خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

YeGaNeH

معاونت کل سایت رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
معاونت سایت
  
عضویت
9/1/22
ارسال ها
10,008
امتیاز واکنش
41,307
امتیاز
508
زمان حضور
312 روز 13 ساعت 40 دقیقه
نویسنده این موضوع
در این مقاله تاثیر قهوه بر قند خون و جلوگیری از بیماری دیابت را بررسی کرده‌ایم
سطح قند خون، نقشی حیاتی در سلامت عمومی انسان دارد. اگر قند خون را کنترل نکنیم، در عملکرد اعضای مختلف بدن اختلال ایجاد می‌شود. مثلا قند خون خیلی پایین منجر به بیماری هیپوگلیسمی و قند خون بالا منجر به دیابت می‌شود. متأسفانه، امروزه افراد زیادی با دیابت دست و پنجه نرم می‌کنند و این افراد خیلی بیشتر باید مراقب رژیم غذایی خود باشند. در این مقاله قصد داریم در مورد تأثیر قهوه روی قند خون صحبت کنیم و در نهایت ببینیم آیا این نوشیدنی دوست‌داشتنی روی بیماری دیابت اثری دارد یا خیر. با ما همراه باشید.

کافئین چگونه روی قند خون اثر می‌گذارد؟
در سال‌های اخیر، قهوه جای خود را کم کم میان ما ایرانی‌ها باز کرده و به نوشیدنی موردعلاقه بسیاری از افراد تبدیل شده است. همان‌طور که می‌دانید، این نوشیدنی دوست‌داشتنی حاوی کافئین است و خیلی‌ها بر این باورند که می‌تواند روی سطح قند خون تأثیر بگذارد. بعدها ثابت شد که کافئین تأثیر مستقیم روی قند خون ندارد، بلکه با تغییر حساسیت به انسولین ممکن است سبب تغییرات در قند خون شود. با اینکه نظرات ضد و نقیضی در این زمینه وجود دارد، برخی از تحقیقات نشان داده‌اند که کافئین می‌تواند برای مدت‌زمانی کوتاه نحوه واکنش بدن نسبت به انسولین را تغییر بدهد.
با این تفاسیر، تأثیر کافئین روی قند خون ممکن است روی همه اثر یکسانی نداشته باشد. بیشتر، افرادی که مبتلا به دیابت هستند در معرض تغییرات قند خون بر اثر نوشیدن قهوه قرار می‌گیرند. در واقع ممکن است خیلی‌ها متوجه این افزایش نشوند. عواملی همچون سلامت عمومی، متابولیسم و حساسیت به کافئین، روی واکنش بدن ما به کافئین تأثیر می‌گذارند.
تأثیر قهوه بر دیابت چیست؟
تحقیقات اثبات کرده‌اند که نوشیدن 3 تا 4 فنجان قهوه در روز، ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش بدهد. در این تحقیق خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در افرادی که به مدت بیش از 4 سال،هر روز بیش از 1 فنجان قهوه میل می‌کردند، 11 درصد کمتر از کسانی بود که قهوه مصرف نمی‌کردند. بنابراین، مصرف زیاد قهوه ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را پایین بیاورد. توجه داشته باشید که منظور از مصرف زیاد، 4 تا 5 فنجان قهوه (معادل 400 میلی‌گرم کافئین) در روز است و مصرف بیش از حد کافئین ضرر دارد.
جالب است بدانید که تأثیر قهوه بر دیابت فقط درمورد قهوه‌های کافئین‌دار صادق نیست؛ بلکه قهوه‌ دیکف یا همان بدون کافئین نیز چنین تأثیری دارد. با این تفاسیر، احتمال می‌رود این خاصیت قهوه به خاطر وجود آنتی اکسیدان‌ها باشد و ارتباط چندانی با کافئین نداشته باشد. اگر می‌خواهید از خواص قهوه بهره ببرید، اما با کافئین موجود در آن مشکل دارید، دفعه بعدی که به فروشگاه اینترنتی خرید قهوه محبوبتان سر می‌زنید، سراغ قهوه دیکف بروید.

افراد مبتلا به دیابت در مصرف قهوه دقت کنند
تأثیر قهوه روی دیابت که در بخش قبلی توضیح دادیم، تنها در مورد افرادی صدق می‌کند که به دیابت مبتلا نشده‌اند. بنابراین، اگر از قبل دیابت دارید، ممکن است کافئین اثر متفاوتی برای شما داشته باشد. برخی تحقیقات نشان داده‌اند که کافئین می‌تواند روی حساسیت به انسولین اثر بگذارد که این مسئله خبر خوبی برای افراد دیابتی نیست. کاهش حساسیت به انسولین، یعنی سلول‌ها دیگر به اندازه قبل قند خون را جذب نمی‌کنند. به دنبال این مسئله پیشنهاد می‌شود که اگر مبتلا به دیابت هستید، نوشیدنی‌های دیگر را جایگزین کنید. در ادامه چند جایگزین برای قهوه را معرفی می‌کنیم.
توجه داشته باشید که خیلی‌ها قهوه خود را با شیرین‌کننده‌هایی نظیر سیروپ میل می‌کنند. اگر مبتلا به دیابت هستید، باید مصرف شکر را تا حد امکان کاهش دهید و از نوشیدن این دسته از قهوه‌ها خودداری کنید. در آخر به خاطر داشته باشید که ممکن است کافئین اثر یکسانی برای شما نداشته باشد، پس در صورت بروز هرگونه تغییر در قند خونتان، به پزشک مربوطه مراجعه کنید.

نوشیدنی‌های جایگزین‌ سالم برای قهوه
حتی اگر مبتلا به دیابت باشید، تا وقتی زیاده‌روی نکنید می‌توانید از نوشیدن قهوه لـ*ـذت ببرید. با وجود این، اگر احساس کردید قهوه به بدن شما نمی‌سازد، می‌توانید سراغ نوشیدنی‌های زیر بروید:

  • دمنوش‌:دمنوش‌ها یکی دیگر از نوشیدنی‌های محبوب در کنار چای و قهوه به شمار می‌آیند. دمنوش‌هایی نظیر بابونه، نعنا و چای ترش، جایگزینی بدون کافئین برای قهوه هستند که خواص بسیار زیادی دارند.
  • قهوه دیکف:اگر به عطر و طعم قهوه عادت کرده‌اید و نمی‌توانید نوشیدنی دیگری را جایگزین کنید، قهوه دیکف یا بدون کافئین برای شماست. این نوع قهوه البته کاملا بدون کافئین نیست و مناسب افرادی است که می‌خواهند مصرف کافئین خود را کاهش دهند.
  • چای سبز:اخیرا چای سبز و به خصوص چای مـ*ـاچا، به جایگزینی محبوب برای قهوه تبدیل شده‌اند. چای سبز و مـ*ـاچا هر دو سرشار از آنتی اکسیدان‌های مفید برای بدن هستند و کافئین کمتری نسبت به قهوه دارند.

سخن پایانی
در هر شرایط سلامت و هر سنی که هستید، مهم است از ویژگی‌های مواد مصرفی در رژیم غذایی‌تان باخبر باشید. قهوه نیز امروزه یکی از اجزای جدانشدنی از رژیم غذایی ماست و خوب است اطلاعاتی در مورد تأثیر آن بر سلامتی کسب کنیم. اگر این نوشیدنی محبوب را درست و به اندازه مصرف کنید، درگیر مشکل خاصی نخواهید شد. تنها زمانی به جایگزین کردن قهوه احتیاج دارید که حتی مقدار کم آن نیز باعث آزار شما شود.




منبع: نمناک


آیا نوشیدن قهوه از ابتلا به دیابت جلوگیری می‌کند؟

 
  • تشکر
Reactions: -FãTéMęH- و daryam1
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا