خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

The unborn

مدیر ارشد بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
20/8/18
ارسال ها
8,710
امتیاز واکنش
29,620
امتیاز
473
سن
23
محل سکونت
کویِ دوست
زمان حضور
207 روز 9 ساعت 43 دقیقه
نویسنده این موضوع
  • مواد لازم برای سماق پلو
    • برنج 4 پیمانه
    • آب لبو 1/2لیوان
    • پیاز 1 عدد
    • سیر 1 حبه
    • گوشت چرخکرده 300 گرم
    • پودر سوخاری 3 قاشق غذاخوری
    • نمک و فلفل به میزان کافی
    • زردچوبه و زعفران به میزان لازم
    • سماق 4-5 قاشق غذاخوری
در بین انواع پلو، نام سماق پلو کمتر شنیده شده است. اگر اسمش را تا به حال نشنیده اید، باید بدانید که سماق پلو از غذاهای محلی ایرانی است که شباهت زیادی به کباب کوبیده دارد. در واقع، اگر هـ*ـوس کباب کوبیده با سماق کردید ولی حوصله بیرون رفتن و به پا کردن منقل را ندارید میتوانید خیلی راحت این سماق پلو خوشمزه را در منزل روی گاز درست کنید و از آن لـ*ـذت ببرید.

سماق خواص بسیاری دارد. از جمله در حفظ سلامت قلب و مغز (به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانش)، برطرف کردن بیماری های التهابی، مبارزه با قند خون و دیابت کاربرد دارد. در تهیه سماق پلو علاوه بر سماق از آب لبو هم استفاده میشود که آن نیز سرشار از انرژی است و خواص بسیاری برای سلامتی بدن دارد. بعد از اینکه برنج با آب لبو و سماق دم کشید کوفته های قلقلی کوچک که نقش کباب را دارند روی پلو ریخته میشوند و سماق پلو شما آماده می شود. در ادامه دستور پخت سماق پلو را به صورت مرحله به مرحله بخوانید.





طرز تهیه سماق پلو:
برنج را از یک ساعت قبل خیس کنید.

لبو را پوست گرفته با مقداری اب بپزید تا در انتها نصف لیوان اب لبوی خوش رنگ بدست بیاید.

پیاز و سیر را رنده ریز کرده با گوشت مخلوط کنید. پودر سوخاری، نمک و ادویه جز سماق و زعفران را اضافه کرده و خوب ورز دهید. بگذارید داخل یخچال نیم ساعت بماند.

برنج را روی حرارت بگذارید. کمی زودتر از همیشه (وقتی هنوز کامل جا نیوفتاده) آبکش کنید. اگر خواستید ته قابلمه تهدیگ بگذارید بعد مقداری پلو بریزید سپس مقداری سماق بپاشید و کمی اب لبو. برنج را با این مواد مخلوط کنید دوباره برنج سفید و دوباره سماق و اب لبو تا انتها در اخر کمی سماق بپاشید و در قابلمه را بگذرید و اجازه بدهید دم بکشد.
گوشت ها را به شکل کوفته قلقلی ریز در بیارید. داخل تابه با مقدار خیلی کم روغن سرخ کنید. از شعله ملایم استفاده کنید تا گوشت اب پس بدهد و سرخ شود .

بعد از دم کشیدن برنج، آن را داخل دیس بکشید. کمی از پلو را جدا با اب لبو و اب زعفران رنگین کنید روی پلو پخش کنید و کوفته های قلقلی را روی آن بچینید.



نکته: میتوانید آب لبو را از سماق پلو حذف کنید و فقط از زعفران استفاده کنید (البته به خاطر خواص لبو توصیه نمیشود.)

سماق پلو را میتوانید به شکل های مختلفی تزیین کنید و همراه با ماست یا ترشی و سبزی خوردن سرو نمایید.


#ایران کوک


سماق پلو

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا