خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

*Ghazale*

مدير بازنشسته
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
9/8/18
ارسال ها
1,639
امتیاز واکنش
12,858
امتیاز
373
سن
21
محل سکونت
Ahvaz
زمان حضور
9 روز 3 دقیقه
نویسنده این موضوع
پنل‌های چاپی دستیابی به انرژی خورشیدی را متحول می‌کنند


یک فیزیکدان لهستانی، روشی مبتنی بر چاپ جوهرافشان ابداع کرده که می‌تواند دستیابی به نیروی خورشیدی را متحول کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از تک‌اکسپلور، شاید روزی همه ساختمان‌ها به پنجره‌ها و نماهای بیرونی مجهز باشند که نیازهای مربوط به انرژی را چه در هوای بارانی و چه در هوای آفتابی فراهم می‌کنند.

اکنون این رویا با تلاش "الگا مالینکویکس"(Olga Malinkiewicz)، فیزیکدان و تاجر لهستانی، گامی دیگر به سوی واقعیت برداشته است. این فیزیکدان ۳۶ ساله، یک روش جدید پردازش جوهرافشان برای سلول‌های خورشیدی "پروسکایت" (perovskites) ابداع کرده که تولید پنل‌های خورشیدی را با دمای پایین‌تر ممکن می‌سازد و هزینه‌ها را به شکل قابل‌توجهی کاهش می‌دهد.

فناوری به کار رفته در سلول‌های خورشیدی پروسکایت، دستیابی به نیروی خورشیدی را متحول می‌کند و ویژگی‌های شگفت‌انگیزی به آن می‌بخشد.

پنل‌های خورشیدی پوشیده شده با مواد معدنی، سبک، انعطاف‌پذیر، کارآمد و کم‌هزینه هستند و رنگ و درجه شفافیت متفاوتی دارند. این پنل‌ها، به سادگی روی سطح هر نوع ابزاری از جمله لپ‌تاپ، خودرو، پهپاد، فضاپیما یا ساختمان قرار می‌گیرند تا الکتریسیته تولید کنند.

پروسکایت برای نخستین بار، در سال ۱۸۳۰ توسط "گوستاو رز"(Gustav Rose)، معدن‌شناس آلمانی شناسایی شد و نامگذاری آن براساس نام "لو پروسکی"(Lev Perovski)، معدن‌شناس روسی صورت گرفت.

در دهه‌های بعد، تولید ساختار اتمی پروسکایت ساده‌تر شد و در سال ۲۰۰۹، "تسوتوما میاساکا"(Tsutomu Miyasaka)، پژوهشگر ژاپنی دریافت که می‌توان از این ماده برای ساخت سلول‌های خورشیدی پروسکایت استفاده کرد.

این فرآیند در آغاز، پیچیده بود و به دمای مافوق بالا نیاز داشت؛ در نتیجه فقط موادی مانند شیشه که می‌توانند گرمای زیاد را تحمل کنند، با سلول‌های پروسکایت پوشیده می‌شدند. همین موضوع، الهام‌بخش پژوهش مالینکویکس شد.

مالینکویکس در سال ۲۰۱۳ و هنگامی که هنوز دانشجوی مقطع دکتری "دانشگاه والنسیا"(UV) در اسپانیا بود، راهی برای پوشاندن فویل انعطاف‌پذیر با پروسکایت ارائه داد که در آن از نوعی روش تبخیر استفاده می‌شد.



او بعد از این پروژه، یک روش چاپ جوهرافشان ارائه داد که می‌تواند هزینه‌های تولید را کاهش دهد و به تولید انبوه مقرون به صرفه کمک کند. مالینکویکس گفت: با این روش، دیگر نیازی نیست برای پوشاندن سطوح با لایه پروسکایت، از دمای بالا استفاده شود.

مالینکویکس به همراه دو تاجر لهستانی، شرکتی موسوم به "ساول تکنولوژیز"(Saule Technologies) را تاسیس کرد. کار شرکت کاملاً از صفر آغاز شد تا اینکه یک سرمایه‌دار ژاپنی تصمیم گرفت روی آن سرمایه‌گذاری کند. این شرکت، اکنون آزمایشگاه مافوق پیشرفته‌ای دارد که گروهی از متخصصان بین‌المللی در آن مشغول به کار هستند.

مالینکویکس ادامه داد: شرکت ما، نخستین خط تولید جهان را برای این فناوری دارد. ظرفیت شرکت، برای ۴۰ هزار متر مربع پنل خورشیدی کافی است که تا پایان سال آینده، به ۱۸۰ هزار متر مربع نیز خواهد رسید.

این پنل‌ها، اکنون در یکی از ساختمان‌های ورشو در حال آزمایش هستند.

منبع:این پژوهش، در مجله " Nature" به چاپ رسید


پنل‌های چاپی دستیابی به انرژی خورشیدی را متحول می‌کنند

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا