خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

-FãTéMęH-

مدیر ارشد رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
مدیر ارشد انجمن
  
عضویت
28/5/23
ارسال ها
4,345
امتیاز واکنش
15,923
امتیاز
373
زمان حضور
73 روز 18 ساعت 6 دقیقه
نویسنده این موضوع


به دنبال یک میان‌وعده خوشمزه و سنتی هستید؟ کاکولی بختیاری، شیرینی محبوب و پرطرفدار استان چهارمحال و بختیاری، می‌تواند انتخابی عالی باشد. این شیرینی ساده و در عین حال مقوی، با طعمی بی‌نظیر و بافت نرم و لطیف، شما را به سفری دلنشین به دل تاریخ و فرهنگ این استان می‌برد. در این مطلب، طرز تهیه مرحله به مرحله کاکولی بختیاری را به شما آموزش می‌دهیم.
مواد لازم برای 4 نفر
برای خمیر

  • آرد سفید: 500 گرم
  • شکر: 200 گرم
  • شیر ولرم: 250 میلی‌لیتر
  • روغن مایع: 100 میلی‌لیتر
  • تخم‌مرغ: 3 عدد
  • زعفران دم کرده: 2 قاشق غذاخوری
  • گردو خرد شده: 100 گرم
  • کشمش: 50 گرم
  • زردچوبه: 1 قاشق چای‌خوری
  • دارچین: 1 قاشق چای‌خوری
  • رازیانه: 1 قاشق چای‌خوری
  • خمیر مایه فوری: 1 قاشق غذاخوری
  • نمک: 1/2 قاشق چای‌خوری
برای رومال
  • تخم‌مرغ: 1 عدد
  • زعفران دم کرده: 1 قاشق غذاخوری
  • کنجد: 2 قاشق غذاخوری
  • گل رنگ: 1/2 قاشق چای‌خوری


کاکولی بختیاری

 
  • عالی
Reactions: YeGaNeH

-FãTéMęH-

مدیر ارشد رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
مدیر ارشد انجمن
  
عضویت
28/5/23
ارسال ها
4,345
امتیاز واکنش
15,923
امتیاز
373
زمان حضور
73 روز 18 ساعت 6 دقیقه
نویسنده این موضوع
طرز تهیه
آماده‌سازی خمیر

  • ابتدا خمیر مایه را در کمی شیر ولرم و کمی شکر حل کرده و به مدت 10 دقیقه در جای گرم قرار دهید تا فعال شود.
  • در یک ظرف بزرگ، آرد، شکر، نمک، زردچوبه، دارچین و رازیانه را مخلوط کنید.
  • تخم‌مرغ‌ها را با همزن بزنید تا از لـ*ـختگی خارج شوند.
  • روغن مایع، شیر ولرم، زعفران دم کرده و خمیر مایه فعال شده را به مخلوط تخم‌مرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  • مخلوط مایع را به تدریج به مواد خشک اضافه کنید و با دست ورز دهید تا خمیری نرم و یکدست به دست آید.
  • گردو و کشمش را به خمیر اضافه کرده و مجدداً ورز دهید.
  • خمیر را در ظرفی چرب شده قرار داده، روی آن را بپوشانید و به مدت 1 تا 2 ساعت در محیط گرم استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.
آماده‌سازی رومال
  • تخم‌مرغ، زعفران دم کرده، کنجد و گل رنگ را با هم مخلوط کنید تا یکدست شود.
پخت کاکولی

  • فر را با دمای 180 درجه سانتی‌گراد گرم کنید.
  • خمیر را از ظرف خارج کرده و به چند قسمت مساوی تقسیم کنید.
  • هر قسمت را به صورت گرد پهن کرده و با پشت قاشق روی آن طرح بزنید.
  • رومال را روی سطح کاکولی‌ها بمالید.
  • کاکولی‌ها را در سینی فر چرب شده قرار داده و به مدت 30 تا 40 دقیقه در فر بپزید تا طلایی رنگ شوند.
نکات مهم
  • برای اینکه کاکولی‌ها نرم‌تر شوند، بعد از پخت آن‌ها را در پارچه تمیز بپیچید.
  • می‌توانید از هر نوع آجیل و خشکبار دلخواه دیگری به جای گردو و کشمش استفاده کنید.
  • برای طعم‌دار کردن بیشتر کاکولی، می‌توانید از کمی هل یا زنجبیل نیز استفاده کنید.
با رعایت این دستورالعمل ساده، می‌توانید کاکولی بختیاری خوشمزه و خانگی را تهیه کرده و از طعم بی‌نظیر آن لـ*ـذت ببرید.

منبع: دانش‌یاری


کاکولی بختیاری

 
  • عالی
Reactions: YeGaNeH
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا