خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

The unborn

مدیر ارشد بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
20/8/18
ارسال ها
8,710
امتیاز واکنش
29,620
امتیاز
473
سن
23
محل سکونت
کویِ دوست
زمان حضور
207 روز 9 ساعت 43 دقیقه
نویسنده این موضوع
پس از گذشت سی سال از اولین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی برای نخستین بار این جشنواره در جایی خارج از شهر تهران برگزار شد. شهر کاشان اولین شهری است که اقدام به میزبانی این جشنواره کرده است. هر چند نام یزد نیز به عنوان یکی از نامزدهای برگزاری مطرح بود.

با این حال شامگاه یکشنبه 20 مرداد ماه و همزمان با شب عید سعید قربان جشنواره نوزدهم نمایش های آیینی و سنتی در خانه طباطبایی‌ها در کاشان با حضور جمعی از مدیران هنری‌ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،‌ مدیران کاشان و اصفهان و مردم شهر کاشان افتتاح شد. مراسم که با تأخیر 45 دقیقه‌ای و به سبب عدم‌حضور مدیران آغاز می‌شد، اجرایش برعهده اردشیر صالح‌پور بود.

بخشی حسین والی‌نژاد در این مراسم یک اجرای بحر طویل و غدیرخوانی داشت و داود داداشی و علی فتحعلی یک قطعه سیاه بازی در ایوان بزرگ خانه طباطبایی اجرا کردند.

سید مجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، داود فتحعلی بیگی دبیر جشنواره، ابریشمی راد شهردار کاشان، حجت الاسلام انصاری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اصفهان و مرتضایی فرماندار کاشان به ایراد سخنرانی پرداختند و از رضا کریمی و حسین حدادی، دو هنرمند قدیمی هنرهای نمایشی کاشان تقدیر کردند. این دو هنرمند در حوزه نمایش‌های شادی‌آور از چهره‌های شاخص به حساب می‌آیند.

در بخش سخنرانی‌ها نیز داود فتحعلی بیگی گزارشی کوتاه از برگزاری جشنواره ارائه داد و نگاهی به تفاوت‌ها رقم خورده پس از پیروزی انقلاب به این نوع از هنرهای نمایشی داشت.

ابریشمی راد، شهردار کاشان هم در سخنانی خواهان پررنگ‌تر شدن این جشنواره در شهر کاشان شد.‌

حجت الاسلام انصاری، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان نیز در سخنرانی خود بیان کرد: ما «در کشور عزیزمان دو سرمایه بزرگ داریم؛ یکی سرمایه فرهنگ باستانی کشورمان و یکی‌ هم فرهنگ اسلام عزیز. آیین‌های سنتی را چه از زاویه ایران باستان و چه ایران اسلامی نگاه کنیم می‌بینیم دارای سرمایه‌های زیادی است و کشورهایی که قدمت عمرشان به سیصد سال هم نمی‌رسد قطعاً در مقابل کشوری مثل ایران، قابل مقایسه نیستند.»

سید مجتبی حسینی معاون هنری متنی را قرائت کرد که در بخشی از آن نوشته بود: «زادگاه نمایش، آیین هاست. آیین ها از گذشته‌های دور به عنوان عنصری معرفت آفرین و شکلی از ثبت و ضبط باورها، آداب، تاریخ و مناسک به شمار می‌آمده و تطابق خاستگاه این دو پدیده، منجر به شباهت هایی در بازتاب بیرونی و کارکرد اجتماعی آن شده است.»

او افزود: «براین باورم کشف، حفظ و جایگاه آیین‌ها و سنت‌هایی که در جلوه‌گاه نیایش و مناسک دینی، جشن‌ها، سوگواره‌ها، آداب اجتماعی و مسئولیت‌های فرد نمود داشتند می‌توانند در اصلاح الگو های اجتماعی امروز و نشاط آفرینی لازم، موثر باشد.»

پایان بخش این برنامه اجرای نمایش عروسک‌های غول‌پیکر در تپه‌های سیلک بود.

بخش های مختلف جشنواره از 21 مرداد در تهران آغاز می‌شود.‌
#شهر خبر


در افتتاحیه جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی چه گذشت

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا