خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

YeGaNeH

معاونت کل سایت رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
معاونت سایت
  
عضویت
9/1/22
ارسال ها
10,008
امتیاز واکنش
41,237
امتیاز
508
زمان حضور
312 روز 13 ساعت 27 دقیقه
نویسنده این موضوع
ثعلب یا سالپ یک نوشیدنی با شیر گرم است که با پودر ثعلب تهیه می شود و یکی از محبوب ترین نوشیدنی های ترکیه است. در ادامه طرز تهیه سالپ یا ثعلب ترکیه ای را برای شما آورده ایم.
سالپ یک نوشیدنی با شیر گرم است که با پودر سالپ (ثعلب) که نشاسته ای است از غده های ارکیده تهیه می شود. این نوشیدنی زمستانی محبوب در ترکیه است و در سایر نقاط جهان مانند خاورمیانه و شمال آفریقا نیز از آن لـ*ـذت می برند.

نوشیدنی سالپ ترکی: دستور العمل و آماده سازی
ثعلب یا سالپ (salep)، یک نوشیدنی با شیر گرم است که در ترکیه و سایر مناطق خاورمیانه محبوبیت دارد. با پودر سالپ که از غده های ارکیده وحشی استخراج می شود تهیه می شود. سالپ دارای طعمی منحصر به فرد و کمی آجیلی و بافت غلیظ و خامه ای است. اغلب با دارچین یا سایر ادویه ها سرو می شود.
سالپ یا ثعلب یک نوشیدنی محبوب زمستانی در ترکیه است، زیرا اعتقاد بر این است که خواص گرم کنندگی دارد. همچنین اغلب برای افرادی که بیمار هستند سرو می شود، زیرا گفته می شود برای دستگاه گوارش مفید است.
سالپ یا ثعلب بافت غلیظ و کرمی و طعم کمی شیرین دارد. اغلب با دارچین تزیین می شود و همچنین می توان آن را با پسته، بادام یا سایر مغزها سرو کرد.
ثعلب یک گیاه دارویی ریشه دار از خانواده ارکیده ها است که دو غده در ریشه خودش دارد. ساقه آن استوانه ای شکل است و به صورت عمودی رشد می کند. گل آن به شکل خوشه خوشه و در رنگ های مختلف سفید یا صورتی با خطوط ریز و درشت بنفش و ارغوانی وجود دارد. زمان رشد و ثمردهی ثعلب از اوایل فروردین تا اواخر خرداد است.
پیاز این گیاه سرشار از نشاسته است. پیاز گیاه ثعلب را برای درست کردن نوشیدنی آن استفاده می کنند. این گیاه را به نام های دیگری مثل گل کاج، چایروتو (Çayırotu) و ارکیس (Orchis) هم در زبان محلی ترکیه ای می شناسند، اما مهم ترین و شناخته شده ترین اسمی که برای ثعلب به کار می برند، همان ارکیده است.
نام ارکیده برای این گیاه توسط تئوفراستوس (Theophrastus) گذاشته شده است. ارکیده هایی که برای تهیه ثعلب ترکی استفاده می کنند، ساختار خاصی دارند. ریشه آن دو غده تخم مرغی شکل در کنار هم دارد که غده تهی یا پیاز بزرگ تر به گیاه آبرسانی می کند. غده کوچک تر به عنوان پیاز یدکی گیاه محسوب می شود و در سال های بعدی گیاه را برای گل دهی و رشد مناسب تغذیه می کند.
همان طور که گفتیم نوشیدنی ثعلب را می توان از هر دو پیاز گیاه تهیه کرد، اما معمولاً برای اینکه گیاه بتواند سال بعد هم فرصت رشد و گل دهی داشته باشد از غده کوچک تر استفاده می کنند. به این ترتیب هم ارکیده زنده می ماند و هم از آن برای درست کردن ثعلب استفاده می کنند.

طرز تهیه ثعلب ترکیه ای :
مواد لازم برای تهیه ثعلب ترکیه ای :

پودر سالپ یا ثعلب 1 قاشق غذاخوری
شیر کامل2 فنجان
شکر برای مزه دار کردن
دارچین آسیاب شدهبرای تزئین

طرز تهیه ثعلب ترکیه ای :
در یک قابلمه کوچک پودر ثعلب و کمی شیر را با هم مخلوط کنید. هم بزنید تا یکدست شود.
شیر باقیمانده را اضافه کنید و هم بزنید تا گلوله ای باقی نماند.
مخلوط را روی حرارت متوسط گرم کنید و مدام هم بزنید.
هنگامی که مخلوط شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کنید و حدود 10 دقیقه یا تا زمانی که به دلخواه شما غلیظ شود به پختن ادامه دهید.
شکر را هم بزنید تا مزه دار شود.
ثعلب را داخل ماگ بریزید و با دارچین تزیین کنید.

نکاتی برای تهیه ثعلب ترکیه ای :
• برای طعم شیرین تر، شکر بیشتری اضافه کنید.



برای طعم بهتر، از شیر پرچرب استفاده کنید.
• برای تهیه نسخه گیاهی ثعلب، به جای شیر گاو از شیر بادام یا شیر سویا استفاده کنید.
• ثعلب را می توان گرم یا سرد سرو کرد. اگر سرد سرو می کنید، قبل از گذاشتن در یخچال بگذارید کاملا خنک شود.

طرز سرو ثعلب :
ثعلب معمولاً در لیوان ها یا فنجان های کوچک سرو می شود. آن را اغلب با دارچین آسیاب شده، پسته یا سایر مغزها تزیین می کنند. ثعلب را می توانید به تنهایی یا همراه با کلوچه یا کیک میل کنید.

فواید ثعلب برای سلامتی :
سالپ یا ثعلب، منبع خوبی از کربوهیدرات ها و فیبر است. همچنین منبع خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی از جمله کلسیم، آهن و منیزیم است. همچنین تصور می شود که ثعلب فوایدی برای سلامتی دارد، مانند کمک به هضم غذا و تقویت سیستم ایمنی.

طرز تهیه پودر ثعلب :
اگر پودر یا همان آرد ثعلب را پیدا نکردید، می توانید با آسیاب کردن غده های (پیازهای) ارکیده های وحشی آن را درست کنید. با این حال، توجه به این نکته مهم است که ارکیده های وحشی در برخی کشورها یک گونه حفاظت شده هستند، بنابراین مهم است که قوانین محلی خود را قبل از برداشت آنها بررسی کنید.
برای تهیه پودر سالپ یا ثعلب، غده های ارکیده را کاملا بشویید و هرگونه کثیفی یا زباله را از بین ببرید. سپس غده ها را پوست بگیرید و به ورقه های نازک برش دهید. برش ها را روی یک ورقه پخت که با کاغذ روغنی پوشانده اید قرار دهید و در دمای 175 درجه فارنهایت به مدت 1-2 ساعت یا تا زمانی که کاملا خشک شوند بپزید.
پس از خشک شدن غده های ارکیده، آن ها را با استفاده از آسیاب قهوه یا غذاساز به پودر تبدیل کنید. پودر سالپ را در ظرف دربسته در جای خنک و تاریک نگهداری کنید.

تغییراتی برای تهیه ثعلب ترکیه ای :
روش های مختلفی برای تهیه ی ثعلب وجود دارد. در اینجا چند تغییر وجود دارد:
ثعلب شکلاتی: قبل از پختن یک قاشق غذاخوری پودر کاکائو به مخلوط ثعلب اضافه کنید.
ثعلب قهوه: قبل از پختن، یک قاشق چایخوری پودر قهوه فوری را به مخلوط ثعلب اضافه کنید.
ثعلب ادویه ای: قبل از پختن، کمی جوز هندی، میخک آسیاب شده و هل آسیاب شده را به مخلوط ثعلب اضافه کنید.
ثعلب با آجیل: روی سله را با پسته، گردو یا بادام خرد شده تزیین کنید.
ثعلب یک نوشیدنی خوشمزه و آرام بخش است که برای روزهای سرد زمستانی مناسب است. درست کردن آن آسان است و می توان آن را به دلخواه شخصی سازی کرد.

سخن پایانی :
سالپ یا ثعلب یک نوشیدنی گرم ترکی خوشمزه و مغذی است که برای لـ*ـذت بردن در روزهای سرد زمستانی بسیار مناسب است. به راحتی در خانه درست می شود و می توان آن را به دلخواه شخصی سازی کرد.



منبع: بیتوته


طرز تهیه نوشیدنی ثعلب ترکیه ای

 
  • تشکر
Reactions: moh@mad
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا