,693
امتیاز واکنش
9,215
امتیاز
233
محل سکونت
گلنمکستان
زمان حضور
63 روز 21 ساعت 58 دقیقه
نویسنده این موضوع
مواد لازم برای زولبیا:
نشاسته گل(گندم)۱ لیوان
ماست۱ لیوان
آرد سفید۱ قاشق غذاخوری
بکینگ پودرنصف قاشق مربا خوری
زعفران دم کرده غلیظ۱ قاشق چایخوری
مواد لازم برای شربت زولبیا:
آب۲ لیوان
شکر۳ لیوان
جوهر لیمونوک قاشق چایخوری
گلاب۱/۴ پیمانه
زعفران دم کرده غلیظبه مقدار لازم
برای تهیه زولبیا اول باید شربت اون رو آماده کنیم. برای تهیه شربت اول آب رو داخل ظرفی روی حرارت بالا قرار میدیم تا به جوش بیاد وقتی قل زد جوهر لیمو رو بهش اضافه میکنیم با اضافه کردن جوش شیرین آب کف میکنه و جوششی توی آب ایجاد میشه بعد شکر رو داخل آب میریزیم و بدون اینکه هم بزنیم اجازه میدیم دونه های شکر داخل آب حل بشه و شربت شفاف بشه بعد زعفران و گلاب رو اضافه میکنیم و حرارت رو کم میکنیم و اجازه میدیم شربت بجوشه تا به قوام برسه این کار باید با حرارت پایین انجام بشه اگه حرارت بالا باشه و شربت زود قوام بیاد بعد از خنک شدن شکرک میزنه اجازه بدین به آرومی بجوشه، مدت زمان بسته به قدرت شعله و جنس قابلمه متفاوته ولی حداقل پانزده دقیقه زمان میبره تا به قوام برسه برای چک کردن اینکه به قوام رسیده یا نه چند قطره از شربت رو ما بین دو انگشت تست کنید اگه حالت چسبنده و غلیظ داشت و شیره کش میومد یعنی شربت به قوام رسیده.
نکته قابل توجه راجب شربت اینه که اگه شربت به خوبی به قوام نرسه و غلظت نداشته باشه باعث نرم شدن زولبیا میشه و حالت ترد زولبیا رو از بین میبره و اگه شربت بیش از حد قوام اومده باشه باعث شکرک زدن زولبیا میشه.
وقتی شربت به قوام رسید حرارت رو خاموش کنید و اجازه بدین شربت در فضای محیط خنک بشه غلظت شربت زولبیا بعد از خنک شدن بیشتر میشه، غلظت شربت بعد از خنک شدن باید کمی روان تر از عسل باشه.

طرز تهیه زولبیا:

حالا میریم سراغ آماده کردن مواد زولبیا، یک لیوان نشاسته رو داخل ظرفی بریزین و یک لیوان ماست بهش اضافه کنید.



اضافه کردن نشاسته و ماست برای زولبیا



و خوب مخلوط کنید تا نشاسته داخل ماست حل بشه و مواد مخلوط بشن. بعد یک قاشق آرد رو به همراه بکینگ پودر به مایه اضافه کنید و با قاشق کاملا مخلوط کنید تا مواد یکدست بشن و در آخر زعفران دم کرده غلیظ رو به مواد اضافه و مخلوط کنید.



طرز تهیه زولبیا





زولبیا



غلظت مواد نه باید خیلی سفت باشه و نه خیلی شل، مواد رو از صافی رد کنید تا نا خالصی نداشته باشه که موقع ریختن مایه داخل قیف گیر کنه و روی ظرف رو با سلفون بپوشونید و حداقل به مدت یک ساعت در فضای محیط استراحت بدین تا حباب های ریزی روی مایه دیده بشه.



طرز تهیه زولبیا در خانه



بعد از استراحت مجددا مواد رو با قاشق مخلوط کنید و داخل ظرف سس و یا اگه نداشتین داخل قیف یکبار مصرف بریزین.
روغن رو داخل ماهیتابه روی حرارت متوسط قرار بدین تا کاملا داغ بشه و برای تست یک قطره از مواد رو داخل روغن بریزین اگه بلافاصله پف کرد و بالا اومد یعنی روغن آمادست.



طرز تهیه زولبیا- ریختن مواد در جا سسی



مواد رو به صورت دورانی و چرخشی به شکل گرد داخل تابه بریزین، اجازه بدین یک طرف کمی طلایی بشه بعد طرف دیگه رو برگردونین.



طرز تهیه زولبیا



و وقتی هر دو طرف طلایی شد(نیازی نیست خیلی تغییر رنگ بده) از روغن خارج کنید و بلافاصله داخل شربت ولرم رو به سردی بندازید و زولبیا رو یک دفعه داخل شربت فرو ببرین تا یکدست رنگ بگیره و دو رنگ و ابلق نشه بعد از چند دقیقه از شربت خارج کنید و داخل صافی بذارین تا شربت اضافیش بریزه و بعد داخل ظرف سرو بچینین و خلال پسته یا گل محمدی و…. تزیین کنید.


طرز تهیه زولبیای خانگی



نکات مربوط به زولبیا:


  1. جایگزین جوهر لیمو در شربت بار ۲ قاشق آب لیموی طبیعی است اما توصیه من به شما استفاده از جوهر لیمو است چون با جوهر لیمو شربت اصلا شکرک نمیزنه.
  2. اگه دوست دارن زولبیا یا بامیه شما براق باشه میتونید چند دقیقه آخر پخت شربت یک قاشق گلوکز اضافه کنید( گلوکز رو از لوازم قنادی ها تهیه کنید). گلوکز هم باعث براق تر شدن زولبیا میشه هم از شکرک زدن شربت جلوگیری میکنه.
  3. برای جایگزین گلاب در شربت زولبیا میتونین از چند دانه هل استفاده کنید و بعدا از شربت خارج کنید
  4. ماست استفاده شده در زولبیا باید نه خیلی سفت باشه و نه خیلی شل در صورت دسترسی میتونین از ماست خانگی ترش استفاده کنید، ماست بهتره تازه نباشه ماست کمی ترش مزه و پر چرب برای زولبیا عالیه (زیادی ترش و کف کرده هم نباشه) در صورتی که به ماست خونگی دسترسی ندارین از ماست پرچرب پاستوریزه استفاده کنید.
  5. برای زولبیا استفاده از نشاسته با دانه های درشت(نشاسته گل) بهتر از نشاسته پودری است چون نشاسته پودری مخصوص زولبیا نیست و توجه کنید که نشاسته باید تازه باشه چون اگه نشاسته کهنه باشه زولبیا داخل روغن اصلا پف نمیکنه!
  6. یک قاشق چایخوری زعفران داخل مایه زولبیا قابل حذف است و این زعفران برای خوش رنگ تر شدن زولبیا ها استفاده میشه
  7. زولبیا رو بهتره به اندازه سرخ کنید زیاد سرخ کردن زولبیا باعث خشک شدن اون و کم سرخ کردن زولبیا باعث نرم شدنش میشه
  8. غلظت مواد باید مثل تصویر باشه در صورتی که موادتون غلیظ تر بود میتونید یکی دو قاشق آب یا ماست اضافه کنید و در صورتی که موادتون شل بود میتونید خیلی کم آرد اضافه کنید غلظت مواد باید به حدی باشه که از درون قیف با فشار دست به راحتی داخل روغن شکل بگیره.
  9. در صورتی که از قیف استفاده میکنید سر قیف رو خیلی نازک برش نزنید چون در این صورت زولبیا ها خیلی خشک و سفت میشن
  10. زولبیا ها رو داغ داغ روی هم نذارید این کار باعث نرم شدن زولبیا های زیری میشه
  11. از روغنی که برای سرخ کردن زولبیا استفاده کردید میتونید برای سرخ کردن بامیه هم استفاده کنید اما از روغن بامیه نمیتونید برای سرخ کردن زولبیا استفاده کنید چون داخل بامیه از تخم مرغ استفاده شده و این امر باعث کف کردن روغن میشه پس اگه تصمیم دارید هم زولبیا و هم بامیه درست کنید بهتره اول زولبیا رو آماده کنید.
  12. اگه دوست دارید همه زولبیا ها یک اندازه باشه و کناره های زولبیا صاف در بیاد میتونید از رینگ مخصوص زولبیا استفاده کنید رینگ رو داخل روغن قرار بدین و داخل رینگ مواد رو به شکل دورانی بزنید.
اشکالات رایج در پخت زولبیا:

به سوالات رایج شما در خصوص تهیه زولبیا پاسخ خواهیم داد.

چرا زولبیا خیلی سفت و خشک شده؟


  • زولبیا رو خیلی نازک زدین
  • زولبیا رو زیادی سرخ کردین
  • خیلی آرد استفاده کردین
چرا زولبیا بعد از ماندن نرم شده؟

  • شربت زولبیا به اندازه کافی قوام نداشته
  • موقع انداختن زولبیا داخل شربت، شربت داغ بوده
  • زولبیا ها رو بلافاصله روی هم چیدین
  • زولبیا ها رو داخل ظرف در بسته گذاشتین
چرا زولبیا داخل روغن شکل نمیگیره و پهن میشه و خط خطی نمیشه؟

  • روغن داغ نیست
  • مایه زولبیا شل هست
  • روغن کمه
چرا زولبیا داخل روغن متلاشی میشه؟



طرز تهیه زولبیا

 
  • تشکر
  • عالی
Reactions: SAEEDEH.T و *RoRo*
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا