خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

Marziyeh

مدیر بازنشسته تالار ادبیات
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
7/8/18
ارسال ها
700
امتیاز واکنش
3,333
امتیاز
298
زمان حضور
0
نویسنده این موضوع


قورمه سبزی معروف ترین خورش ایرانی است. این خورش را می توان پر طرفدارترین غذای ایرانی محسوب کرد. مواد اصلی خورش قورمه سبزی عبارتند از سبزی خورشتی ، لوبیا قرمز ، لیمو عمانی و گوشت گاو یا گوسفند. با مواد لازم ذکر شده در این آموزش آشپزی می توانید برای ۴ نفر قورمه سبزی تهیه نمایید. با دستور پخت و طرز تهیه خورش قورمه سبزی در ادامه با همدورههمراه باشید.

مواد لازم قورمه سبزی
گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
سبزی خورشتی ۵۰۰ گرم
لوبیا قرمز ۲۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
لیمو عمانی ۲ عدد
فلفل سیاه به میزان لازم
نمک به میزان لازم

طرز تهیه و دستور پخت
برای اینکه نفخ لوبیا قرمز موجود در خورشت قورمه سبزیرا بگیریم باید لوبیا را برای چند ساعت در آب بخیسانیم. اگر امکانش باشد که از شب قبل لوبیا قرمز را بخیسانیم خیلی بهتر است و کاملا نفخش برطرف می شود ضمن اینکه راحت تر پخته می شود.

لوبیا قرمز می تواند رنگ خورشت را سیاه کند برای جلوگیری از این موضوع می توانیم حدود ۱۰ دقیقه آن را در آب جوش قرار دهیم سپس آبکش کنیم و کنار بگذاریم. پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم و در مقدار کمی روغن در یک قابلمه یا تابه لبه دار تفت می دهیم تا رنگش کمی تغییر کند و طلایی شود.

پس از اینکه پیاز نرم شد قطعات گوشت را به آن اضافه می کنیم و گوشت را به مقداری تفت می دهیم تا رنگش کمی تغییر کند. پس از اینکه گوشت کمی پخت لوبیا قرمز را به گوشت و پیاز سرخ شده اضافه می کنیم.

سبزی خورشتی را پس از شستن و خرد کردن با مقدار کمی روغن در تابه ای جداگانه تفت می دهیم. حدود ۱۵ دقیقه سبزی ها را تفت می دهم سپس داخل خورشت اضافه می کنیم. حالا حدود ۳ لیوان آب ولرم داخل قابلمه می ریزیم.

لیمو عمانی ها را هم با چنگال سوراخ می کنیم و داخل خورش می ریزیم. حرارت زیر خورش را زیاد می کنیم تا آب خورش به جوش بیاید. وقتی خورش به جوش آمد زیرش را کم می کنیم و اجازه می دهیم حداقل ۲ ساعت به صورت ملایم بپزد.

در این مدت چند بار به خورش سر بزنید تا اطمینان پیدا کنید که خورش آب کافی داشته باشد و نسوزد. در آخر نمک و فلفل سیاه را اضافه می کنیم و درب قابلمه را حدود ۱۰ دقیقه باز می گذاریم تا پخت قورمه سبزی کامل شود.

نکات تهیه قورمه سبزی
سبزی قورمه سبزی

سبزی خورشتی شامل جعفری ، تره ، گشنیز ، اسفناج وشنبلیله می باشد. نکته مهم در مورد سبزی این خورش این است که باید کاملا ریز و ساطوری باشد. اگر سبزی به خوبی خرد شده باشد ، تاثیر خوبی روی جا افتادن خورش شما خواهد داشت.

نکته دیگر این است اگر می خواهید ظاهر خورش شما زیباتر و خوش رنگ تر باشد بهتر است از سبزی تازه استفاده کنید. البته برای سرعت در تهیه خورش قورمه سبزی می توانید از سبزی خشک یا سبزی فریز شده هم استفاده نمایید.

توصیه مهمی که برای سلامتی شما هم ضروری است این است که سبزی خورشتی را به صورت سرخ نشده در فریزر نگهداری نمایید زیرا هم سالم تر و خوشرنگ تر می ماند هم اینکه اگر روغن یخ بزند می تواند برای سلامتی شما مضر باشد.

چاشنی قورمه سبزی
برای طعم دار کردن قورمه سبزی از چاشنی های مختلفی استفاده می شود که مهم ترین این چاشنی ها لیمو عمانی است. در صورتی که لیمو عمانی در دسترس تان نیست می توانید از آبغوره و آب نارنج هم برای ترش کردن مزه قورمه سبزی استفاده کنید.

توصیه می شود از گرد لیمو عمانی یا همان لیمو عمانی پودر شده برای طعم دهی به قورمه سبزی استفاده نشود زیرا رنگ خورشت را کِدِر و تیره می کند. در برخی موارد هم برای طعم دهی به قورمه سبزی ار رب انار استفاده می شود که در این موارد باید حتما از رب انار ترش استفاده شود تا طعم خورش بد نشود.


دستور پخت قورمه سبزی

 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
  • تشکر
Reactions: Matiᴎɐ✼

SheRviN DoKhT

نویسنده انجمن
نویسنده انجمن
  
عضویت
24/7/18
ارسال ها
1,239
امتیاز واکنش
26,385
امتیاز
373
زمان حضور
16 روز 13 ساعت 49 دقیقه
طرز تهیه خورشت قورمه سبزی مجلسی خانگی:

خورش قورمه سبزی در کنار خوشمزگی که دارد به دلیل داشتن مواد مقوی گوناگون بسیار مفید می باشد پس حتما این غذای خوشمزه را هفته ای یک بار در برنامه غذایی خود جای دهید و برای آموزش دستور تهیه خورشت قورمه سبزی مجلسی با نمناک همراه باشید.




مواد لازم خورشت قرمه سبزی مجلسی:

مواد لازممقدار
گوشت 250 گرم
لوبیا چیتی 100 گرم
سبزی قورمه آماده 500 گرم
پیاز داغ 2 قاشق غذاخوری
لیمو عمانی 4 عدد
روغن به میزان لازم
شنبلیله خشک 1 قاشق غذاخوری
رب انار ترش 1 قاشق غذاخوری
نمک،فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم

دستور پخت خورشت قورمه سبزی مجلسی:

مرحله اول (آماده سازی مواد)

ابتدا لوبیا چیتی را درون ظرفی ریخته و مقداری آب اضافه کنید و روی شعله قرار دهید تا به جوش آید و هنگامی که لوبیا پخت شعله را خاموش کنید و کنار بگذارید.

لیمو عمانی را درون ظرف آبجوش بریزید و چند ساعت کنار بگذارید تا تلخی خود را خارج کند و سپس آب آن را خالی کنید و لیمو عمانی ها را کنار بگذارید تا در نیم ساعت آخر پخت خورشت اضافه کنیم.

مرحله دوم

در این مرحله پیاز داغ را به همراه گوشت درون قابلمه مناسب می ریزیم و مقداری روغن اضافه میکنیم و به خوبی تفت می دهیم.سپس فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه میکنیم و چند دقیقه دوباره تفت می دهیم.


مرحله سوم

در این مرحله وقتی رنگ گوشت تغییر کرد نوبت اضافه کردن لوبیا چیتی هایی است که از قبل آماده کرده ایم و سپس سبزی قورمه آماده را اضافه میکنیم و تفت می دهیم.سپس مقداری آب جوش اضافه میکنیم و حرارت را ابتدا زیاد میکنیم تا آب بجوشد وقتی شروع به جوشیدن کرد شعله را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید.


مرحله چهارم

بعد از 4 ساعت مقداری شنبیلیه خشک و رب انار را اضافه میکنیم و سپس لیمو عمانی و مقداری آبلیمو را اضافه میکنیم و در آخر نمک را اضافه کنید و سپس درب قابلمه را بگذارید و نیم ساعت بعد خورشت شما آماده است و می توانید در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.





دستور پخت قورمه سبزی

 
  • تشکر
Reactions: Pashaa و Kallinu

SheRviN DoKhT

نویسنده انجمن
نویسنده انجمن
  
عضویت
24/7/18
ارسال ها
1,239
امتیاز واکنش
26,385
امتیاز
373
زمان حضور
16 روز 13 ساعت 49 دقیقه
نکات تهیه خورش قورمه سبزی مجلسی:

  • استفاده از آب قلم به خوشمزه شدن هرچه بیشتر خورشت کمک می کند.
  • یکی از ترفند های خوشمزه شدن قورمه سبزی ایجاد شوک در این خورشت است.یعنی شما بعد از پخت قورمه سبزی شعله را خاموش کنید و وقتی سرد شد دوباره به مدت چند دقیقه روی شعله قرار دهید این کار باعث می شود به خورشت شوک وارد شود و بسیار خورشت را خوشمزه تر می کند.
  • اضافه کردن یک قاشق رب انار ترش در نیم ساعت آخر پخت خورشت را خوشمزه تر می کند.
  • اگر گوشت گوسفندی موجود نبود می توانید از گوشت مرغ استفاده کنید.
  • اگر سبزی قورمه آماده نداشتید باید ترکیبی از سبزی های جعفری، تره، گشنیز، اسفناج و شنبلیله را به صورت ساطوری خرد کنید و آن را سرخ کنید.
  • استفاده از لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز اختیاری است ولی استفاده از لوبیا چیتی خورشت را خوشمزه تر می کند.
  • نمک را در انتهای پخت خورشت اضافه کنید چون اگر به همراه فلفل و زرد چوبه اضافه کنید باعث می شود گوشت پخته نشود.
  • چون سبزی قورمه از قبل سرخ شده نیازی نیست دوباره سرخ شود.
  • به جای لیمو عمانی می توانید از گرد لیمو استفاده کنید.
  • آب جوشی که به خورشت اضافه می کنید را از همان ابتدا مقداری زیاد بریزید تا مجبور نباشید در میانه آشپزی دوباره آب جوش اضافه کنید چون این کار خوشمزگی خورشت را کم میکند و به هیچ عنوان در میانه آشپزی آب سرد به خورشت اضافه نکیند.


دستور پخت قورمه سبزی

 
  • تشکر
Reactions: Pashaa و Kallinu
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا