خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

YeGaNeH

معاونت کل سایت رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
معاونت سایت
  
عضویت
9/1/22
ارسال ها
10,008
امتیاز واکنش
41,272
امتیاز
508
زمان حضور
312 روز 13 ساعت 40 دقیقه
نویسنده این موضوع
ادویه ها یکی از پرکاربردترین چاشنی ها برای خوش طعم و دلچسب تر کردن غذاها به شمار میروند که باید با نحوه نگهداری و مدت زمان سالم بودن آنها آشنا باشیم.

چطور بفهمیم که سبزی خشک و ادویه ها خراب شده‌اند؟
بسیاری از ما خانم ها برای افزایش ماندگاری سبزیجات آنها را خشک کرده و از این سبزیجات خشک شده در پخت غذاهایمان استفاده می کنیم . اما برخی از گمان می کنیم که از سبزیجات خشک و ادویه جات می توان برای سالیان دراز استفاده نمود و آنها تاریخ انقضا ندارند . توجه داشته باشید که همانند مواد غذایی دیگر در نگهداری سبزی خشک و ادویه ها نیز باید دقت کنید زیرا خشک بودن انها دلیل بر مادام العمر بودنشان نیست

چگونه از ادویه ها و سبزیجات خشک به درستی نگهداری کنیم؟
ادویه جات و سبزیجات خشک شده را در ظرف های فلزی دربسته و یا ظروف شیشه ای قهوه ای نگهداری نمایید زیرا شیشه با مواد معطر ادویه فعل و انفعال نمی دهد.
ادویجات و سبزیجات خشک را در جایی خشک و خنک نگهداری کنید.
هیچ‌گاه ادویجات و سبزیجات خشک شده را نزدیک به اجاق گاز نگه ندارید زیرا گرما سرعت در هم شکستن ادویه جات و سبزیجات خشک شده را افزایش خواهد داد.
ادویه جات و سبزیجات خشک شده را به دور از آفتاب نگه دارید.
بهتر است ادویه ها را به شکل اصلی آن ها نگه دارید و هنگام مصرف آسیاب کنیدتا طعم و عطرشان حفظ شوند.
بهتر است هنگام خرید ادویجات دقت کنید که انواع استریل شده آن ها در بسته ‎بندی های بهداشتی را تهیه کنید زیرا اکثر ادویه ها منشاء خاکی دارند و به انواع میکروب های خاک آلوده می باشند.
اگر می توانید ادویه را خودتان در خانه بکوبید زیرا ادویه های موجود در بازار تقلبی هستند و مواد افزودنی فراوانی دارد.
ادویه ها را در محیط های بسیار گرم و درمقابل تابش مستقیم نور آفتاب قرار ندهید.
ادویه ها را در فریزر قرار ندهید زیرا اگر ظرف نگهدارنده ادویه از فریزر خارج شود، چگالش ایجاد می شود و طعم ادویه ها از بین می‌رود.
از قرار دادن ادویجات و سبزیجات خشک شده در مکان مرطوب اجتناب کنید:
اگر می خواهید عطر و طعم ادویه جات و گیاهان خشک شده شما برای مدت زمان طولانی تری ، آنها در جای مرطوب قرار ندهید و هنگام افزودن ادویه به غذاهایتان ، آنها را مستقیم بر روی غذا نگیرید زیرا بخار غذا به ادویه رطوبت می دهد . می توانید برای منتقل کردن ادویه به غذا از یک قاشق استفاده کنید.
ادویه جات را تا چه مدت نگه داریم؟
طول عمر ادویه جات و گیاهان خشک شده به نوع آماده سازی و نحوه نگهداری شان بستگی دارد .
ادویه جات کامل مانند چوب میخک و دارچین را می توانید 4 تا 5 سال نگهداری کنید حتی فلفل کامل را می توانید حدود 5 تا 6 سال نگه دارید .
ادویه جات خرد شده و تبدیل به پودر مانند جوز هندی، دارچین، زیره سبز، و کاری را نیز می توانید 2 تا 3 سال نگه داید .

گیاهان و سبزیجات خشک شده را تا چه مدت نگه داریم ؟
اگر گیاهان و سبزیجات به شکل طبیعی خود خشک شوند ، 3 تا 4 سال می توان از آنها استفاده نمود اما اگر خرد شده باشند 2 تا 3 سال دوام دارند.

طول عمر دانه ها
می توان در مکان مناسب دانه هایی مانند رازیانه را تا 4 سال نگهداری نمود .
دانه خشخاش و کنجد پس از گذشت 2 سال خراب می شوند و باید آنها را دور بیاندازید.

طول عمر عصاره ها
عصاره هایی مانند نعنا را می توانید تا 4 سال سالم نگه دارید .
عصاره خالص وانیل را به دلیل محتوای بالای الکلش می توانید فقط تا یک سال سالم نگه دارید.

چگونه بفهمیم ادویه ها و سبزیجات خشک قدیمی شده اند؟
سبزیجات خشک و ادویه جات پس از گذش مدتی ، مزیت و طعمشان را از دست خواهند داد پس دلیلی ندارد که از آنها در غذا استفاده نمود. برای اینکه بفهمید چه موقع دیگر نباید از ادویجات استفاده نمایید:
مقداری ادویه را در کف دستتان بریزید و انگشت مالش دهید تا روغن های درون آن فعال شود ، سپس آن را بو کنید اگر بوی خاصی نداشت ادویه را دور بریزید.


منبع: نمناک


سبزی خشک و ادویه ها کی خراب می شوند؟

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا