نویسنده این موضوع
مرحله اول:خمیر منتو
برای تهیه منتو شما باید خمیر را ابتدا آماده کنید. برای این کار:
مواد لازم برای خمیر منتو
طرز تهیه خمیر منتو
مرحله دوم تهیه منتو، طبخ مواد میانی آن است که در ادامه آورده ایم.
مواد لازم برای داخل منتو
طرز تهیه مواد داخل منتو
در این مرحله شما باید چاشنی و سس منتو را تهیه نمایید.بدین صورت که:
مواد لازم تهیه چاشنی منتو
طرز تهیه سس منتو
مرحله چهارم: پیچاندن خمیر
مرحله چهارم تهیه منتو پیچاندن مواد در خمیر منتو است که نیازمند دقت فراوان است.در این مرحله:
منبع: نمناک
برای تهیه منتو شما باید خمیر را ابتدا آماده کنید. برای این کار:
مواد لازم برای خمیر منتو
مواد لازم | مقدار |
تخم مرغ | 1 عدد |
آرد سه صفر | 375 گرم |
نمک | 1/5 قاشق چایخوری |
روغن زیتون | 2 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه خمیر منتو
- در یک ظرف تخم مرغ را با همزن مخلوط کنید.
- مقداری آب به تخم مرغ بیافزایید و دوباره هم بزنید.
- آرد، روغن و نمک را اضافه کنید.
- مواد را با هم مخلوط نمایید.
- با دست شروع به ورز دادن خمیر کنید.
- اگر خمیر خشک است و آرد روی سطح خمیر وجود دارد، مقداری آب اضافه کرده و خمیر را ورزدهید.
- روی خمیر را با سلفون بپوشانید تا 30 دقیقه استراحت کند.
- روی ظرف خمیر را با پارچهای بپوشانید.
مرحله دوم تهیه منتو، طبخ مواد میانی آن است که در ادامه آورده ایم.
مواد لازم برای داخل منتو
مواد لازم | مقدار |
گوشت چرخ کرده | 500 گرم |
گشنیز تازه | 1 دسته |
پیاز متوسط | 2 عدد |
سیر | 2 حبه |
فلفل قرمز | 1 قاشق چایخوری |
نمک | 1 قاشق چایخوری |
زردچوبه | نصف قاشق چایخوری |
تخم گشنیز | 1 قاشق چایخوری |
روغن زیتون | به مقدار لازم |
- پیازها را پوست کنید و به صورت نگینی ریز خرد کنید.
- در یک تابه مناسب مقداری روغن بریزید و روی گاز قرار دهید.
- اجازه دهید روغن کمی گرم شود،سپس پیاز خرد شده را درون ماهیتابه بریزید.
- بعد از تفت و سبک شدن پیاز، سیر را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید.
- گوشت چرخ شده را همراه با نمک، فلفل، تخم گشنیز و زردچوبه در ماهیتابه بریزید.
- اجازه دهید گوشت کمی تفت بخورد.
- به گوشت درون ماهیتابه، گشنیز خرد شده اضافه کنید و هم بزنید.
در این مرحله شما باید چاشنی و سس منتو را تهیه نمایید.بدین صورت که:
مواد لازم تهیه چاشنی منتو
مواد لازم | مقدار |
لپه پخته شده | 1 پیمانه |
ماست چکیده | 2 قاشق غذاخوری |
نمک | نصف قاشق چایخوری |
پودر تخم گشنیز | نصف قاشق چایخوری |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
رب گوجه فرنگی | 3 قاشق غذاخوری |
سیر | 2 حبه |
- لپه را بپزید.
- در تابه ای سیر رنده شده را تفت داده و به آن لپه، نمک، تخم گشنیز و زردچوبه بیافزایید و کمی تفت میدهیم.
- رب را به مواد اضافه کنید و تفت دهید.
- بگذارید مواد جا بیافتد.
- در ظرف دیگر ماست، نمک و دو حبه سیر رنده را باهم ترکیب کنید.
مرحله چهارم: پیچاندن خمیر
مرحله چهارم تهیه منتو پیچاندن مواد در خمیر منتو است که نیازمند دقت فراوان است.در این مرحله:
- خمیر را بعد از نیم ساعت استراحت از ظرف خارج کرده و روی تخته کار قرار دهید.
- خمیر را به دو قسمت تقسیم نمایید.
- یکی از چونهها را برداشته و با وردنه نازک کنید.
- خمیر را به دایرههای کوچک تقسیم نمایید.
- ضخامت خمیر منتو باید خیلی کم باشد.
- مخلوط گوشت را در مرکز هر یک از خمیرها قرار دهید.
- لبههای خمیرها را به هم بچسبانید.
- در ظرفی مقداری کمی روغن ریخته و خمیر را به روغن مایع آغشته نمایید.
- خمیرها را پخاریز یا آبپز کنید، ولی مراقب باشید که خمیرها باز نشوند.
- برای سرو می توانید هم لعاب را جداگانه بگذارید یا روی منتو هایتان بریزید.
- مخلوط ماست و سیر را در دیسی ریخته و پخش کنید.
- خمیرهای منتو را روی آن بریزید.
- چاشنی منتو را روی خمیرهای بریزید.
- غذایتان را با گشنیز تازه تزئین نمایید.
- منتو غذای افغانی را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید.
- برای تهیه منتو می توانید از گوشت گوساله یا گاو استفاده میکنند.
- دستورهای مختلفی برای تهیه خمیر و چاشنیها آن وجود دارد.
- تهیه این غذا نیازمند صرف زمان و حوصله میباشد و زمان آمادهسازی آن 3 تا 2 ساعت زمان لازم دارد.
- برای بخار پز کردن منتوها میتوانید از یک سبد فلزی بر روی قابلمه استفاده کنید.
- خمیر این غذا را میتوانید به صورت آماده از فروشگاهها تهیه کنید.
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
منتو غذای افغانی را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 10 نفر مناسب میباشد .
منبع: نمناک
آموزش کامل پخت منتو غذای افغانی + همه موادلازم
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com