خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است. هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

~BAHAR.SH~

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
13/10/20
ارسال ها
1,156
امتیاز واکنش
33,669
امتیاز
418
محل سکونت
...
زمان حضور
151 روز 7 ساعت 55 دقیقه
نویسنده این موضوع
معرفی کشور زیمباوه



زیمبابوه کشوری است در جنوب آفریقا . پایتخت آن هراره است . این کشور ۱۲ و نیم میلیون نفر جمعیت دارد و زبان‌های انگلیسی ، شونا و سیندبله زبان‌های رسمی آن هستند .
این کشور در قرن نوزدهم میلادی مستعمرهٔ انگلیس شد . از سال ۱۹۶۵ کم‌کم تلاش‌ها برای استقلال در این کشور آغاز شد و سرانجام در سال ۱۹۷۰ میلادی رسما جمهوری زیمبابوه اعلام موجودیت کرد . زیمبابوه جز آخرین کشورهای جنوب آفریقاست که به تدریج و با دشواری با نسلی که پس از انقلاب و مبارزه علیه استعمار به قدرت رسید وداع می‌کند .
کشاورزی حدود دو سوم نیروی کار را در بر دارد . تنباکو ، نیشکر ، پنبه ، گندم و ذرت ، هم صادر می‌شود و هم اساس صنایع آماده‌ سازی را تشکیل می‌دهد . منابع طبیعی شامل زغال سنگ ، طلا ، پنبهٔ کوهی و نیکل است .

تاریخ
از دههٔ ۱۸۳۰ این منطقه را شکارچیان ، مبلغان مذهبی و جویندگان معدن بریتانیایی و بوئر مورد نفوذ قرار دادند و در همین دهه این منطقه به اشغال «شرکت افریقای جنوبی بریتانیا»ی سِسیل رودس در آمد . ارتفاعات ناحیه‌ای که بعدها رودزیای جنوبی خوانده شده به اسکان کشاورزان سفیدپوستی در آمد که افریقاییها را از زمین محروم و آنان را به نیروی کار ارزان تبدیل کردند . در ۱۹۲۳ بریتانیا ادارهٔ این سرزمین را از شرکت تحویل گرفت و به مهاجران سفیدپوست خودگردانی اعطا کرد . پس از جنگ جهانی دوم مهاجرت از بریتانیا و افریقای جنوبی افزایش یافت ، ولی نسبت جمعیت افریقایی به سفیدپوست هنوز بیش از ۲۰ به ۱ بود . تبعیض نژادی موجب ملی‌گرایی افریقایی در آغاز به رهبری جاشوا نکومو (زاده ۱۹۱۷) گردید .
در ۱۹۵۳ رودزیای جنوبی – با رودزیای شمالی (زامبیا) و نیاسالند (مالاوی) - فدراسیون آفریقای مرکزی را تشکیل نداد . زمانی که این فدراسیون منحل شد (۱۹۶۳) بریتانیا از اعطای استقلال به گردانندگان سفیدپوست رودزیای جنوبی بدون پیشرفت به سوی حکومت اکثریت سرباز زد . در ۱۹۶۵ حکومت سفیدپوستان به رهبری یان اسمیت (زاده ۱۹۱۹) به طور یک جانبه اعلام استقلال کرد و نام کشور را به رودزیا تغییر داد . مخالفت داخلی سرکوب شد و بر علاقه‌مند‌های اقتصادی بین المللی غلبه گردید ولی جنگهای چریکی از سوی ملی‌گرایان افریقایی در دههٔ ۱۹۷۰ به طور روزافزونی مؤثر افتاد . در ۱۹۷۹ اسمیت مجبور به قبول حکومت اکثریت شد ، ولی قانون اساسی که ارائه کرد نه برای اتحاد خلق افریقایی زیمبابوه (ZAPU) به رهبری جاشوا نکومو و نه برای اتحاد ملی افریقایی زیمبابوه (ZANU) به رهبری رابرت موگابه (زاده ۱۹۲۸) قابل قبول بود . کلیهٔ طرفین به منظور دستیابی به حل و فصل امور با برقراری مجدد و کوتاه ‌مدت حکومت بریتانیا موافقت کردند . در ۱۹۸۰ اتحاد ملی افریقایی زیمبابوه به رهبری موگابه کشور را به استقلال رساند در ۱۹۸۷ زانو و زاپو سرانجام با ادغام موافقت کردند و عملاً حکومت تک حزبی را برقرار ساختند ، هر چند پیشنهاد ایجاد نظام تک حزبی رسمی معوق شده ‌است .
در سال ۱۹۸۰ رابرت موگابه به عنوان نخست وزیر این کشور انتخاب شد .
پس از آن در سال ۱۹۸۷ در قانون اساسی این کشور اصلاحاتی ایجاد شد که بر اساس آن موگابه رئیس جمهور شد .

جغرافیا
زیمبابوه از جنوب با آفریقای جنوبی ، از جنوب غربی با بوتسوانا ، از شمال غرب با زامبیا و از شرق با موزامبیک همسایه ‌است . مساحت آن ۳۹۰٬۵۸۰ کیلومتر مربع و مختصات جغرافیایی آن ۲۰ درجه جنوبی و ۳۰ درجه شرقی است . زیمبابوه خط ساحلی ندارد .
جمهوری زیمبابوه سرزمین آبشار ویکتوریا ، یکی از عجایب طبیعی جهان است که در سال ۱۹۷۰ استقلال خود را به دست آورد .
مدتی رودزیای جنوبی نامیده می‌شد . این کشور ۱۲٬۵۲۱٬۰۰۰ نفر جمعیت دارد .
مرکز زیمبابوه متشکل است از رشته کوه هایوِلد که تا حدود ۱۲۰۰ الی ۱۵۰۰ متر ارتفاع دارد . در جنوب غرب و شمال شرق هایوِلد فلاتهای میدل‌ولد و لوولد جای دارد . رودهای مهم آن زامبِزی ، لیمپوپو ، سابی و بلندترین نقطه آن قلهٔ اینیانگانی ، با ۲۵۹۲ متر است . آب و هوای زیمبابوه در زمین‌های پست استوایی و در ارتفاعات نیمه‌ استوایی است . از ژوئن تا سپتامبر فصل خشک مشخصی وجود دارد . شهرهای مهم آن بولاوایو ، چیتونگ ویزا ، گوئلو ، و موتاره ‌است .

اقتصاد
تولید ناخالص داخلی این کشور ۱۸۶/۶ میلیارد دلار است . رشد تولید ناخالص داخلی آن در سال ۲۰۰۷ میلادی منفی بود .
۳٬۹۹۸٬۰۰۰ نفر نیروی کار این کشور را تشکیل می‌دهند و نرخ بیکاری در آن ۸۰ درصد است .
۶۸ درصد مردم زیمبابوه زیر خط فقر زندگی می‌کنند و نرخ تورم آن بیش از صد هزار درصد است . تورم بیش از صد هزار درصدی در زیمبابوه
محصولات صادراتی این کشور شامل پلاتینیوم ، پنبه ، طلا ، آلیاژهای آهن و منسوجات است که به کشورهای آفریقای جنوبی (۲۴٬۸ درصد) ، جمهوری دموکراتیک کنگو (۱۷٬۶ درصد) ، بوتسوانا (۱۵٬۷ درصد) و ایالات متحده (۱۰٬۴ درصد) صادر می‌شود .
محصولات وارداتی این کشور شامل ماشین آلات و تجهیزات ، محصولات کارخانه‌ای ، مواد دارویی و سوخت است که از کشورهای آفریقای جنوبی (۴۰٬۸ درصد) ، زامبیا (۲۹٬۶ درصد) و ایالات متحده (۴٬۹ درصد) وارد می‌شود .
در طی سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۶ ارزش پول این کشور از هر ۳۰۰ واحد یک دلار به یک میلیون و چهارصد هزار واحد به یک دلار رسید .
با اینکه در ماه اوت سال ۲۰۰۶ دولت سه صفر را از جلوی دلار (نام پول رایج در کشور زیمبابوه دلار است و در زبان عامه به آن زیم دلار می‌گویند .) برداشت تا مردم در حمل و نقل آن راحت تر باشند و دولت بتواند جلوی نزول ناباورانه زیم دلار را در مقابل دلار آمریکا بگیرد ، اما مردم به این امر توجی نکردند و اعداد و ارقام را مانند گذشته می‌دانند .
در ماه اکتبر نرخ ارز به هزار واحد به یک دلار رسید که از نظر مردم همان یک میلیون و دویست هزار واحد به یک دلار می‌باشد .
وضعیت فعلی زیمبابوه در پی بیرون کردن کشاورزان انگلیسی از زیمبابوه بوجود آمد .
در حدود سال ۱۹۶۵ هر دو دلار آمریکا در زیمبابوه به یک دلار زیمبابوه خرید و فروش می‌شد .
قیمت‌ها در زیمبابوه در یک سال گذشته بیش از صد هزار برابر افزایش یافته ‌است و نرخ تورم در زیمبابوه یازده میلیون و دویست هزار درصد است . حدود ۱۲ سال است که آمریکا و کشورهای غربی تحریم‌هایی را علیه زیمبابوه وضع کرده‌اند ، این تحریم‌ها سبب فرسایش و تضعیف تدریجی اقتصاد این کشور شده ‌است .
معدن الماس مارانج Marange ، امبادا Mbada، آنجین Anjin و دایموند ماینینگ کورپوریشن Diamond Mining Corporation در منطقه چیادزوا Chiadzwa زیمبابوه قرار دارند . سه معدن الماس مستقر در منطقه مارانج سالانه بیش از دو میلیارد دلار آمریکا برای این کشور درآمد دارد .

فرهنگ
نمایشگاه بین‌المللی کتاب زیمبابوه که هر ساله در اول ماه اوت برگزار می‌شود ، معتبرترین نمایشگاه کتاب در قاره آفریقا به ‌شمار می‌آید .


منبع : فضا سیر


معرفی کشور زیمباوه

 

NAZI_KH

مدیر تالار گردشگری جهان
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار انجمن
  
عضویت
7/3/21
ارسال ها
1,228
امتیاز واکنش
19,552
امتیاز
373
محل سکونت
یک دنیای فراموش شده
زمان حضور
150 روز 5 ساعت 21 دقیقه
زیمبابوه

زیمبابوه کشوری آفریقایی است که در سال۲۰۰۰، نام آن تازه بر سر زبان ها افتاد و بیشتر مردم جهان متوجه شدند که همچین کشوری هم در قاره ی آفریقا وجود دارد. دلیل آن هم برشکستگی و سقوط اقتصادی قابل توجه این کشور بود. نام دیگری که کشور زیمبابوه را با آن می شناسند، کشور آبشار ویکتوریا است. اگر شما قصد سفر به یکی ازکشورهای ناشناخته ی قاره ی آفریقا را دارید و احتمالا اگر آن کشور، زیمبابوه نام دارد.
زیمبابوه کشوری است با خرابه هایی زیبا که بخش بزرگی از تاریخ این کشور را با خود حمل می کند. دریاچه های زیبا، ارتفاعات صعب العبور، دریاهایی که مناسب برای غواصی اند و همچنین گذرگاه های طبیعی برای پیاده روی و قدم زدن است. این کشور، درقسمت جنوبی قاره ی آفریقا که با کشورهای موزامبیک، زامبیا، بتسوانا و آفرقای جنوبی، هم مرز است.پایتخت زیمبابوه، شهر هرار است. این کشور جمعیتی ۱۳ میلیون نفری دارد. این کشور از قرن ۱۹ تحت استعمار انگلیس بوده و از سال ۱۹۷۰ تا ۲۱ نوامبر سال ۲۰۱۷، یک رئیس جمهور ثابت داشت، رابرت موگابه. موگابه در سال ۲۰۰۸، به عنوان رئیس جمهور تشریفاتی تا به آخر عمرش منصوب شد اما همیشه از طرف کشورهای غربی به تبعیض نژادی و نفرت پراکنی علیه اقلیت سفید پوست ساکن این کشور شده است. در اثر تحریم های اقتصادی کشورهای مختلف بر علیه زیمباوه اعمال کرده اند، پول این کشور یکی از بی ارزش ترین پول های جهان است و این کشور با مشکلات اقتصادی فراوانی درگیر است.
کشور زیمباوه در کل ۱۶ زبان دارد که از بین آن ها،زبان‌های انگلیسی ، شونا و سیندبله زبان‌های رسمی آن هستند. در سال ۲۰۰۹ وزیر اقتصاد واحد پول این کشور را حذف کرد و استفاده از دلار آمریکا، پوند انگلیس، رند آفریقای جنوبی و چند ارز دیگر را در معاملات تجاری آزاد اعلام کردند. بنابر این واحد پول فعلی این کشور، دلار آمریکا است. اصلی ترین راه درآمد مردم زیمبابوه، کشاورزی است و محصولاتی چون تنباکو، پنبه، نیشکر، گندم و ذرت می باشد. از جاذبه های مهم گردشگری مهم کشور زیمبابوه، آبشار ویکتوریا است که که در کنار رودخانه ی زامبزی، قرار گرفته است. این رودخانه، بزرگترین سیلاب جهان است.
برای دریافت ویزای زیمبابوه، می توانید با همراه داشتن مدارک مربوطه، به سفارتخانه و یا دفاتر کنسولگری مربوط به کشور زیمبابوه مراجعه کنید و با پرداخت هزینه ای بین ۳۰ تا ۱۸۰ دلار، درخواست ویزا کنید. برای سفر با هواپیما ،می توانید از فرودگاه بین المللی هراره استفاده کنید. از ارزان ترین پروازهایی که به سمت این فرودگاه انجام می شود می توان از پرواز های ژوهانسبورگ_ویکتوریا فالز، نام برد که گزینه ای مناسب برای پرواز به نظر می آید. به این خاطر که زیمبابوه از همه طرف با کشورهایی که همسایه است، قابل دسترسی است، می توان از طریق این کشورها، به این کشور سفر زمینی با ماشین، قطار و اتوبوس داشت. برای تمامی این سفرها چه برای پرداخت عوارضی چه برای خرید بلیط، می توان از دلار آمریکا استفاده کرد. برای سفر با اتوبوس و یا قطار، از اتوبوس های Bulawayo، می توانید استفاده کنید.
از غذاهای محلی زیمبابوه همچون، سونگا حتما بخورید. در زیمبابوه آشی دارمد که بی شباهت با آش رشته ی ما ایرانی ها نیست. در بیشتر غذاهای زیمبابوه، از آرد ذرت استفاده می شود و مردم محلی معمولا بسیار از آن استفاده می کنند. پیشنهاد می کنیم که غذا را همانند خود مردم محلی زیمبابوه صر کنید. به این صورت که که از غذای خود، با دست یک توپی شکل درست کنید و سپس با انگشت شست خود، آن ار به سمت پایین نگه دارد. قبل از آن که آن را به دهان بگذارید، کمی خورش به آن اضافه کنید. برای این که ارتباط بهتری با آنان برقرار کند، دستان خود را به آرامی به هم فشار دهید و بچرخانید. واقعا تحت تاثیر قرار میگیرند.
برای اقامت در هتل ها و استراحتگاه های این کشور ،می توانید به نسبت بودجه ی خود، از هتل های بین المللی گرفته تا اردوگاه های ساده، حساب باز کنید. از هتل ها می توان به هتل مونوموتاپا، هالیدی این، کراون و ملیکلس، اشاره کرد .اگر در قسمت های ساحلی هستید، می توانید حتی چادر بزنید و یا از اردوگاه های مستقر در این مناطق، استفاده کنید.
آب و هوای زیمبابوه در زمین های پست، استوایی و در ارتفاعات، نیمه استوایی است. از ژوئن تا سپتامبر، ماه های فصل خشک در زیمبابوه است. اما با این حال در این کشور، باران های زیادی می بارد و گاهی وضعیت آب و هوایی این کشور به سمت سیل وطوفانی هم ،می رود. از شهرهای مهم کشور زیمبابوه می توان از شهر بولاوابو، چیتونگ ویزا، گوئلو و موتاره نام برد. از نظر جاذبه های فرهنگی، هر سال، اول ماه اوت، نمایشگاه کتاب زیمبابوه برگزار می شود که از مهم ترین و معتبر ترین رویدادهای فرهنگی این کشور و قاره ی آفریقا محسوب می شود. وقتی به ۲۰ سال پیش کشور زیمبابوه نگاهی بندازیم می بینیم که این کشور اقتصادی رو به بهبود داشته و از کشورهای ثروتمند قاره ی آفرقا بوده است. در حال حاضر هم مکانی جذاب برای گردشگران و بازدید کنندگان می باشد. هم هتل ها و استراحتگاه های ارزان قیمت دارد هم بسیار زیبا است. با یک سفر کوتاه به طرف مرز زیمبابوه با آفریقای جنوبی و یا بتسوانا، می توان از آبشار ویکتوریا دیدن کرد. بزرگترین حوضچه ی حیات وحش زیمبابوه ،پارک ملی هونگ (Hwange)، است که در مرز غربی بوتسوانا واقع است.
پارک جنگلی هونگ، یکی از بزرگ ترین کراکز حضور فیل های آفریقایی و هزاران گونه دیگر است. دیگر مناطق دیدنی که در زیمبابوه می توان برای بازدید از آن ها اقدام کرد عبارتند از؛ ماتسودانا (Matusadona)، مانا پولس (Mana Pools) و پارک ملی زامبزی (Parks National Zambezi) است. کاریبا، یک دریاچه ی بزرگ است که در نتیجه ی یک پروژه ی سدسازی در امتداد رودخانه زامبزی، واقع شده است و یک مقصد توریستی بسیار محبوب است و به کسانی که از این مکان بازدید می کند این امکان را می دهد تا به تماشای حیات وحش آفریقایی در محیطی کاملا طبیعی را، می دهد. برای این که کاملا کاریبا را بگردید، باید ۳ الی ۴ روز کامل، وقت صرف کنید. یکی دیگر از مکان هایی که پیشنهاد می شود حتما به آن جا در سفرتان به زیمبابوه سر بزنید، ماتوبو (Matobo)، است. ماتوبو پارکی است با سنگ های مرمرین، که به صورت طبیعی در محیط این پارک وجود دارد. این منطقه دارای دو سد نسبتا بزرگ است که به مکانی برای پیک نیک های آخر هفته و خانوادگی تبدیل شده است.
منبع: ویکی تراول/الی گشت


معرفی کشور زیمباوه

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا