خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

MacTavish

مدیـر بازنشسته
کاربر رمان ۹۸
  100000000
  
عضویت
16/8/19
ارسال ها
3,661
امتیاز واکنش
13,898
امتیاز
348
زمان حضور
79 روز 12 ساعت 50 دقیقه
نویسنده این موضوع


ناسا سیاره ای در نزدیکی زمین پیدا کرده که احتمالا حیات در آن جریان دارد. این سیاره که GJ 357 d نام گرفته، ابعادی 6 برابر زمین داشته و تنها 31 سال نوری با زمین فاصله دارد.




ناسا (NASA) به تازگی سیاره‌ای کشف کرده که تقریبا 6برابر کره زمین ابعاد دارد و در فاصله 31سال نوری ما قرار گرفته است. فاصله 31سال نوری سیاره GJ 357 d از زمین، به این معنا است که اگر ما با سرعت نور حرکت می‌کردیم، 31سال دیگر به این سیاره می‌رسیدیم. از آن‌جایی که علم بشر فاصله بسیار زیادی با حتی نزدیک شدن به 300هزار کیلومتری که نور در ثانیه طی می‌کند، دارد؛ اما با استانداردهای ناسا و فضا، این فاصله نه تنها نزدیک به حساب می‌آید، بلکه اگر تکنولوژی، بیشتر پیشرفت کند، کاملا هم در دسترس است! هنوز صدها یا حتی هزاران سال باقی مانده تا تکنولوژی انقدر پیشرفت کند که بتوانیم به GJ 357 d به عنون یکی از گزینه‌های سفرهای تابستانی نگاه کنیم (و این احتمال هم کاملا وجود دارد که هرگز نتوانیم) اما رسیدن تکنولوژی به حدی که صرفا بتواند انسان را به این سیاره برساند، نه تنها شدنی است بلکه احتمالا به زمانی بسیار کمتر از 100ها سال هم نیاز دارد!


هر آنچه باید درباره سیاره GJ 357 d بدانید

سیاره GJ 357 d بیرونی‌ترین سیاره‌ای است که در منظومه شمسی خودش، به دور خورشید خودش می‌چرخد. نکته قابل توجه این است که خورشید یا ستاره مرکزی این منظومه شمسی، یک ستاره کوتوله است که ناسا اسم آن را GJ 357 گذاشته است. این ستاره کوتوله، بسیار کوچک‌تر از خورشید ما است که باعث شده سیاره GJ 357 d تنها در عرض 55.7روز، یک‌بار کامل دور خورشید خودش بچرخد! درواقع می‌توان گفت که هر سال، در GJ 357 d حدود 56روز طول می‌کشد! این منظومه شمسی، بجز سیاره GJ 357 d دارای 2سیاره دیگر هم هست که ناسا هر 2سیاره را همزمان با GJ 357 d کشف کرد. نکته مهم دیگری که در رابـ*ـطه با این منظومه شمسی کوچک وجود دارد این است که انرژی‌ای که GJ 357 d از خورشید خودش دریافت می‌کند، تقریبا برابر با انرژی‌ای است که سیاره مریخ در منظومه شمسی ما از خورشید دریافت می‌کند. پس چه چیزی این سیاره را از مریخ متفاوت می‌کند؟ بهتر است جواب این سوال را از زبان لیسا کالتِنِگِر (Lisa Kaltenegger) که رهبر تیم کشف‌کننده این سیاره بوده، بخوانید:


GJ 357 d واقعا عظیم است؛ می‌توانیم حتی این سیاره را پسرخاله چاق کره زمین بنامیم! اما این بزرگ بودن، یعنی این احتمال کاملا وجود دارد که اتمسفری قوی در این سیاره وجود داشته باشد. این اتمسفر قوی، می‌تواند به سادگی، گرمایی که از طرف خورشیدش بهش می‌رسد را در خود نگه دارد و درنتیجه منجر به خلق آب شود!


احتمالا پتانسیل‌های بالای این سیاره برای تبدیل شدن به خانه دوم انسان‌ها، دیگر به طور کامل برایتان آشکار شده است اما اگر بازم هم یک توضیح ساده‌تر می‌خواهید، می‌توانیم اینگونه بگوییم که GJ 357 d تا حد قابل توجهی، مشابه سیاره مریخ در منظومه شمسی خود ما است. پس فاصله‌اش از خورشید، در منظومه شمسی خودش، بیشتر از فاصله کره زمین از خورشید در منظومه شمسی ما است. اما چون این سیاره بسیار بزرگتر از کره زمین است، ممکن است اتمسفر بسیار قوی‌تری هم نسبت به کره زمین داشته باشد و درنتیجه، بتواند درست مانند سیاره ما، میزان مناسبی از انرژی و گرمایی که توسط خورشید منظومه خودش بهش تابیده می‌شود را در خود نگه دارد. اگر اتمسفر این سیاره انقدر قوی باشد که بتواند این کار را انجام دهد، آن زمان در این سیاره آب وجود خواهد داشت و هرجایی که آب وجود داشته باشد، حیات هم وجود دارد!




اما این سیاره به لطف توانایی‌های تلسکوپ تِس (TESS) کشف شده است. این تلسکوپ برای پیدا کردن نشانه‌های حیات در دیگر سیارات ساخته شده است. اما بجز تلسکوپ تِس، دو تلسکوپ بسیار قدرتمندتر هم توسط ناسا درحال توسعه هستند که قرار است تا 6سال آینده، به بهره‌برداری برسند. این دو تلسکوپ نه تنها می‌توانند نشانه‌های حیات در این سیاره را ردیابی کنند، بلکه حتی می‌توانند مشخص کنند که آیا در این سیاره، کوه و اقیانوس هم وجود دارد یا خیر! در ادامه می‌توانید تصویری هم از تلسکوپ تِس مشاهده کنید:



تلسکوپ فضایی TESS در مرکز فضایی کِنِدی فلوریدا؛ پیش از پرتاب


GJ 357 d انقدر در همین چند روزی که کشف شده، در محافل علمی سر و صدا کرده که بسیاری از دانشمندان معتقدند از بین 4025سیاره‌ایی که ناسا تاکنون کشف کرده، حتی با احتساب مریخ، این سیاره بیشترین شانس را برای تبدیل شدن به خانه دوم انسان‌ها دارد! درحال حاضر، همه چیزی که جامعه علمی منتظر آن است، کامل شدن تحقیقات ناسا درباره با اتمسفر GJ 357 d است. همانطور که گفته شد، اگر این اتمسفر به حد کافی قوی باشد، آن‌وقت می‌توان گفت که انسان بالاخره توانست در سیاره‌ای دیگر هم حیات پیدا کند! حیاتی که ممکن است هنوز شروع نشده باشد، در مراحل ابتدایی باشد و یا…! این موضوعی است که لیسا کالتنگر هم به جذابیت آن اذعان دارد:


اگر اتمسفر GJ 357 d به حد کافی ضخیم باشد، آن‌وقت این سیاره می‌تواند درست مانند زمین، آب داشته باشد. درنتیجه ما هم می‌توانیم به لطف تلسکوپ‌هایی که به زودی قرار است مشغول بکار می‌شوند، نشانه‌های وجود حیات در این سیاره را پیدا کنیم. اگر واقعا در GJ 357 d حیات وجود داشته باشد، آنگاه توجه تمام دنیا را به خود جلب می‌کند و ما می‌توانیم بالاخره به سوال هزارساله خودمان پاسخ دهیم؛ آیا ما در کیهان تنها هستیم؟


ناسا و کشف سیاره ای در نزدیکی زمین که احتمالا حیات در آن جریان دارد!

 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
  • تشکر
Reactions: Parya_n
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا