خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

*SADAT*

کاربر فعال انجمن
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
13/8/18
ارسال ها
501
امتیاز واکنش
6,331
امتیاز
263
زمان حضور
18 ساعت 59 دقیقه
نویسنده این موضوع
۱۰ نکته مهم درباره ی عکاسی خیابانی

این ژانر از عکاسی معمولاً داوطلبانه و بدون نیاز به مجوز خاصی انجام می گیرد. نکته مهم عکاسی خیابانی این است که سوژه نباید از تصویربرداری اطلاعی داشته باشد تا ثبت تصویر در طبیعی ترین حالت ممکن باشد. برای جذابیت بیش تر حتی عکاس می تواند از غریبه ها اجازه گرفته و از آن ها پرتره هم ثبت کند.

با همه این اوصاف، مهم ترین رکن در عکاسی خیابانی آن است که عکاس با عشق و علاقه دوربین خود را در دست بگیرد، به دل شهر بزند و پی شکار لحظه ها و احساسات مختلف برود. البته با رعایت ۱۰ نکته زیر، شما هم می توانید خلاقیت خود را شکوفا کنید و تصاویر ثبتی را به استانداردهای لازم برسانید.

۱- انتخاب بهترین لنز

یکی از فاکتورهای مهم در عکاسی خیابانی، انتخاب لنز مناسب است. بسیاری از افراد ممکن است در اولین انتخاب به دنبال لنز تله فتو بروند؛ اما غافل از این که توجه مردم با دیدن لنزی بزرگ جلب می شود و دیگر نمی توان نام عکاسی خیابانی را روی این کار نهاد. اگر می خواهید زیاد جلب توجه نکنید، باید یک لنز واید انتخاب کنید و به دل سوژه ها بزنید. این کار باعث می شود تا بتوانید تصاویری ثبت کنید که شلوغی و تلاطم زندگی شهری را به خوبی نشان دهد. بسیاری از عکاسان خیابانی حتی به جای دوربین های دی اس ال آر از دوربین های کامپکت استفاده می کنند که سبک و جمع و جور هستند و می توانند پاسخگوی بسیاری از نیازهای اولیه برای عکاسی خیابانی باشند.

۲– تنظیمات دوربین

آسان ترین و سریع ترین تنظیمات موجود برای عکاسی خیابانی را می توان در حالت AV یا همان اولویت گشادگی دیافراگم یافت. در این حالت خود کاربر به صورت دستی گشادگی دیافراگم و ISO را تعیین می کند و سرعت شاتر را هم خود دوربین به طور خودکار و متناسب با دیگر پارامترها تنظیم می کند. تنظیمات معمول برای یک روز آفتابی شامل f/16 و ISO بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ است. در این حالت اگر دوربین سرعت شاتری سریع تر از یک دویستم ثانیه را برگزیند، یعنی شرایط خوب است و می توانید عکاسی را شروع کنید.

در غیر این صورت، اگر سرعت شاتر دوربین کندتر از یک هشتادم ثانیه باشد، به احتمال زیاد با تصاویر ثبتی تار مواجه خواهید شد. برای غلبه بر این مشکل هم تنها چاره زیاد کردن ISO یا گشادگی دیافراگم است. اگر هم مبتدی هستید می توانید از همان ابتدا حالت خودکار یا برنامه ای دوربین را انتخاب کنید و با این تنظیمات درگیر نشوید. در این حالت هم می توانید با استفاده از پارامتر EV، نور را به دلخواه تنظیم کنید.

گرچه حالت خودکار دوربین می تواند در شرایطی که وقت تنظیم کردن به صورت دستی را ندارید، کمک حال شما باشد، اما استفاده از این حالت در نور کم پیشنهاد نمی شود؛ چراکه سرعت شاتر پایین می آید و نمی توان تصاویری ثبت کرد که به اصطلاح فریز شده باشند.

۳– به سوژه نزدیک شوید

درست برخلاف لنزهای تله، استفاده از یک لنز واید به شما این امکان را می دهد که به خوبی به سوژه ها نزدیک شوید و این احساس را تلقی می کند که عکاس در لحظه و در مکان بوده و توانسته حس موجود در فضا را به خوبی به تصویر بکشد. بهترین تصاویر خیابانی همیشه موقعی ثبت شده اند که عکاس به دل جمعیت و شلوغی زده و توانسته سوژه های نابی پیدا کند. به تعبیری دیگر در این تصاویر حتی در مواقعی عکاس به قدری به سوژه نزدیک می شود که تنها چند سانتی متر با آن فاصله دارد.


۴– دوربین را با خود به همه جا ببرید

در یک کلام باید بگوییم عکاسی خیابانی زمان و مکان نمی شناسد! در این سبک هیچ سوژه ای منتظر عکاس نیست تا از راه برسد و آن را به تصویر بکشد. می توان گفت عکاسی خیابانی، عکاسی لحظه هاست و فرصتی است برای به اشتراک گذاری چیزی که عکاس با چشمانش می بیند. دروازه ای است از چشمان عکاس به چشمان مخاطب و یک عکاس حرفه ای نمی تواند به سادگی از کنار سوژه های لحظه ای عبور کند؛ پس باید دوربینش را جزئی از خود بداند.

با این اوصاف می توان اصطلاح «لحظه طلایی» را به این مواقع اطلاق کرد که در آن لحظه، عکاس فقط چند صدم ثانیه فرصت ثبت سوژه را دارد.


۱۰ نکته مهم درباره عکاسی خیابانی

 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
  • تشکر
Reactions: The unborn

*SADAT*

کاربر فعال انجمن
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
13/8/18
ارسال ها
501
امتیاز واکنش
6,331
امتیاز
263
زمان حضور
18 ساعت 59 دقیقه
نویسنده این موضوع
۵– به ندای درونی تان اهمیت ندهید!

بعضی از عکاسان با پدیده ای به نام ترس از سوژه دست و پنجه نرم می کنند که آن ها را از وارد شدن به این سبک بازمی دارد. این ترس چیزی نیست جز این که هنگام عکاسی، سوژه خشمگین شود، عکاس را تهدید جانی کند و یا حتی با پلیس تماس بگیرد. این ها همه منطقی به نظر می رسند اما می توان با به کارگیری روش هایی بر این ترس غلبه کرد.

برای شروع می توانید به جای ایستادن در وسط خیابان با دوربینی در دست که سوژه ها را می ترساند، در پیاده روها و کافه ها جایی را برای نشستن انتخاب کنید و منتظر عبور سوژه ها باشید. با این کار کم تر موردتوجه مردم قرار خواهید گرفت و آسایش بیشتری برای عکاسی خواهید داشت.

راه دیگری که می توان پیشنهاد کرد این است که هنگام عکاسی، از هندزفری استفاده کنید و به موسیقی گوش فرا دهید. این کار باعث آرامش بیشتر می شود اما مبتدیان باید با مراقبت بیش تری به مکان های شلوغ و پرجمعیت بروند تا از گزند خطرات احتمالی در امان باشند.

۶– مخفیانه عکس بگیرید!

مطمئناً اگر دوربین را جلوی چشم بگیرید و از طریق چشمی اقدام به ثبت تصویر کنید، به نتیجه قابل قبول تری دست خواهید یافت نسبت به زمانی که بدون نگاه کردن از چشمی دوربین، فقط لنز را به سمت سوژه بگیرید و کلید شاتر را فشار دهید. منظور این است که ثبت تصویر را زمانی انجام دهید که دوربین را در گردن آویخته اید و روی شکم یا پهلوی شما قرار دارد و فقط می توانید به سمت سوژه بایستید و شاتر را فشار دهید. قطعاً در چنین شرایطی نتیجه به دست آمده مانند قبل نخواهد بود اما می توان بدون ترساندن سوژه و جلب توجه، به عکاسی خیابانی پرداخت. البته این کار می تواند برای شما گران تمام شود و نباید از این روش سوءاستفاده کنید.

۷– در شب عکاسی کنید

عکاسی شب در شهر یک موقعیت بسیار عالی برای ثبت تصاویر ناب است؛ اما به سادگی عکاسی در روز نیست. در این شرایط باید سرعت شاتر و موارد دیگر را کنترل کنید تا تصاویر تار نباشند. برای راحتی بیش تر می توان از سه پایه استفاده کرد که این اجازه را به عکاس می دهد تا تصاویری ثبت کند که خلاقیت در آن ها جلوه بیشتری دارد. استفاده از جلوه سیلوئت هم می تواند کمک بسزایی به عکاسی شب کند. این ترفند عکاسی همان تاریک کردن سوژه جلوی عکس است که نمای زیبایی را ایجاد می کند.

۸– خلاق باشید

ایده های قدرتمند می توانند حتی در ساده ترین صحنه ها هم کارساز باشند. خیلی از عکاسان به اشتباه فکر می کنند که در عکاسی خیابانی حتماً باید فرد یا افرادی در قاب تصویر بگنجند؛ در حالی که همیشه نیاز نیست تصویر پر از افراد گوناگون باشد.

ممکن است این کار در مکان های شلوغ سخت به نظر برسد، اما تنها کاری که نیاز است انجام دهید این است که قدم بزنید و به چند کوچه و یا خیابان پایین تر بروید تا با حجم جمعیت کمتری روبه رو باشید.

۹– کیفیت، همه چیز نیست!

شاید برخی عکاسان حرفه ای با این جمله خیلی موافق نباشند، اما تجربه خیلی از عکاسان خیابانی نشان می دهد که نگرانی بابت کیفیت تصویر هنگام عکاسی خیابانی بسیار کم تر از عکاسی در سبک های دیگر مانند عکاسی طبیعت است. در حقیقت این کادربندی، نور، سوژه و احساسات درون تصویر است که آن را ارزشمند خواهد ساخت. پس اگر دوربین و یا لنز گران قیمت ندارید زیاد نگران این مسئله نباشید؛ چراکه با رعایت موارد گفته شده می توان تصاویر خوبی ثبت کرد. کیفیت تصویر بالا و نویز کم بدون کادربندی خوب و احساس پشت تصویر نمی تواند به تنهایی کارساز باشد.

۱۰– مهم تر از همه؛ از عکاسی لـ*ـذت ببرید!

مانند همه ژانرهای عکاسی، لـ*ـذت بردن از کاری که انجام می شود بسیار مهم است. اگر عکاسی خیابانی شما را خشنود نمی سازد، احتمالاً تصاویری معمولی ثبت می کنید؛ پس کاری را انجام دهید که خودتان دوست دارید نه کاری که دیگران انتظار آن را از شما دارند.

جمع بندی

عکاسی خیابانی نیازمند تمرین زیاد است و هرچه بیش تر به این کار بپردازید، اعتماد به نفس تان بالاتر می رود و تجربه بیش تری کسب خواهید کرد. این ژانر عکاسی از دیگر ژانرها آسان تر به نظر می رسد و در اغلب موارد نیازی به ویرایش پس از ثبت نیست و اکثر پردازش روی تصویر هنگام ثبت آن و از طرف خود عکاس صورت می پذیرد.
ادراک و بینش دو عامل مهم و تأثیرگذار هستند که به عکاس کمک می کنند تا لحظه طلایی را بسازد و تصاویر ثبتی را به سطحی بالاتر منتقل می کنند. به همین دلیل است که عکاسی خیابانی را می توان عکاسی لحظه ها نامید.

منبع: سایت برترینها


۱۰ نکته مهم درباره عکاسی خیابانی

 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
  • تشکر
Reactions: The unborn

Cinder

سرپرست بازنشسته فرهنگ و ادب
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
12/8/18
ارسال ها
2,007
امتیاز واکنش
7,220
امتیاز
308
زمان حضور
0
ترفندهایی برای آغاز عکاسی خیابانی
این مقاله به شما در تصمیمات مهم برای عکاسی خیابانی کمک خواهد کرد.
تصمیماتی در مورد بهترین تجهیزات، تنظیمات و عکاسی در محیط های عمومی.
هر تصویری از یک خیابان می تواند روایت گر داستانی در مورد محلی باشد که عکس
در آن گرفته شده و به آن عکس خیابانی می گویند.
می تواند یک شهر بزرگ یا یک دهکده کوچک باشد.

وسایل و تجهیزات
به عنوان یک عکاس خیابانی قرار است که این طرف و آن طرف بروید و در موقعیت های
ناگهانی عکس های فوری بگیرید برای اینکار لازم است که وسایل تان سبک و کوچک باشد.



دوربین مناسب عکاسی خیابانی
سوال مهمی که این روزها مطرح می شود در مورد انتخاب DSLR یا دوربین های بدون آیینه است.
پیشنهاد ما برای عکاسی در خیابان گزینه دوم است.
استفاده از DSLR هم مشکلی ندارد.
با این حال دوربین های بدون آینه فضای کمتری اشغال می کنند و وزنشان سبک تر است.
ماجراهای عکاسی در خیابان در صورتی می تواند لـ*ـذت بخش باشد که قرار نباشد
تمام روز یک دوربین سنگین DSLR را به دوش بکشید.

مزیت دیگری که دوربین های بدون آیینه دارند منظره یاب الکترونیکی (EVF) آنهاست
که نمایش صحیحی از تصویر را قبل از عکس گرفتن ارائه می دهد.
اگر دوربین ندارید اما شدیدا به عکاسی در خیابان علاقمند هستید می توانید از دوربین تلفن همراهتان استفاده کنید.


لنزها در عکاسی خیابانی
اگر تازه وارد عکاسی خیابانی شده اید، به لنزهای زوم کننده نیاز خواهید داشت.
لنز 18-55mm کیت (یا نمونه های مشابه) برای شروع خوب هستند.
پس از اینکه تجربه کافی بدست آوردید از لنزهای پرایم استفاده کنید.
دلیلش این است که آنها معمولا شفاف تر از لنزهای زوم هستند و در یک فاصله زمانی
مشخص پشت سر هم عکس می گیرند و به شما کمک می کنند که سبک خودتان را ایجاد کنید.
اگر لنز ثابت بخرید، می توانید به تمام سوژه های عکاسی خیابانی با لنزهای زوم تان نگاه کنید و طول کانونی بکار رفته را بررسی نمایید.
این فرآیند به شما در تصمیم گیری برای انتخاب طول کانونی مناسب در هنگام خرید لنزهای ثابت کمک خواهد کرد.

تنظیمات برای عکاسی خیابانی
وقتی در خیابان عکاسی می کنید دوربین تان باید آماده عکسبرداری در موقعیت ناگهانی باشد.
این یعنی باید تنظیمات تا جای ممکن محیا باشند.
توصیه می کنم در حالت کاملا اتوماتیک شروع کنید.
اینگونه بر روی محیط اطراف تان متمرکز خواهید شد و ترکیب را آماده می کنید.
وقتی اعتماد به نفس تان بیشتر شد، می توانید در دیافراگم تغییر ایجاد کنید.

چند توصیه برای تنظیمات دستی دوربین:

دیافراگم
در بهترین عکس های خیابانی از قاب سرتاسری استفاده می شود.
این یعنی شما عمق خوبی از میدان دید را می خواهید و بنابراین عکس از نزدیکترین نقطه تا دورترین نقطه کانون دید را دربرمی گیرد.
توصیه می کنم که میان f/5.6-11 عکس بگیرید.



سرعت شاتر برای عکاسی خیابانی
برای عکاسی با دوربین دستی، قانون کلی استفاده از حداقل سرعت شاتر است به گونه ای که برابر با طول کانونی باشد.
دلیلش هم جلوگیری از تار شدن عکس به دلیل لرزش دست است.
برای مثال اگر در حال عکاسی با 50mm هستید، سرعت شاتر باید حداقل 1/50 در ثانیه باشد.
اما در عکس هایتان مردم را هم قرار می دهید دوگزینه پیش رو دارید.
اول از همه از سرعت شاتر سریع استفاده کنید تا حرکت آنها ثابت شود.

هر چیزی سریعتر از 1/100 باید برای سرعت راه رفتن لحاظ شود.
سرعت سریعتر شاتر برای دوندگان و دوچرخه سواران لازم است و این بستگی به سرعت حرکتشان دارد.
دوما اگر می خواهید کمی حرکت مات به عکس اضافه کنید می توانید سرعت شاتر را کمی پایین بیاورید.
اما مطمئن شوید که به اندازه ای سریع هست که از لرزش دست جلوگیری کند.


ISO
تا جای ممکن ISO را در مقدار کم تنظیم کنید تا به مقدارهای لازم دیافراگم و سرعت شاتر برسید.
اینکار از ایجاد نویز در عکس ها جلوگیری می کند.


کانون تمرکز
اگر لنزهایتان حلقه کانونی دارند که نامحدود است از آن استفاده کنید و دوربین تان را به حالت کانون دستی
تغییر دهید. اگر چنین امکانی ندارید به تنظیمات خودکار نقطه کانونی نیاز خواهید داشت تا بتوانید سوژه را
دنبال کنید زیرا ممکن است او یک فرد در حال حرکت باشد.

اندازه گیری
اگر در زمینه عکاسی خیابانی تازه کار هستید، از حالت اندازه گیری استفاده کنید که قاب کلی را اندازه می گیرد.
بدین ترتیب نورپردازی زیاد یا کم مهار می شود.
سازندگان دوربین ها اسم های مختلفی برای حالت اندازه گیری بکار می برند.
برای مثال Nikon به آن Matrix Metering می گوید و Canon نام Evaluative Metering را انتخاب کرده است.

ترکیب بندی در عکاسی خیابانی
قوانین ترکیب سازی خودشان یک مقاله جدا می طلبند.
و در این باره می تواند به مقاله ترکیب بندی در عکاسی مراجعه کنید.
ترکیب خوب یکی از عناصر بسیار مهم در عکاسی است اما زیاد به آن نپردازید.
همانطور که چندین بار در این مقاله اشاره شد، زمانی که عکاسی در خیابان مطرح است وقت زیادی برای دیدن و گرفتن عکس ندارید.

البته موافقیم که همیشه باید بهترین ها را در لنز دوربین تان ببینید اما گاهی شدنی نیست.
بهتر است که سریع عکس بگیرید و سپس آنرا ببرید تا اینکه عکس نگیرید.
وقتی به محیط اطراف نگاه می کنید بالا یا پایین را فراموش نکنید.
هیچ کس نمی داند چه فرصت هایی بالاتر یا پایین تر از خط مستقیم دید وجود دارد.



پرسه زدن
در ابتدای مقاله گفتیم که پرسه زدن در محیط اطراف چقدر مهم است.
برای اینکار روش های زیادی وجود دارد.

محیط
اگر به مناطق توریستی می روید تا عکس های خیابانی بگیرید، در واقع یک گردشگر محسوب می شوید.
این یعنی دوربین تان را در دست گرفته اید و مانند هر کس دیگری به دنبال سوژه هستید.
وقتی همه را در حال عکاسی ببینید اعتماد به نفس تان برای شروع کار بیشتر خواهد شد.

موقعیت دوربین
وقتی دوربین را در کنار خود قرار بدهید یا اینکه جلو بالا تنه تان بگیرید مانند کسی بنظر
می رسید که تا بحال حتی یک عکس هم نگرفته است.
البته گاهی از این روش برای مخفی کردن لنزهای بزرگ استفاده می شود تا فرصت
عکس گرفتن زیاد شود و این در صورتی است که دوربین تان نمایشگر مخصوص داشته باشد.
عکس زیر را وقتی گرفتم در حال راه رفتن بودم و دوربین را روی دوش انداخته بودم.

پوشش
پوشیدن لباس های رنگ روشن باعث می شود که زیادی در چشم باشید پس بهتر است
که از رنگ های خنثی یا تیره استفاده کنید.



برخورد با سوژه هنگام عکاسی خیابانی
یکی از موضوعات مهم در عکاسی خیابانی جلوگیری از برخورد مستقیم با سوژه در محیط های عمومی است.
یا اینکه اگر کسی که از او بدون اجازه عکس گرفته ایم ناراحت شود چه باید کرد؟
لازم نیست بترسید اما آماده رویارویی با چنین موقعیت هایی باشید. یکبار برای من این اتفاق افتاد.
گارد امنیتی از من خواست که حرکت کنم و من هم رفتم.
خلاصه ای از انواع مختلف موقعیت های این چنینی را برایتان نقل می کنم تا شاید آمادگی تان برای مقابله بیشتر شود.


مردم معمولی
با توجه به رشد نفوذ رسانه های اجتماعی و آگاهی بیشتر مردم در مورد حریم خصوصی
اگر کسی بخاطر عکسی که بدون اجازه از او گرفتید عصبانی شد، تعجب نکنید.
زیرا آنها نمی دانند سرنوشت این عکس چیست و قرار است کجا منتشر شود.
همین قوانین در نمونه قبلی هم صدق می کند.
اگر شما و سوژه تان در یک محیط عمومی باشید، تحت قوانین عکاسی آنها قرار خواهید گرفت.

اگر کسی با شما برخورد کرد و خواست که عکس را پاک کنید به روش های مختلفی می توان واکنش نشان داد.
اگر آنها بخش مهمی از عکس نیستند، با احترام از حقوق تان بگویید.
آنها را مطلع سازید که کسی توجهی به آنها ندارد و این عکس برای خودتان است.
با این حال اگر احساس می کنید که احتمال خشونت وجود دارد بهتر است عکس را پاک کنید. هیچ چیز ارزش درگیری را ندارد.
اگر کسی که با شما برخورد کرده بخش مهمی از قاب عکس است بهتر است به خواسته های او احترام بگذارید و عکس را پاک کنید.


خلاصه
عکاسی خیابانی جذابیت های زیادی دارد.
وسایل زیادی با خود نبرید و تنظیمات دوربین را در ابتدای کارتان آماده کنید و لـ*ـذت ببرید.
عکس گرفتن از موقعیت های ناگهانی که پیش رویتان ظاهر می شود برایتان الهام بخش خواهد بود.


۱۰ نکته مهم درباره عکاسی خیابانی

 
  • تشکر
Reactions: *Ghazale*

★PARDIS★

کاربر نیمه فعال
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
16/8/19
ارسال ها
491
امتیاز واکنش
1,981
امتیاز
228
زمان حضور
28 روز 3 ساعت 25 دقیقه
عکاسی خیابانی را نمی‌توان از دیگر سبک‌های عکاسی جدا دانست. این نوع عکاسی که نگاهی مستند‌ساز به سوژه های روزمره دارد، بدنه اصلی عکاسی را شکل می‌دهد.

گاه عکاسی خیابانی با عکاسی خبری اشتباه گرفته می‌شود که باید دانست، توجه عکاسی خیابانی باید به شهر و مردم باشد نه آنکه الزاما خبری را پوشش دهد.

عکاسی خیابانی نوعی نگاه ساده به روزمره ترین وقایای شهری است و اتفاقاتی را دنبال می‌کند که ممکن است هرشخصی با آن‌ها سر و کار داشته باشد. شاید بتوان “واکر اونز” را عکاس خیابانی دانست ( البته از عکس‌های خبری و فتوژورنالیسیت گونه او هم نمی‌توان ساده گذشت ).

اوژن آتژه، عکاسی فرانسوی است که به خاطر عکس‌هایش از مناظر خیابانی و بناهای خالی از سکنه پاریس شهرت دارد. آتژه معتقد بود که عکس‌هایش مستند هستند و سوژه های وی معمولا کوچه‌ها، پل‌ها، اسکله‌ها، ویترین مغازه‌ها‏ و ساختمان‌ها ‏بودند.

در نوعی عکاسی خیابانی تمرکز عکاس بر ساختمان‌ها و ارتباط‌شان با شهر است. در این عکس‌ها به ندرت حضور انسان‌ها را مشاهده خواهیم کرد؛ اما در نگاه دوم شاهد حضور انسان ها در بطن شهر و در میان ساختمان ها هستیم.


۱۰ نکته مهم درباره عکاسی خیابانی

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا