خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

-FãTéMęH-

مدیر ارشد رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
مدیر ارشد انجمن
  
عضویت
28/5/23
ارسال ها
4,343
امتیاز واکنش
15,913
امتیاز
373
زمان حضور
73 روز 17 ساعت 24 دقیقه
نویسنده این موضوع
بتامتازون دارویی است که در اشکال مختلف و برای درمان بیماری‌های زیادی از آلرژی تا بیماری‌های پوستی و تنفسی تجویز می‌شود. اگر پزشک برای شما این دارو را تجویز کرده است، باید ابتدا در مورد عوارض جانبی و نحوه مصرف آن اطلاعات دقیقی داشته باشید. در این مطلب به شما توضیح می‌دهیم که نحوه مصرف اشکال مختلف این دارو مانند آمپول یا پماد بتامتازون چگونه است؟ این دارو چه عوارضی می‌تواند ایجاد کند؟ دوز مناسب برای درمان بیماری‌های مختلف چگونه است؟ آیا از این دارو برای درمان کرونا هم استفاده می‌شود؟

بتامتازون چیست؟
بتامتازون در دسته داروهای کورتیکواستروئید قرار دارد. برای درمان بیماری‌های پوستی و علائم آنها مانند قرمزی، خارش، تورم پوسته‌پوسته شدن و خشکی از این دارو استفاده می‌شود. بتامتازون مواد طبیعی خاصی را در پوست فعال کرده و از این طریق تورم، قرمزی و خارش را کاهش می‌دهد. این دارو در اشکال مختلفی عرضه شده و پزشک باتوجه‌به شرایط بیمار ممکن است هر یک از آنها را تجویز کند.

نام انگلیسی: Betamethasone

اسامی رایج در ایران:
  • قرص بتامتازون آی اچ
  • قرص بتامتازون ۰.۵ میلی‌گرم
  • آمپول بتامتازون ال آ داروپخش ۱ میلی‌لیتر
  • آمپول بتامتازون ال آ اکسیر ۱ میلی‌لیتر
  • بتازونیت ال آ ۱ میلی‌لیتر
  • بتامتازون ابوریحان ۴ میلی‌گرم / ۱ میلی‌لیتر
  • بتازون ۴ میلی‌گرم / ۱ میلی‌لیتر
  • بتازونیت ۴ میلی‌گرم / ۱ میلی‌لیتر
  • بتامتازون تی سی ۴ میلی‌گرم / ۱ میلی‌لیتر
  • بیتامتازون تی سی ۴ میلی‌گرم / ۱ میلی‌لیتر
  • قرص بتامتازون تی سی ۰.۵ میلی‌گرم
  • پماد بتامتازون عماد ۰.۱% ۱۵ گرم
  • پماد بتامتازون خوارزمی ۰.۱% ۱۵ گرم
  • کرم بتالون ۰.۱لوسیون بتازونیت ۰.۱%
  • پماد موضعی بتامتازون ناژو ۰.۱% ۱۵ گرم
  • قطره چشمی بتامتازون دی پی ۰.۱% ۵ میلی‌لیتر
  • قطره چشمی رابت ۰.۱%
  • پماد چشمی بتامتازون ناژو ۰.۱%
  • قطره چشمی بتازونیت ۰.۱%
اشکال دارویی بتامتازون
بتامتازون جز داروهایی است که در اشکال مختلف تولید می‌شود. هرکدام از این داروها برای بیماری‌ها و شرایط پزشکی مختلفی تجویز می‌شوند. به همین دلیل نباید خودسرانه و بدون تجویز پزشک از آنها استفاده کرد. اشکال دارویی بتامتازون شامل موارد زیر است.
  • آمپول بتامتازون
  • قطره چشمی بتامتازون
  • قرص بتامتازون
  • پماد بتامتازون
نحوه مصرف و دوز هر یک از این اشکال دارویی متفاوت بوده و باید پیش از مصرف دارو با پزشک مشاوره داشته باشید. شما می‌توانید از طریق سایت دکترتو با متخصص پوست و مو، دکتر عمومی یا دکتر آسم و آلرژی در ارتباط باشید. همچنین می‌توانید از مشاوره دارویی با داروساز به‌صورت آنلاین یا تلفنی استفاده کنید.

نحوه مصرف بتامتازون
نحوه مصرف هر یک از اشکال دارویی بتامتازون متفاوت بوده و باید پیش از مصرف دستورالعمل روی جعبه آن را بادقت بخوانید. مقدار دوز تعیین شده توسط پزشک را خودسرانه کم یا زیاد نکنید. همچنین برای قطع مصرف دارو باید به توصیه پزشک توجه داشته باشید. در ادامه نحوه مصرف هر یک از اشکال دارویی شامل پماد، آمپول، قرص و قطره چشم بتامتازون را به طور مجزا توضیح داده می‌شود.


بتامتازون، دارویی برای طیف گسترده ای از بیماری ها!

 
  • تشکر
Reactions: YeGaNeH و daryam1

-FãTéMęH-

مدیر ارشد رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
مدیر ارشد انجمن
  
عضویت
28/5/23
ارسال ها
4,343
امتیاز واکنش
15,913
امتیاز
373
زمان حضور
73 روز 17 ساعت 24 دقیقه
نویسنده این موضوع
۱. نحوه مصرف پماد بتامتازون
پماد بتامتازون معمولا یک یا دو بار در روز مصرف می‌شود. حتما پیش از مصرف به دستورالعمل روی بسته پماد توجه کنید. از این پماد فقط باید در قسمتی که بیماری پوستی دارید، استفاده کنید. آن را روی نواحی دیگر پوست بدن و صورت نمالید. معمولا پس از ۲ هفته استفاده مداوم از پماد بتامتازون بیماری پوستی بهبود پیدا می‌کند.
پماد یا کرم بتامتازون را طوری روی پوست بمالید که یک لایه نازک روی ناحیه آسیب‌دیده ایجاد کند. اگر می‌خواهید از این پماد در ناحیه پوشک کودک استفاده کنید، پس از مالیدن پماد از پوشک تنگ یا شلوارک استفاده نکنید. این کار عوارض جانبی دارو را افزایش می‌دهد.

۲. نحوه تزریق آمپول بتامتازون
آمپول بتامتازون به‌صورت داخل وریدی تزریق می‌شود. باتوجه‌به پاسخ بیمار و نوع بیماری ممکن است پزشک از ۴ تا ۲۰ میلی‌گرم (۱ تا ۵ میلی‌لیتر) از آمپول را در هر نوبت تجویز کند. در ۲۴ ساعت باید ۳ یا ۴ بار تزریق این مقدار دوز تکرار شود.
مقدار دوز دارو در کودکان و نوزادان باید کمتر شود. معمولا برای کودکان تا ۱ سال ۱ میلی‌گرم به‌صورت داخل وریدی تجویز می‌شود. برای کودکان ۱ تا ۵ سال ۲ میلی‌گرم و کودکان ۶ تا ۱۲ سال ۴ میلی‌گرم دارو را می‌توان تزریق کرد.

۳. نحوه مصرف قرص بتامتازون
این قرص محلول در آب بوده و بهتر است آن را در آب حل کنید. اما اگر می‌خواهید آن را کامل ببلعید، هیچ مشکلی ندارد. پزشک باید کمترین دوز موثر را تجویز کند. در صورتی که نیاز به کاهش دوز باشد، باید به‌مرور انجام شود. در زمان تشدید بیماری به طور موقت دوز دارو افزایش پیدا می‌کند.
برای درمان کوتاه‌مدت باید در روز ۴ تا ۶ عدد قرص بتامتازون ۰.۵ مصرف شود. سپس باید هر ۲ تا ۵ روز دوز دارو را کاهش داد. برای کودکان باید دوز دارو باتوجه‌به وزن تعیین شود.

۴. نحوه مصرف قطره چشم بتامتازون
برای استفاده از قطره چشم بتامتازون باید ابتدا دست‌های خود را بشویید و سپس با عقب بردن سر و کشیدن پلک پایین به سمت پایین قطره را داخل چشم بریزید. یک یا دو دقیقه چشم خود را ببندید. پماد چشمی بتامتازون نیز باید به همین صورت استفاده شود. بعد از اینکه نوار باریکی از پماد را داخل چشم زدید، چند بار پلک زده تا کاملا روی چشم آغشته شود.
معمولا در دو روز اول پزشک پیشنهاد می‌کند، هر یک یا دو ساعت یک‌بار از پماد یا قطره چشم استفاده کنید. اگر پزشک برای درمان التهاب چشم هم قطره و هم پماد چشمی تجویز کرده است، باید در طول روز از قطره استفاده کرده و شب قبل از خواب از پماد آن استفاده کنید. معمولا این دارو برای بیشتر از یک هفته تجویز نمی‌شود.

نحوه قطع مصرف بتامتازون
معمولا پزشک توصیه می‌کند که این دارو را به طور ناگهانی قطع نکنید. اگر بیش از سه هفته از این دارو استفاده کرده باشید و بخواهید یک‌باره آن را قطع کنید، عوارضی در بدن شما ظاهر می‌شود. یکی از پیشنهاد‌ها کم‌کردن ۰.۳ تا ۰.۶ میلی‌گرم از بتامتازون هر ۳ تا ۷ روز است. برخی پزشکان نیز توصیه می‌کنند هر یک تا دوهفته بیشتر از ۰.۳ میلی‌گرم دارو را کاهش ندهید.


بتامتازون، دارویی برای طیف گسترده ای از بیماری ها!

 
  • تشکر
Reactions: YeGaNeH

-FãTéMęH-

مدیر ارشد رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
مدیر ارشد انجمن
  
عضویت
28/5/23
ارسال ها
4,343
امتیاز واکنش
15,913
امتیاز
373
زمان حضور
73 روز 17 ساعت 24 دقیقه
نویسنده این موضوع
موارد مصرف بتامتازون
طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها با استفاده از کورتیکواستزوئیدها درمان می‌شوند. بتامتازون در اشکال مختلفی عرضه شده و پزشک باتوجه‌به نوع بیماری می‌تواند هر یک از این داروها را تجویز کند. به‌عنوان‌مثال برای تسکین واکنش‌های آلرژی شدید و حملات ناگهانی اسکلروزیس آمپول بتامتازون کاربرد دارد. بتامتازون موضعی نیز به شکل کرم، پماد یا لوسیون تولید می‌شود. برای درمان مشکلات پوستی مانند ضایعات و خارش پوست می‌تواند از پماد بتامتازون استفاده کرد. پماد نسبت به کرم و لوسیون قوی‌تر است.
قرص بتامتازون شکل دیگری از این دارو است برای درمان برخی مشکلات مانند آسم برونش، آرتریت روماتوئید و حساسیت‌های شدید تجویز می‌شود. آخرین شکل این دارو قطره و پماد چشمی است که برای درمان بیماری‌های التهابی چشم کاربرد دارد.

برای چه بیماری هایی بتامتازون مصرف کنیم؟
از این دارو برای درمان انواع بیماری‌های پوستی و آلرژی‌های خفیف تا شدید استفاده می‌شود. همچنین از اشکال مختلف این دارو باتوجه‌به نوع بیماری و شدت آن برای درمان آرتریت روماتوئید، اختلالات التهابی پوست، پسوریازیس، آلرژی، آسم و درمان برخی از سرطان‌ها استفاده می‌شود. در ادامه به طور مجزا توضیح می‌دهیم که هر کدام از اشکال این دارو در درمان کدام بیماری‌ها بیشترین تاثیر را دارند.

۱. برای چه بیماری هایی پماد بتامتازون را مصرف کنیم؟
از پماد بتامتازون برای درمان مشکلات پوستی مانند پسوریازیس و اگزما استفاده می‌شود. این پماد قرمزی، خارش، خشکی و التهاب پوست را تسکین می‌دهد. پسوریازیس نوعی بیماری پوستی است که لکه‌های قرمز و پوسته‌دار ایجاد می‌کند. اگزما نیز باعث خشکی شدید پوست و خارش می‌شود.

۲. برای چه بیماری هایی آمپول بتامتازون را مصرف کنیم؟
معمولا آمپول بتامتازون برای کاهش التهاب و درد در بیماری‌های مختلف تجویز می‌شود. پزشک برای تسکین التهاب در بیماری‌های اسکلروز چندگانه، آلرژی، بیماری پوستی، اختلالات معده، اختلالات خونی، اختلالات چشمی، مشکلات کلیوی (مانند وجود پروتئین در ادرار)، اختلالات تنفسی، سرطان، آرتروز و بیماری‌های هورمونی ممکن است آمپول بتامتازون را تجویز کند.

۳. برای چه بیماری هایی قرص بتامتازون را مصرف کنیم؟
گاهی پزشک برای درمان بیماری قرص بتامتازون را تجویز می‌کند. این قرص در درمان مشکلات پزشکی مانند آسم برونش، حساسیت‌های شدید، آنافیلاکسی، آرتریت روماتوئید، لوپوس اریتماتوی سیستمیک، درماتومیوزیت، اختلالات التهابی پوست، سندروم نفروتیک، نفریت بینابینی حاد، کولیت اولسراتیو، بیماری کرون، کم خونی همولیتیک و سرکوب سیستم ایمنی در زمان پیوند کاربرد دارد.

۴. برای چه بیماری هایی قطره چشم بتامتازون مصرف کنیم؟
برای تسکین التهاب، قرمزی و علاقه‌مند چشم پزشک قطره یا پماد چشمی بتامتازون را تجویز می‌کند. گاهی بعد از آسیب به چشم یا جراحی چشم پزشک نوعی قطره بتامتازون را تجویز می‌کند که حاوی داروی ضد عفونت نئومایسین است. اما به‌طورکلی برای درمان عفونت چشمی از این دارو استفاده نمی‌شود.

مکانیسم اثر بتامتازون
این دارو معمولا برای درمان تورم، خارش و قرمزی تجویز می‌شود. بتامتازون برای این عملکرد به گیرنده‌های گلوکوکورتیکوئیدی داخل سلولی متصل می‌شود. این دارو برای تغییر بیان ژن به DNA متصل می‌شود. با انجام این تغییرات برخی پروتئین‌های ضدالتهابی سنتز شده و سنتز برخی واسطه‌های التهابی مهار می‌شود.


بتامتازون، دارویی برای طیف گسترده ای از بیماری ها!

 
  • تشکر
Reactions: YeGaNeH

-FãTéMęH-

مدیر ارشد رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
مدیر ارشد انجمن
  
عضویت
28/5/23
ارسال ها
4,343
امتیاز واکنش
15,913
امتیاز
373
زمان حضور
73 روز 17 ساعت 24 دقیقه
نویسنده این موضوع
دوز مصرفی بتامتازون
این دارو در دوز‌های مختلف عرضه می‌شوند. پزشک باتوجه‌به سن بیمار و نوع بیماری مقدار دوز دارو را تعیین می‌کند. این دارو در دوزهای زیر موجود است.

  • قرص بتامتازون ۰.۵ میلی‌گرم
  • آمپول بتامتازون ۴ میلی‌گرم / ۱ میلی‌لیتر
  • پماد بتامتازون ۰.۱ در صد
  • قطره چشمی بتامتازون ۰.۱ در صد
  • عوارض جانبی آمپول بتامتازون
بتامتازون مانند هر داروی دیگری ممکن است عوارض جانبی در شخص ایجاد کند. برخی از عوارض جانبی شایع بوده و برخی دیگر نادر است. برخی از عوارض این دارو عبارتند از:
  • آکنه
  • رشد موهای زائد
  • تغییر رنگ پوست
  • کبودی یا براق شدن پوست
  • برجستگی‌های ریز یا بثورات اطراف دهان
  • برجستگی‌های کوچک سفید یا قرمز روی پوست
  • افزایش سطح قند خون
  • علائم عفونت مانند تب، لرز و سرفه
  • عوارض کمتر رایج این دارو شامل موارد زیر است.
  • تاول، پوسته‌پوسته شدن و خشکی پوست
  • ترک‌خوردگی یا سفتی پوست
  • برافروختگی یا قرمزی پوست
  • علاقه‌مند
  • نازک شدن پوست و کبودی آسان
در صورت بروز هر یک از عوارض زیر سریعا به پزشک مراجعه کنید.

  • بثورات شدید
  • قرمزی، تورم و سایر علائم عفونت پوستی در ناحیه‌ای که از دارو استفاده شده است.
عوارض بتامتازون برای چاقی
یکی از عوارض جانبی رایج این دارو افزایش اشتها و به دنبال آن افزایش وزن است. همچنین در کنار افزایش وزن مصرف طولانی‌مدت بتامتازون باعث تورم و پف صورت می‌شود.

منع مصرف بتامتازون
برخی از بیماری‌ها و مشکلات پزشکی ممکن است در استفاده از بتامتازون تاثیر داشته باشند. درصورتی‌که هر یک از موارد زیر در مورد شما صدق می‌کند، حتما به پزشک اطلاع دهید.
  • آب مروارید
  • سندروم کوشینگ (اختلال غده فوق‌کلیوی)
  • دیابت
  • گلوکوم
  • هایپرگلیسمی (قند خون بالا)
  • فشارخون داخل جمجمه‌ای
  • عفونت پوستی نزدیک به ناحیه تحت درمان
  • زخم‌های بزرگ یا آسیب شدید پوستی
  • نارسایی کبد
  • درماتیت پریوریال
  • روزاسه.
تداخلات دارویی بتامتازون
برخی از دارو با بتامتازون در اشکال مختلف تداخل داشته و باعث بروز عوارض جانبی یا کاهش تاثیر دارو می‌شوند. به همین دلیل باید قبل از مصرف دارو با پزشک خود مشورت کرده و سوابق پزشکی و داروهای مصرفی خود را به پزشک اطلاع دهید.

برخی از مهم‌ترین داروهایی که با بتامتازون تداخل دارند، عبارتند از:
  • اسید استیک سالیسیلیک (آسپرین)
  • متوپرولول تارتارات
  • سیمبیکورت (فورموترول)
  • دیفن هیدرامین
  • روزوواستاتین
  • دولوکستین
  • روغن ماهی
  • فلوناز
  • اسومپرازول
  • استامینوفن
  • لووتیروکسین
  • ویتامین B۱۲
  • ویتامین C
  • زاناکس (آلپرازولام)
  • ویتامین D۳
  • سیتریزین
موارد احتیاط مصرف بتامتازون
اگر علائم بیماری طی ۲ تا ۴ هفته بهبود پیدا نکرد یا بدتر شد، حتما به پزشک مراجعه کنید. روند بهبود بیماری باید در ویزیت‌های منظم بررسی شود.
استفاده طولانی‌مدت یا بیش از حد از این دارو باعث بروز مشکلات غده فوق‌کلیوی می‌شود. احتمال بروز این عارضه در کودکان بیشتر است.
اگر در طول درمان دچار تاری دید، سرگیجه، ضربان قلب سریع یا افزایش تشنگی شدید، با پزشک مشاوره داشته باشید. دقت داشته باشید که در ناحیه تحت درمان از لوازم‌آرایش استفاده نکنید.
استروئیدهایی مانند بتامتازون سیستم ایمنی بدن را سرکوب کرده و در درمان عفونت اختلال ایجاد می‌کنند. به همین دلیل نباید از این دارو در دوزهای بالاتر یا برای مدت طولانی استفاده کرد.


بتامتازون، دارویی برای طیف گسترده ای از بیماری ها!

 
  • تشکر
Reactions: YeGaNeH

-FãTéMęH-

مدیر ارشد رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
مدیر ارشد انجمن
  
عضویت
28/5/23
ارسال ها
4,343
امتیاز واکنش
15,913
امتیاز
373
زمان حضور
73 روز 17 ساعت 24 دقیقه
نویسنده این موضوع
آمپول بتامتازون در بارداری
اگر بارداری هستید یا قصد بارداری دارید، حتما به پزشک خود اطلاع دهید تا در صورت نیاز داروی دیگری را جایگزین کند. طبق تحقیقاتی که روی حیوانات باردار انجام شده است، داروهای استروئیدی به‌ویژه بتامتازون باعث افزایش کام شکاف‌دار در جنین این حیوانات شده است. در مورد جنین انسان تحقیقاتی صورت نگرفته است. اما بهتر است در دوره بارداری از این دارو استفاده نکنید.

داروی بتامتازون در شیردهی
مصرف این دارو به هر شکلی در دوران شیردهی می‌تواند عوارضی در پی داشته باشد. این دارو از شیر مادر به نوزاد منتقل شده و رشد او را کند می‌کند. همچنین بتامتازون باعث کاهش شیر مادر می‌شود.

آمپول بتامتازون برای کودکان
بتامتازون ممکن است در کودکان عوارض جدی ایجاد کند. به همین دلیل تا جای ممکن از آمپول بتامتازون برای کودکان زیر یک سال استفاده نمی‌شود. در صورت نیاز برای کودکان زیر یک سال یک میلی‌گرم بتامتازون داخل وریدی تجویز می‌شود. در کودکان ۱ تا ۵ سال می‌تواند به ۲ میلی‌گرم برسد.

مصرف بیش از حد بتامتازون
اگر از بتامتازون موضعی بیش از حد استفاده شود، می‌تواند باعث نازک شدن پوست، کبودی، تغییر در چربی بدن، افزایش آکنه و مشکلات قاعدگی شود. اگر قرص یا آمپول بتامتازون بیش از حد مصرف شوند، می‌توانند عوارض جدی ایجاد کنند. در این شرایط باید سریعا با اورژانس تماس گرفت. مصرف بیش از حد آنها علائم زیر را ایجاد می‌کند.
  • تغییر وضعیت روانی
  • سوزش یا خارش پوست
  • تشنج
  • ناشنوایی
  • افسردگی
  • خشکی پوست
  • اختلالات ریتم قلب
  • فشارخون بالا
فراموشی مصرف داروی بتامتازون
درصورتی‌که مصرف دارو را فراموش کردید، در اولین فرصت آن را مصرف کنید. اما اگر نزدیک به نوبت بعدی بود، نوبت فراموش‌شده را نادیده بگیرید. در این شرایط دوز دارو را دوبرابر نکنید.

بتامتازون چشمی
بتامتازون چشمی همان قطره یا پماد چشمی بتامتازون است که برای کاهش التهاب چشم استفاده می‌شود. اگر چشم شما به دلیل آلرژی یا عوامل دیگری قرمز و علاقه‌مند شده است، می‌توانید با مصرف چندروزه بتامتازون چشمی به بهبود این شرایط کمک کنید.

کاهش ورم بینی با آمپول بتامتازون
گاهی پزشک برای کاهش تورم و التهاب بینی بعد از عمل جراحی بینی تزریق آمپول بتامتازون ال آ را تجویز می‌کند. این آمپول التهاب را کاهش می‌دهد و بیشتر برای رفع ورم در بینی‌های گوشتی استفاده می‌شود. آمپول باید به‌صورت عمقی تزریق شود تا رنگ پوست بینی در ناحیه تزریق تغییر نکند.

لوسیون بتامتازون برای مو
یک نوع از بتامتازون موضعی، شکل لوسیون آن است که برای بیماری‌های مختلف استفاده می‌شود. لوسیون بتامتازون در درمان مشکلات پوست سر موثر است. افرادی که به دلایل مختلف از جمله آلوپسی آره آتا دچار ریزش مو می‌شوند، می‌توانند با استفاده از لوسیون بتامتازون به رشد مجدد مو کمک کنند.

بتامتازون و سرماخوردگی
در زمان سرماخوردگی مصرف کورتیکواستروئیدها از جمله بتامتازون باعث کاهش التهاب پوشش داخلی بینی و گلو می‌شود. در نتیجه به تسکین و بهبود علائم بیماری در دستگاه تنفسی فوقانی کمک می‌کند.

بتامتازون و التهاب شدید
این دارو در دسته داروهای ضدالتهاب بوده و برای درمان التهاب در نواحی مختلف بدن استفاده می‌شود. پزشک باتوجه‌به نوع بیماری و شدت التهاب از هر یک از اشکال بتامتازون می‌تواند استفاده کند. به‌عنوان‌مثال برای تسکین التهاب چشم از بتامتازون چشمی استفاده شده و برای تسکین التهاب پوست به دلیل بیماری پوستی می‌توان از بتامتازون موضعی استفاده کرد.


بتامتازون، دارویی برای طیف گسترده ای از بیماری ها!

 
  • تشکر
Reactions: YeGaNeH

-FãTéMęH-

مدیر ارشد رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
مدیر ارشد انجمن
  
عضویت
28/5/23
ارسال ها
4,343
امتیاز واکنش
15,913
امتیاز
373
زمان حضور
73 روز 17 ساعت 24 دقیقه
نویسنده این موضوع
تکان نخوردن جنین بعد از آمپول بتامتازون
یکی از عوارض مصرف بتامتازون در دوران بارداری کاهش حرکات جنین به مدت حدود ۲۴ ساعت است. این دارو باعث سرکوب عمیق اما کوتاه‌مدت تنفس و حرکات جنین می‌شود.

آمپول بتامتازون و سرطان
گاهی ممکن است از آمپول بتامتازون برای کاهش و مدیریت درد در بیماری سرطان استفاده شود. در افرادی که درمان‌های معمول سرطان موفقیت‌آمیز نیست، با تزریق این دارو درد به مدت طولانی تسکین پیدا می‌کند. در نتیجه بدون بروز عوارض جدی شخص می‌تواند فعالیت‌های روزمره را انجام دهد.

آمپول بتامتازون برای تب
اگر تب دارید، از داروی بتامتازون استفاده نکرده و این مورد را به پزشک خود اطلاع دهید. تب می‌تواند نشانه عفونت در بدن باشد و مصرف بتامتازون در این شرایط باعث تشدید عفونت می‌شود.

آمپول بتامتازون برای سرفه

سرفه می‌تواند نشانه آلرژی و حساسیت به محرک خارجی باشد. در این شرایط می‌توان برای درمان آلرژی از این دارو استفاده کرد. همچنین در بیماری مانند سرماخوردگی تزریق آمپول بتامتازون باعث کاهش التهاب پوشش داخلی دستگاه تنفسی فوقانی شده و سرفه را بهبود می‌بخشد.

آمپول بتامتازون برای حساسیت
برای درمان حساسیت و واکنش‌های آلرژیک شدید ممکن است متخصص آسم و آلرژی قرص یا آمپول بتامتازون را تجویز کند. این دارو پروتئین‌های ضدالتهابی را سنتز کرده و به کاهش علائم حساسیت کمک می‌کند.

پماد بتامتازون برای زخم
از این دارو نباید در نواحی که زخم باز وجود دارد، استفاده کرد. اگر روی زخم باز از این پماد استفاده کردید، سریعا آن را بشویید. پماد بتامتازون برای رفع خشکی، خارش و التهاب پوست تجویز می‌شود.

پماد بتامتازون برای تبخال
از این پماد نباید برای درمان عفونت‌های پوستی باکتریایی، قارچی یا ویروسی مانند تبخال استفاده کرد. زیرا ممکن است علائم تبخال را تشدید کند.

پماد بتامتازون برای صورت
پوست صورت بسیار حساس است و نباید از پماد بتامتازون بدون توصیه پزشک در این ناحیه استفاده کرد. این دارو پوست صورت را نازک کرده و باعث ایجاد کبودی روی صورت می‌شود. به دلیل نازک شدن پوست احتمال آسیب به آن بالا می‌رود.

پماد بتامتازون برای سوختگی
برای درمان سوختگی نباید از این پماد استفاده کنید. سوختگی احتمال ایجاد عفونت در ناحیه آسیب‌دیده را بالا می‌برد. استفاده از این پماد و تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌تواند شرایط را بدتر کند.

پماد بتامتازون برای زخم داخل بینی
برای درمان آلرژی و التهاب می‌توان از این پماد داخل بینی استفاده کرد. اما اگر زخم باز دارید، پماد بتامتازون را داخل بینی نزنید. این کار می‌تواند باعث ایجاد عفونت در بینی شود.

پماد بتامتازون برای سفیدی صورت
استفاده از این پماد روی صورت به دلیل نازک شدن پوست می‌تواند باعث تغییر رنگ آن شود. اما دقت داشته باشید، به دلیل نازکی پوست احتمال آسیب وجود داشته و نباید خودسرانه از این پماد روی صورت استفاده کرد.

پماد بتامتازون برای کبودی چشم
از این پماد نباید در نزدیکی چشم و روی پلک‌ها استفاده شود. پوست این ناحیه بسیار حساس بوده و به این دارو سریعا پاسخ می‌دهد. نازک شدن پوست اطراف چشم می‌تواند صدمات زیادی به آن وارد کند.

پماد بتامتازون برای جوش صورت
جوش صورت در نتیجه عفونت باکتریایی، قارچی یا ویروسی ایجاد می‌شود. برای رفع این عارضه نباید از بتامتازون موضعی استفاده کنید. یکی از عوارض این دارو در برخی افراد ایجاد آکنه روی پوست است.

قطره بتامتازون گوش
برای درمان التهاب در مجرای گوش ممکن است پزشک قطره بتامتازون را تجویز کند. باید هر ۳ ساعت یک‌بار ۲ یا ۳ قطره از آن را درون گوش بریزید. اگر التهاب گوش تسکین پیدا کرد، دوز دارو را به‌آرامی کاهش دهید.

قطره بتامتازون برای مو
معمولا برای درمان مشکلات پوست سر و جلوگیری از ریزش مو لوسیون یا فوم بتامتازون تجویز می‌شود. قطره آن بیشتر برای کاهش التهاب و درمان آلرژی در ناحیه چشم و گوش و بینی کاربرد دارد.

قطره بتامتازون برای برق زدگی چشم
از این قطره برای کاهش التهاب و قرمزی چشم استفاده می‌شود. ممکن است رفع التهاب به شفافیت چشم‌ها نیز کمک کند. دقت داشته باشید از قطره بتامتازون بیشتر از ۷ روز استفاده نکنید؛ مگر اینکه پزشک آن را تجویز کرده باشد.

قطره بتامتازون برای پوست
برای درمان مشکلات پوستی مانند خارش، تورم و التهاب باید از بتامتازون موضعی مانند پماد، کرم یا لوسیون استفاده کرد. قطره آن برای درمان التهاب در ناحیه چشم، گوش یا بینی استفاده می‌شود.

قطره بتامتازون برای گرفتگی گوش
گاهی ممکن است گوش به دلیل التهاب دچار گرفتگی شده باشد. در این شرایط پزشک قطره بتامتازون را تجویز می‌کند تا روزی ۳ بار از آن استفاده کنید. اما اگر تشخیص دهد، گوش دچار عفونت شده است، باید داروهای دیگری را تجویز کند.

قطره بتامتازون بینی برای نوزاد
برای استفاده از این قطره در بینی نوزاد باید حتما با متخصص اطفال مشورت کنید. زیرا مصرف بیش از حد آن می‌تواند باعث عوارض جدی مانند اختلال در عملکرد غده فوق‌کلیوی در نوزاد شود. برای مشاوره با دکتر اطفال می‌توانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید.

قیمت پماد بتامتازون
قیمت پماد و کرم موضعی بتامتازون با برندهای ایرانی حدود ۶۰۰۰ تومان است. معمولا هزینه لوسیون و فوم این دارو نسبت به پماد بالاتر است. از این دارو بدون مشورت با پزشک استفاده نکنید.

قیمت آمپول بتامتازون
آمپول بتامتازون از نوع داخل وریدی بوده و قیمت جعبه ۱۰ عددی آن حدود ۲۲۰۰۰ تومان است. این آمپول ۱ میلی‌لیتر بوده و به کاهش التهاب و علائم آلرژی کمک می‌کند.

نتیجه‌گیری و راهنمای مراجعه به پزشک
اگر به دلیل بروز آلرژِی، بیماری پوستی یا هر نوع مشکل دیگری پزشک بتامتازون را تجویز کرده است، باید در مورد نحوه مصرف و عوارض آن از متخصص سوال کنید. این دارو به چندین شکل آمپول، قرص، پماد و قطره عرضه می‌شود. برای درمان التهاب گوش، بینی و چشم از قطره آن استفاده شده و در درمان بیماری‌های پوستی مانند اگزما پماد آن کاربرد دارد. همچنین برای درمان واکنش‌های آلرژیک شدید و آسم و کاهش التهاب در بیماری آرتریت می‌توان آمپول یا قرص بتامتازون را استفاده کرد.


منبع: دکترتو


بتامتازون، دارویی برای طیف گسترده ای از بیماری ها!

 
  • تشکر
Reactions: YeGaNeH
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا