- عضویت
- 6/2/20
- ارسال ها
- 7,624
- امتیاز واکنش
- 13,279
- امتیاز
- 428
- زمان حضور
- 82 روز 4 ساعت 42 دقیقه
نویسنده این موضوع
AIM-9D Sidewinder
با توجه به این که در این سامانه موشک هوا به هوای AIM-9D از روی زمین شلیک میشد، به دلیل سرعت اولیه صفر، غلبه بر جاذبه و پرواز در محیطی با فشار بیشتر نسبت به ارتفاع بالا، بردش از حالت شلیک از هواپیما کمتر میشد. در نمونه اولیه چپرال برد موشک ۹ کیلومتر و ارتفاع پروازش نیز ۳ کیلومتر بود. موشک موتور راکتی کمکی نداشت و تنها با موتور راکتی خود شلیک و پرواز میکرد. سرعت آن نیز ۱.۵ ماخ بود. در حال که AIM-9D هوا پرتاب ۲.۵ ماخ سرعت و ۲۰ کیلومتر برد داشت.
موارد معرفی شده در بالا، تمامی پدافندهایی هستند که از ابتدا تا پایان دهه ۱۹۶۰ وارد خدمت شدند. پیشرفت در عرصه ساخت پدافند همچنان ادامه یافت و دیگر کشورها نیز اقدام به طراحی و ساخت چنین سامانههایی کردند. سامانههای مدرنتر نیز از اواخر دهه ۱۹۷۰ و اوایل دهه ۱۹۸۰ به وضعیت عملیاتی رسیدند. مثلا S-300 شوروی در ۱۹۷۸ و MIM-104 پتریوت (Patriot) آمریکایی در سال ۱۹۸۱ وارد خدمت شدند که هر دو از مشهورترین پدافندها به شمار رفته و نمونههای جدیدتر آنها همچنان در خدمت هستند. شوروی همچنین در سال ۱۹۷۱ نخستین پدافند پاد بالستیک خود موسوم به A-35 را وارد خدمت اولیه کرد و پس از آمریکا، دومین سازنده این چنین سامانههایی شد.
اگر دقت کنید در مییابید غرب و به ویژه آمریکا بیشتر سامانههای دریاپایه و شوروی نیز بیشتر سامانههای زمین پایه طراحی کرد. چرا که آمریکا از گذشته تاکنون نیروی دریایی بسیار بزرگی دارد که باید از آن محافظت کند. در خشکی نیز جنگندهها با پشتیبانی آواکس، رادارهای زمینی و هواپیماهای سوخت رسان حلقه اول دفاع هوایی هستند و پدافند نیز از آنها پشتیبانی میکند. به همین دلیل آمریکا از گذشته جنگندههای بسیار بیشتر و بهتری دارد و ناوگان هواپیماهای پشتیبانی هوایی آن (همچون هواپیمای سوخت رسان) نیز همواره بسیار قدرتمندتر بوده است.
پدافند S-300 روسی (С-۳۰۰ Фавори)
در طرف دیگر شوروی و پس از آن روسیه نیروی دریایی کوچکتر و خاکی بسیار وسیع و گستردهتر دارد که امکان حراست از آن به دلیل کم بودن تعداد جنگندهها و دیگر هواپیماهای پشتیبانی وجود ندارد. به همین دلیل شرق پدافندهای زمین پایه بیشتری طراحی کرد. در شرق پدافند هوایی خط اول دفاع است و جنگندهها و نیز آن را تکمیل میکنند. همچنین شوروی پدافندهای متحرک بیشتری ساخت که دلیل آن نیز محافظت از خودروهای به شدت پرشمار و نیروی زمینی قدرتمند خود در برابر جنگندهها و هلیکوپترهای بی شمار غرب بود. این سامانههای متحرک همراه خودروهای زرهی حرکت میکردند تا هنگام تهاجم احتمالی به اروپا، در برابر حملات هوایی وسیع ناتو بی دفاع نباشند.
امروزه نیز پدافندهای دیگری توسط کشورهای مختلف در حال توسعه هستند و سازندگان سعی دارند برای مقابله با چالشهای جدید همچون هواگردهای پنهانکار یا موشکهای هایپرسونیک، سامانههای جدیدتری طراحی کنند. پدافند پاد بالستیک نیز امروزه بسیار تکامل یافته و کشورهای رقیب همواره مشغول ساخت نمونههای جدید ارتقا و بهسازی نمونههای فعلی هستند. سامانهها پدافند لیزری نیز از دیگر جنگ افزارهای امروزی و در حال تکامل فعلی هستند.
انجمن رمان 98
انجمن رمان 98 | برترین انجمن رمان نویسی
رمان 98
نگاهی به موشکهای پدافند هوایی پس از جنگ جهانی دوم
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com