خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

~XFateMeHX~

کاربر برتر
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
6/4/20
ارسال ها
7,079
امتیاز واکنش
10,095
امتیاز
428
زمان حضور
35 روز 22 ساعت 26 دقیقه
نویسنده این موضوع
مقدمه

سیاره زمین میلیونها سال پیش از پیدایش و ظهور موجودات زنده و نوع تکامل یافته و عالی آن یعنی انسان سیر تکاملی خود را آغاز نموده است . بشر به عنوان یکی از موجودات این کره خاکی از لحظه پیدایش خود چه از آن هنگامی که در جستجوی مأوائی برای خویش تلاش می نمود و به غارها پناه می برد و چه آن زمان که برای سیراب کردن عطش وصف ناپذیر حس کنجکاویش به جهت برآوردن نیازهایش به شناسائی دنیای پیرامون خود می پرداخت و همواره با آسمان و زمین ، آب و آتش ، خاک و هوا ... و کلاً جهان شناخته ها و ناشناخته در ارتباط بود، به فراخور موقعیتهای زمانی به وسعت آگاهی ها و اطلاعاتش افزوده و علوم گوناگون را پایه گذاری نمود. امروزه بیش از هر زمان دیگر مرزهای علوم بشری در هر زمینه ای بی وقفه و به گونه ای شگرفت توسعه یافته و همچنان به این روند با شتابی سرسام آور و خیره کننده ادامه می دهد.
با توجه به این مطلب که علوم پایه سهم عمده ای در ترقی و تعالی تمدن بشر داشته است ، علمدیرینه شناسی نیز از این روند پیشرفت مستثنی نبوده ، علی الخصوص که از برخی علوم تأثیر پذیرفته و خود به شاخه های گوناگون منشعب و به بسیاری از علوم یاری می رساند .
تاریخچه

دیر زمانی است که بشر تحقیق و تجسس درباره بقایا و آثار موجودات گذشته زمین را مد نظر قرار داده بطوریکه حتی در آثار باستانی کشف شده از عهد نوسنگی (Neolithic) در نزدیکی شهر دانستیبل (dunstable) انگلستان در مجاورت اسکلت انسان ما قبل تاریخ فسیلهای خارداران (Echinoid) قرار داده بودند و یا در ایتالیا ، فسیل تنه درخت در مقبره های مربوط به قرن هشتم قبل از میلاد کشف گردیده است .
از سالهای 547 تا 610 قبل از میلاد ، دانشمند مشهور یونانی به نام آناکسی ماندر (Anaximander) با مطالعه مهره داران منشأ انسان را به ماهی ها نسبت داد، که بعداض دانشمند مشهور فرانسوی بنام کوویه (Cuvier) در دکتاب "تاریخ علوم طبیعی ، خود این نظر را با اهمیت و مورد تأکید قرار داد . دانشمندان دیگر یونان قدیم چون گزنوفن (Xenophones) (472-570 قبل از میلاد) ، گزنتوس (Xonthos) (500سال قبل از میلاد)، هرودوت (Herodotus) مورخ بزرگ یونانی نیز که از 425 تا 484 سال قبل از میلاد می زیسته ، ارسطو (Aristotle) (322 – 384) سترابو ( Strabo) (63ق.م تا 21 بعد از میلاد ) و چند دانشمند دیگر هر یک مطالعات و نظراتی درباره فسیلها و منشأ آنها ذکر نموده اند .
نظریات جدیدتر توسط بوفن (Bffoon) دانشمند فرانسوی (1788-1707) ارائه گردید . او در سمت مدیریت کوزه تاریخ طبیعی به جمع آوری و طبقه بندی فسیلها پرداخت و آنرا در 44 جاد از سال 1749 تا 1804 میلادی منتشر نمود. بنابر این بوفن را می توان یکی از اولین بنیان گذاران علم رده بندی در پالئولوژی دانست.
_کوویه (Cuvier) دانشمند جانور شناس مشهور فرانسوی نشریات مهمی درباره رده بندی جانوران (1798میلادی ) ، رده بندینرم تنان (1817 میلادی ) ، تشرح مقایسه ای ماهی ها و رده بندی آنها (تاریخ طبیعی ماهی ها ) را در سال 1810 منتشر نمود . همچنین تحقیقات او در مورد فسیلهای خزندگان و پستانداران حائز اهمیت می باشد . پالئونتولوژی و فسیل شناسی استخوانهای چهار پایان توسط کوویه در سال 1812 میلادی در 12 جلد انتشار یافت و بعداً تحت عنوان بحث درباره تحولات سطح کره زمین ، انقراض جانوران را به علت حوادث شدید و مخرب (کاتاستروفیسم: Catastrophism ) که چند بار در طول عمر زمین اتفاق افتاده است ، بیان نمود . نظریه کاتاستروفیسم کوویه تا پیدایش نظریات لامارک و داروین که ظهور گونه های جدید را معلول سیر تکاملی می دانستند طرفداران زیادی داشت . تقسیم بندی و رده بندی سلسله جانوری یکی دیگر از آثار علمی و مشهور کوویه است که در سالهای 1829- 1830 در پنج جلد منتشر گردید که در آن فسیلهای جانوری یا جانوران امروزی مقایسه داده شده است . در این انتشارات ، کوویه جانوران را به چهار گروه مهره داران ، نرم تنان ، مفصل داران و شعاعیان ، تقسیم نمود
_لامارک در سال 1778 میلادی رساله خود را تحت عنوان " گیاهان فرانسه " منتشر نمود او در این اثر اصول جدیدی را مبنای تشخیص انواع گیاهان قرار دارد . او اولین کسی بود که فرهنگ لغات گیاه شناسی را به رشته تحریر در آورد که در سال 1785 میلادی به چاپ رسد .
لامارک در سال 1793 به عنوان استاد جانور شناسی تعیین گردید و برای اولین بار اصطلاح بی مهرگان را بکار برد . آثاری چون " سیستم جانوران بی مهرگان " را در سال 1801 و تحقیقات درباره ساختمان بدن موجودات زنده در سال 1802 منتشر نمود. و در سال 1809 نظریه تکاملی خود را تحت عنوان جانورشناسی و تاریخ طبیعی جانورا ن بی مهره در سالهای 1815 – 1822 چاپ نمود .
_آلسیددربینی (1857 – 1802 ) از دانشمندان مشهور فرانسوی در پالئونتولوژی و بنیان گذار میکروپالئونتولوژی محسوب می گردد . میکروفسیلهای روزنه داران و آشکوب سنونین در حوضه پاریس اولین بار توسط نامبرده توصیف گردیده اند . از دیگر انتشارات مهم او " پالئونتولوژی فرانسه یا توصیف فسیلهای فرانسه " است که در سال 1840 در 8 جلد منتشر گردید . دروس مقدماتی پالئولوژی و زمین شناسی سترافیک در 3 جلد و مقدمه پالئونتولوژی استراتیگرافیک نیز در سه جلد از تحقیقات مهم در بینی در سالهای 1849تا 1852 است.


تاریخچه علم فسیل شناسی

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا