خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

YeGaNeH

معاونت کل سایت رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
معاونت سایت
  
عضویت
9/1/22
ارسال ها
10,008
امتیاز واکنش
41,271
امتیاز
508
زمان حضور
312 روز 13 ساعت 27 دقیقه
نویسنده این موضوع
تقویت هوش مالی کودکان برای موفق شدن در زندگی آینده آنها یک ضرورت می‌باشد، حال چنانچه آن را از شما آموزش نگیرند، پس از کجا باید بیاموزند؟ طبق پژوهش‌ها کودکان از سنین پایین می‌توانند با کارکرد پول آشنا شوند و از آموخته‌هایشان استفاده کنند! در ادامه این مطلب چند روش به شما یاد می‌دهیم که چگونه به‌ شیوه ای تاثیر گذار کودک‌تان را با مسائل مالی آشنا کنید. با ما همراه باشید.


پول توجیبی دادن به کودکان
از شیوه های مهم در آموزش هوش مالی کودکان اختصاص دادن مبلغ معینی در یک بازه زمانی برای او می باشد. برای کودک پنج سال به بالا نیز می توانید از این کار استفاده کنید. به طور مثال به فرزندتان بگویید که ماهانه 100 هزار تومن پول توجیبی دارد که می‌تواند آن را برای خودش خرج کند. این مبلغ می‌تواند با توجه به شرایط اقتصادی خودتان یا نیازهای فرزندتان مشخص کنید.

چنانچه این مبلغ را زودتر خرج کرد تا پایان زمان معین شده هیچ وقت نباید مجددا به او پول بدهید چون او دیگر مفهوم پس انداز را یاد نمی گیرد. مبلغ را به گونه ای مشخص کنید که به جز تأمین نیازهایش بتواند آن را پس انداز کند. پول تو جیبی منظم می‌تواند پس انداز کردن مناسب و خرج کردن های منظم را به دنبال داشته باشد و این باعث بالا رفتن اعتماد به نفس کودکتان خواهد شد.

کودک را در بحث بودجه‌بندی مشارکت دهید
یکی از بهترین روشها برای آموزش مسائل مالی به کودکان، درگیرکردن آن‌ها در بحث بودجه‌بندی هزینه‌های خانواده است. این‌گونه آن‌ها می بینند که ما چگونه مسئولانه به قبض‌ها و صورت‌حساب‌ها می پردازیم. کودکان به‌ صورت ذاتی دوست دارند به پدر و مادرشان کمک کنند؛ پس، فکر میکنند تا راهی برای کم کردن هزینه‌هایشان پیدا کنند. این بحث‌ها باید خودمانی و بدون نگرانی باشند؛ حتی می‌توانیم موقع خوردن شام دراین‌ مورد بحث کنیم. بهتر است بحث شامل یادآوری‌هایی برای پرداخت قبض‌ها یا اقساط، میان ما و همسرمان باشد.

مشکلی ندارد چنانچه کودک‌تان هنوز آن‌قدر بزرگ نشده است که بتواند در بحث شرکت کند. هدف این است که او ببیند خانواده بدون نگرانی و استرس در مورد مسائل مالی بحث می‌کند.


نشان دادن فرآیندهای مالی و استفاده از کتاب ها
برای کودکان خود حساب بانکی باز کنید و بعضی وقت ها او را با خود به بانک ببرید. فرآیندهای بانکی را خیلی ساده و قابل فهم برای او توضیح دهید و اجازه دهید پول های پس انداز شده‌اش را در حساب بانکی اش بگذارد. به جز این می توانید به عنوان تشویق مبلغی را نیز به حساب بانکی او اضافه کنید و موجودی جدید حسابش را به او اطلاع دهید.
از دو سالگی اغلب کودکان به داستان ها و کتاب ها علاقه نشان می‌دهند. برای آنها کتابها و داستان‌هایی بخوانید که دارای مسائل مالی می باشد. از کودک خود بخواهید راه حل خود را برای مشکلات گوناگون توضیح دهد و چنانچه سوالی داشت با صبر و حوصله جوابش را بدهید. در سنین دبستان می توانید برای او مسائل ریاضی که دارای مباحث مالی مناسب سنش هستند را طرح نمایید .


به کودکان پول هدیه بدهید تا بتوانند تصمیم‌هایی مالی بگیرند
هدیه‌دادن در تولدها و مناسبت‌های دیگر متداول است. می‌توانیم به‌جای هدیه کالاهای گوناگون، پول هدیه بدهیم. به این شیوه در وقت صرفه‌جویی می‌کنیم؛ دردسر انتخاب هدیه را نیز نداریم و مهم‌تر اینکه به تقویت توانایی حساب‌وکتاب فرزندمان کمک می‌کنیم. بچه‌ها عادت دارند که به‌مناسبت رویدادهای خاص مثل روز تولدشان، برای هدیه‌ای ویژه درخواست کنند. با دادن پول به آن‌ها به‌‌عنوان هدیه، کودک کم کم درک می‌کند که درخواست‌هایش چه هزینه‌ای دارند!

به کودکان یاد بدهید چگونه پول توجیبی‌اش را خرج کند
کودک باید بداند که هرچند می‌تواند قسمتی از پولش را صرف تفریح و خوش‌گذرانی کند؛ ولی قسمتی از آن را نیز باید به تأمین بعضی نیازهای ضروری قرار دهد. با گذر زمان و افزایش سن بچه‌ها، می‌توانیم در این زمینه جدی‌تر عمل کنیم.

واضح کنید که پول توجیبی باید برای چه مواردی را خرج شود؛ هزینه‌هایی مثل تغذیهٔ مدرسه، میان‌وعده، بازی رایانه‌ای، فعالیت فوق‌برنامهٔ مدرسه، هزینهٔ رفت‌وآمد به مدرسه. درمورد بچه‌های بزرگ‌تر می‌توانیم لباس یا دیگر موارد مهم‌تر را نیز به لیست بیفزاییم.
چنانچه می‌دانید پس‌انداز فرزندتان دارد به مقداری که در نظرش است، نزدیک می‌شود، خوب است قدری پول اضافه به او بدهید! این کار لـ*ـذت پس‌انداز را برای او بیشتر می‌کند. همین طور او را به‌ دلیل خرج‌نکردن پولش برای افزودن به پس‌اندازش، ترغیب کنید.

شیوه مدیریت پول خودتان را زیر نظر بگیرید
بچه‌ها همیشه در حال دیدن رفتار ما و یادگیری هستند. چنانچه ما ولخرج باشیم، بیشتر از داشته‌هایمان هزینه کنیم و همیشه نگران پول باشیم، بچه‌ها نیز این شیوه را در پیش گرفته و نتیجه می‌گیرند که پول چیزی‌ است کمیاب که خیلی اهمیت دارد!
چنانچه ما بیشتر از درآمدمان خرج کنیم، بچه‌ها فکر می‌کنند این شیوه طبیعیِ مدیریت پول است و همه به این نحو عمل می‌کنند. در صورتی که ما به‌ علت رفتار و خرج‌های اشتباه، مرتب نگران کم‌آمدن پول‌مان باشیم، فرزندمان نیز همین شیوه را دنبال می کند. ما به‌عنوان مادر یا پدر، می‌توانیم با اصصلاح خودمان الگوی خوبی برای فرزندمان باشیم.

آموزش هوش مالی به کودکان
در اصول کسب و کار تکنیکی وجود دارد که توصیه می‌کند کارمندان را از جزئیات شرایط شرکت باخبر کنید. به طور مثال الان چقدر فروش داریم، چقدر تولید داریم، به کجا محصول می‌فروشیم و… . این تکنیک سبب می‌شود کارمندان حس مسئولیت و همدلی بیشتری با مجموعه داشته باشند.
اکنون روشی نیز در مورد تقویت هوش مالی کودکان وجود دارد که مشابه راهکار بالاست. در این شیوه باید به کودکان‌تان در مورد روش کسب درآمد توضیح بدهید. اینکه از کجا پول می‌آورید؟ بابت چه کاری پول می‌گیرید و… . به این ترتیب به جز اینکه کودک حس با ارزشی می‌کند، حس مسئولیت بیشتری نیز خواهد کرد و به جز اینها، کم کم با مفاهیم دنیای اقتصاد آشنا می‌شود.







گردآوری: بخش کودکان بیتوته


تقویت هوش مالی کودکان

 
  • تشکر
Reactions: 80by و -FãTéMęH-
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا