خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

YeGaNeH

معاونت کل سایت رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
معاونت سایت
  
عضویت
9/1/22
ارسال ها
10,008
امتیاز واکنش
41,239
امتیاز
508
زمان حضور
312 روز 13 ساعت 27 دقیقه
نویسنده این موضوع
طرز تهیه ترشی متکا یک چاشنی خوش طعم و محبوب
ترشی متکا یکی از ترشی های سنتی شهمیرزاد و سمنان است که با سبزی کوهی متکا تهیه می شود ، این ترشی محلی به دلیل خاصیت ضد فشار خونی که دارد بسیار پرطرفدار است.
مِتکا یا مُتکیه یکی از گیاهان کوهی شمال سمنان است که معمولا در مناطق پرور ، شهمیرزاد و سنگسر رشد می کند. از این گیاه کوهی برای تهیه انواع غذا و ترشی در سمنان استفاده می شود. این گیاه در فصل بهار و تابستان رشد می کند و با قیمت بسیار مناسب در بازارهای محلی به فروش می رسد.
گیاه متکا طعم خاصی ندارد برای همین برای تهیه ترشی آن باید از سبزیجات معطر مثل نعناع ، سیر ، مرزه و ترخون استفاده شود.
از گیاه متکا بخارپز برای ترکیب با ماست و به صورت بورانی استفاده می شود. می توانید گیاه متکا را خرد کرده و سرخ کنید و با برنج مخلوط نموده ، دم بگذارید و میل نمایید.
یکی از مهم ترین خواص متکا ، مقابله با فشار خون است به همین دلیل طرفداران زیادی دارد.
در رستوران های معروف سمنان ، متکا را به صورت بورانی با ماست سرو می کنند و در سبزی پلو سمنانی رستوران های سنتی سمنان هم نقش مهمی دارد ولی مهم ترین کاربرد متکا ، درست کردن ترشی محلی سمنانی است که مصرف آن برای کسانی که مبتلا به فشار خون هستند بسیار مفید است.

ترشی مِتکا
مواد لازم ترشی مِتکا

مِتکا 1 كيلو
سرکه1 ليتر
آب1 ليوان
مرزه 50 گرم
ترخون خشک50 گرم
مرزه50 گرم
شوید خشک50 گرم
برگ سیر 1 بوته
سیر10 حبه
نمکبه مقدار لازم

طرز تهیه ترشی مِتکا
متکاها را تمیز بشویید و به همراه یک لیوان آب در قابلمه ریخته و روی شعله کم قرار دهید و 10 دقیقه اجازه دهید حرارت ببیند و نیم پز شود.
متکا نیم پز را آبکش کنید و صبر کنید آب اضافه اش گرفته شود.
در یک ظرف شیشه ای تمیز و بزرگ ، یک لایه از مخلوط سبزیجات خشک ، چند حبه سیر و چند لایه متکا بچینید و این لایه ها را به همین ترتیب ادامه دهید تا شیشه پر شود.
لایه آخر بالای شیشه هم باید سبزیجات خشک و سیر باشد.
سرکه و نمک را مخلوط کرده و به آرامی در شیشه بریزید به طوری که روی تمام مواد را بگیرد.
در شیشه را ببندید و در محلی خنک نگهداری کنید.
ترشی متکا بعد از 20 روز آماده است ولی میتوانید زمان بیشتری به ترشی بدهید تا بهتر جا بیوفتد.
بعد از باز کردن در ترشی باید آن را در یخچال نگهداری نمایید.
هنگام استفاده از ترشی متکا میتوانید سیر و سایر سبزیجات را جدا کنید و از متکا که حالا طعم دار شده است در کنار انواع غذاها استفاده کنید.





منبع: بیتوته


دستور تهیه ترشی متکا؛ ترشی خوشمزه و سنتی سمنان

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا